Sony'nin Yayınladığı Concord'u Günlük Ortalama 150 Kişi Oynuyor

26.08.2024 23:41 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Sony ve geliştiriciliğini Firewalk Studios’un üstlendiği servis tabanlı nişancı kahraman oyunu Concord bildiğiniz üzere 23 Ağustos tarihinde piyasaya sürüldü. Oyun Steam'de çok olumlu etiketine sahip olsa da bu durum ne yazık ki oyuncu sayısına yansımadı.
 
Oyun beklentiyi karşılamadı 
 
 
 
Çıkışıyla beraber büyük ses getirmesi planlanan ancak ne yazık ki isteneni veremeyen Concord, SteamDB tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre 697 eş zamanlı oyuncu sayısıyla zirve yaptı. Bu tepe noktasının haricinde oyun günlük olarak ortalama 150 kişi tarafından oynanıyor. Düşük oyuncu sayısı ile beraber öne çıkan yapımın ekipleri pek memnun olmadığı ortada.
 
Concord bildiğiniz üzere Sony tarafından piyasaya sürülen birinci taraf oyunlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Beta döneminde görülen oyuncu sayısından bile daha az bir şekilde çıkış yapan oyun, ilk sezona Ekim ayında ulaşmayı hedefliyor. Birinci sezonla beraber yeni karakterler, haritalar ve çok daha fazlası oyuna dahil olacak. İkinci sezonun ise 2025’in Ocak ayında geleceği belirtiliyor.
 
Geldiğimiz noktada Concord, PlayStation 5 ve PC için mevcut durumda.
 
 
 
Concord'da neler var?
 
Servis tabanlı bir yapıyı bünyesinde barındıran ve aynı zamanda kahraman odaklı nişancı yapısı ile beraber ön plana çıkmayı hedefleyen fakat çıkışı ile beraber büyük bir hüsrana uğrayan Concord, ne yazık ki isteneni veremedi. Çıkmadan önce elbette birçok oyun testi gerçekleştirildi ve bu oyun testlerinde bile daha fazla oyuncu ile yer aldığını gördük. Fakat oyun çıkışı ile herhangi bir şekilde test sürecinde yer alan oyuncu sayısına bile yaklaşamadı ve bu durum ne yazık ki geliştirici ve yayıncı ekibi bir hayli üzdü. Ancak çıkmadan önce elbette servis oyunlarına karşı bildiğiniz üzere büyük bir ön yargı bulunuyor ve oyun sektöründe bu kapsamda birçok oyunu bünyesinde barındırdığını ve bu tarz oyunlara artık doyulduğu belirtiliyor. Her ne kadar belli bir doygunluğa ulaşılsa da, elbette iyi yapılan bir servis oyunu gerçekten de ilerleyen süreçte tutulabiliyor ve bu durum ekipleri memnun edebiliyor.
 
Ancak birbirinin kopyası ortaya çıkan servis oyunları ne yazık ki bekleneni karşılayamıyor ve sadece taklitten öteye gidemiyor. Durum böyle olunca, üzerine verilen uğraşlar, süreler ve çok daha fazlası tamamen boşa gitmiş gibi bir duruma evriliyor. Şimdi ise bu durumla karşı karşıyayız diyebiliriz. Hem PlayStation 5 hem de PC platformuna çıkışını gerçekleştiren bu yapımda elbette çevrimiçi olarak arkadaşlarınızla bir takım kurabiliyor ve diğer oyunculara karşı büyük bir mücadele vermek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda tayfanızı bir araya getirebileceğiniz bir rol ile karşı karşıya kalırken, aynı zamanda mistik güçlere sahip olan yetenekli karakterleri bünyenize dahil edebiliyor ve hem silahşörlerle hem de diğer şifacı unsurlarla beraber ilerlemenize ilerleyiş katabiliyorsunuz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı sınıflara ait çeşitli karakterler yer alıyor ve bunları istediğiniz gibi kullanabiliyorsunuz.
 
Yetenekli silahşörlerden şifacılara, nişancılardan tank karakterlere kadar oldukça farklı karakter sınıflarının olduğundan bahsedebilir ve bunları kullanmak ise tamamen sizin işiniz oluyor. Çeşitli oyun tarzlarına adapte olabileceğiniz ve istediğiniz gibi bu oyun tarzları içerisinde yer alabileceğiniz yapımda, her bir takım içerisinde farklı hamleler gerçekleştirebilir ve aynı zamanda oyunda dikkat çekici haritaların olduğundan da bahsetmekte fayda var. Kendi becerilerinizi, kişiliğinizi, yeteneğinizi ve çok daha fazlasını ön plana çıkarabileceğiniz yapımda elbette her bir karakterin yeteneğinden faydalanabiliyor ve bu karakterlerin nasıl ön plana çıkabileceğini siz belirleyebiliyorsunuz.
 
 

Her maç içerisinde farklı rollere bürünebileceğiniz ve aynı zamanda cephaneliğinizi kendinize göre özelleştirebileceğiniz yapımda, tayfanızı toplayarak ve yanınıza arkadaşlarınızı davet ederek eğlenceli maçlara geçiş yapabiliyor ve benzersiz yetenekler üzerinde ustalaşmaya çalışabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak yeni güncellemeler alabiliyor ve yeni içeriklerin yukarıda bahsettiğimiz gibi önümüzdeki süreçte bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz. İlk sezon ile beraber farklı sezon için içeriklerin, özelleştirmelerin, kozmetiklerin ve çok daha fazlasının bizlere aktarılması ile beraber, aynı zamanda her sezonda farklı içeriklerin bizlere sunulacağını söyleyebilirler.
 
Fakat oyunun şu anda yine haberimize bahsettiğimiz üzere ortalama 150 kişinin oynadığını görebiliyoruz. Günlük olarak girilen bu sayı ne yazık ki beklenen karşılamıyor ve ilerleyen süreçte belki de oyun yarı yolda kesilecek ve herhangi bir yeni sezon artık oyuna dahil edilmeyecek. Bu sayede oyun isteneni veremediğinden dolayı rafa kaldırılacak ve geliştirilmesi durdurulacak. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere sürekli olarak yeni güncellemelerle beraber oyun içi etkinlikler düzenlenebiliyor ve bununla hem yeni oyuncular hem de mevcut kullanıcılar memnun edilmek isteniyor. Yeni oyuncular bir yandan oyuna dahil edilmeye çalışırken, diğer taraftan mevcut oyuncular oyunun içerik bakımından eksik olduğunu vurguluyor. Bunun yanı sıra oyuncular genel olarak oyunu bir hayli eleştiriyor ve neden böyle bir oyuna gerek duyulduğu konusunda ise kendi sitemlerini ön plana çıkarabiliyor.
 
Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlar günümüzde oldukça fazla yer kaplıyor ve bu tarz oyunları başladıktan sonra uzunca vakitler geçirmek gerekiyor. Genel olarak bakacak olursak, oyunun şu anda oyuncu sayısı bir hayli düşük bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bu da oyunda bir şeylerin ters gittiğini ve olmamış bir oyunun olduğunu ortaya döküyor. Durum böyle olunca, servis oyunu mantığı ne yazık ki her oyun için iyi bir şekilde işlemiyor ve genel olarak bu tarz yani bu tür oyunlar başarıya ulaşamıyor. Zaten bu tarz oyunlar bir kere piyasaya çıktığında ve tuttuğunda seneler boyunca gelir kaynağı olarak karşımıza çıkıyor ve bu da her geliştiricinin ve yayıncının hayali olarak görülüyor. Durum böyle olunca bu türe yatırım yapmaya ve yeni oyunların çıkacağını aktarabiliyoruz.
 
 

Ekibinizi bir araya getirebileceğiniz ve ekibinizle beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda, kişiselleştirme sistemlerinin ve ilerleme sistemlerinin de oldukça ön planda olduğunu vurgulayabiliyoruz. Çok çeşitli karakter özelleştirmelerin yer aldığı yapımda öğeler kazanabiliyor, farklı unsurların kilidini açabiliyor ve galaksi içerisindeki karakterlerin, dünyaların ve grupların hakkında çeşitli detaylara sahip olabiliyorsunuz.
 
Oynayabileceğiniz ve ilerleme sistemi içerisinde yer alabileceğiniz yapımda 16 farklı karakterin burada olduğunu söyleyebiliyor ve her karakterin farklı yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sayede her karakterin temel yeteneklerinden faydalanabiliyor, savaş özellikleri ile beraber ön plana çıkabiliyor ve karakterleri öğrendikçe ve derinlere indikçe elbette oynanış üzerinde daha da fazla ustalaşmak durumunda kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra savaş içerisinde elbette her karakterin kendine özgü oyun tarzı bulunuyor ve buna göre siz de kendi tarzınıza oyuna dahil edebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda oldukça farklı oynanış dinamikleriyle beraber yerinize alabiliyor ve karakterin becerilerinden en iyi şekilde yararlanarak diğer oyunculara ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Oyunda hızlı bir aksiyon sistemi olduğundan dolayı istediğiniz gibi ilerlerken, aynı zamanda kendi stratejinizi ve planınızı oyuna dahil edebiliyor ve hangi komboları yapmak istiyorsanız ve aynı zamanda hangi saldırıları gerçekleştirmek istiyorsanız ona göre hamlelerinizi ortaya dökebiliyorsunuz. İlgi çekici arenalarda ve savaş ortamlarında yerinizi alabileceğiniz yapımda, hangi karakterleri ne zaman oynayabileceğinizi ve maçı nasıl bir şekilde etkileyebileceğinizi tamamen siz belirleyebiliyor ve bu seçimlerin tamamen size ait olduğunu aktarabiliyoruz. Favori karakterlerinize odaklanabileceğiniz ve bu karakterlerle en iyi şekilde ilerleyebileceğiniz yapımda, arka plan hikaye öğelerinin de burada olduğunu söyleyebiliyor ve bu hikaye içeriklerini ortaya çıkarmak için türlü mücadelelere adım atmak durumunda kalıyorsunuz.

Ustalaşabileceğiniz ve farklı tayfa hikayeleriyle karşı karşıya kalabileceğiniz yapımda, genişleyen bir evrenin olduğundan bahsedebiliyor ve şu anda oyun içerisinde 6 farklı PvP modunun ve 12 haritadan oluşan başlangıç arenasının olduğundan bahsedebilir ve aynı zamanda farklı galaksilere doğru ilerlerken düzenli güncellemelerin bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda elbette yeni sezonla beraber yeni oyun modları, haritalar, dünyalar ve haftalık sinematik hikayelerle beraber çok daha çeşitli hale gelebiliyor ve bu sayede oyunun evrenin daha iyi bir şekilde bizlere sunacağına aktarabiliyoruz. Bu içerikler tamamen ek bir ücret olmadan bizlere sunulacak. Zaten oyunun şu anda 40 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olduğunu aktarmakta fayda var. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 3 Saat önce Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 3 Saat önce Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 3 Saat önce Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 4 Saat önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler