Red Faction Devam Projesinin 2023 Yılında İptal Edildiği Ortaya Çıktı

23.06.2024 20:32 Mehmet Tandoğan

 
 
Volition tarafından geliştirilen ve Deep Silver tarafından yayınlanan klasik nişancı aksiyon oyunu Red Faction, genel olarak oyuncular tarafından oldukça sevildi. 2001 yılında piyasaya sürülmesinden sonra oyuncular sabırsızlıkla devam oyununu bekliyordu. Fakat geldiğimiz noktada geliştirici ekibin çatı şirketi Embracer Group projeyi iptal etmek durumunda kaldı.
 
Red Faction projesi Project White olarak biliniyordu
 
 
 
Oyun sektöründe 2023 yılında başlayan işten çıkarma dalgası 2024 yılında da sert bir şekilde hissediliyor. İşten çıkarmaların yanı sıra büyük stüdyoların kapatıldığını da görüyoruz. 2020 yılı içinde Embracer, stüdyolarına yeni bir Red Faction oyunu geliştirmeyi teklif etti ve bu kapsamda onay verdi. Ancak Rock Paper Shotgun tarafından yayınlanan rapora göre Project White olarak bilinen bu proje daha başlangıçtayken iptal edildi.
 
Geliştirici Fishlabs tarafından bir dönem konsept aşamasında bulunan Red Faction oyununun devamı 2009 yılında piyasaya sürülen Red Faction: Guerrilla oyununa benzer olacaktı. Satış konusunda da anlaşma sağlayan geliştirici ekip görsel ve grafik anlamında onay yayıncı stüdyoya yani Plaion'a müracaat etti. Rapora göre Plaion'a bu proje birkaç kez sunuldu ve sunumlar Kasım 2023'te gerçekleşti.
 
Projeye gelen ilk yorumlar olumluydu ve akabinde yeşil ışık yakılacağına inanılıyordu. Ancak ekibin sahte fragman sunmasından ve diğer sebeplerden dolayı proje iptal edildi. Bu sürecin ardından projenin geliştiriciliğini üstlenen Fishlabs stüdyosundan işten çıkarmalara başlandı. Bu çıkarmaların ardından proje ne yazık ki rafa kaldırılmak durumunda kaldı.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Efsane CS Haritası Pool Day, Counter Strike 2'ye Eklendi 27 Haziran PlayStation Plus Temmuz Ayı Ücretsiz Oyunları Açıklandı 27 Haziran EA Sports FC 24 Xbox Game Pass'e Dahil Oldu 27 Haziran Riven Remake Çıktı: İlk İncelemeler Nasıl? 27 Haziran Sanal Gerçeklik Kurtarma Görevi Oyunu Deep Cuts PS VR2, SteamVR ve Quest için Duyuruldu 27 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler