Warner Bros. Games, MultiVersus Geliştiricisini Satın Aldı

23.07.2024 00:19 Mehmet Tandoğan

 
 
Warner Bros. Games yayınladığı yeni bir gönderiyle beraber oynaması ücretsiz platform odaklı dövüş oyunu MultiVersus'un geliştiricisi Player First Games'i satın aldığını duyurdu. Satın alım ile birlikte geliştirici stüdyo, kurucu ortaklar Tony Huynh ve Chris White'ın liderliğinde faaliyet göstermeye devam edecek.
 
MultiVersus artık Warner Bros. altında faaliyet gösterecek
 
 
 
Satın alım sonrası şirket içinde yeni bir düzene geçildi. Bu kapsamda stüdyo başkanı Huynh ve teknoloji başkanı White, Warner Bros Games San Diego başkan yardımcısı ve stüdyo başkanı Carlos Barbosa'ya rapor verecek. Bunun yanı sıra Warner Bros Games başkanı David Haddad bir basın açıklamasına katıldı ve şu ifadelere yer verdi:
 
“MultiVersus'u ortaya çıkarmak ve piyasaya sürmek için birkaç yıl boyunca Player First Games ile birlikte çalıştık ve bu yetenekli ekibi Warner Bros Games'e davet etmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Player First Games'in parlak ve yaratıcı ekibi, kapsamlı geliştirme kütüphanemize katkıda bulunuyor.”
 
Dövüş aksiyon oyunu MultiVersus şu anda PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve Steam üzerinden PC için mevcut durumda.
 
Dövüş oyununda neler sunuluyor?
 
Platform odaklı dövüş aksiyon oyunu olarak karşımıza çıkan ve ikonik karakterleri bünyesinde barındıran MultiVersus, bir dönem çıkışını gerçekleştirmiş ancak daha sonra mağazalardan çekilmek durumunda kalmıştı. Şimdi ise tekrar bir piyasaya sürülme söz konusu olduğundan dolayı oyun, 28 Mayıs tarihinde karşımıza geldi. Bugs Bunny, Batman, Arya Stark ve çok daha fazlasının yer aldığı yapım içerisinde sürekli olarak kendimizi dövüşlerde bulabiliyor ve ekibin içerisinde yer alan her bir karakterin farklı yetenekleri yer alıyor. Dolayısıyla bu karakterlerden en iyi şekilde yararlanmak ve ücretsiz bir platform dövüşü oyunu içerisinde kendi yerimizi almak tamamen bizim işimiz oluyor. Ekip içerisinde yer aldıkça yeni kişilikler ve oynanış tarzıyla beraber rekabet kızışıyor ve hem karakterler hem de haritalar yeni güncellemelerle beraber gelişiyor. Farklı ekip içerisinde yer alabileceğiniz ve ekip içerisinde bulunduğunuz süre boyunca kendinize ön plana çıkarabileceğiniz yapımda sonsuz olasılıklar olduğunu söyleyebiliyor ve kendinizi oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
Oyun içerisinde bildiğiniz üzere farklı haritalar ve bölgeler bulunuyor ve aynı zamanda platform unsurları olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu unsurları aşmak ve kendinizi oyuna kaptırmak için eğlenceli bir deneyim içerisinde kendinizi bulabiliyorsunuz. Bununla beraber yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz gibi farklı karakterleri elinize alabiliyor, bu karakterlerin yeteneklerinden faydalanabiliyor ve en iyi şekilde ilerlemek tamamen sizin işiniz oluyor. Her bir karakterin burada yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni yetenekleri ve becerileri bulunuyor. Örneğin Bugs Bunny, burada daha farklı dövüş sistemleriyle beraber ön plana çıkarken Batman karakteri ise daha karanlık temasıyla ve yapısıyla beraber bizlere sunuluyor. Dolayısıyla bu karakterleri kullanmak tamamen sizin işiniz olurken aynı zamanda onların yetenekleri üzerinde ustalaşmak da bir hayli önemli diyebiliyoruz.

Dikkat çekici ortamlarda yer alabildiğimiz ve her bir karakterin ön plana çıkabildiği yapım içerisinde Game of Thrones dizisinden yer alan karakterlerin, Adventure Time çizgi filminde bulunan ana karakterlerin ve çok daha fazlasının olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla düzenli olarak yeni güncellemelerle beraber harita sistemi daha da geliştiğini ve yeni haritaların burada ekleneceğini aktarabiliyoruz. Geliştirici ekip zaten Steam sayfası üzerinden sürekli olarak haritaların ve karakterlerin sayısının artacağını vurguluyor ve buna göre kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yandan görünümlü bir kamera bakış açısı bulunuyor. Bununla beraber oyundaki yerimizi alabiliyor ve farklı bölgelerde farklı deneyimler elde edebiliyoruz. Her bir an oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor çünkü burada yapacaklarınız tamamen değişkenlik gösteriyor ve en iyi şekilde ilerlemek durumunda kalıyorsunuz.
 
 
 
Kendinize özel hareketlerinizi sergileyebileceğiniz ve dünyasıyla beraber çıkan, aynı zamanda her bir karakterin farklı tarzıyla beraber yer alabileceğiniz yapımda ekibiniz büyüdükçe yeni karakterleri ve kişilikleri takımınıza davet edebilir ve oynanış tarzınızla beraber rekabetin kızıştığını söyleyebiliyoruz. Diğer oyuncularla beraber kapışabileceğiniz veya farklı detaylarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi sonsuz olasılıkların olduğundan bahsedebiliyor ve olasılıklar dünyası içerisinde renkli karakterlerle beraber yerinizi almak tamamen sizin işiniz oluyor. Dikkat çekici dövüş, platform ve aksiyon deneyimiyle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda her harita içerisinde farklı özellikler bulunuyor ve bu harita içerisinde yer alan özellikleri kendi lehinize kullanmak tamamen sizin işiniz.
 
Ek olarak yapım içerisinde elbette Warner Bros. karakterlerinin ön planda olduğunu vurgulayabiliyor ve bahsettiğimiz gibi karakterleri kullanmak oldukça ustalık gerektiriyor. Çünkü her bir karakterin burada farklı dövüş stili ön plana çıkıyor. Batman ile beraber uçup kaçarken diğer karakterlerle beraber bunu yapamıyor ve karakterlerin özgün yeteneklerinden en iyi şekilde yararlanmak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde kullanabileceğiniz sistemlerle beraber alanı en iyi şekilde analiz edebiliyor ve alanı kendi lehinize kullanmak tamamen sizin işiniz oluyor.

İkonik karakterlerin bulunduğu yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı haritalar yer alıyor ve bu haritalar içerisinde elbette neler yapabileceğinize siz karar verebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber aynı zamanda farklı oyun modları bulunuyor ve bu oyun modları içerisinde eğlenceye eğlence katabiliyorsunuz. Ek olarak bire bir heyecanı ile beraber elbette diğer rakiplere karşı kapışabiliyor, onlarla en iyi şekilde deneyim elde edebiliyor ve kendi tecrübenizi oyuna dahil edebiliyorsunuz.
 
 
 
Farklı alanlarda, farklı haritalar içerisinde elbette kendi tarzınızı oyuna yansıtabiliyor ve bu deneyimle beraber kendinize özelleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette 4 kişilik kargaşanın içerisinde kendi coşkunuzu ortaya çıkarabiliyor ve ikiye karşı iki burada mücadele etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber istediğiniz gibi sınırsız çatışma alanlarında kendinizi bulurken ve kendimize ait bir ekip ilerlemenizi sağlayabiliyorsunuz. Yeni modlarla beraber istediğiniz gibi tek veya eşli oyun modlarında kendinizi bulabiliyor ve istediğiniz moda geçiş yaparak ilerleme sağlayabiliyorsunuz. Elbette bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere eğer eşli oyun modu bulunuyorsa muhakkak bu oyunu deneyimlemeniz gerekiyor ve arkadaşlarınızla beraber bu tarz oyunları oynamak çok daha eğlenceli ve keyifli hale gelebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca eşli ve çevrimiçi modları denemenizde fayda var diyebiliriz.
 
 

Diğer oyunculara karşı kapışabileceğiniz aynı zamanda yapay zekaya karşı PvE modunda yer alabileceğiniz yapımda elbette tüm platformlar içerisinde çapraz oyun desteğinin olduğunu aktarabiliyor ve bu oyun desteği ile beraber her bir oyuncu birbirleriyle eşleşebiliyor. Dolayısıyla konsollar veya PC platformu arasında herhangi bir ayrım söz konusu değil. Bunun dışında çapraz platform desteği ile beraber istediğiniz gibi çapraz oynatma yapabiliyor ve çapraz ilerleme desteğiyle beraber eğer bir platformda oynuyorsanız başka platformda da aynı şekilde hesabınıza girerek aldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Çekişmelerle dolu yapım içerisinde elbette istediğinizi gerçekleştirebilir, eğlenceli bir dünyaya adım atabilir, düzenli içerik güncellemeleri ile beraber sürekli olarak büyüyen bir evren ile karşı karşıya kalabilir ve her defasında farklı unsurların sizleri beklediğini söyleyebiliyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi oyun içerisinde tamamen ücretsiz bir platform odaklı dövüş sistemi bulunuyor. Bu sistemlerle beraber oyunda en iyi şekilde yerimizi alabiliyor ve genel olarak oyuncular tarafından sevilen bir yapıya bünyesinde barındırdığını aktarabiliyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda farklı platform unsurları bulunuyor ve platformdan platforma atlarken aynı zamanda düşmanlarınızın yani rakip oyuncuların nasıl bir hamle yapacağını kestirmeniz gerekiyor çünkü bununla beraber zaten temel hedefiniz rakipleri ortadan kaldırmak ve platform unsurlarını kendi lehinize kullanmak. Bu detaylarla beraber oldukça ilgi çekici karakterlerin olduğunu söyleyebilir ve farklı arenalarda ve platform haritalarında istediğiniz gibi kapışabiliyorsunuz.
 
Zaten oyun ücretsiz bir şekilde bizlere sunulduğundan dolayı dilediğiniz gibi tamamen bedavaya bir şekilde oynayabilir ve her platformdan ve konsoldan bu oyuna erişim sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunu hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir şekilde oynayabilir ve kendi deneyiminizi özelleştirebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bu Hafta 1.600 TL'lik İki Oyunu Ücretsiz Veriyor! 06 Eylül Atmosferiyle Dikkat Çeken Selfloss Çıktı: Neler Sunuyor? 06 Eylül PUBG Nations Cup 2024 Başlıyor 06 Eylül Konami, AC Milan ve FC Internazionale Milano ile El Sıkıştı 06 Eylül Titan Quest 2 İçin 40 Dakikalık Oynanış Videosu Yayınlandı 05 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler