Red Dead Redemption 2'nin Güncel Satış Sayısı Açıklandı

09.08.2024 16:28 Mehmet Tandoğan

 
 
Rockstar Games tarafından geliştirilen vahşi batı temalı açık dünya aksiyon-macera oyunu Red Dead Redemption 2 önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Take-Two Interactive tarafından açıklanan mali rapora göre oyun 30 Haziran 2024'te sona eren süreçte 65 milyon satış sayısına ulaştı.
 
Red Dead Redemption 2 satmaya devam ediyor 
 
 
 
Önemli oyun serileri arasında bulunan Red Dead Redemption, çok satmaya ve oynanmaya devam ediyor. Rockstar Games'in çıkardığı diğer bir oyun Grand Theft Auto V ise 200 milyon satış sayısını aşmış durumda. 2018 yılında piyasaya sürülen Red Dead Redemption 2 hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir yapıya sahip.
 
Red Dead Online tarafında destek sona ermesine rağmen Take-Two, içerik üreticilerine dayalı ücretsiz kıyafetler ve aylık bonuslarla etkileşimi sürdürmeyi devam ettiriyor. Öte yandan GTA serisinin en yeni oyunu GTA VI şu anda geliştirme aşamasında bulunuyor ve Rockstar Games, oyunun 2025 sonbaharında çıkış yapacağını yineliyor.
 
RDR 2 bizlere neler sunuyor?
 
Vahşi Batı temasıyla ön plana çıkan ve büyük bir macerayı bizlere sunan oyunda dilediğimiz gibi açık dünyayı keşfedebiliyor ve bu açık dünyada neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yılın oyunu ödüllerine doyamayan ve sürekli olarak satış sayıları ile ön plana çıkan ve şu anda en çok satan şeyler arasında yer alan bu yapı, Arthur Morgan karakteriyle ön plana çıkıyor ve bu karakterle özdeşleşmiş bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yılların 1899'u gösterdiği yapının içerisinde istediğimiz gibi at üstünde ilerleyebiliyor, koşabiliyor, karakterimizle beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor ve buralarda yer aldığınız süre boyunca istediğimiz gibi ana görevlerden veya yan görevlerden geçiş yapabiliyoruz.
 
Oyunda açık bir dünya bulunduğundan dolayı bu açık dünyayı dilediğiniz şekilde gezebiliyor, tozabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Farklı karakterlerle tanışabileceğiniz ve dikkat çekici unsurlarla yer alabileceğiniz oyunda her bölge içerisinde farklı karakterler, düşmanlar, gerçekçi olaylar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bu tarz detaylarla oyun gerçekçilik anlamında ön plana çıkıyor ve örneğin, karakter burada yemek yerken yemeğin azalması ve yaptığı çatal veya kaşık hamlelerinin doğru bir şekilde animasyon haline getirilmesi gerçekten de takdire şayan diyebiliriz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde oldukça gerçekçi bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve canlı bir oyun deneyimine adım atmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Oyunun hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir deneyimi bulunuyor. Online kısmına bakacak olursak, öncelikle burası yukarıda da belirttiğimiz gibi şu anda herhangi bir şekilde desteklenmiyor ve güncelleme almıyor, ancak sadece içerik üreticilerinin yayınladığı kozmetikler ve özelleştirme sistemleri ile beraber ayakta tutulmaya devam ediyor. Diğer taraftan geliştirici ekip bildiğiniz üzere şu anda GTA serisinin en yeni oyunu GTA 6 üzerinde çalışıyor. Dolayısıyla tüm yoğunluğu oraya vermiş durumda. Durum böyle olunca elbette online taraflar arka planda kalabiliyor ve bu yapı elbette biraz daha geri planda kalabiliyor. Durum böyle olunca oyuncuların beklentileri başka yöne doğru kayıyor. Ancak bu yakın oynanması gereken ve tek oyunculu modunun muhakkak deneyimlenmesi gereken bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz.
 
 

Çetelerin kol gezdiği ve Amerika kıtası içerisinde yer aldığımız yapımda federal ajanların ve ülkenin en iyi ödül avcıları bir araya geliyor ve burada amansız bir çete takibi başlıyor. Biz de burada çetin üyeleri arasında hayatta kalmak için çeşitli soygunlara katılabiliyor, yağmalara ve dövüşmelere atılım sağlayabiliyor ve burada daha fazla detay ile kendi hayatımızı idame ettirmeye çalışıyoruz.
 
İç çatışmaların bir hayli yoğun olduğu bir bölgede bulunduğumuz ve dünyada yer aldığımız yapımda elbette çetenin artık dağılma eşiğine geldiğinde karakterimiz zor bir karar vermekle karşı karşıya kalıyor. Biz de onu yetiştiren çeteye sadık mı kalabileceğimizi veya kendi ideallerimiz peşinden mi koşabileceğimizi burada seçebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yapacağımız keskin seçimle beraber gidişatımıza yön verebiliyor ve karakterimizin kaderinin bizim ellerimize olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda ilave hikaye modlarıyla ve ek içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve gerçekçi yapılarla beraber diğer karakterlerle konuşabiliyor, onlarla etkileşime girebiliyor ve hatta onlardan çeşitli görevler alabiliyor. Bu tarz görevler elbette yan görev olarak bizlere sunuluyor ve bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan ise bu karakterlere yardımcı olmak ve onları görevlerini yerine getirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
Canlı bir dünya içerisinde yer aldığımız yapımda her bölgeyi keşfederken buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aynı zamanda her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, düşmanların, çetelerin, federal ajanların, olayların, görevlerin ve çok daha fazlasının bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Yapımda tanıştığınız karakterler elbette bölge içerisinde sizlere yardımcı olma konusunda ön plana atılıyor ve bu kapsamda elbette onlarla aranızın iyi olması oldukça önem arz ediyor. İlk etapta konsollara çıkışını gerçekleştiren ve daha sonra PC platformuna gelen ikinci oyun şu anda PC sürümü ile beraber ön plana çıkıyor ve PC sürümünde elbette çeşitli geliştirmelerin ve grafik ayarlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Aynı zamanda üst düzey bir PC performansı ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve geniş dünyalara adım atabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun oynanış süresi oldukça fazla diyebiliyor ve bununla beraber uzun saatler geçirebileceğiniz yapı ile karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 

Bu tarz oyunlar elbette uzun vakitler geçirebilecek ve zamanınızı harcayabilecek bir yapıyı bünyesinde barındırıyor. Açık dünyada neler olup biteceğini öğrenirken buralarda gezip tozabiliyor ve istediğiniz gibi görevleri atılım sağlayabiliyorsunuz. Oyunda elbette keşif unsurlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyor ve gizli bölgelere ve açığa çıkarılmayan sırları burada açığa çıkarmak tamamen sizin işiniz oluyor. Bu tarz detaylarla açık dünyanın her köşesinde farklı bir ayrıntının olduğundan bahsedebiliyor ve her ayrıntıyla beraber canlı dünyalarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra PC platformunun sağladığı güç ile beraber teknik olanakların bir hayli yükseldiğini ve tüm bu güçten yararlandığını aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde gece ve gündüz döngüsü bulunuyor ve bu gece ve gündüz döngüsü ile beraber dinamik bir şekilde aydınlatma sisteminin bizlere sunulduğuna ve gece boyunca elbette ışıklandırmanın ve o karanlık hissiyatının doğallığını görebiliyor, gündüz olduğunda ise havanın gidişatına göre güneşin olabildiğince ışık saçlarını aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarıyla oyun içerisinde gerçekçi bir hava durumu sistemi bulunuyor ve yer yer de bu hava durumunun değiştiğini söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla yapılmış içerisinde hem dinamik bir hava sistemi hem de gece ve gündüz döngüsünün olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Elbette işlerinizi gece değil de gündüz yapmanız sizlere daha fazla avantaj sağlayabiliyor ve etrafı daha iyi bir şekilde görebiliyorsunuz. Ancak gece boyunca elbette manzaraların, ayın ve çok daha fazlasının tadını çıkarmak bir başka olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra oyunda gece ışıklandırmalarını ve gölgelerin aynı zamanda oyunun derinliğini artıran unsurlar arasında bulunduğunu söyleyebiliyoruz. Ortam aydınlatmaları, mesafe iyileştirmeleri, yansımalar ve çok daha fazlasıyla beraber oyun PC platformunda ilgi çekici detaylarda bizlere sunuluyor ve PC platformunun tüm gücünden yararlanıyor. Bunun yanı sıra elbette grafik kalitesinin iyileştirildiğini ve en yüksekte oynarsanız bitki ve hayvanların daha yoğun bir gerçeklikle beraber karşınıza çıktığını ve daha keskin bir çözünürlükte bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de hem grafik anlamında hem de oynanış anlamında oldukça üst düzey bir yapı bizlere sunuluyor.
 
 

Oyunun piyasaya sürülmesi ile beraber hem grafik anlamında hem de animasyon anlamında üst düzey bir yapı ile karşı karşıya kalabildiğimizi ve aynı zamanda gerçekçiliğe takıntılı bir stüdyo tarafından bizlere sunulduğunu aktarmakta fayda var. Oyunda yapılan her bir hamlenin aslında gerçek bir şekilde işlendiğini, örneğin bir kalası kesmeye çalışan testereli bir adamın elbette o kavgası kestikten sonra yerine başkasını koyduğunu ve kalasın yavaş yavaş kesildiğini ve bunun da gerçekçi bir şekilde işlendiğini söyleyebiliyoruz. Diğer oyunlarda bu durumu elbette sadece animasyondan ibaret olarak karşımıza çıkıyor ve karakter sürekli olarak aynı şeyi yapıyor ve herhangi bir şekilde ilerleme kat etmiyor. Ancak bu yapımda her bir olayın ve her bir animasyonun farklı bir sonucu bulunuyor ve gerçekçi bir şekilde hareket eden karakterlerin etrafta kol gezdiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca durumu gerçekçilikle beraber biz de oyundaki yerimizi alabiliyor ve kendimizi hızlı bir şekilde oyuna adapte edebiliyoruz. Zaten oyundaki gerçekçilik takıntısı gerçekçi oyunlardan hoşlananlara hitap ediyor ve

bu oyunu oynadıktan sonra elbette diğer oyunları oynarken bu oyunun gerçekçiliği aklınıza geliyor ve böyle bir oyunun bir daha belki de uzun bir süre mümkün olmayacağını hatırlayabiliyorsunuz. Bu da oyunun oldukça nadir olduğunu ve oyun sektöründe önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayabileceğimiz anlamına geliyor. Canlı bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde elbette arka planda bir hikaye anlatılıyor ve bir hikaye boyunca biz de kendimizi hikaye içeriğine kaptırabiliyoruz.
 
Çetelerin kol gezdiği, federal ajanların ortaya çıktığı ve çok daha fazla çetenin kaçakçı rolüne büründüğü, yakında suçluları kovalayarak farklı hamleler gerçekleştirdiği ve ödül avcılarının burada olduğu bir dünyada yer alıyoruz. Oyuncular bu dünyada ödül avcısı, tüccar, koleksiyoncu, kaçakçı ve çok daha fazla rollerle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bu rollerle beraber hangisini bürünmek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda bu tarz farklı roller bulunuyor ve bunları kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip aynı zamanda kendi rolünüzü belirleyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla oyun bir yandan gerçekçi yapıt sunarken diğer yandan ise farklı rollere bürünmenizi sağlayabiliyor. Bu tarz özgürlükler oyunda bol bol karşımıza çıkıyor ve istediğimizi gerçekleştirmek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Yapım içerisinde ilerlemeye çalışırken ve aynı zamanda etrafı gezerken elbette üst düzey kalitesiyle ve manzaralarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Mozaik ağaç dokularının, gelişmiş otların, hayvan kürtlerinin dokularının iyileştirilmiş olmasını ve çok daha fazlasının burada bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyunun PC sürümü aynı zamanda HDR desteğiyle beraber karşımıza çıkıyor ve böylece daha yüksek çözünürlükte ve daha yüksek kalitede oyunu oynayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra 4K ve üzeri ekranlarda mükemmel görüntülenme ile beraber HDR'den yararlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla çok ekranlı kurulumlarda ve geniş ekranlı yapılandırmalarda bu tarz detaylarla beraber yüksek çözünürlüğü adım atabiliyor ve daha yüksek çerçeve hızıyla yani kare hızıyla beraber karşı karşıya kalarak daha akıcı bir şekilde oyunu deneyimleyebiliyorsunuz. Oyunun teknik anlamda gerçekten üst düzey bir performans gösterdiğini aynı zamanda verdiği desteklerle beraber de oyundan kan verim alabildiğinizi aktarabiliyoruz.

Farklı rollerle beraber ilerleyebileceğiniz gerçekçi bir dünya yapısı ile karşı karşıya kalabileceğiniz ve istediğinizi gerçekleştireceğiniz bu oyun genel olarak bu tarz bir deneyim sunuyor ve oyun içerisinde her bir hamleniz aslında farklı sonuçlara yelken açabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Zaten oyun sektörü belirleyen bir yapıyı bünyesinde barındırdığı için muhakkak oynanması ve yer verilmesi gereken yapımlar arasında bulunuyor. Dolayısıyla siz de bu oyundaki deneyimlerin neler olduğunu görebilir ve buna göre satın alımınızı gerçekleştirerek ana karakterimizin duygusal yüklü hikayesine konu olabilirsiniz. Bunun yanı sıra açık dünyada dilediğiniz gibi gezip tozabilir ve vaktinizi uzun süre bu oyuna adayabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 8 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 09 Eylül Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 09 Eylül PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 09 Eylül Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 09 Eylül Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 09 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler