Sony'nin PS Vita İçin Geliştirdiği Büyük Bir Oyun Yok

17.06.2015 02:34 Samet Konuksal


    Çıkış döneminde sürekli PS Vita'nın üvey evlat muamelesi görmeyeceğiyle ilgili açıklamalar yapan Sony'nin bu konuda ne kadar sözünü tuttuğu tartışılır. Firmadan beklenen desteği göremeyen PS Vita için E3'te de herhangi bir büyük duyuru göremeyeceğiz.
 
    Sony'nin yetkili isimlerinden Shuhei Yoshida yaptığı açıklamalarda, "Açık konuşmam gerekirse hiçbir birinci parti stüdyomuz PS Vita için AAA bütçeli bir oyun geliştirmiyor. Fakat yine de dün Square Enix World of Final Fantasy'i duyurmuştu. Bunun haricinde dijital olarak da PS4 için çıkan bazı oyunlar cross-platform halinde PS Vita'ya da geliyor." sözlerini söyledi.
 
    Açıklamalarının devamında Yoshida, "PSP'yi piyasaya sunduğumuzda insanlar PS2 kalitesinde oyun oynayabiliyorlardı ve bu güzel bir şeydi. Ama daha sonra PS3 çıktı ve insanların PSP'den beklentisi de artmıştı. Fakat PSP'nin yapabileceği şeyler o beklentiyi karşılayamıyordu. Aynı şey PS Vita için de geçerli oldu. Büyük bütçeli oyunları büyük televizyondan oynamak daha kolay geliyor. Dolayısıyla PS Vita için yapılacak bir Killzone'a büyük paralar harcamaktansa firmalarımızı PS4'e yoğunlaştırıyoruz. Fakat biliyoruz ki küçük yapımlar da PS Vita'yı eğlenceli hale getiriyor ve PS4 teknolojisi gerektirmiyor." eklemelerini yaptı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, PS3 Oyunlarını PS5'e Getiriyor Mu? Steam Yaz İndirimleri ve Dahası 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunu Ertelendi 2 Saat önce Efsanevi Avcı Star Wars: Bounty Hunter Remaster İle Geri Dönüyor 3 Saat önce Korku Oyunu Deep Cuts Sanal Başlıklar İçin Duyuruldu 4 Saat önce Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler