Prince of Persia The Lost Crown Steam Platformuna Geldi

09.08.2024 12:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Ubisoft ekibinin üstlendiği platform odaklı aksiyon-macera oyunu Prince of Persia: The Lost Crown, Steam mağazasına geldi. Gelişiyle beraber %40'lık indirimle beraber oyun ülkemizde 19.99 dolardan satışta bulunuyor.
 
The Lost Crown birçok platformda yer alıyor
 
 
 
Oyunun Steam platformuna gelişi ile beraber ilk incelemelerin olumlu olduğunu aktarabiliyor ve şu anda çok olumlu etiketine sahip bir şekilde karşımıza çıkıyor. Öte yandan Prince of Persia: The Lost Crown şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Epic Games Store ve Ubisoft Store üzerinden PC için mevcut durumda. Dolayısıyla hemen hemen her platformdan oyuna erişim sağlayabiliyorsunuz.
 
Zaman ve mekanın sınırlarının belli olmadığı yapımda, mitolojik bir Pers Dünyası içerisinde platform-macera deneyimi yaşayabiliyor ve karakter becerilerinizi burada geliştirmeye çalışabiliyorsunuz. İçinizdeki savaşı serbest bırakabileceğiniz, zorlu düşmanlara karşı gelebileceğiniz ve ölümlü kombolar yapabileceğiniz oyunda mitolojik yaratıklarla karşı karşıya gelebiliyor ve burada zaman güçleriniz ve diğer unsurları kullanmak durumunda kalıyorsunuz.
 
Oyunda sadece platform ve aksiyon unsurları değil aynı zamanda bulmaca içerikleri de yer alıyor. Bunları da çözerek gizli hazinelere ulaşabiliyorsunuz.
 
Oyunda neler var?
 
Platform unsurları ile beraber ön plana çıkan ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebileceğimiz Prince of Persia serisinin yan oyunu olarak karşımıza çıkan yapımda Pers dünyasından geçiş yapabiliyor ve istediğimiz gibi zamanı bükebileceğimiz ve farklı hamleler gerçekleştirebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde mitolojik yaratıkları alt etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor; yapacağımız hamlelerle beraber oyuna kendimizi kaptırabilir ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapıyla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunun geçtiğimiz günlerde Steam platformu sürümü ortaya çıktı ve şu anda yayınlanmış durumda. Oyuncular genel olarak oyunun yapısını sevse de ve eğlenceli olsa da Ubisoft Connect programının zorunluluğu sebebiyle karışık etiketine sahip durumda. Dolayısıyla Steam platformu üzerinde böyle bir zorunluluğun olması elbette oyuncuların tepkisini çekiyor ve böyle bir şeyin olmaması gerektiği vurgusu yapılıyor. Dolayısıyla oyun şu anda karışık etiketine sahip durumda ancak ilerleyen süreçte nasıl bir etiketle karşı karşıya kalırız hep birlikte göreceğiz.
 
Zamanın yozlaştığı, düşmanların ve mitolojik yaratıkların ortaya çıktığı ve zamanı bükebildiğiniz yapımda aksiyon, macera ve platform unsurları ön plana çıkıyor ve karakterimizle beraber hızlı bir şekilde atılırken aynı zamanda çevik bir hamleyle düşmanların saldırılarından kaçınabiliyoruz. Bu tarz detaylarla ilgi çekici bir seviye sistemi ile karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda içimizdeki savaşı burada ortaya çıkararak elimizden geleni fazlasını yapmak durumunda kalıyoruz. Karakterimizin burada farklı temel hareketleri bulunuyor ve bu hareketlerle beraber zıplayabiliyor, sağa sola doğru hamle yapabiliyor, çift tıklayarak düşmanların üzerine doğru geçebiliyor ve düşmanı kendimize çekerek çeşitli hareketler üzerinde ustalaşabiliyoruz. Bu tarz detaylarla oyunda hızlı bir aksiyon sistemi olduğundan dolayı elbette düşmanların saldırılarına en iyi şekilde savuşturmamız gerekiyor ve oyuna kendimizi kaptırarak bu tarz mekanikler üzerinde usta olmaya çalışabiliyoruz.
 
 

Platform unsurları ile beraber ön plana çıktığımız, aynı zamanda sadece aksiyon sistemi ile değil, diğer taraftan bulmacaları çözmeye çalıştığımız yapımda bu tarz detaylarla beraber bir yandan düşmanları ortadan kaldırmaya çalışırken diğer yandan ise bulmaca unsurlarını çözmek durumunda kalıyoruz. Oyunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca işlediğimiz gibi ilerlemeye çalışırken aynı zamanda bu tarz detaylarla gizli noktaları açığa çıkarabiliyor, çeşitli antik kalıntılara doğru geçiş yapabiliyor ve içimizdeki savaşçı ortaya çıkararak bu tarz bulmacaları çözmeye başlayabiliyoruz. Uygun zamanı kollamaya başladığımız ve düşmanları ortadan kaldırmaya çalıştığımız yapımda elbette yeteneklerimizi kullanarak karakterimizi ön plana çıkarmaya çalışıyor ve burada karakterimiz yapacağı hamlelerle beraber gidişatı yön verebiliyor. Oyunda kullandığımız hareketlere bağlı olarak farklı kombolar gerçekleştirebiliyor, düşmanların üzerine atılabiliyor, düşmanların saldırılarından kaçınabiliyor ve irili ufaklı düşmanların haricinde bir de yukarıda bahsettiğimiz gibi antik düşmanların burada olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu düşmanlar oldukça büyük bir şekilde karşımıza çıkıyor ve patron savaşları diyebileceğimiz bir yapı ile bizlere sunuluyor. Dolayısıyla onları ortadan kaldırmak için elbette zorlu bir mücadeleye atılabiliyor ve burada yer aldığımız süre boyunca onların saldırılarından kaçırmak ve daha sonrasında ise karşı saldırıya geçmek temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca patronları ortadan kaldırmak için elbette öncelikle onların saldırılarını savuşturmamız ve nasıl bir saldırı sistemine sahip olduğunu anlamamız gerekiyor. Bu tarz detaylarla kendimizi savunduktan sonra ve karşı saldırıya geçmeden önce patronların saldırdığını savuşturabiliyor ve kendimizi boşa çıkarabiliyoruz.
 
 
 
Tam düşman saldırdıktan sonra elbette zıplayabilir, onların saldırılarından kaçınmak için sağa sola doğru yuvarlanabilir ve çok daha fazla detaylı ön plana çıkabiliyoruz. Bu tarz detaylarla savaştırdıktan sonra karşı saldırıya geçerek düşmanın yani patronun canını yavaş yavaş indirebiliyor ve böylece kendimizi ön plana atabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca aynı taktiği bu tarz detaylarla beraber denemek durumunda kalacak ve sürekli olarak aynı şeyleri yaparak ve daha fazla yeni yetenek üzerinde ustalaşarak düşmanlara karşı gelebileceğiz. Kendimizi kaptırabileceğimiz ve aksiyon dolu platform unsurlarıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapım, oynanması gereken ve yer verilmesi gereken hep bunlar arasında yer alıyor.

Mitolojik yaratıkların bulunduğu ve devasa patron savaşları ile karşı karşıya kaldığımız yapım, diğer taraftan elbette eserlerle dolu bir dünyayı bizlere sunuyor ve o oyunda sadece düşmanlarla değil, aynı zamanda platform zorluklarıyla beraber de baş etmemiz gerekiyor. Lanetlenmiş dünyayı ayak bastığımız oyun içerisinde elbette olağanüstü Kaf Dağı'na doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve her birinin kendine has bölgeleri bulunan ve kendi manzaralarını ortaya çıkaran çeşitli bölgelerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve bu bölgeler içerisinde neler olup bittiğini görebiliyoruz. Farklı manzaralarla karşı karşıya kaldığımız ve bu manzaralar içerisinde neler olup bittiğini öğrenmeye çalıştığımız oyunda kendine has mekanikleriyle beraber farklı düşmanların karşısına çıkıyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenirken tehlikelerle dolu ortamlarda lanetlenmiş dünya içerisinde çeşitli biyomlarda ve çok daha fazlasında yer alabiliyoruz.
 
 
 
Kullanabileceğimiz hamlelerle beraber sürükleyici bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve mitolojiden esinlenen ortamlarda Pers hikayesinin baş kahramanı olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla kendi zekamızı kullanarak, aynı zamanda sadece aksiyon ve macera içerikleriyle değil, diğer taraftan bulmaca içeriklerine de çözmek durumunda kalıyor ve bu bulmaca içeriklerini çözdükten sonra gizli hazineler bulabiliyor ve yozlaşmış dünyanın sırlarını açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun aksiyon, macera ve platform unsurlarının yanı sıra bulmaca içerikleri de yer alıyor ve kendimizi oyuna bu şekilde kaptırabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda içeriklerin ve etkinliklerin olması oyuna çeşitlilik katıyor ve oyuncuları oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Aynı zamanda oyunda daha fazla vakit geçirmemizi sağlayan detaylar arasında bulunuyor diyebiliriz.

Farklı görevleri tamamlayabileceğiniz ve bu görevler üzerinde usta olabileceğiniz yapımda aynı zamanda karakter yetenekleri ön plana çıkıyor ve bu karakterin yeteneklerini ön plana çıkarmak için biz de buna göre farklı hamleler gerçekleştirebiliyoruz. Karakterimizi beraber yukarılara doğru zıplayarak yayımızı ve okumuzu görebiliyor, düşmanlara karşı şimşek tarzı bir hamle yapabiliyor ve daha fazla detaylı karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Genel olarak da paylaşacak olursak Prince of Persia serisinin yan oyunu olarak karşımıza çıkan bu yapım, platform unsurları ve zamanı bükme yetenekleriyle dikkat çekiyor. Pers dünyasında geçen oyunda, mitolojik yaratıkları alt etmek ve zamanı kontrol etmek için çeşitli hamleler yapıyorsunuz. Oyunun geçtiğimiz günlerde Steam platformunda yayınlanan sürümü, eğlenceli yapısıyla oyuncular tarafından genel olarak sevildi. Ancak, Ubisoft Connect programının zorunlu olması nedeniyle karışık yorumlar aldı. Steam'deki bu zorunluluk, oyuncuların tepkisini çekti ve oyunun karışık etiketine sahip olmasına neden oldu. İlerleyen süreçte oyunun nasıl bir etiketle değerlendirileceğini hep birlikte göreceğiz.
 
Oyun, zamanın yozlaştığı, düşmanların ve mitolojik yaratıkların ortaya çıktığı bir dünyada geçiyor. Zamanı bükme, aksiyon, macera ve platform unsurlarının ön planda olduğu bu yapımda, karakterinizle hızlı ve çevik hamleler yaparak düşman saldırılarından kaçınabilirsiniz. Oyunda seviye sistemi ilgi çekici bir şekilde işlenmiş ve oyuncular, karakterlerinin temel hareketlerini geliştirerek düşmanlarla daha etkili bir şekilde savaşabiliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler