The Eternal Life of Goldman'dan Yepyeni Oynanış Videosu

11.09.2024 23:07 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını THQ Nordic ve geliştiriciliğini Weappy'nin üstlendiği The Eternal Life of Goldman oyunundan yepyeni bir video yayınlandı. Ağustos ayında gerçekleştirilen Gamescom 2024 sunumunda tanıtılan bu yapım için 8 dakikalık oynanış videosu yayınlandı. Bu video sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve beklentilerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz.
 
The Eternal Life of Goldman zorlu platform unsurlarıyla geliyor
 
 
 
Geliştirici ekip, oyunda nefes kesici platform unsurları, macera içerikleri, eski tarz grafikler ve animasyon tarzının bizleri beklediğini belirtiyor. Bu içeriklerle beraber elle çizilmiş ortamların olduğu bildiriliyor ve bir takımadayı keşfetmek durumunda kaldığımızı aktarabiliyoruz. Gizemli bir varlığı ortadan kaldırabileceğimiz ve onu alt etmemizin temel hedef olduğu yapımda etrafı keşfedebiliyor, zorlu platform unsurları ile karşı karşıya kalıyor ve bunları aşmak için karakterimizin temel becerilerinden faydalanabiliyoruz.
 
Oyunda kullandığımız karakterle beraber rayların üzerinden atlayabiliyor ve sürekli olarak zıplayarak farklı kısımlara doğru ulaşabiliyoruz. Ayrıca masal ve mitlerden ortaya çıkan bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz. Karanlık bir maceraya adım atabileceğimiz oyunun ilgi çekici unsurları içereceğinden bahsedebiliyor ve oyunun oynanış videosu ile sizleri karşı karşıya bırakıyoruz.
 
The Eternal Life of Goldman PlayStation 5, Xbox Series, Switch ve Steam üzerinden PC için piyasaya sürülecek. Çıkış tarihi henüz açıklanmadı. 
 
 
 
The Eternal Life of Goldman'da neler var?
 
Dikkat çekici platform ve macera unsurları ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde kadim efsanelerden ilham alan bir hikaye içeriği ile karşı karşıya gelebiliyor ve dikkat çekici ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Klasik eski tarz sistemlerle yer alabileceğimiz oyunda elle çizilmiş bir takım adının olduğundan bahsedebiliyor ve bu adayı içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Gizemli ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve ortamları keşfedebileceğimiz yapımda zorla platform unsurlarının karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlar bizleri bekliyor ve bunları aşmak için karakterimizin becerilerinden ve yeteneklerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Dev bir adayı burada keşfetmek durumunda kaldığımızdan dolayı elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz.
 
Keşfedebileceğimiz gizemli unsurları ortaya çıkarabileceğimiz ve daha fazla detay ile yerimizi alabileceğimiz yapımda platform zorluklarını aşmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyor, karşıdan karşıya atlayabiliyor, sürekli olarak yukarılara doğru zıplayabiliyor, bir ağacın tepesine doğru çıkmak durumunda kalıyoruz ve daha fazla detaylı kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Gizli unsurların derinliklerine doğru geçiş yapabileceğimiz yapımlarda karakterimizle beraber farklı atmosferlere sahip bölgelere doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Örneğin, karlarla kaplı ve soğukla bezeli dağlık bir alana doğru ilerleyebiliyor, karların yağdığı bir yerde kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Bunun yanı sıra kendimizi kızıl bir bölgede buluyor ve volkanik tepeler içerisinde gezip tozabiliyoruz. Ek olarak oyun içerisinde gün batımına doğru geçiş yapabiliyor, asma köprüden karşıya geçiş sağlayabiliyor ve bunun yanı sıra tuhaf ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Oyun atmosfer ve ortam anlamında gerçekten de tahmin edici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve gerek grafiklerden gerek animasyon tarzından da oldukça etkilenebileceğimizi söyleyebiliyoruz. Bununla beraber ortaya çıkan fragmanlar ve ekran görüntüleri gerçekten de ilgi çekici diyebiliriz.

Oyunda karakterimizle beraber hızlı bir şekilde ilerlerken elbette etrafa dikkatli bir şekilde bakmak ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek gerekiyor. Platform detayları ile ön plana aktarabileceğimiz yapım içerisinde macera içeriklerinin de yer aldığını söyleyebiliyoruz ve bununla beraber hızlı bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştığımız esnada etrafı en iyi şekilde keşfetmeye çalışabiliyor, bu keşiflerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve daha fazla detayla yolumuza devam edebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde gördüğümüz atmosferler ve manzaralar tamamen elle çizilmiş. Yani herhangi bir şekilde hazır program veya unsur kullanılmadan hazırlanmış bir sistem olarak bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde her birinin el emeği olduğundan bahsetmekte fayda var. Durum böyle olunca elbette bu tarz oyunlar oldukça ilgi çekici ve el emeği göz nuru diyebileceğimiz bir yapıyla bizlere sunulmaya hazırlanıyor. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken elbette arka planda yer alan olayların ve unsurların canlı bir şekilde yer alabildiğini, arka planda bulunduğumuz esnada karların yağdığını, kuşların uçtuğunu ve daha fazlasının gerçekleştiğini söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Klasik bir hissiyat yaşatmayı hedefleyen oyunda efsaneler, peri masalları, destanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Tüm bu unsurların harmanlanması ile beraber arka plan hikayesi elbette bu tarz oyunlarda sizin ilginizi çeker ya da çekmez. Bu tartışılır, ancak platform detaylarıyla ve atmosfer detayları ile oyun oldukça ön plana çıkmaya hazırlanıyor diyebiliriz. Onun içerisinde harekette fakat bir yandan da karanlık bir macera sizleri bekliyor. Türün alışılmadık detaylarını bünyesinde barındıran, istediğiniz takdirde farklı hamleler yapabileceğiniz ve her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, ortamların, manzaraların, platform zorluklarının ve çok daha fazlasının olduğunu söyleyebiliyoruz ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi bir takım adayı keşfetmek durumunda kalıyor, farklı bölgelere doğru ilerleyebildiğiniz yapımda tuhaf görevlerle beraber ilerleyebiliyor. Bunun yanı sıra dikkat çekici zıtlıklarla dolu bir geri keşfetmek durumunda kalıyor ve sayısız sırın derinliklerine doğru inmek isteyebiliyoruz.
 
Herkesin dilinde ancak kimsenin görmediği bir mistik canlıyı ortaya çıkarabileceğimiz, çeşit sırları çözebileceğimiz ve daha fazlasıyla beraber adaların sakladığı sayısız hazineleri açığa çıkarabileceğimiz yapımda gizli köşeleri keşfetmek bir hayli önem arz ediyor. Bu tarz detaylarla beraber gizli köşeleri keşfedebiliyor, inanılmaz canlılarla karşı karşıya kalabiliyor, yeni parçalar yükseltebiliyor ve yeni yeteneklerin kilidini açabiliyoruz. Bununla beraber karakter gelişim sisteminin de oyun içerisinde olduğundan bahsedebiliyoruz. Hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz ve platform zorluklarını dikkatli bir şekilde aşmaya çalıştığımız yapım içerisinde nefes kesici ortamlara geçiş yapabiliyor ve bu ortamlarda neler olup olmadığını merak edebiliyoruz. Her ortam içerisinde farklı ve tuhaf zıtlıklar, inanılmaz canlılar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yeni parçalarla ve bulduğumuz kaynaklarla kendi karakterimizi yükseltebileceğimiz ve yeni yeteneklerin kilidini açabileceğiniz oyunda elbette bu yetenekleri tamamen kullanmak bizim işimiz oluyor ve bu yetenekleri kullandıktan sonra oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabiliyoruz.
 
Farklı animasyon sistemine, çizgi romanları andıran ortamlara ve çok daha fazlasına sahip olan oyunda 2 boyutlu bir ortamın bizlere sunulduğunu söyleyebiliyoruz. Yandan görünümlü bir kamera bakışıyla yer alabildiğimiz yapımda geliştirici ekip, oyun için bir hayli uğraştığını ve bunları bizlere sunmak için oldukça heyecanlı olduklarını dile getirdi. Renklendirme sistemini ve sanat setini oldukça dikkat çekici bir şekilde bizlere sunmak isteyen yapımda hassasiyetle ve özenle oyunun geliştirildiği vurgulandı. Dolayısıyla geliştirici ekip, oyun içerisinde onu da çok güzel bir çalışmanın bizlere sunacağını aktarıyor. Farklı planlamalar yapabileceğimiz ve kendi sistemimizi oyuna dahil edebileceğimiz yapımda her ortam içerisinde açmamız gereken platform zorlukları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Kullanabileceğimiz eşyalarla ve becerilerle gidişatımızı yön verebileceğimiz oyun çıkış yapmak için gün sayıyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, dikkat çekici platform ve macera unsurlarını bir araya getiren bu yapım, kadim efsanelerden ilham alan bir hikaye sunarak oyuncuları derin ve gizemli bir dünyaya davet ediyor. Elle çizilmiş sanatsal stil ile öne çıkan yapımda, keşfedilmeyi bekleyen devasa bir adada ilerliyoruz. İlk etapta kolay başlayan, ancak daha sonra zorluğa doğru evrilen platform bölümleri ile karşılaşıyoruz. Oyuncular, karakterlerinin becerilerini kullanarak bu engelleri aşmak, zıplamak, tırmanmak ve gizemli unsurları keşfetmek durumunda kalıyorlar. Oyunda, her biri kendine özgü atmosferlere sahip farklı bölgeler bulunuyor. Karla kaplı dağlık alanlardan volkanik kızıl tepeler ve gün batımına karşı asma köprüler gibi yerler, maceramız boyunca karşımıza çıkıyor.
 
Bu atmosferler, hem görsel açıdan hem de oynanış açısından etkileyici bir deneyim sunuyor. Zıplama, tırmanma ve bulmaca çözme gibi mekanikler oyunun temel unsurlarını oluştururken, her bölge yeni zorluklar ve keşif fırsatları sunuyor. Gizemli unsurların derinliklerine indikçe, hikayenin daha fazla katmanını ortaya çıkarıyoruz. Oyunun görsel tarzı, fragmanları ve ekran görüntüleri ile oyunculara dikkat çekici bir deneyim sunacağı şimdiden belli oluyor. Klasik eski tarz platform oyunlarından ilham alan bu yapım, nostaljik bir his verirken aynı zamanda modern ve yenilikçi mekanikler ile zenginleştirilmiş bir oynanış vadediyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 1 Saat önce Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 3 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 4 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler