Gearbox, Sega'nın İyi Niyetini mi Kullandı?

Aliens: Colonial Marines oyunu bekleyenlere şok yaşattı
20.02.2013 08:39 Alkan Adakaner


     Aliens: Colonial Marines'in kötü bir oyun olarak değerlendirilmesi ve çoğu oyuncu tarafından öyle görülmesinden sonra bazı oyuncular hemen Sega'yı suçlamaya başlamıştı. Bu tür suçlamalara bizim sitemizde de rastlayabilirsiniz. Halbuki Sega sadece oyunun dağıtıcısıydı, yani oyunun lisansını almış, geliştiriciye maddi destek sunuyordu ve oyunu kutuluyordu. Oyunu geliştirmek, yani kaliteli veya kalitesiz yapmak Gearbox ile ilgili bir şeydi.
 
       Ortaya çıkan son söylentilere göre Gearbox Software, Sega'nın iyi niyetini kötüye kullanmış gibi görünüyor. Eski bir Gearbox çalışanı 2007-2008 yılları arasında Gearbox'ın önemli isimlerinin Aliens: Colonial Marines üzerinde çalıştığını, ardından da bu isimlerin Aliens projesinden alınarak Borderlands oyununa aktarıldığını söylüyor.
 
     Sega, bu durumdan haberdar olunca 2008 yılında neredeyse oyunu iptal ediyormuş, ama Gearbox ile görüşmelerden sonra oyunun geliştirilme süresi uzatılmış. Yani Sega, Borderlands'in geliştirilip bitirilmesini de beklemiş. Tabi Gearbox bu projeyi söz verdiği gibi hazırlamak yerine Borderlands 2'ye başlamış.
 
     Anlaşılan Gearbox Software küçük bir grubu Aliens: Colonial Marines'i geliştirmek için kullanmış ve TimeGate Studios gibi firmalara da oyunun geliştirilme aşamasının önemli bir bölümünü emanet etmiş. Zaten oyunun demo sürümüyle tam sürümü arasındaki fark da bundan kaynaklanıyor gibi görünüyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Aliens: Colonial Marines Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Gearbox Software Dağıtıcısı: SEGA Europe Tür: FPS Çıkış Tarihi: 12 Şubat 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Artık Mobil Platformda Ücretsiz Oyun Dağıtacak 04 Ekim Saber Interactive Büyük Bütçeli Avatar Oyunu Üzerinde Çalışıyor 04 Ekim Star Wars Outlaws İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı: 100'den Fazla Düzeltme 04 Ekim Sid Meier’s Civilization VII Resmi PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 04 Ekim The First Berserker: Khazan'dan Dikkat Çekici Sinematik Fragman 04 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler