Dragon Quest X, İlk Hafta Satışlarında Şaşırttı

08.08.2012 17:32 Levent Polater

 
    Japonya çıkışını geçtiğimiz hafta yapan serisindeki ilk MMO oyunu Dragon Quest X, ilk hafta satışlarında beklentilerin oldukça altında kaldı.
 
    Wii ve Wii U platformlarına geliştirilen yapım, Wii için ilk haftasında 420,000 satarak otoriteleri şaşırttı. Neden diyecek olursanız Japonya'ya yeni bir Dragon Quest çıkması demek en az 1 milyon demek. Bundan önce DS'e çıkan Dragon Quest IX, ilk haftasında tam 2,353,440 adet satmıştı, Dragon Quest VIII'in de aşağı kalır yanı yok; 2,237,000!
 
    Fakat Dragon Quest X'un çıkışı Wii satışlarını hareketlendirmişe benziyor. Japonya'da Wii satışları geçtiğimiz hafta 41,561'i görerek 14,544'de kalan PS3'e solladı.. 3DS, bu yörede 118,786'lık satışla liderliği kimselere kaptırmadı.
 
    Sanırım artık son demlerini yaşayan Wii'nin de bu çizgi altında kalan oyun satışlarında büyük ölçüde payı var. Oyun için daha sağlıklı sonuçlar, belki de Wii U'nun çıkışıyla alınacaktır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dragon Quest X: Rise of the Five Tribes Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: JRPG Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 1 Saat önce Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 2 Saat önce Yeni Assassin’s Creed Shadows Videosu Atmosferi Detaylandırıyor 3 Saat önce Dota 2 The International 2024 Şampiyonu Team Liquid Oldu! 3 Saat önce Yeni Dragon’s Dogma 2 Modu Silahlara Benzersiz Efektler Ekliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler