The Last of Us Dizisinin 2. Sezonundan İlk Görüntüler Ortaya Çıktı

05.08.2024 21:59 Mehmet Tandoğan

 
 
İlk sezonuyla beraber büyük beğeni toplayan ve ikinci sezonunu beklediğimiz The Last of Us dizisi için ilk görüntüler ortaya çıktı. 2025 yılı içerisinde yayınlanacak olan yeni sezondan görüntüler hayranların dikkatini çekecek türden karşımıza çıkıyor.
 
Dizinin yeni sezonu merakla bekleniyor
 
 
 
Görüntüler, 2024 ve 2025 yıllarında HBO ve onun yayın hizmeti Max'te yayınlanacak dizilerin yer aldığı bir video içeriğinin sonunda gösterildi. Videoda yeni sezonda yer alacak karakterler kısa kısa kesitler halinde karşımıza çıkıyor. Karakterler arasında Joel, Catherine O'Hara ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
The Last of Us dizisinin ikinci sezonu oyunun ikinci bölümünü (Part 2) kapsıyor. 2025 yılı içerisinde yayınlanması planlanan yeni sezonun oyuncu kadrosu içerisinde Abby rolünde Kaitlyn Dever, Jessie rolünde Young Mazino, Manny rolünde Danny Ramirez, Nora rolünde Tati Gabrielle, Mel rolünde Ariela Barer ve Owen rolünde Spencer Lord yer alıyor.
 
Yeni sezonun yedi bölüm olacağı doğrulandı. İlk sezon ise dokuz bölümden oluşuyor.
 
 
 
Oyun serisi bizlere neler sunuyor?
 
Dikkat çekici kıyamet sonrası bir senaryo ile karşılaştığımız ve şu anda hem dizisinin hem de oyununun bulunduğu The Last of Us gerçekten de oyuncuların ve hayranların dikkatini çekmeyi başarıyor. Şu anda dizisinin ilk sezonunun bulunduğu yapım içerisine elbette yeni sezon bir hayli bekleniyor ve 2025 yılı içerisinde yeni sezonun bizlere sunulacağını doğrulayabiliyoruz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni sezondan çeşitli görüntüler ortaya çıktı ve bu görüntülere bakarak yeni karakterlerin oyun içerisinde yer alan ve sevdiğiniz karakterlerin ve çok daha fazlasının olduğunu görebiliyorsunuz. The Last of Us gerçekten de dünyası gereği ve karakterleri gereği bir hayli öne çıkan yapımlar arasında bulunuyor. 200'ün üzerinde yılın oyunu ödülünü alan bu yapım gerçekten de oynanması ve muhakkak yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor.
 
Oyun içerisinde sadece Türkçe altyazı desteği değil, aynı zamanda Türkçe dublaj desteği ile beraber gerçekten keyifli bir oyun geçirebiliyoruz. Oyuna bakacak olursak, hem mekanik anlamında hem de grafik ve animasyon anlamında gerçekten de üst düzey bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve şu anda iki farklı oyunun olduğunu söyleyebiliyoruz. Part 1 ve Part 2 ile beraber ilerlemeye çalıştığımız ve ikinci oyunla beraber çıtanın biraz daha yükseldiği seri, oyunculara gerçekten de unutulmaz anlar yaşatıyor ve hem hikaye anlatımıyla hem de sinematik ara sahnelerle beraber karakterlere adeta burada bağlanabiliyoruz. Zaten serinin en iyi yaptığı şey hikaye anlatımı ve karakterler arasında oyuncuların bağ kurması.
 
Örneğin ana karakter Joel ile beraber bir hayli bağ kuruyor ve oyuncular bu karakterin elbette nasıl bir yapıya sahip olduğunu görüyor, onun hangi duyguyu içerisinde olduğunu benimseyebiliyor ve duygu yüklü bir hikaye içerisinde kendisini bulabiliyor. Bunun yanı sıra elbette yanında bulunan Ellie karakteri ile beraber de yavaş yavaş ısınabiliyor ve bu iki karakterin hangi zorluklardan geçtiğini ve hangi sistemlere ve duygulara sahip olduğuna görebiliyoruz. Oyuncular bu karakterlerle olan bağlarını kuvvetlendiriyor, oyun ilerledikçe daha fazla bağlanabiliyor ve bu sayede karakterlere bağlandıktan sonra elbette oyuna kısa sürede bağlanabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda karakterlere bağlanmak ve karakterlerle beraber bir olmak bir hayli önem arz ediyor. Çünkü herhangi bir şekilde giremediğimiz ve hikayesine konu olamadığımız yapımlar ne yazık ki arka planda kalmaya hazırlanabiliyor. Dolayısıyla bu oyun hikaye anlatımıyla ön plana çıkmaya ve başarılı olmaya devam ediyor.
 
 

Hastalıkları ve acımasız afetzedelerin dört bir yanda olduğu dünyada yer aldığımız süre boyunca kıyamet sonrası bir ortamda bulunabiliyoruz. Tanımlanamayan bir virüsün kol gezdiği oyun içerisinde tanıdığımız insanların tuhaf yaratıklara dönüşünü ve zombi benzeri sistemlere sahip olduğunu anlayabiliyoruz. Klasik hikaye içeriğine sahip olsa da oyunun hikaye anlatımı gerçekten de oyuncuların gözdesi olarak karşısına çıkıyor. Zaten şu anda anlatılmayan artık hikayeyi içeriğinin olmadığını varsayabiliyoruz.
 
Çünkü genel olarak oyunlar içerisinde ve filmler içerisinde ortaya çıkan konular tamamen sıfırdan bizlere sunulmuyor ve diğer projelerde işlenmiş konuların karşımıza çıktığını söyleyebiliyoruz. Ancak sorun burada değil, temel olarak bu konuların ve içeriklerin anlatış şekli. Eğer bir oyun veya dizi hikaye anlatımı konusunda ön plana çıkabiliyorsa ve bu konu içerisinde başarılı olabiliyorsa arka planda yer alan ve klasik bir yapıya sahip olduğunu söylediğimiz konu üst düzey bir hal alabiliyor. Durum böyle olunca elbette bu oyun içerisinde yer alan ve klasik olarak söyleyebildiğimiz konu gerçekten de güzel bir şekilde işlendiği zaman oyuncular ve hayranlar tarafından bir hayli beğeniliyor. Dolayısıyla hikaye anlatımının ve sinematik içeriklerin bir hayli önemli olduğu ve aynı zamanda güzel bir şekilde işlendiği bir seriden bahsedebiliyoruz.
 
Oyunun detaylarına devam edecek olursak, elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi hastalıkların ve acımasız afetzedelerin dört bir yanda kol gezdiğini söyleyebiliyoruz ve duyguya hikaye anlatımı ile beraber unutulmaz karakterlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yıkıma uğramış bir uygarlıkta hayatta kalmaya çalıştığımız yapım içerisinde elbette hikaye içerisinde yer aldığımız süre boyunca neler yapmamız gerektiğini biz karar verebiliyor ve farklı ortamlara doğru geçiş yapabilme imkanı bulabiliyoruz.

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde dikkat etmeniz gereken unsurlar, tehlikeler, düşmanlar ve çok daha fazlası kol gezebiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde her bir göreve farklı şekillerde bir bakış açısı sunmaya hazırlanıyor ve gizlilik odaklı ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi hedeflerinizi belirleyebilir veya doğrudan aksiyona da almak istiyorsanız yine kendi stratejinizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca görevleri bakış açınız elbette size bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor.
 
 
 
Çeşitli özgürlüklerin bulunduğu yapımda elbette karakter animasyonlarının da bir hayli ön planda olduğunu vurgulamak gerekiyor. Gerçekçi ve bir hayli dikkat çekici grafik animasyonların bulunduğu yapımda her bir detayı doğrudan görebiliyor ve karakterlerin içerisinde bulunduğu korkuyu doğrudan yüzlerinden okuyabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekçi bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve 14 yaşındaki Ellie adlı karakteri Joel adlı karakterle beraber ilerletmek durumunda kalıyoruz. Başka karakterimizle beraber ilerlemeye çalıştığımız ilk bölümüyle beraber ana karakterimizin elbette neler yaşadığını öğrenmeye başladığımız ve diğer taraftan ikinci bölümle beraber artık olayların gitgide sarpa sardığı bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve başta küçük bir mesele olarak görünen olayların burada artık büyüdüğünü söyleyebiliyoruz.
 
Karantina bölgelerine doğru ilerleyebildiğimiz ve her bölge içerisinde farklı yaşayan grupların bulunduğu oyun içerisinde elbette hangi gruplarla beraber iyi olacağınızı siz karar verebiliyor ve sinematik bir anlatım olduğundan dolayı elbette herhangi bir seçim veya karar verme durumu söz konusu değil. Dolayısıyla oyunun önceden belirlenmiş bir senaryosu bulunuyor ve bu senaryo üzerinde siz de oynanış içerikleriyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette her ortam içerisinde farklı manzaralar, karakterler, görevler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Aynı zamanda etrafı araştırmak ve etrafta bulunan kaynakları toplamak bir hayli önemli çünkü oyun içerisinde bulunduğunuz süre boyunca kaynakların kıt olduğu ve oldukça önemli olduğu bir dünyada yer alıyorsunuz ve elinizdeki silahları veya yakın dövüş silahlarını en iyi şekilde kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.

Bu oyun içerisinde bildiğiniz üzere hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları yer alıyor ve bu silahlarla istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz ve bunların seçimi tamamen size ait oluyor. Zaten çantanızı alabildiğiniz hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları yer alıyor. Bunları istediğiniz gibi kullanabiliyor ve savaş esnasında ise aralarında dinamik olarak geçiş yapabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra çeşitli sağda solda tezgahlar bulunuyor; bu tezgahlarla beraber silahlarınızı geliştirebiliyor ve silahlarınızı temizleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda bazı eklentilerle beraber önemli bir şekilde silahlarınızı geliştirebiliyor ve bu şekilde istatistiklerinizi yükseltebiliyorsunuz.
 
 
 
Şarjör kapasitesini arttırabileceğiniz, dürbün takabileceğiniz ve çok daha fazla geliştirme yapabileceğiniz silahlarla beraber daha etkili bir şekilde çatışmalara girebiliyor ve bu sayede galip ayrılmanız elbette daha da olası olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra yakın dövüş silahları ile beraber elbette düşmanlarının üstesinden gelebiliyor, kafalarına patlatabiliyor ve düşmanları bu şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Yakın dövüş silahları arasında beyzbol sopaları, bıçaklar ve çok daha fazlası yer alıyor. Menzilli dövüş silahları arasında ise tabancalar, makineli tüfekler, keskin nişancılar, pompalı tüfekler ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Geniş silah kütüphanesi ve gerçekçi yapısı ile beraber istediğiniz gibi bunları elinize alabiliyor, kendi stratejinizi ön plana çıkarabiliyor ve aynı zamanda her bir
oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere farklı şekillerde planlamalar yapabiliyor, hangi görevi hangi şekilde yapabileceğini seçebiliyor ve hangi silahları kullanabileceğini aynı zamanda ayarlayabiliyor. Durum böyle olunca elbette her bir oyuncu farklı durumlar arasında farklı şekillerde hamleler yapabiliyor. Ancak sinematik anlatım konusunda elbette burada bazı durumlarda aynı şeyleri yaşamak durumunda kalıyoruz. Durum böyle olunca yapım içerisinde işgal edilmiş bir ülke boyunca ilerlemek durumunda kalıyor ve yıkıma uğramış bir uygarlıkta hayatta kalmaya çalıştığımız ve her şeyden nasibini almış bir ana karakteri burada kontrol etmek durumunda kalıyoruz. Unutulmaz karakterlerle tanıklık edebileceğimiz ve onlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda elbette ilk oyunda bulunan karakterlerin ikinci oyun içerisinde görülmesi ve aynı zamanda onların nasıl bir hayat yaşadığı oldukça önem arz eder ve bu da hikaye içerisinde yer alan dikkat çekici unsurlar arasında bulunuyor. Tanıklık edebileceğimiz farklı olaylarla beraber ön plana çıkabileceğimiz ve daha fazla detay ile beraber ilerleyebileceğimiz yapım genel olarak güzel bir yapıyı beraberinde getiriyor ve oynanması gereken oyunlar arasında bulunuyor.

İlk etapta PlayStation konsollarına çıkışını gerçekleştiren, daha sonra ise PC platformuna gelen The Last of Us, bildiğiniz üzere tek oyunculu bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve tamamen hikaye odaklı ve sinematik odaklı bir yapıyla bizlere sunuluyor. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyun PC platformunda daha fazla geliştirme ile beraber ön plana çıkıyor ve dilediğiniz grafik ayarları ile beraber oyunu üst düzeyde oynayabiliyorsunuz.
 
 
 
Unutulmaz yolculuğa adım atabileceğiniz DLSS özelliği ile beraber daha akıcı bir şekilde oyunu oynayabileceğiniz ve çok daha fazla detay ile beraber yerinizi alabileceğiniz yapım içerisinde Amerika Birleşik Devletleri boyunca olağanüstü bir yolculuğa çıkmaya hazırlanıyor ve terk edilmiş evlerden ormanlara, yıkık dökük harabelerden çok daha farklı yerlere kadar kendinizi bulabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen sizin işiniz oluyor. Meşhur hikaye içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette hayatınızı sonsuza dek değiştirecek olan ve olayların derinliğine inen meşhur ana hikaye öncesi bölümü Left Behind paketinin de oyun içerisinde olduğunu söyleyebilir ve bu paketle beraber elbette öncesinde neler yaşandığını ve dünya içerisinde neler olduğunu görebiliyorsunuz.

Ama genel olarak toparlayacak olursak, oyun içerisinde sinematik anlatımı ve iyi bir karakter dizaynı bulunuyor ve genel olarak oyuncular tarafından oynanması ve muhakkak yer verilmesi gereken projeler arasında bulunuyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun hem Türkçe altyazı desteği hem de Türkçe dublaj desteği yer alıyor. Bu desteklerle beraber gerçeklerle güzel bir işin başarıldığını söyleyebilir ve özellikle dublaj konusunda gerçekten büyük bir ustalığın sergilendiğini aktarabiliyoruz. Oyuna dilediğiniz gibi oynayabilir ve kendi kararlarınızla beraber karakterinizi hayata tutmaya çalışabilirsiniz. Hayatta kalma mücadelesini adım atabileceğiniz, unutulmaz karakterlerle karşı karşıya kalabileceğiniz ve daha fazlasıyla beraber yerinize alabileceğiniz yapım bu tarz bir deneyim sunuyor ve her oyuncunun denemesi gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 18 Dk önce Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 1 Saat önce Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 5 Saat önce Rockstar Games'ten GTA 6 İçin Heaven 17 Şarkı Grubuna Komik Teklif 6 Saat önce Astro Bot İçin Yeni Ücretsiz DLC Yolda: İşte Detaylar 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler