"Vita ve 3DS'in 2-3 Senelik Ömrü Kaldı"

07.08.2015 12:42 Talha Aynacı

 
     Japon menşei video oyunlar yanı sıra bazı animelerin batı yayıncılığını üstlenen NIS America CEO'su Takuro Yamashita, Gamescom'da düzenlenen bir etkinlikte yeni nesil masaüstü konsollara geçiş süreci ve el konsollarının ömrü üzerine konuştu. Yamashita konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi:
 
"Batı için konuşuyorum; sanırım büyük oyun geliştiricilerinin tam anlamıyla PS4 ve Xbox One'a odaklanmakları için doğru zaman. Batı'da el konsollarının durumuna değinecek olursak, PlayStation Vita ve Nintendo 3DS gelecek 3 sene içerisinde etkinliğini yitirecek. "
 
Yamashita ayrıca büyük firmaların masaüstü konsollara yoğunlaştığı son dönemlerde küçük firmaların kendilerini göstermek için el konsollarını önemli bir araç olarak kullanabileceklerini söyledi:
 
"Batı'da Vita ve 3DS oyunları için halen şans var. İddaa ediyorum küçük yayıncılar çok büyük rakiplerin olmadığı Vita ve 3DS platformlarında oyun yayınlamaya devam ederlerse varlıklarını katlayabilecekler.."
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, PS3 Oyunlarını PS5'e Getiriyor Mu? Steam Yaz İndirimleri ve Dahası 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunu Ertelendi 2 Saat önce Efsanevi Avcı Star Wars: Bounty Hunter Remaster İle Geri Dönüyor 3 Saat önce Korku Oyunu Deep Cuts Sanal Başlıklar İçin Duyuruldu 4 Saat önce Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler