Rockstar San Diego'nun Nintendolu Geçmişi

Red Dead Redemption bu nesildeki en iyi oyunlardan birisi
19.02.2012 00:33 Alkan Adakaner


      Red Dead Redemption ile oyun dünyasında bomba etkisi yaratan Rockstar Games'in San Diego stüdyolarının geçmişi ile ilgili ilginç bilgiler var. Rockstar için Rage Engine adlı mükemmel oyun motorunu da geliştiren stüdyo daha önce Nintendo için çalışmış.
 
       Major League Baseball Featuring Ken Griffey Jr, Resident Evil 2 (N64 uyarlamasından sorumlulardı) ve Ken Griffey, Jr.'s Slugfest adlı oyunları Nintendo platformları için hazırlayan geliştirici aynı zamanda Buggy Boogie adlı piyasaya çıkamayan bir oyun üzerinde çalışmış. İşin ilginç yanı o zamanki adı Angel Studios olan firma doğrudan Shigeru Miyamoto ile birlikte çalışma şansı yakalamış.
 
      Daha sonraki yıllarda bağımsız olarak çalışmalarına devam eden Angel Studios,  Midtown Madness, Test Drive Off-Road Wide Open ve Smuggler's Run adlı oyunlarla adını duyurmuş. 2002 yılında Rockstar Games tarafından satın alınan stüdyonun adı Rockstar San Diego olmuş ve daha sonra Midnight Club ve Red Dead serilerine imza atmış.
 
     Açıkçası Rockstar San Diego'nun Shigeru Miyamoto ile çalıştığı aklımıza gelmezdi. Shigeru Miyamoto dünyanın en iyi oyun tasarımcısı olarak görülüyor, Rockstar San Diego da dünyanın en iyi oyun stüdyolarından birisi, yine de her iki tarafından oyun dünyasına bakışı oldukça farklı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Red Dead Redemption Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Take 2 Dağıtıcısı: Rockstar Games Tür: Action Çıkış Tarihi: 18 Mayıs 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 5 İçin Evil Soul Adlı Yepyeni Korku Modu Yayınlandı 40 Dk önce Dragon's Dogma 2 Ücretsiz Deneme Sürümüne Kavuştu 1 Saat önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Bugün Başlıyor! 2 Saat önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Süper Hafta Tamamlandı! 2 Saat önce A Quiet Place: The Road Ahead'in İlk Hikaye Fragmanı Yayınlandı 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler