Söylenti: "Yeni Xbox, TV'nizin Yerini Devralacak"

11.04.2013 01:02 Samet Konuksal


    Son dönemde söylenti haberleri daha da artan yeni nesil Xbox konsoluna bir haber de ünlü teknoloji sitesi Verge'den geldi. Verge'in Microsoft'a yakın kaynaklardan aldığı bilgilere göre Microsoft, yeni nesil Xbox konsoluyla birlikte bu markayı 'oyun konsolu markası' olmaktan çıkacağa benziyor.
 
    Birden fazla kaynakla onay kazanan bilgiye göre Microsoft, yeni nesil Xbox konsolunda Google'ın Google TV projesini daha ileriye götürüyor. Set-top box modelinde bir konsol yayınlamayı düşünen Microsoft, konsolla birlikte her türlü eğlence servisini sunmayı planlıyor. Verge'in haberinde belirtilenlere göre bu servisleri kullanmak için zorunlu internet bağlantısı gerekecek. İnternet bağlantısıyla birlikte alınan sinyaller, Xbox konsoluna aktarılıp canlı ve kesintisiz bir şekilde yayın yapılacak.
 
    Söylenti haberini "Yeni Xbox, TV'nizin yerini devralacak." başlığıyla yayınlayan site, Kinect'in de Microsoft'un bu projesinde önemli bir rol oynayacağını söylüyor. Mesela eğer TV izlerken gözlerinizi TV dışına çevirirseniz izlediğiniz şey duracak, tekrar TV'ye döndüğünüzde ise otomatik olarak başlayacak. Konsolun arayüzünü Kinect odaklı tasarlayan Microsoft, Kinect üzerine kurulu birçok özelliği Mayıs ayında düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacak.
 
    Aslına bakarsanız söylenti haberi gayet inanılır duruyor. Microsoft'un geçtiğimiz günlerde TV odaklı projesi Mediaroom'u satması, bu sistemi Xbox markası altında yürüteceğini duyurmasını ve yine Microsoft'un geçtiğimiz günlerde "Xbox Entertainment Awards" adı altında oyunların haricinde film ve sanatçılara da ödül dağıtmasını bu projenin bir parçası olarak görebiliriz.
 
    Ancak daha da önemlisi, biraz uzaklara gittiğimizde karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz yaz sızan Microsoft'a ait olduğu düşünülen planlarda yeni nesil Xbox'ın konsol tasarımı olarak uyduya benzer bir modeli görmüş ve firmanın "Fortaleza planlaması" ile ilk kez tanışmıştık. Bu planlar bir bir gerçek mi oluyor ne? 
 


İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox 360 Platformlar: XBOX 360 Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 20 Kasım 2005
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Warhammer 40,000: Space Marine 2 Geliştirmesi Tamamlandı 09 Temmuz Suicide Squad: Kill the Justice League'in 2. Sezonu Ertelendi 09 Temmuz Atlas Fallen, Xbox Game Pass Kütüphanesine Gelebilir 09 Temmuz Hellblade 2'nin Beklenenden Kötü Satış Performansı Gösterdiği Bildirildi 09 Temmuz Battlefield 2042'nin Dead Space Etkinliği Başladı 09 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler