Tekken 8'in Yeni DLC Karakteri Heihachi Mishima Duyuruldu

22.07.2024 12:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Bandai Namco tarafından oyun severlere sunulan dövüş aksiyon oyunu Tekken 8 için yepyeni bir indirilebilir karakter duyuruldu. Açıklanan detaylara göre yeni karakterin adı Heihachi Mishima olarak karşımıza çıkıyor.
 
Yeni karakter bu sonbaharda geliyor
 
 
 
Tekken 8'e gelecek olan yeni karakter bu sonbaharda piyasaya sürülecek. Dolayısıyla oyuncular karakter üzerinde ustalaşmaya çalışacak ve oyunun dengesi bir nebze olsun değişecek. Aynı zamanda karakterin tanıtım fragmanı yayınlanmış durumda. Fragman içerisinde karakterin arka plan hikayesi, oyundan görüntüler ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Sevilen dövüş aksiyon oyunu Tekken 8 şu anda PlayStation 5, Xbox Series ve PC için mevcut durumda. Oyunun PC sürümü Steam platformu üzerinden karşımıza çıkıyor. Oyunun şu anda %45'lik indirimle beraber 25 dolardan satışta olduğunu aktarmakta fayda var.
 
 
 
Serinin en yeni oyunu bizlere neler sunuyor?
 
Dövüş aksiyon serileri içerisinde önemli bir yere sahip olan Tekken 8, şu anda piyasadaki yerini koruyor ve genel olarak oyuncular tarafından bir hayli seviliyor. Yapım içerisinde farklı ve ikonik karakterleri elinize alabilir ve istediğiniz şekilde bunları geliştirebilir ve kullanabilirsiniz. Aynı zamanda hem çevrimiçi hem de tek oyunculu bir şekilde oyunu oynayarak hikaye modunu bitirebiliyor ve bununla beraber nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Efsanevi dövüş oyunu serisinin yepyeni bölümü içerisinde yepyeni modlar, senaryo içerikleri, karakter detayları, grafikler, yükseltmeler ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu detaylarla beraber istediğimiz şekilde oyundaki yerimizi alabiliyor ve istediğimiz karakter üzerinde usta olmaya çalışabiliyoruz.
 
Bununla beraber elbette dövüş oyunu serisi içerisinde önemli bir yere sahip olan bu yapım, yeni güncellemelerle beraber farklı modlara sahip olabiliyor ve aynı zamanda hem optimizasyon hem de performans konusunda büyük bir deneyimi bizlere aktarıyor. Kendi sistemlerimizi ve aksiyon şemamıza oyuna dahil edebileceğimiz ve aynı zamanda farklı karakterleri kontrol edebileceğimiz yapımda her bir karakterin burada yeni becerileri ve özellikleri yer alıyor. Bazı karakterler menzilli dövüşü üzerinde usta olurken bazı karakterler ise yakın dövüş sistemleri ile ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla hangi karakterin hangi sistemi size uygun geliyorsa ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorsunuz.
 
Aynı zamanda oyunda farklı arenalar bulunuyor ve yıkılabilir arena sistemi ile beraber oyunda ilerleyebiliyor, arenaları kendi lehinize kullanmaya çalışıyor ve farklı ve canlı ortamlarda kendinizi bulabiliyorsunuz. Her ortam içerisinde farklı manzaralar, karakter detayları, canlı sistemler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Bu detaylarla beraber elbette güzel bir oyun deneyimi ile karşı karşıya kalıyor ve oyundaki gücünüzü daha da arttırabiliyorsunuz.
Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde sıfırdan geliştirilen ve oldukça detaylı modellerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten geliştirici ekip burada karakterler üzerinde oldukça sert bir şekilde çalıştığını ve bu karakterlerini abartılı bir şekilde bizlere sunduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten karakterlerin detaylarından da görebileceğiniz üzere hem kadın hem de erkek karakterler oldukça iri bir şekilde karşımıza çıkıyor ve bunlarla beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Tekken serisi içerisinde bildiğiniz üzere her bir karakterin kendine özgü ve kendine has dövüşleri kullanıyor ve ağırlık sistemi ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda daha çok hızlı aksiyon yerine ağır bir aksiyonun olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu aksiyon seçeneği ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Tamamen yeniden tasarlanmış karakter görselleri ile beraber elbette üst düzey animasyon ve karakter tasarımları ile karşı karşıya kalıyor ve istediğimiz şekilde farklı atmosferlere doğru adım atabiliyoruz. Yapım içerisinde elbette her bir karakterin farklı yetenekleri üzerinde ustalaşmaya çalışıyor ve her bir karakterin burada farklı komboları ve ulti seçeneği yer alıyor. Elbette bunlar üzerinde ustalaşmak ve hangi karakterin nasıl bir yeteneğe sahip olduğunu görmek için doğru zamanda doğru şekilde komutlara basmamız gerekiyor. Oyunda zaten menü içerisinde her bir karakterin nasıl saldırılar gerçekleştirdiğini görebiliyor ve bu tuşlara doğru zamanda ve doğru şekilde basarsanız ona göre kendi hamlelerinizi ve özel vuruşları gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu sayede daha hızlı bir şekilde bir karakter üzerinde usta olabiliyor veya daha farklı karakterler üzerinde usta olurken onların becerilerinden faydalanabiliyorsunuz.
 
 
 
Zaten her bir karakterin burada farklı çizimleri, modellemeleri, animasyonları ve yüz ifadeleri kullanıyor. Bu sistemlerle beraber oyunda istediğiniz şekilde ilerlerken aynı zamanda parçalanan ve hayat dolu mekanlarla kendimizi bulabiliyoruz. Bu mekanlar içerisinde kapışırken elbette arka planda canlı unsurların olduğunu ve arka planda bir şeylerin ilerlediğini görebiliyoruz. Hem çevrimiçi hem de tek oyunculu modlarla beraber oynayabileceğimiz yapımda hikaye modu içerisinde elbette arka planda yer alan hikaye içeriği ile beraber farklı karakterlerin kontrolünü elinize alabiliyor ve bunun yanı sıra arka plan hikayesi hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla beraber bizlere aktarılıyor. İkonik bir seri olarak karşımıza çıkan ve bu serinin en yeni oyunu olan Tekken 8 genel olarak oyuncular tarafından seviliyor ve Steam platformu üzerinde çok olumlu etikete sahip olduğunu aktarabiliyoruz.

Üst düzey dövüş sistemleri ile yer alabileceğimiz yapımda Tekken'in kendine has dövüşlerine yeni bir ağırlık getirdiğini aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra yeni atmosferlerle beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve karakterlerin kaba kuvvet kullandığı bir ortamda ve bir dünyada kendimizi bulabiliyoruz. Kuvvetli bir sürükleyicilik hissiyle beraber ilerleyebileceğimiz ve hayata dolu mekanlardan parçalanabilir arenalara kadar oldukça farklı bölgelerin bulunduğu yapımda elbette her bir dövüş farklı arenada gerçekleştiriliyor ve bu detaylarla beraber her bir karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyoruz. Yeni oyun ve rekabet sistemleri ile beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğimiz ve yeni nesil donanımların sınırlarını zorlayan sistemlerle karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi sıfırdan geliştirilen ve oldukça detaylı modellerin burada olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Yeni bölüm içerisinde farklı modların olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda yeni mekaniklerle beraber dövüş sistemine daha da yeni bir bakış açısı getiriliyor. Bu mekaniklerle beraber elbette yumruklarınız ve tekmelerinizle düşmanlara karşı gelebiliyor, ön planda savaşırken arka planda trafiğin aktığını, Tokyo sokaklarında kendinizi dövüşlere verdiğinizi ve daha farklı ortamlarda dövüşleri kaptırdığınızı görebiliyorsunuz. Uzun süredir devam eden video oyun hikayesi elbette burada devam bir şekilde bizlere sunuluyor. Trajik ve destansı bir hikayenin bulunduğu yapım içerisinde en son karşılaşmanın 6 ay sonrası konu alınıyor ve seri içerisinde aslında bir bütünlük sağlanıyor diyebiliriz. Zamana meydan okuyan bu destanın elbette yeni bölümüyle beraber oyunun detaylarına hakim olabiliyor ve Jin Kazama adlı karakterin hikayesi burada artık daha fazla kendisine açabiliyor. Bunun dışında oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni mekanikler ve daha önce seyredilmemiş bir sistem bulunuyor.
 
Heat adındaki yeni sistemle beraber dövüşlerin daha şiddetli bir şekilde bize sunulduğunu ve karşılaşmaların agresif doğasının daha da üst seviyeye ulaştığını aktarabiliyoruz. Bu sadece şiddet dolu içeriklerle karşı karşıya kalıyor ve Tekken serisine özgü oyun hissini bu taktiklerle beraber koruyabiliyorsunuz. Parçalanabilir arenalarla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde elbette bu arenaların parçalandığını gördükten sonra daha fazla gerçekçi bir hissiyatla karşı karşıya kalabiliyor ve devam oyunu içerisinde elbette üst üste bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde bildiğiniz üzere sürekli olarak şiddetin tozunun arttığını ve dövüşlerdeki sistemlerin değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyoruz.
 
 
 
Doğru zamanda doğru hamle yaparak diğer oyuncuların ve düşmanların üstesinden gelmeye çalışabileceğiniz yapımda zamanı meydan okuyan bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz mod ile beraber daha şiddetli ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz. Heyecanın yoğunluğunun artış gösterdiği ve büyük ölçüde gerçekçi yapısıyla ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde tüm çarpıcı mekaniklerin olduğunu söyleyebiliyor ve gelmiş geçmiş en ilgi çekici oyunu yapmak için geliştirici ekibin büyük bir uğraş verdiğini aktarabiliyoruz. Elbette seri içerisinde büyük bir yere sahip olan bu yapım seriyi aslında bir üst seviyeye taşıyor ve artık hem hayranların hem de yeni gelen oyuncuların dikkatine çekecek türden olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra oyun içerisinde hem oyuncular hem de seyirciler gözlerine doymayacak bu dövüşlerden ve buna göre kendinizi en iyi şekilde değerlendirebilecek ve karakterler üzerinde usta olabileceksiniz.
Tek yandan hayatınızın tadına çıkarabileceğiniz ve Arcade Quest adlı tek oyunculu modu içerisinde kendinize özgür bir karakteri oluşturabileceğinizi de aktarabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere normal şartlarda hazır ve standart karakterlerle beraber oyuna dahil olabiliyorsunuz. Ancak bu yapım içerisinde sizin kendi avatarınızı oluşturmanıza olanak tanıyan bir sistem bulunuyor ve tek oyunculu sistem içerisinde kendinize has bir karakter oluşturabiliyor ve Tekken'deki yeni hayatınızdaki maceraya çıkabiliyorsunuz. Tekken 8 içerisinde birçok etkinlik bulunuyor ve bu alanda çeşitli rakiplere karşı dövüşleri atılabiliyorsunuz. Elbette herkesin ortak olarak kullandığı bir sistem sayesinde burada farklı etkinliklere doğru katılım sağlayabiliyor ve diğer taraftan farklı temel hareketler ve iş bitirici yeteneklerde usta olmaya çalışabiliyorsunuz. İlerledikçe yeni karakterlerin ve avatarların için çeşitli özelleştirmelerin kilidini açabiliyor ve böylece daha detaylı bir sistem ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ediyor ve her oyuncu farklı avatarlara, özelleştirmelere ve hatta kişiselleştirmelere sahip olabiliyor. Dolayısıyla ne kadar çok etkinliğe katılırsanız ve ne kadar çok görevi tamamlarsanız o kadar çok ek kaynak, kozmetik ve çok daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Buna göre kendi profilinizi özelleştirebilir ve deneyimlerinizi diğer oyunculardan farklılaştırabilirsiniz. Bu da oyunda yer alan özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri arasında yer alıyor ve aynı zamanda oyunu oynatan unsurları arasında bulunuyor diyebiliriz.

İlgi çekici tek oyunculu ve çevrimiçi çok oyunculu sistemlerle beraber yer alabileceğimiz yapımda hangi karakter üzerinde ustalaşacağınız tamamen size ait durumda. Bunun yanı sıra bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.
 
 
 
Genel olarak toparlayacak olursak dövüş aksiyon serileri arasında önemli bir yere sahip olan Tekken 8, piyasadaki popülerliğini koruyor ve oyuncular tarafından oldukça beğeniliyor. Oyunda, ikonik karakterleri seçip geliştirebilir ve hem çevrimiçi hem de tek oyunculu modlarda oynayarak hikaye modunu tamamlayabilirsiniz. Efsanevi dövüş oyununun bu yeni bölümü, yenilikçi modlar, senaryo içerikleri, karakter detayları, grafik iyileştirmeleri ve daha birçok özellikle dolu. Oyuncular, seçtikleri karakterlerde ustalaşarak oyun içerisinde kendilerine yer edinebilirler. Tekken 8, yeni güncellemelerle farklı modlar sunarak hem optimizasyon hem de performans açısından büyük bir deneyim sağlıyor. Her karakterin benzersiz yetenekleri ve özellikleri bulunmakta; bazıları menzilli dövüşte ustayken bazıları yakın dövüşte öne çıkıyor. Oyuncular, kendilerine en uygun karakteri seçip hızlı bir şekilde ilerleyebiliyorlar. Oyunda farklı arenalar ve yıkılabilir arena sistemi bulunuyor, bu da oyuncuların stratejik olarak çevrelerini lehlerine kullanmalarını sağlıyor. Her ortam, farklı manzaralar, karakter detayları ve canlı sistemlerle dolu. Bu unsurlar, oyunculara eşsiz ve keyifli bir oyun deneyimi sunarak onların gücünü daha da artırmalarına imkan tanıyor.
 
 

Ek olarak, oyunun Steam fiyatı üzerinde şu anda indirim bulunuyor. Eğer oyun oynamak istiyorsanız, şu anda satın almanızda ve denemenizde fayda var. Ayrıca dövüş aksiyon oyunlarından hoşlanıyorsanız ve aynı zamanda yeni bir seriye veya daha önce bildiğiniz bir seriye geçiş yapmak istiyorsanız, bu oyun tam size göre diyebiliyoruz. Bu yapım, şu anda Street Fighter ve Mortal Kombat gibi serilerin karşısında bulunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 7 Saat önce Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 8 Saat önce PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 9 Saat önce Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 11 Saat önce Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler