Batman: Arkham City'den Penguen Ayrıntıları

Batman bu kadar düşman ile nasıl başa çıkacak şimdiden merak ediyoruz....
12.07.2011 17:10 Ersin Kılıç


     Batman: Arkham City ilk duyurulduğunda bazı ipuçlarına ulaşsakta sadece birkaç düşmanın adı geçiyordu. Oyunun geliştirme aşaması devam ettikçe bu düşmanlara yeni isimler katıldı ve listeye baktığımızda gerçekten kabarık bir liste görüyoruz.
 
     Joker ve sadık yardımcısı Harley Queen, Two Face, Hugo Strange ve Riddler derken son olarak PSM'in kapağında gördüğümüz Penguen'in de oyunda olacağı doğrulanmıştı. Aslında ana konuya geçmeden önce oyunun videolarında ve demeçlerde düşmanlara dair başka dedikodular da yer alıyor. Örneğin Scarecrow, Talia al Ghul ve Mr.Freeze, oyunda olacağına dair dedikodular çıkan öncü karakterler arasında.....Tabi tarafı hiçbir zaman belli olmayan Catwoman'ı da hesaba katmak gerekiyor.
 
     Şimdi asıl konumuza gelelim. Batman: Arkham City'de yer alacak olan Penguen için bazı yeni bilgi ve görüntüler ortaya çıktı. Bizde hem önceki bilgilerden hemde bu yeni bilgilerden yola çıkarak penguen'in portresini oluşturmaya çalıştık.
 
     Gerçek adı Oswald Cobblepot olan Penguen, çizgi romanlarda, filmlerde ve serinin çizgi filmlerinde karşılaştığımız en ezeli düşmanlardan birisi. Babasının talihsiz ölümü sonrası elinden şemsiyesini düşürmeyen Penguen, annesinin ölümüyle birlikte çıkmaza giriyor ve kendisini gözükaralığının yardımıyla da yeraltı mafyasının zirvesinde buluyor. Boyunun kısa olması ve vücut yapısı da ismini almasının ana nedenlerinden birisi. Gene de Tim Burton imzasını taşıyan seride, Penguen'in üç parmaklı oluşu gibi farklı fiziksel özelliklerini de görmüştük.
 
 
     Penguen'in oyundaki yeri ise biraz daha farklı olacak. Tabi gene Gotham'ı ele geçirmeye çalışan Penguen'in bu farklılığı kişiliğinde ortaya çıkıyor. Çok daha karanlık bir kişiliğe sahip olan Penguen, bazı yapımlardaki fantastik görünümünün aksine gerçekçi bir görünüme sahip olacak. Karakter ile bütünleşen şemsiye gene elinde olsa da gözünde ise bir şişe altını anımsatan bir gözlük görüyoruz. Penguen'in bu gözlük ile çok daha acımasız bir yapıya büründüğü ise bir gerçek...
 
     Penguen'in her zaman olduğu gibi görünümü ile asil bir beyefendi imajı çizeceğini söyleyen Rocksteady yetkilileri, bu görünümüne rağmen Penguen'in kişiliğini korkunç bir şekilde yansıtacaklarını dile getirmiş.
 
     Bu detayların yanı sıra Penguen karakteri için Hollanda kaynaklı yayın yapan Chief dergisinde yeni bir konsept tasarımı daha yayınlandı. Bu yeni görüntüde penguen'in kişiliği aslında müthiş bir şekilde yansıtılmış. Düşmanlarına tepeden bakan penguen'in elinde ise şemsiye benzeri bir şey görüyoruz. Tarama olduğu için kestirmek biraz zor... Emin olduğumuz şey ise elindeki bu şemsiye ile Joker'in maskesini ikiye ayırması. Bu da oyundaki düşmanlarımızın birbirleriyle de rekabet içerisinde olduğunu gösteriyor.
 
 
     Bu bilgiler dışında Batman: Arkham City için yeni bir karaktere ait bilgilerde gelecek. Oyunun resmi sitesinde yapım ekibi yeni bir karakterin çok yakında açıklanacağını dile getirmiş. Resmi sitenin ana banner'ı altında kısa bir süre yayında kalan ve sonradan silinen bu resme göre yakında yeni bir karakterle daha karşılaşacağız. Robin'in bile yer aldığı oyun için o kadar çok karakter açıklandı ki, bu yeni karakter hakkında tahmin yürütmekte zorlaşıyor. Ve tabi ki yeni ekran görüntüleri...Bu yeni görüntülerde Penguen ve oynanış kısımlarına yer verilmiş.
 
     Batman: Arkham City'den sürpriz bir son haber ise bizden gelsin. Çok yakında oyunun ön inceleme videosu ile karşınızda olacağız. Bu videoda oyun hakkında birçok bilgiye ulaşabileceksiniz. 21 ekim'de çıkışını yapacak olan Batman: Arkham City'den penguen'in yeni karakter tasarımı ve yeni ekran görüntülerine aşağıdan göz atabilirsiniz.
 

Yeni Ekran Görüntüleri
İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Batman : Arkham City Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Rocksteady Studios Dağıtıcısı: Warner Bros Interactive Tür: Action Çıkış Tarihi: 25 Kasım 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 26 Dk önce Üç Klasik Battlefield Oyunu Satıştan Kaldırılıyor 1 Saat önce Suicide Squad: Kill the Justice League'in 2. Sezon Yol Haritası Açıklandı 2 Saat önce Steam Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz 3 Dolar ve Altı Oyunlar 3 Saat önce The Legend of Zelda Kılıcıyla Sokakta Dolaşan Adam Hapse Atıldı 03 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler