STALKER 2: Heart of Chernobyl Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

25.07.2024 21:55 Mehmet Tandoğan

 
 
GSC Game World tarafından uzun süredir geliştirme aşamasında bulunan ve kıyamet sonrası bir ortamı bizlere sunan açık dünya aksiyon hayatta kalma oyunu S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl bir kez daha ertelendi. Oyun artık daha önce planlanan 5 Eylül çıkış tarihinden 20 Kasım'a alındı.
 
STALKER 2: Heart of Chernobyl için yeni bir bekleyiş başladı
 
 
 
Açıklanan detaylara göre oyun, yeni tarihi ile beraber Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden yayınlanacak. Aynı zamanda Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Xbox Game Pass’te de yer alacak.
 
GSC Game World yönetmeni Yevhen Grygorovych, bir basın açıklamasında erteleme hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “Beklemekten yorulmuş olduğunuzu biliyoruz ve sabrınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Bu iki aylık boşluk bize daha fazla alan sağlayacak ve oyun içerisindeki hataları düzeltmemize yarayacak. Dolayısıyla bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz.”
 
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, dünya çapında milyonlarca oyuncuyu büyüleyen ve beğenilen serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak? 
 
Kıyamet sonrası bir ortamda yer aldığımız ve açık dünya hayatta kalma deneyimiyle karşı karşıya gelebileceğimiz yapımda tuhaf ortamlara doğru ilerleyebiliyor, farklı anomali yaratıklarıyla karşı karşıya kalıyor ve radyasyondan sonra elbette tuhaf yaratıkların burada olduğunu söyleyebiliriz. Açık dünya içerisinde gezip tozabileceğimiz ve aynı zamanda burada hayatta kalmaya çalışabileceğimiz yapımda elimizdeki cihazımızla beraber radyasyon seviyesini ölçebiliyor, yaşanacak yerleri burada tek tek bulabiliyor ve etraftaki kaynakları en iyi şekilde toplamak tamamen bizim işimiz oluyor. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca Çernobil yasak bölgesi içerisinde bulunuyor ve buralarda elbette Çernobil’in kalbine doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım içerisinde kendi destanımızı yazmak durumunda kalıyor ve vereceğimiz kararlarla beraber gidişata yön verebiliyoruz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Kendi destansı maceranıza tanıklık edebileceğiniz ve kararlarınızla beraber oyunun sonuna etki edebileceğiniz yapımda kimin yanınızda kalabileceğini, kimin yanınızda kalmayacağını tamamen siz karar verebiliyor ve güçlü düşmanlarla ve ölümcül yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğunuzdan dolayı elbette tuhafça yaratıkların ve radyasyonlu mutantların karşınıza çıktığını söyleyebilir ve ölümcül yaratıkları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. 2006 yılındaki ikinci dev patlama sonucunda büyük ölçüde değişen dünyanın içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette dış dünyada yaşamak oldukça zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve burada hayatta kalan gruplarıyla beraber bir yandan müttefik olurken diğer canlıların ise karşımıza tuhaf insanların ve düşmanlarının çıktığını aktarabiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlarda yer aldığımız ve elimizdeki kaynakları en iyi şekilde değerlendirebileceğimiz yapım içerisinde elbette alabileceğimiz silahlarla ve donanımlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve farklı görevlere doğru adım atmaya hazırlanabiliyoruz. Yer yer açık dünya içerisinde farklı müttefiklerle beraber karşı karşıya kalabiliyor, onlarla sırt sırta vererek buradaki düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsanız birbirinden farklı savaş bölgelerine ilerleyebileceğiniz ve farklı fraksiyonlarla beraber bölgeyi kendinize ait bir hale getirebileceğiniz yapımda, saldırgan mutantlardan ölümcül anomalilere kadar oldukça farklı düşman tiplemelerinin olduğundan bahsedebilir ve birbirleriyle savaşan hayatta kalan grupların olduğunu da burada aktarmakta fayda var. Çünkü oyun içerisine elbette sadece tuhaf yaratıklar değil, aynı zamanda hayatta kalmış olan grupların savaşları da sürüyor ve buralara hakim olmak için bu gruplar birbirleriyle savaşmak durumunda kalıyor. Dolayısıyla zorlu dünyaya bir de bu düşmanlar ekleniyor ve sizin de hayatta kalma şansınız elbette daha da zorlu bir hale gelebiliyor. Tüm bu zorluklara rağmen elbette bölgeyi hayatta tutmak için elinizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve imkansız bir hale gelen bu dünyada elbette tutunmak tamamen sizin işiniz oluyor. Yapacağınız hamlelerle beraber kesintisiz bir açık dünyada kendi hamlelerinizle ilerlemeye çalışıyor ve aynı zamanda çizgisel olmayan bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
 
 
Tek tabanca takılan bir avcı ile beraber ilerleyebileceğimiz ve kıyamet sonrası bir ortamda yer alabileceğimiz yapımda elbette hikayenin farklı şekillerde ele alındığını söyleyebiliyor ve her biri önce burada farklı şekillerde ve gelişmelerde hikaye içeriğine dalış yapabiliyor. Çünkü oyunda çizgisel olmayan bir hikaye içeriği bulunduğundan dolayı hangi yöne gidebileceğinize siz karar verebiliyor ve buna göre de radyoaktif bölgelerde takılabiliyorsunuz. Fotoğraf gerçekçi ortamlarda yer alabildiğiniz ve gerçekçi animasyonlarla ve grafiklerle karşılaşabileceğiniz yapımda kesintisiz bir açık dünyayı keşfetmek durumunda kalıyor ve burada büyük ölçüde dallanıp budaklanan destansı bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Oyun şu anda yukarıda bahsettiğimiz gibi bir kez daha ertelendi ve yeni tarihiyle beraber çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen geliştirici ekip sürekli olarak bu deneyimi ertelemek durumunda kaldı ve farklı ülkelere doğru göç etti. Ukrayna merkezi geliştirici ekip şu anda çalışmalarına devam ediyor ve bu oyunu bizlere yetiştirmek için ellerinden geleni yapmak durumunda kalıyor. Açıkladıkları bilgilerle beraber önümüzde bulunan iki ay boyunca oyunda yer alan hataları düzeltmek için uğraşacaklarını aktarıyor ve umuyoruz ki güzel bir oyun deneyimi bizlere sunulur.

Tehlikeli düşmanlarla karşılaşabileceğimiz ve onları alt etmeye çalışabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi çizgisel olmayan bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalıyor ve bu hikayeyi içeriğini kendimize ait bir şekilde deneyimlemek durumunda kalıyoruz. Stalker’lar olarak yer aldığımız yapım içerisinde elbette bizden farklı olarak müttefik grupların olduğundan bahsedebilir ve bu dünya üzerinde hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Tek tabanca takılan bir karakterin rolünü üstlendiğimiz yapım içerisinde kıyamet sonrası ortamlarda ilerleyebiliyor ve atmosfere her açıdan deneyimlemek tamamen bizim işimiz oluyor. 64 kilometrekarelik bir radyoaktif bölge içerisinde yer aldığımız yapımda kesintisiz bir açık dünya sistemini keşfetmeye çalışıyor ve aynı zamanda bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etraftan kaynaklar toplamak oldukça önem arz ediyor. Oyun içerisinde elimize alabileceğimiz çeşitli silahlarla beraber kendimizi hayatta tutmaya çalışıyor; pompalı tüfeklerden tabancalara, makineli tüfeklerden daha farklı silahlara kadar elimize farklı donanımlar alabilir ve bombalar ve molotoflarla beraber de düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber elbette oyun içerisinde üst düzey bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve davranıp odaklanan bir sistemle beraber ilerlemek tamamen bizim işimiz oluyor. Destansı bir hikaye içeriği ile beraber kendi yolumuzu çizebileceğimiz ve bölgede ilerlerken kaderimizde neyin olduğunu aktarabileceğimiz yapımda yapacağımız her hamle ile beraber oldukça önemli noktalara doğru geçiş yapabilir ve buralara geçiş yaparken elbette büyük riskler almak durumunda kalıyorsunuz. Kıyamet sonrası ortamda yer aldığımız yapım içerisinde elbette Çernobil’in kalbine doğru ilerlerken insanların burada aklının çeliğine ve tuhaf hareketler sergilediğini görebiliyoruz. Bu da elbette radyasyondan dolayı etkilenen insanları bir araya getiriyor ve yapacağımız hamlelerle beraber onların nasıl bir şekilde düşündüğünü aktarabiliyoruz.
 
 
 
Aynı zamanda her karakterin burada farklı şekillerde arka plan hikayeleri bulunuyor. Bu hikayeleri temel alan oyun içerisinde elbette onlara hikayelerini dinleyebiliyor ve karakterler arasında yer alan diyaloglarla neler yaşadığı konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Zaten yapım içerisinde sürekli olarak gergin bir ortam bizleri bekliyor ve hem gece hem de gündüz bir dinamik döngünün olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca geceleri bir hayli zor olduğundan dolayı elbette dışarı çıkmamanız tavsiye ediliyor ve geceler daha farklı anomali düşmanlarının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gündüz bir şekilde ilerlemek ve gece boyunca ise saklanabileceğiniz ve sabaha karşı ilerleyebileceğiniz bir yer bulmak oldukça önem arz ediyor.

Maceranıza tanıklık edebilecek insanlarla beraber ilerleyebileceğiniz ve düşman çeşitliliğinin bir hayli ön planda olduğu yapım içerisinde yüzlerce farklı silah kombinasyonunda olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber farklı fraksiyon yani gruplarla beraber karşı karşıya kalabilir ve kimin dost, kimin düşman olduğunu ise siz karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde karar mekanizmaları tamamen bize bırakılmış durumda. Dolayısıyla bizi alt etmek isteyen birçok düşmanın burada olduğunu söyleyebiliyor ve farklı düşman türleri ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber hangi düşmanın nasıl saldırdığını öğrenmeye çalışıyor ve farklı ve ölümcül kombinasyonlar oluşturmak tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek kendi stratejisini ve planını ön plana çıkarabiliyor ve siz de bunlardan biri olmak için elbette gün sayıyorsunuz. Oyun bildiğiniz üzere birkaç kez ertelenmiş durumda ve artık çıkış yapmaya oldukça yakın diyebiliriz. Umuyoruz ki ilerleyen süreçte daha fazla erteleme ile karşılaşmaz ve artık oyuna bir dalış yapmaya hazırlanabiliriz. Bildiğiniz üzere oyuna Steam sayfası açık durumda ve Türkçe dil desteğiyle bizlere sunulacağını aktarmakta fayda var. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde yoğun çatışmalara girebileceğiniz farklı düşman çeşitlerinin olduğunu söyleyebiliyor ve 30’dan fazla silah çeşidi ile karşılaşmanız mümkün. Dolayısıyla 30 farklı silahla beraber gerçekten de güzel bir deneyime adım atmaya hazırlanabiliyor ve kendi kütüphanemize burada özelleştirebiliyoruz. Envanterimizi alabileceğimiz kaynaklarla beraber elbette bu kaynakları birleştirebiliyor, keskin nişancılardan tabancalara kadar oldukça farklı silahlar elimize alabilir ve düşmanları gafil avlamak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde istediğimiz gibi görev bölgelerine doğru adım atabilir ve bu görev bölgelerindeki unsurları tamamen lehimize çevirmek bizim işimiz oluyor.
 
 

Bunun dışında elbette oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca görevlere karşı nasıl davranabileceğimize, görevleri nasıl tamamlayabileceğimize bize ait oluyor. Çünkü oyunda istediğimiz gibi gizli bir şekilde ilerleyebiliyor, çevreyi analiz ederek düşmanları açığa çıkarabiliyor veya doğrudan aksiyona dahil olabiliyoruz. Farklı davranış modellerine sahip mutantlarla karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda elbette bizi öldürmeye çalışan birçok grubun ve düşman çeşidinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Her mutant farklı bir türe ait gibi görünebiliyor ve davranışları da beklediğiniz gibi olmayabiliyor. Dolayısıyla geliştirici ekip bu konuda oldukça fazla çalıştığını ve üst düzey bir yapay zeka ile karşı karşıya kalacağınızı aktarabiliyoruz. Sayısız mutant grubunun ordular halinde üzerinize gelebileceği ve aynı zamanda büyük ve tehlikeli bölgelerle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda yapacağınız hamlelerle beraber hayatta kalmaya çalışıyor ve kıyamet sonrası ortamlarda elbette harap olmuş şehirlerden yıkık dökük binalara, ormanlardan farklı alanlara kadar çok çeşitli kısımlara doğru ilerleyebiliyor ve buraları keşfetmek tamamen sizin işiniz oluyor.
 
 

Değerli kaynaklar bulabileceğiniz ve bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirebileceğiniz yapım içerisinde tehlikenin her bölgede olduğunu söyleyebiliyor ve burada yer aldığınız süre boyunca hayatta kalmanın yollarını aramak tamamen sizin işiniz oluyor. Bölgenin dört bir yanındaki değerli kaynaklara ve eserlere erişmek için de büyük bir mücadele sergileyebileceğiniz yapımda tehlikeli anomalilerle karşı karşıya geliyor ve cesaretinizi burada artırmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra sayısız cana kıyan bölgenin gizemlerini açığa çıkarmak isteyebiliyor ve burada hayatta kalma mücadelesini sürdürmeye çalışabiliyorsunuz. Genel olarak toparlayacak olursak, elbette oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi kıyamet sonrası bir dünyanın bizlere sunulduğu bir açık dünya bulunuyor. Serinin en yeni oyunu içerisinde yer aldığınız süre boyunca yapacağınız hamlelerle gidişatınıza yön verebiliyor ve oyun sonunda farklı şekillerde erişebiliyorsunuz. Oyunun farklı sonları olduğundan dolayı elbette birden fazla kez oynamak durumunda kalıyor ve tekrar oynanabilirlik açısından elbette oyun geniş bir yapıyı beraberinde getiriyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette muhakkak bir göz atmanızda fayda var.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Street Fighter 6 Satışları Dört Milyona Ulaştı 1 Saat önce Silent Hill 2 Remake'in İlk 90 Dakika Oynanış İçeriği Ortaya Çıktı 4 Saat önce Earth Defense Force 6'nın Güncel Satış Sayısı Belli Oldu 5 Saat önce Looney Tunes: Wacky World of Sports Çıkış Tarihi Belli Oldu 6 Saat önce Warner Bros: Hogwarts Legacy'nin Devamı Önceliğimiz 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler