Satisfactory Tam Sürüme Kavuştu

11.09.2024 15:13 Mehmet Tandoğan

 
 
Coffee Stain Studios tarafından geliştirilen açık dünya üs inşa simülasyon oyunu Satisfactory, tam sürüm olarak çıkışını gerçekleştirdi. Bildiğiniz üzere oyun uzun süredir erken erişim sürümünde yer alıyordu ve sürekli olarak güncelleniyordu. Ancak şimdi tam sürüm bir oyun deneyimini bizlere sunuyor.
 
Satisfactory artık tam bir oyun deneyimi bizlere sunuyor
 
 
 
Hem tek oyunculu hem de çevrim içi eşli bir şekilde oynayabileceğiniz Satisfactory içerisinde birinci şahıs bir kamera bakış açısıyla ilerleyebiliyor ve açık dünyayı keşfedebiliyorsunuz. Fabrika bölgesi kurabileceğiniz yapımda otomatik sistemler oluşturabiliyor ve uzaylı gezegenine adım atabiliyorsunuz.
 
Oyunda topraklar üzerine devasa fabrikalar kurabiliyor, doğayı ele geçirebiliyor ve istediğiniz yere geçiş yapabiliyorsunuz. Gezegenin içerisinde elde etmeniz gereken birçok kaynak bulunuyor. Bu kaynakları elde ederek fabrikanızı geliştirebiliyor ve işlerin tıkırında olmasını sağlayabiliyorsunuz. Oyun Steam platformunda yüzde onluk indirimle beraber 17 dolardan satışta.
 
 
 
Tam sürüm bizlere neler sunuyor?
 
Fabrika kurma simülasyon deneyimi ile beraber ön plana atılabileceğimiz ve bu deneyimin dibine kadar yaşayabileceğimiz yapım içerisinde bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise kendimize ait bir fabrika kurmaya çalışıyor ve bu fabrikayı kurarken elbette etraftaki kaynaklardan yararlanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda belli bir alana istediğimiz şekilde otomasyon makineleri kurabiliyor, hareket eden otomatik bantlarla beraber kendi üretim sistemimizi gerçekleştirebiliyor ve çok katlı fabrika sistemleri ile beraber ön plana çıkabiliyoruz. Her bir fabrika sistemi içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette yeni teknolojiler geliştirebiliyor, çok katlı fabrikalar kurduktan sonra her bir kadını en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor ve taşıma bandı cennetine bir nevi adım atmak durumunda kalıyorsunuz. Oyun içerisinde daha fazla detaya girecek olursak, birinci şahıs bir kameraya bakış açısı yer alıyor. Bu kamera bakış açısı ile beraber istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda bu fabrikalarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor.
 
Ancak bunun yanı sıra oyun içerisinde etrafı keşfederken tuhaf unsurlarla ve düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Uzaylı gezegenini keşfetmeye çalıştığımız yapım içerisinde fabrikaları korumak için elbette farklı şekillerde kaynaklar elde etmek gerekiyor. Bunu elde etmek için de etrafı keşfetmek, buralarda neler olup bittiğini öğrenmek ve aynı zamanda elimizdeki aletleri ve araçları en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Açık dünya sistem içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi tek başımıza ya da arkadaşlarımızla beraber buradaki yerimizi alabiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyoruz. Bunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca topraklar üzerine devasa fabrikalar inşa etmek durumunda kalıyor, bu fabrikaları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve inşa ederek doğayı bir nevi ele geçirmek durumunda kalıyoruz. Çünkü ne kadar çok fabrika inşa edersek o kadar çok alanı işgal ediyor ve akabinde ise buraları işgal ede ede etrafta elbette kaynakların ele geçirilmesini sağlayabiliyoruz. İstediğimiz yeri istediğimiz şekilde inşa edebileceğimiz fabrikalarla beraber buralarda otomatik bir üretim sistemi ortaya çıkarabiliyor ve aynı zamanda buraları kurduktan sonra etraftaki doğal kaynakları ele geçirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Bir yandan doğaya zarar verirken diğer yandan ise yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı keşfetmek ve keşiflerle beraber toplamak temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Bu tarz oyunlarda çevrimiçi işbirliği moduyla beraber arkadaşlarınızla beraber oynayabiliyor ve bu tarz oyunları arkadaşlarınızla oynamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü bir yandan arkadaşlarınızla sohbet ederken diğer yandan neler yapabileceğinize siz karar verebiliyor, kendi aranızda sohbetler edebiliyor, espriler yapabiliyor ve canınızın sıkılmamasını sağlıyorsunuz. Etrafı keşfedebiliyor, neyi nereye kurabileceğinizi siz belirleyebilir ve daha fazla detay ile beraber daha hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda zaman bakımından da arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha hızlı bir şekilde bir şeyleri inşa etmek için oldukça verimli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Çünkü tek başınıza olduğunuz zaman o kaynak elbette daha zorlu bir şekilde toplanırken, arkadaşlarınızla beraber oynadıktan sonra o kaynağı daha kolay ve daha hızlı bir şekilde toplayabiliyor ve bir yandan siz etrafı keşfederken arkadaşlarınız başka bir işle meşgul olabiliyor.
 
 
 
Durum böyle olunca elbette daha hızlı ve daha koordine bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve bu tarz oyunları arkadaşlarla beraber oynamak çok daha güzel bir deneyimle beraberinde getiriyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarıyla beraber istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda çok katlı fabrikalar kurmak durumunda kalıyor. Bu fabrikaları kurarken taşıma bandı cennetine birine yardım almak durumundasınız ve aynı zamanda açık dünyada neler olup bittiğini öğrenmek için yukarıda bahsettiğimiz gibi etrafı keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber hem keşif unsurlarını hem de inşa etme ve simülasyon unsurlarının olduğundan bahsediyor ve bu deneyimlerle beraber kendimize oyuna adım atmak durumunda bırakıyoruz.
 
Bunun yanı sıra elbette dövüş içeriklerini ve aksiyon sisteminin de olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu aksiyon sistemi içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette buralardan neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu bilgileri öğrenirken karşınıza çeşitli düşmanlar çıkabiliyor. Bu düşmanları ortadan kaldırmak ve biraz da kavga olarak devam etmek tamamen sizin işiniz oluyor. Topraklar üzerine devasa fabrikalar inşa ederek ilerleyebileceğiniz yapımda bir çalışan olarak istediğiniz gibi ilerlemek durumundasınız ve aynı zamanda değerli doğal kaynakları burada toplayarak fabrikanız için harcamak durumunda kalıyorsunuz. Durum böyle olunca etrafı en iyi şekilde değerlendirebilir ve fabrikanızı dilediğiniz yere yerleştirebiliyorsunuz. Bu yerleşimle beraber görevlerimizi yerine getirmek durumunda kalıyor ve hem ana görevlerden hem de yan görevlerden ilerleyerek oyun aslında bizlere neler sunuyor bu sorunun cevabını doğrudan alabiliyoruz.

Dikkat çekici içeriklerle beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde bir otomasyon sistemini ortaya çıkarmaya çalışıyor ve fabrikaları en iyi şekilde burada değerlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Mükemmellikle beraber işimizi halletmeye çalışırken oyunda tüm ihtiyaçlarımızı karşılamak durumunda kalıyor ve bu ihtiyaçları karşılamak için etrafa keşfedebiliyor veya arkadaşlarımızdan yardım almak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karmaşık taşıma bandı sistemini oyuna dahil edebiliyor, kendi bölgenize en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve bu taşıma bantlarını kurarak elbette hızınızı artırabiliyorsunuz. Bununla beraber kamyon ve trenleri kendi bölgenize getirebiliyor, bu araçları dilediğiniz şekilde kullanabilir ve kaynakları toplamak, aynı zamanda fabrikanızı inşa etmek için bu araçlardan faydalanabiliyorsunuz.
 
 
 
Kamyon ve trenleri otomasyon sistemine geçirerek uzaktaki mevkilere doğru hızlı bir şekilde ulaşabiliyor ve farklı ortamlara doğru kendi araçlarınızı kullanabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı ortamlar arasında geçiş yapabiliyor. Oyuncular burada farklı ortamlara geçiş yaparken farklı düşmanlarla, atmosferlerle, ortamlarla, kaynaklarla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabilir ve yapabilecekleri hamleler burada değişkenlik gösterebiliyor. Oyun içerisinde tamamen otomatik sistemler olduğundan dolayı manuel durumları tamamen en aza indirmek durumunda kalıyor ve tam bir otomasyon sistemine oyuna dahil etmek durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz hatalarla beraber oyunda tam bir üretim sistemi hattımızı inşa etmek istiyor ve keşiflere çıkarak yeni malzemeler arayabilir ve bu kaynakları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Farklı şekillerde ortama değerlendirebileceğimiz karmaşık taşıma ağları kurabileceğimiz ve her bir bölge kurabileceğimiz fabrikalarla beraber aralarındaki iletişimi borularla sağlayabileceğimiz ve bu boruları fabrikalar arasında döşeyerek oralardan başka malzemeler veya sıvılar iletebileceğimiz bir sistem bile kurabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de fabrika inşa etme mekaniği anlamında oldukça geniş bir sistem bizleri bekliyor. Bu sistemlerle beraber kendimize en iyi şekilde değerlendirebiliyor, buralarda neler yapabileceğimize biz karar verebiliyor ve oyunda ilerledikçe daha fazla detayın ve derin simülasyon unsurunun karşısına çıktığını aktarabiliyoruz.

Hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda keşiflerle beraber farklı kaynaklar ortaya çıkarabiliyor ve yeni malzemeler ararken her şeyi en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Doğayı istediğimiz gibi kullanabileceğimiz, doğadaki kaynakları hasat edebileceğimiz ve toplayabileceğimiz yapımda kullanılma sunulan çok çeşitli araçlar ve aletler bulunuyor. Bu aletler ve araçlar arasında jet çantaları, zıplama rampaları, yukarıda bahsettiğimiz gibi ilerleyebileceğimiz kamyon ve trenler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. En iyi şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda yine diğer taraftan uygun güvenlik teçhizatlarını kuşanmayı da unutmamak gerekiyor. Çünkü bununla beraber farklı düşmanlara ve zorluklara karşı gelmek durumunda kalırken, aynı zamanda vahşi yaşamla karşılaşırsak tüm bunları kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Dikkat çekici bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz, yakında her bölgede farklı ortamlar, manzaralar, fabrika unsurları, kaynaklar elde edebileceğimiz unsurlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu bölgeleri bir yandan keşfederken diğer yandan ise elde edebileceğimiz ve yerleşebileceğimiz alanlar bulmak durumunda kalıyoruz. Ancak bir fabrikayı inşa etmek elbette doğrudan zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü devasa fabrika sistemiyle beraber ilerleyebilmek için büyük oranda kaynaklar gerekiyor.
 
 
 
Bu kaynakları elde etmek için etrafı keşfederek keşiflerden istifade etmek durumunda kalıyor ve vahşi yaşamın da olduğunu varsayarsak elbette bir yandan onlarla savaşırken ve mücadele ederken diğer yandan ise kaynakları toplamak biraz daha zorlu olabiliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde farklı çeşitlilikler, bir anda karşımıza çıkabilen vahşi canlılar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde farklı sürprizler, anlar, gergin durumlar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde ne kadar çok çeşitliliğin olduğunu görebiliyor ve her bir duruma uygun teçhizatlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, açık dünya içerisinde kendine özgü hayvan topluluğu sistemi yer alıyor. Bu hayvan toplulukları ile beraber elbette bir yandan hem hayvanlara hem de yaratıklara sahip olan devasa bir dünya içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Gezegenin içerisinde ilerlemeye çalıştıktan sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise vahşi doğayla karşı karşıya kalabiliyoruz. Elbette onları ortadan kaldırmak için yukarıda bahsettiğimiz aletleri ve araçları kullanabiliyor veya onlardan tamamen kaçmak için yine araçlarımızdan istifade edebiliyoruz.
 
İşbirliği moduyla beraber ister kendimiz ister arkadaşlarımızla beraber bir fabrika kurabiliyor ve bu keyfi hep beraber yaşamak durumunda kalıyoruz. Fabrikaları inşa etmek için elbette birinci şahıs kamera bakış açısıyla beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve tam bir fabrika inşa etme ve deneyimiyle ve simülasyon unsurlarıyla karşı karşıya geliyoruz. Özelleştirme sistemlerinin de yer aldığı yapımda fabrikamızı istediğimiz gibi kişiselleştirebiliyor, ister yüksek tepeleri doğru fabrikamızı kurarken, istersek ovalara doğru kendi fabrikamızı inşa edebiliyor ve bu durum tamamen bize kalmış durumda. Dikkat çekici ortamları geçiş yapabileceğimiz yapımda şık araçların olduğunu söyleyebiliyor ve bu araçları kullanarak kendi yönteminize etrafı keşfetmek durumunda kalıyoruz. Hız borularına, kamyonlara, trenlere ve çok daha fazlasına kullanabileceğimiz yapımına bir yerden bir yere gitmek için elbette bunları kullanarak daha hızlı bir şekilde varabiliyoruz.
 
 

İnşa etme, simülasyon ve keşif unsurlarının tadına çıkarabileceğimiz yapım şu anda tam sürüm olarak karşımıza bulunuyor. Oyunu zaten uzun süredir erken erişim sürümü ile beraber karşımıza çıkıyordu. Ancak genel olarak sevilen bir yapıyı bünyesinde barındırıyordu. Erken erişim sürümü içerisinde gelen güncellemelerle beraber tam sürüm artık daha güzel bir oyun deneyimini bizlere sunuyor ve hemen hemen her oyuncu tarafından oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor diyebiliriz. Oyun şu anda çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor ve genel olarak oyuncular tarafından seviliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 1 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 3 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 4 Saat önce Max Payne'in RTX Remix Modu İçin Yeni Demo Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler