PlayStation 5 Konsolu Ne Kadar Sattı? İşte Güncel Satış Sayısı

07.08.2024 16:16 Mehmet Tandoğan

 
 
Sony tarafından piyasaya sürülen PlayStation 5 konsolunun güncel satış sayıları açıklandı. Bu doğrultuda 30 Haziran 2024 itibarıyla üç aylık mali dönem sonuçlarına göre konsol dünya çapında 61,8 milyon adet sattı.
 
PlayStation 5 konsolu ve oyunları satmaya devam ediyor
 
 
 
30 Haziran 2024'te sona eren üç aylık dönemde toplam 2,4 milyon PlayStation 5 konsolu satıldı. Bu sayı, bir önceki mali yılın aynı dönemine göre 0,9 milyon adetlik bir düşüşü gösteriyor. Diğer taraftan PlayStation Network hizmetinde 30 Haziran 2024 itibarıyla 116 milyon aylık aktif kullanıcı yer alıyor. Bu sayı, bir önceki mali yılın aynı dönemindeki 108 milyon aktif kullanıcı sayısına göre sekiz milyonluk bir artışı temsil ediyor.
 
Öte yandan PlayStation 4 ve PlayStation 5 oyun satışlarına bakacak olursak, Haziran 2024'te sona eren üç aylık dönemde toplam 53,6 milyon adet satıldığını aktarabiliriz. Bu sayı bir önceki mali yılda 56,5 milyondu. Dolayısıyla 2,9 milyonluk bir düşüş söz konusu. Satış sayısı içerisindeki 6 milyonluk kısım birinci taraf oyunlardan oluşuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler