Vita & PSP Satış Beklentileri Bir Hayli Düştü

Vita teknolojik açıdan harika bir cihaz, ama oyun sayısı ve çeşitliliği konusunda şikayetler var
01.11.2012 10:23 Alkan Adakaner


     Sony, 31 Mart 2013'te bitecek olan mali yılında Playstation Vita ve PSP'den beklediği satışları yakalayamayacağını anlamış olacak ki öngördüğü miktarı gittikçe düşürüyor. Bu durum firmanın taşınabilir oyun konsolları sektöründe zorlandığını da açıkçası gösteriyor.
 
     İlk olarak Playstation Vita ve PSP'nin bu mali yılda 16 milyon adet satmasını beklediğini açıklayan Sony, 10 milyon Vita ve 6 milyon PSP satmayı amaçlamıştı. Daha sonra Ağustos ayında her iki konsolun toplamda 12 milyon adet satması öngörülmüştü. Bu öngörü de değişti.
 
      Sony tarafından bugün yapılan açıklamaya göre Vita ve PSP'nin bu mali yılda 10 milyon adet satması bekleniyor. 3DS karşısında oldukça kötü bir yarış geçiren Vita'nın satışlarının düşük olması öngörülerin değişmesinde önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.
 
      Her ne kadar Sony, Vita'nın uzun bir maratonda olduğunu söylese de bu açıklamanın bu mali yıldaki beklentilerin düşük olması nedeniyle yapıldığı da ortada. Oyuncuların Vita'da en çok şikayetçi olduğu konu ise oyun çeşitliliği ve sayısının yeterli olmaması. Sony bu sorunu çözerse satışlarda büyük bir artış olabilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, PS3 Oyunlarını PS5'e Getiriyor Mu? Steam Yaz İndirimleri ve Dahası 27 Dk önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunu Ertelendi 1 Saat önce Efsanevi Avcı Star Wars: Bounty Hunter Remaster İle Geri Dönüyor 2 Saat önce Korku Oyunu Deep Cuts Sanal Başlıklar İçin Duyuruldu 3 Saat önce Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler