Soulslike Rol Yapma Oyunu Deathbound Çıkış Tarihi Açıklandı

10.07.2024 14:27 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncılığını Tate Multimedia ve geliştiriciliğini Trialforge ekibinin üstlendiği parti tabanlı aksiyon rol yapma oyunu Deathbound'un çıkış tarihi açıklandı. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 8 Ağustos tarihinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülecek. Oyunun PC sürümü ise Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden satışa sunulacak.
 
Soulslike deneyimi parti tabanlı sistemle birleşiyor
 
 
 
Ölümü kesin bir şekilde reddedebileceğimiz ve düşmüşleri kucaklayabileceğimiz yapımda karanlık bir fantezi dünyası bizleri bekliyor. Yapım içerisinde korkunç yaratıklar, boyun eğmeyen savaşçılar ve çok daha fazlası yer alıyor. Oyuncular hayatta kalmak için Zieminal'ın ölülerini çağırmak zorunda olduğundan dolayı zorlu bir mücadele içerisinde kendini buluyor.
 
Deathbound oyunculara farklı tarzda bir deneyim sunmayı hedefliyor. Açıklanan bilgilere göre yapım içerisinde 4 karakterli soulslike parti sistemi bulunuyor ve dünyanın dört bir yanından bulduğunuz savaşçılarla beraber bağ kurabiliyorsunuz. Aynı zamanda savaşın ortasında elinizdeki karakterler arasında dinamik olarak geçiş yapabiliyor ve her karakterin farklı yetenekleri bulunuyor.
 
 
 
Oyunda neler var?
 
Aksiyon ve rol yapma deneyimi ile ön plana çıkmaya hazırlanan yepyeni bir oyun, karanlık bir dünyayı bizlere sunmayı hedefliyor. Bu inanç ve bilimin çarpıştığı yapımda arka planda bir hikaye anlatılıyor ve zorlu patron savaşları ile beraber sürekli kapışmak durumunda kalıyoruz.
Oyunda irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu savaşlarla beraber neler yapabileceğimiz elbette bize karar veriyor ve zorlu mücadeleler içerisinden galip ayrılmak tamamen yeteneğimize ve karakterin nasıl kullandığımıza bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Dikkat çekici grafikleri ve animasyonları ile karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım içerisinde yaşam ve ölümün arasındaki ince çizgide bulunuyor ve aynı zamanda acımasız bir gerçekliğe doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Oyunda daha çok karanlık bir atmosfer bizleri bekliyor ve farklı bölgelere doğru burada ilerlemek durumunda kalıyoruz.

Tamamen duygusuz bir ortamda geçen ve her şeyin hemen hemen kötü olduğu bu yapım içerisinde zorlu ortamlarda kendimizi bulmaya hazırlanıyor ve acımasız bir gerçeklikle beraber burada neler yapabileceğimizi biz karar verebiliyoruz. Buhar dışında dinamik bir dönüşüm sisteminin olduğundan bahsedebilir ve dört kahramanlı parti sistemiyle beraber oyunda gerçekten farklı bir deneyim elde etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
Bu tarz zorlu yapımlar içerisinde kahramanların ve ek karakterlerin bulunduğu parti sisteminin bulunması elbette bizlere çeşitli anlamlarda kolaylık sağlayabilir. Çünkü burada yer alan her bir karaktere farklı yeteneklere ve becerilere sahip olduğunu aktarabiliyor ve bu karakterlerin temel kontrollerinden ve hareketlerinden en iyi şekilde yararlanmak bizim işimiz oluyor.

Her bir karaktere farklı yeteneği olduğundan dolayı elbette düşmanları karşı nasıl gelebileceğini tamamen size ait durumda. Dolayısıyla bazı düşmanların oldukça zorlu olduğunu söyleyebiliyor ve aynı zamanda hassas olduğu noktalarda bulunduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bu karakterlerin becerilerini ön plana çıkarmak için elbette öncelikle karşınıza çıkan düşmanın hangi noktalardan daha fazla hasar aldığını bulmak durumunda kalıyor ve ona göre kendi stratejinizi ve planınızı oyuna adapte edebiliyorsunuz.

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve karanlık ortamlarda kendimizi bulabileceğimiz oyunda elbette ışığın kaynağı tamamen biz olabiliyor ve karakterimizin temel becerilerinden faydalanmak durumunda kalıyoruz. Dinamik bir dönüşüm sisteminin bulunduğu yapımda 4 Kahramanlı Parti sistemi ile beraber istediğimiz gibi ilerleyebilir ve her bir karaktere farklı yetenekleriyle beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 

Tek başımıza ilerleyebildiğimiz ancak yanımıza arkadaşlarımızın ve diğer karakterlerin bulunduğu yapımda fethedilmeyen topraklara doğru adım atmaya hazırlanıyor ve buradaki acımasız topraklarda hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Yasak şehirlere doğru ilerleyebildiğimize aynı zamanda duygusuz bir dünyada bulunduğumuz yapımda arka planda bir hikaye içeriği bulunuyor. Ve bu hikaye içeriği hem ara sahnelerle hem de karakterler arasında diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda her birinin kendine özgü becerileri, stilleri ve zengin geçmişi olan çeşitli düşmanları bulunuyor. Ve bu düşmanları ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Aynı zamanda bazı patronların elbette daha zorlu bir şekilde bizlere sunulduğunu ve onları ortadan kaldırmak için belli oranlarda hareket ezberlemek durumunda kaldığımızı aktarabiliyoruz. Örneğin büyük bir patronla karşı karşıya gelseniz o patronu öncelikle hareket kabiliyetlerini ve hareket setini öğrenmek durumunda kalıyor ve akabinde ise kendinize özgü bir savunma sistemi ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz.
 
Bu seti öğrendikten sonra kendinizi savunmaya alabiliyor ve karşı taraf saldırıyı gerçekleştirdikten sonra siz de kontra saldırıya çıkmaya hazırlanıyorsunuz ve düşmanın canını yavaş yavaş azaltmak durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber yer alabileceğiniz ve önceki aksiyon rol yapma oyunu deneyimleriyle beraber benzerlik gösteren bu yıkım içerisinde elbette kendine özgü mekaniklerin ve sistemlerin olduğunu da söylemek gerekiyor.
Düşmüşlerin bulunduğu bir dünyada bulunduğumuz yapımda elbette karşımıza tuhaf düşmanların ve yaratıkların çıktığını söyleyebiliyor ve burada her bir düşmanın ve yaratığın farklı şekillerde olduğunu söylemekte fayda var. Aynı zamanda her bir düşmanın burada farklı şekillerde animasyonlarla ve karakter sistemleriyle bizlere sunulduğunu ve dikkat çekici karakter tasarımlarına da sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Düşmüşler Diyarı'nda bulunduğumuz yapımda kendi benzersiz beceri setlerinize farklı yetenekler ekleyebiliyor ve kendi karakterinizle beraber ilerleyebildiğiniz yapımda elbette farklı dövüş stilleri arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Bu setleri kullanmak tamamen size ait durumda karşınıza çıkıyor. Dolayısıyla burada her bir an önce farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi kombolarınızı yapabiliyorsunuz. Karakteriniz arasında aynı zamanda çeşitli sinerjiler ve kombolar bulunuyor. Bunları en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Akabinde ise farklı düşmanların özlerini özümseyebilir ve onların yeteneklerini kendinize katabiliyorsunuz.

Karakterinize kattığınız çatışmalar ve sinerjiler oynanışı büyük oranda değiştiriyor. Bu nedenle karakterler arası diyaloglarla ve aynı zamanda karakterler arası sinerjilerle beraber oldukça dengeli bir sistemin kurulması gerektiğini söyleyebiliyoruz.
 
 

Güçlü sinerjiler oluşturabileceğiniz ve çelik ve büyünüzü bekleyen acımasız patronlarla beraber yer alabileceğiniz yapımda büyük bir felakete yol açmadan onları ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Savaş güçlendirmeleri ile beraber düşmanları ortadan kaldırmak daha kolay bir şekilde bizlere sunuluyor. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz çeşitli bonuslar düşmanları daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabileceğiniz avantajlar olarak karşımıza çıkıyor. Ve her elinizde bu sistemler ve bonuslar bulunuyorsa muhakkak kullanmanızda fayda var.

Bunun dışında elbette savaşa girmeden önce çeşitli bonuslarla beraber daha güçlü bir konuma gelebilir ve kendi istatistiklerinizi yükseltebiliyorsunuz. Ek olarak burada kullanabileceğiniz çeşitli silahlar bulunuyor ve farklı silahlarla beraber elbette daha farklı konumlandırmalar ve kombolar yapabiliyorsunuz. Hangi silahı kullanmak istiyorsanız ona göre geçiş yapabiliyor ve daha farklı kombolarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi 4 farklı karakter bulunuyor ve Parti sistemi ile beraber bu karakterler arasında geçiş sağlayabiliyorsunuz. Savaş boyunca tüm karakterler arasında paylaşılan bir Sinerji sistemi bulunuyor ve bu Sinerji sistemi ile beraber elbette belli bir enerjiyi burada hapsediyor ve aynı zamanda şarj etmek durumunda kalıyorsunuz. Tüm karakterler arasında yer alan bu sinerjinin patladığı esnada elbette daha fazla gücü açığa çıkarabilir ve düşmanları bu kapsamında daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsanız.
Senkronizasyon ölçeği sistemine yer aldığı yapımda uygun bir anda bu ölçeğin içerisinde bulunan enerjiyi dağıtabiliyor ve size bağlı savaşçıların gücüne daha da yıkıcı hale getirebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada aslında bir ulti gücünü açığa çıkarabiliyor ve karşınıza çıkan düşmanları ortadan kaldırabiliyorsunuz.

Korkunç düşmanlarla ve yaratıklarla karşı karşıya gelebileceğiniz yapım içerisinde elbette Yaşam ve Ölüm arasındaki en belirleyici faktörün bu Sinerji sisteminin olduğundan bahsetmekte fayda var. Yapım içerisinde zorlu ortamlarda yer alabildiğiniz esnada kendinizi hayatta tutmak ve daha fazla detaylarla beraber yer almak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyunda daha çok yukarıda bahsettiğimiz gibi karanlık bir ortam bizleri bekliyor ve bu ortamlarda aydınlatma sistemleri ile beraber ilerlemek bir hayli önemli.
 
 
 
Felaketin beşiğinde bulunduğumuz yapımın içerisinde elbette farklı düşmanlarla beraber karşı karşıya gelebiliyor ve onların hızlı ve atik saldırılarından kendimizi korumak oldukça önemli. Bizim de karakterimiz burada oldukça çevik ve hızlı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve kullanabileceğimiz çeşitli kombo setleri ve beceri setleri yer alıyor. Onları kullanmak tamamen bizim işimiz olurken aynı zamanda kendi becerilerimizi geliştirebiliyor, karakterimizin seviyesini yükseltebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
Yapım içerisinde aynı zamanda Brezilya kültürünün etkisini görebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer alan düşmanların ve çoğu sanat eserinin Brezilya'da yer alan kültürlerden ilham alındığı vurgulanıyor. Yapım içerisinde arka planda çalan müziklerden sanat tasarımına ve oradan yaratıklara kadar oldukça Brezilya içeriğinin bizlere sunulacağını söyleyebiliyoruz.

Bu tarz detaylarla beraber elbette farklı ortamlarda kendimizi bulabiliyor, dünyanın dört bir yanındaki düşmüş savaşçıların becerilerini, anılarını ve kimliklerini kendi bünyemize dahil edebiliyor ve onların gücünden, benzersiz kişilikleri ile ve dövüş sistemleri ile beraber kendimize ait bir kombo sistemi ortaya çıkarabiliyoruz. Bu karakterler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabiliyoruz. Her bir karakterin burada farklı becerisi olduğundan dolayı elbette farklı düşmanlara karşı gelebileceğiniz esnada bu geçişleri sağlayabiliyor ve hangi düşmana karşı hangi karakterin iyi geleceğini hissediyorsanız ona göre kendi seçiminizi yapabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyunda yer alan karakter geçiş sistemi bir hayli önem arz ediyor ve bu da oyunculara sunan çeşitli özgürlükler arasında yer alıyor.
Yapım içerisinde düşmanları ortadan kaldırırken elbette çeşitli özler özümseyebiliyor ve bununla beraber kendi parti sisteminizde yer alan karakterleri geliştirebiliyorsunuz. Oldukça geniş bir yetenek ağacı ile karşımıza hazırlanan yapım içerisinde elbette yeni yeteneklerin ve tarzların oluşturulmasını buradan sağlayabiliyor ve sağlam bir grup sistemi ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz. Becerilerimizi ve yeteneklerimizi kullanmak için düşmüş savaşçılar arasında istediğimiz gibi geçiş yapabiliyor ve her grup üyesinin aslında farklı şekillerdeki becerilerinden yararlanmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Affedilmeyen ve vahşi bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde sınırlara doğru ulaşmak durumunda kalıyor ve farklı ortamlarda kendimizi bulmak istiyoruz. Elbette şehir içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken her ortamın burada farklı şekillerde karşımıza çıktığını ve hem atmosferin hem de düşman çeşitliliğinin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
Genel olarak toparlayacak olursak, aksiyon ve rol yapma deneyimi sunan bu yeni oyun, karanlık bir dünyayı keşfetmenizi hedefliyor. İnanç ve bilimin çarpıştığı bu yapımda, arka planda derin bir hikaye anlatılıyor ve zorlu patron savaşlarıyla sürekli mücadele etmek zorunda kalıyorsunuz. İrili ufaklı düşmanların yanı sıra, patron savaşları da bulunuyor ve bu savaşlardan galip ayrılmak tamamen yeteneklerinize ve karakterinizi nasıl kullandığınıza bağlı.
 
Dikkat çekici grafikler ve animasyonlarla ön plana çıkan oyun, yaşam ve ölümün arasındaki ince bir çizgide yer almanızı sağlıyor. Karanlık bir atmosferde, acımasız bir gerçekliğe doğru adım atarken, farklı bölgelere ilerlemek zorundasınız. Bu duygu yüklü ve karamsar dünyada, zorlu ortamlarda neler yapabileceğinizi siz belirliyorsunuz. Oyun, dinamik bir dönüşüm sistemi ve dört kahramanlı parti sistemiyle farklı bir deneyim sunuyor. Her bir karakterin farklı yeteneklere ve becerilere sahip olması, stratejinizi çeşitlendirmenizi sağlıyor. Bu karakterlerin kontrollerinden ve hareketlerinden en iyi şekilde yararlanmak sizin göreviniz. Her karakterin kendine özgü yetenekleri, düşmanlara karşı nasıl bir yaklaşım sergileyeceğinizi belirliyor.
Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, öncelikle oyunu Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Bazı düşmanlar oldukça zorlu ve hassas noktaları bulunuyor. Bu nedenle, karakterlerin becerilerini etkili bir şekilde kullanmak için düşmanların zayıf noktalarını bulmanız gerekiyor. Bu bilgilerle stratejinizi ve planınızı adapte ederek oyunda ilerleyebilirsiniz. Oyun, acımasız ve karanlık bir dünyada geçen bir aksiyon ve rol yapma deneyimi sunarken, dikkat çekici görselleri ve zengin hikayesi ile oyuncuları derin bir yolculuğa çıkarıyor. Her adımda, yeteneklerinizi ve stratejilerinizi test ederek hayatta kalmaya çalışacak ve karanlığın içindeki ışığı bulmaya çalışacaksınız.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GTA 6, Oyun Sektöründe Yaşanan Grevden Etkilenecek mi? 1 Saat önce Atlas Fallen İçin New Game Plus Modu Geliyor 2 Saat önce One Piece Odyssey Artık Nintendo Switch'te 2 Saat önce Mortal Kombat 1 İçin Khaos Reigns Genişlemesi Duyuruldu 3 Saat önce Dragon Age: The Veilguard'ın Çıkış Tarihi Ne Zaman Açıklanacak? 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler