Street Fighter 6 DLC Karakteri Terry Bogard'dan Oynanış Görüntüleri

22.07.2024 11:02 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom tarafından biz oyunculara sunulan dövüş aksiyon oyunu Street Fighter 6 için yeni oynanabilir karakterler gelmeye devam ediyor. Oyunun çıkışı ile birlikte birçok yeni DLC karakterin kullanıcılara sunulduğunu gördük. Şimdi ise Terry Bogard oyuna dahil edilmeyi bekliyor.
 
Street Fighter 6 için yeni karakter tanıtım fragmanı yayınlandı
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Street Fighter 6 için eklenecek olan yeni karakter bu sonbaharda oyuncuların karşısına çıkacak. Fatal Fury'den Terry Bogard dikkat çekici tasarımı ve dövüş unsurları ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Haberimizin altında görebileceğiniz resmi tanıtım fragmanı ile karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve hangi saldırıları gerçekleştirdiğini görebilirsiniz.
 
Seriye yeni bir boyut kazandıran ve oyuncular tarafından sevilen Street Fighter 6 şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4 ve PC için mevcut durumda. Oyunun PC sürümü ise şu anda Steam platformunda satışta.
 
 
 
Oyunda neler var? 
 
Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkan Street Fighter 6, bildiğiniz üzere geçtiğimiz senenin Haziran ayında çıkışını gerçekleştirdi ve 2023 yılına damga vuran oyunlar arasında yer aldı. Seriyi bir sonraki seviyeye taşıyan bu yapımla beraber ikonik karakterler tekrar bir araya geldi ve burada en iyi şekilde yerimizi aldık. Elbette her bir karakterin burada farklı bir yapısı bulunuyor ve bu yapılarla beraber farklı komboları ortaya çıkarabiliyor ve her karakterin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyoruz. Seriyi bir sonraki boyuta taşıyan bu yapımla beraber elbette yeni mekaniklerin, ortamların, modların ve çok daha fazlasının geldiğini aktarabiliyoruz.
 
Bu modlar arasında dünya turu, dövüş alanı, savaş merkezi ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu sistemlerle beraber elbette en mücadeleci oyuncularla karşı karşıya kalıyor, karakterlerin yeteneklerinden faydalanmak tamamen sizin işiniz oluyor ve bununla beraber 3 oyun modunu farklı şekillerde deneyimleyebiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere 18 farklı dövüşçüden oluşan liste içerisinden istediğinizi seçebiliyor ve bu liste ile beraber elbette hangi ikonik karakter üzerinde ustalaşabileceğiniz tamamen sizin işiniz oluyor. Aynı zamanda farklı arenalara doğru ilerleyebileceğiniz ve bu arenalarda yer alabileceğiniz yapım, farklı deneyimlerle beraber çok daha fazla yeni hayran favorilerinin birleşimini bizlere sunuyor ve çok daha fazla güncellemenin ilerleyen süreçte bizlere sunulacağını aktarabiliyoruz. Yeni güncellemelerle beraber farklı karakterler oyuna dahil edilmeye devam ediyor ve aynı zamanda sinematik özelliklerle beraber tek oyunculu kısmı deneyebiliyor ve hangi hikayenin bizlere sunulacağını görebiliyoruz.

Farklı karakterlerle beraber ilerleyebileceğiniz ve her bir karakterin farklı becerilerinden faydalanabileceğiniz yapımda elbette arenalar içerisinde sürekli olarak rakiplerle beraber dövüşmeye hazırlanıyor. Rakiplere yumruklar sallayabiliyor, tekmeler atabiliyoruz, zıplayabiliyor ve onların hamlelerinden kaçınabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sadece dövüş unsurları bulunduğundan dolayı rakiplerin sizleri nasıl saldıracağını kestirmeniz gerekiyor ve her bir karakterin burada kombolarına yani ulti vuruşlarını öğrenmeniz oldukça önemli. Bu tarz detaylarla beraber ilerlemeye başladığınız yapım elbette ezberlediğiniz karakter hareketleriyle beraber doğru zamanda doğru tuşlara basmaya hazırlanıyor ve bununla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Düşmanlara karşı farklı şekillerde hamleler yapabileceğiniz, farklı kombolar benimseyebileceğiniz yapımda kendi stratejinizi ve planınızı ortaya çıkarabiliyor ve bununla beraber rakipleri alt edebiliyorsunuz.
 
 
 
Rakipleri ne kadar çok alt ederseniz o kadar çok ustalaşıyor ve onların hamlelerini ezberlemek durumunda kalıyorsunuz. Elbette öncelikle kendi hareketleriniz üzerinde ustalaşmaya başlayacağınız, daha sonrasında ise diğer rakip oyuncuları nasıl hamle yapacağına göre kendinizi savunmaya alabileceğiniz yapım içerisinde elbette kendinizi savunmak oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu tarz detaylarla beraber kendinizi savunurken daha az hasar yiyebilir veya hiç hasar yemiyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz savunma sistemleri ile beraber karşı saldırıya geçebiliyor ve akabinde düşmana hızlı bir şekilde darbe indirebiliyorsunuz. Bunun dışında oyun içerisinde elbette her bir karakterin farklı komboları bulunuyor. Bu kombolar üzerinde ustalaşmak tamamen sizin işiniz oluyor. Serinin bir sonraki oyunu içerisinde daha önce yer alan ikonik karakterlerin yenilenmiş ve üst düzeye getirilmiş hali burada sizlerin karşısına çıkıyor ve farklı oyun modları üzerinde burada ustalaşabiliyorsunuz.
 
Efsanevi karakterler üzerinde ustalaşabileceğiniz ve çok daha fazla yeni karakterin sizlere sunulacağı yapım içerisinde elbette en yeni mücadeleyle beraber kendinizi oyuna kaptırabiliyor ve oyuna saatlerinizi gömebiliyorsunuz. Serinin bir sonraki evrimiyle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi 3 farklı oyun modu bulunuyor ve 3 farklı oyun modu ile beraber kendinize eğlenceli ve dinamik bir oyun keyfine adayabiliyorsunuz. Dövüş alanlarına hükmedebileceğiniz ve farklı alanlarda kendinizi deneyimleyebileceğiniz yapımda 3 farklı kontrol türü bulunuyor ve bu kontrol türünü elbette istediğiniz gibi seçebiliyorsunuz. Elbette serinin hayranıysanız istediğiniz gibi klasik kontrol sistemi ile beraber oynayabiliyor veya diğer taraftan modern veya dinamik seçenekler arasında da geçiş yapabiliyorsunuz. Bu seçimler tamamen size ait olduğundan dolayı elbette dilediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve gelişmiş bir dövüş sistemi ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu sistemlerle beraber kendinize ait mekanikleri özelleştirebiliyor ve dilediğiniz gibi kişiselleştirebiliyorsunuz.

Dövüş alanlarına hükmedebileceğiniz yapım içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi son derece gelişmiş bir dövüş sistemi ile beraber ilerleyebileceğiniz bir yapı sizlere sunuluyor ve hızlıca yetenek seviyenize göre farklı rakiplerin karşınıza çıktığını görebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun zaten Uzakdoğu temasını yansıttığından dolayı abartılı karakterlerin dövüş unsurlarından ve çok daha fazlasını sizlerin karşısına çıktığını söyleyebiliriz. Yeni karakterler ve ikonik karakterlerle ilerleyebileceğiniz ve onların hamlelerine karşılık gelebileceğiniz yapımda gerçek zamanlı yorum özelliğinin olduğunu da aktarmakta fayda var. Zaten oyunun tanıtımlarıyla beraber gerçek zamanlı tanıtım yorum özelliğinin bizlere sunulacağını ve bununla beraber adeta kendimizi gerçek maçlarda hissedebileceğimizi aktarmıştık.
 
 
 
Şimdi ise bu detayların tümü bizimle beraber oluyor ve özellikle rekabetçi maçlarda elbette maçı tüm heyecanını bu gerçek zamanlı görme özelliği ile beraber hissedebiliyor ve bunun yanında elbette oyun hakkında daha kolay ve anlaşılır açıklamalarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten serinin önceki oyunlarından fazlalık gösteriyor ve seriyi bir sonraki seviyeye taşıyor diyebiliriz. Elbette gelecek olan yeni seri oyunlarında bu tarz detayların daha da fazla yukarılara yani yüksek seviyelere çıkması gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber aynı zamanda oyun içerisinde gayret göstergesi adlı bir mekanik bulunuyor. Bu sistemle beraber kaynaklarınızı idare etmek için elbette en iyi şekilde planlamalarınızı yapmanız gerekiyor ve zafere ulaşmak için de bu kaynakları en iyi şekilde harcamanız lazım. Dolayısıyla gayret sistemi ile beraber ilerleyebileceğiniz yapıda kullanabileceğiniz komboları siz seçebilir ve aynı zamanda hangi sürede kullanabileceğiniz tamamen size ait oluyor.
 
Hayranların beğenisini kazanan serinin en yeni oyunu içerisinde elbette hayran favorilerini bu son sürüm içerisinde daha farklı ve daha çarpıcı bir şekilde görebiliyor ve dövüş sistemi içerisinde elbette hızlı bir aksiyon sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yetenek seviyene göre ayak uydurabilecek düşmanların yani rakiplerin karşısına çıkabileceği yapımda 3 farklı kontrol türü ile beraber ilerleyebilir ve istediğiniz gibi bu kontrol türleri üzerinde ustalaşabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra aynı zamanda oyuna başlamadan önce elbette bir antrenman modu bulunuyor. Bu mod içerisinde oyuna nasıl bir yapıya sahip olduğunu ve aynı zamanda hangi tuşlarla beraber oynayabileceğiniz gösteriliyor. Dolayısıyla kısa bir antrenman mod içerisinde aldığınız eğitimle beraber doğrudan savaş alanlarına adım atabiliyor ve arenalarda kendinizi gösterebiliyorsunuz.
 
Diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz ve bu kapışma esnasında daha farklı düşmanlarla ve rakiplerle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda en renkli içeriklerin burada olduğunu söyleyebiliyor ve oyunun sanat tarzı gerçekten ilgi çekici bir şekilde karşımıza çıkıyor. Daha çok grafiti ve renkli sistemlerin bulunduğu oyun içerisinde adeta Uzakdoğu sanat stilinin bizlere sunulduğunu söyleyebilir ve anime serilerinden fırlamış gibi bir yapı içerisinde kendimizi bulabiliyoruz. Rekabetçi maçlarda diğer oyunculara karşı gelebileceğiniz yapım içerisinde elbette her biri olunca farklı bir plan ve strateji benimseyebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için üst düzey bir yapı sergilemeniz gerekiyor.
 
 
 
Dünya turu içerisinde diğer taraftan sokakları keşfedebiliyor, sürükleyici ve tek oyunculu bir oyun modu içerisinde yerinize alabiliyor ve hikaye modu ile beraber elbette arka planda hangi sistemlerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dünya turu içerisinde gücün anlamını keşfetmeye hazırlanıyor, avatarınızı alıp elbette istediğiniz gibi Metro şehri içerisine gezip tozabiliyor ve bundan akabinde ise bu şehrin ötesini keşfetmeye hazırlanıyorsunuz. Farklı tekniklerle beraber ilerleyebileceğiniz ve aynı zamanda farklı teknikleri ve komboları geliştirebileceğiniz ustaların burada olduğunu aktarabilir ve bu ustalarla beraber burada tanışmak ve aynı zamanda etkileşime girmek tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla Metro şehri içerisinde dilediğiniz gibi gezip tozabiliyor, arka plandaki hikaye unsurlarını ortaya çıkarabilir, arka planda yer alan hikaye kısımları hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor ve eğer ilginizi çektiyse elbette tek oyunculu mod içerisinde yer alan hikayeyi istediğiniz gibi bitirmeye çalışabiliyorsunuz.

Dünya turu modunun yanı sıra aynı zamanda Savaş Merkezi içerisinde rakip aramak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve burada oyuncuların bir araya gelip iletişim kuracağı bir ortamın olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber birlikte güçlenebileceğiniz temel karakterleri elinize alabiliyor, 2'ye 2 kapışmak için ortamlara ve arenalara doğru adım atabiliyor ve temel Street Fighter modunun burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 
 
Bu mod ile beraber Savaş Merkezi içerisinde diğer oyunculara karşı kapışabiliyor, çevrimiçi ve rekabetçi bir sistemin burada olduğunu aktarabilir ve kendi avatarınızı kullanarak burada klasik atari oyunların keyfini çıkarmak için ilerlemek durumunda kalıyorsunuz. Oyun Merkezi içerisinde elbette dilediğiniz şeyi gerçekleştirebiliyor, kendi avatarınızla beraber yani oluşturduğunuz karakterle beraber ilerleyebiliyor ve diğer eski oyunlarından farklı olarak elbette burada farklı şekillerde kapışabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde dünya savaşçısı olma yolu aslında bu Oyun Merkezi içerisinde başlıyor ve kendinizi göstermek için savaş merkezinde boy gösterebiliyorsunuz. Çevrimiçi oyun deneyiminin ön planda olduğu ve aynı zamanda bu içeriklerle beraber ilerlemeye başladığınız yapım içerisinde elbette internet bağlantısı olması gerekiyor. Bazı noktalara erişmek için bu bağlantının olması gerektiğini vurguladığımız yapımında yalnızca çevrimiçi içerik kullanmak için aynı zamanda bir hesap açmanız gerekiyor ve hesabı kayıt olarak elbette kendinizi çevrimiçi rekabetçi modları içerisinde bulabiliyorsunuz.
 
 
 
Serinin en yeni oyunu olan Street Fighter 6, geçtiğimiz yılın Haziran ayında piyasaya sürüldü ve 2023 yılının en dikkat çeken oyunları arasında yer aldı. Bu yapımla birlikte, ikonik karakterler yeniden bir araya geldi ve oyuncular, bu karakterlerin farklı yapıları ve yetenekleri ile çeşitli kombolar ortaya çıkarabiliyor. Street Fighter 6, seriyi bir sonraki seviyeye taşıyan yeni mekanikler, ortamlar, modlar ve daha fazlasını içeriyor. Oyunda dünya turu, dövüş alanı ve savaş merkezi gibi çeşitli modlar bulunuyor. Bu modlar sayesinde en zorlu rakiplerle karşılaşabilir ve karakterlerin yeteneklerinden faydalanarak mücadele edebilirsiniz. Oyunda, 18 farklı dövüşçü arasından istediğinizi seçebilir ve ustalaşmak istediğiniz karakteri belirleyebilirsiniz. Farklı arenalarda dövüşerek çeşitli deneyimler yaşayabilir ve yeni hayran favorileriyle tanışabilirsiniz. Street Fighter 6, yeni güncellemelerle birlikte sürekli olarak genişleyen bir oyun. Bu güncellemelerle yeni karakterler eklenmekte ve sinematik özellikler ile tek oyunculu modda farklı hikayeler sunulmaktadır. Oyuncular, bu hikayeleri deneyimleyerek oyunun derinliklerine inebilir ve Street Fighter evreninin sunduğu zengin içeriğin tadını çıkarabilir.  
 
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun şu anda farklı platformlardaki yerini almış durumda

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 6 Saat önce Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 7 Saat önce PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 8 Saat önce Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 10 Saat önce Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler