Star Wars Outlaws'ın Şimdiye Kadar Sadece 1 Milyon Sattığı Bildirildi

01.10.2024 14:18 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından biz oyun severlere sunulan ve ekip tarafından ilk açık dünya Star Wars oyunu olarak nitelendirilen Star Wars Outlaws için işler pek yolunda değil. Ortaya çıkan raporlara göre oyunun şu ana kadar sadece 1 milyon sattığı bildiriliyor.
 
Star Wars Outlaws beklentiyi karşılayamadı
 
 
 
Ağustos ayının sonlarında piyasaya sürülen Star Wars Outlaws, her ne kadar dünyası nedeniyle dikkat çekse de içerik bakımından oyuncular kanadında sınıfta kalmış durumda. Insider Gaming tarafından yayınlanan bir rapora göre oyun şu ana kadar tüm platformlarda 1 milyon adet sattı. Ubisoft ekibinin beklentileri düşünüldüğünde elbette bu sayı oldukça düşük.
 
Önceki raporlar oyunun Ağustos ayı sonu itibarıyla yaklaşık olarak 800.000 adet sattığını ortaya koyuyor. Bu da satışlarda pek fazla ivme kazanmadığını gösteriyor. Ubisoft, satış sayılarının 2024'ün sonlarına doğru artmasını bekliyor. Bununla beraber oyuna yeni güncellemeler ve ilk genişleme paketi gelmeye hazırlanıyor. 21 Kasım'da gelecek olan genişleme paketinin haricinde oyun aynı gün Steam platformunda piyasaya sürülecek.
 
Star Wars Outlaws şu anda PlayStation 5, Xbox Series X/S ve PC'de mevcut durumda.
 
Star Wars Outlaws bizlere neler vadediyor?
 
İlk açık dünya Star Wars oyunu olarak lanse edilen yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve buralarda neler olup bittiğini doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve farklı rollere bürünürken aynı zamanda düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. İlgi çekici ortamlarda yer alabileceğimiz ve bu ortamları en iyi şekilde keşfedebileceğimiz yapım içerisinde Star Wars evrenini en iyi şekilde deneyimlemek durumunda kalıyor ve galaksinin dört bir yanındaki simgeleşmiş yapılara doğru yelken açmak durumunda kalıyoruz. Oyunda açık bir dünya bulunduğundan dolayı istediğiniz bölgeye doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve oyunda sadece tek başınıza olmadığını aktarmakta fayda var.
 
Burada yer aldığınız süre boyunca yanınızda bir yol arkadaşınız bulunuyor ve bu yol arkadaşınızın adı Nix olarak karşımıza çıkıyor. Her şeyi riske atabileceğiniz ve daha fazla detaylı ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde Kay Vess adlı bir karakterin rolünü üstleniyor ve elinizden geleni yaparak burada dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyorsunuz. Her ortamın içerisinde farklı atmosferler, bölgeler, etkileşime girebileceğimiz karakterler, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi yol arkadaşımızla beraber ilerlemek durumunda kaldığımız esnada, elbette onun oldukça şirin bir yapıya sahip olduğunu görebilir ve onunla etkileşime girebiliyor, farklı şekillerde etkileşim unsurlarıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Galaksi içerisinde fırsatlarla dolu bir ortamda kendimizi bulmaya çalışıyor ve görevleri tamamlayarak farklı hazinelere doğru yelken açabiliyoruz. Benzersiz konumları keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda ikonik Star Wars evreninde geçen ortamlara geçiş yapabileceğimiz yakında hangi bölgelere doğru geçiş yapmak istiyorsanız ona göre ilerleyebiliyor ve kendi deneyimlerinizi oyuna aktarabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra oyunun aksiyon sistemi biraz daha gizlilik odaklı bir yapıya sahip durumda; ancak ne yazık ki oyun içerisinde bu durumun çok fazla yedirilemediğini düşünüyorum. Durum böyle olunca, elbette oyunun temelinde bir mantık hatasıyla karşı karşıya kalabiliyor ve bazı durumların oldukça problemlere yol açtığını aktarmakta fayda var. Çünkü oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca her ne kadar gizlilik odaklı bir yapıya sahip olsak da buna da beraber ilerlemek için harita sisteminin uygun olmadığını görebiliyor ve aynı zamanda yapay zeka anlamında buna uygun bir şekilde hareket etmediğini deneyimleyebiliyoruz. Ek olarak, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşmanları tek hamlede ortadan kaldırabileceğiniz animasyonlar için birçok oyuncu komik yorumunu kullanıyor.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve bu ortamları en iyi şekilde keşfedebileceğimiz yapım içerisinde suç sendikalarına karşı dövüşebiliyor, onlardan çalabiliyor ve daha fazla detaylı kendi yolumuza bakabiliyoruz. Galaksinin en çok arananları listesine giriş hakkımız var; elbette bununla beraber kendi ekibimizi kurmak durumunda kalıyor ve bu sayede daha farklı suç örgütleriyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde dövüşebiliyor, aksiyona dahil olabiliyor, çalabiliyor ve aklımızı kullanarak herkesi hemen hemen alt etmek durumunda kalıyoruz. Risk almayı isteyip istemediğimize göre, elbette daha farklı fırsatlarla dolu bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yapım içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederek bu deneyimini özelleştirip kişiselleştirebiliyor.
 
Aynı zamanda burada yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, risk almaya değer unsurlarla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyor ve diğer taraftan galaksinin en çok arananlar listesi içerisinde en yükseğe çıkmak için elimizden geleni yapmak durumuna kalıyoruz. Bununla beraber yanınızda birçok düşmanın geldiğini görebiliyor ve bu düşmanları alt etmek için türlü mücadelelere geçiş yapmak durumunda kalıyorsunuz. Ubisoft stüdyosu, bildiğiniz üzere ortam ve atmosfer bakımından gerçekten güzel işler başarıyor. Zaten oyunun atmosferine ve açık dünyasına bakacak olursak, oldukça güzel ve keyifli bir ortamın ne olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Bununla beraber yapım içerisinde elbette istediğimiz şekilde benzersiz konumları keşfedebiliyor, hem Star Wars evreninde yer alan simgeleşmiş ortamlara hem de yepyeni alanlara doğru adım atabiliyoruz. Dolayısıyla hem hayranların hem de yeni gelecek olan oyuncuların bu oyun içerisinde güzel ortamlarla karşılaşacağını doğrulayabiliyoruz. Elbette bu ortamların sadece güzel olması, oyunun bizlere güzel bir deneyim sunacağı anlamına gelmiyor. Sadece atmosfer ve ortam anlamında oldukça güzel işlerin başarıldığını söylemekte fayda var.

Tek oyunculu aksiyon macera deneyimine adım atabileceğimiz yapım içerisinde buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve yeni bir hayata başlamanın nasıl bir deneyim sunduğuna doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Galaksi içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve aklımızı kullanarak her bir düşmanı ortadan kaldırmak zaten temel amacımız olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda benzersiz konumları keşfederken aynı zamanda özgürlüğümüzü ve yeni bir hayata başlayacağımızı da oradan gözlemleyebiliyoruz.
 
 
 
Farklı imkanların peşinden koşabileceğimiz ve hemen hemen her şeyi riske alabileceğimiz yapım içerisinde suç sendikalarına karşı büyük bir mücadele veriyor ve onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu da oradan gözlemleyebiliyoruz. Risk almak durumunda kaldığımız yapımda fırsatlarla dolu görevlerle karşı karşıya kalabiliyor ve galaksiyi keşfedebiliyoruz. Hareketli şehirlerin ve bölgelerin yer aldığı yapımda elbette ıssız kısımlarının da olduğunu söyleyebiliyoruz. Çünkü harita boyunca toprakların olduğu bol bölgelere doğru geçiş yapabiliyor, ayağınızın altında bulunan aracınızla beraber açık dünyayı gezip tozabiliyor ve daha fazla detaylı oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Benzersiz konumlara geçiş yapabileceğiniz yapım içerisinde bu konumlarda neler olup bittiğini görebiliyor ve bu kapsamda gözlerinizin bayram edeceği konumlarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Yüzey aracınızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde elbette envanter sisteminin de olduğundan bahsedebiliyor ve burada istediğiniz şekilde farklı silahlara elinize alabiliyor ve bu silahları kullanabiliyorsunuz.
 
Risk almaya cesaretiniz varsa hemen hemen her konum içerisinde farklı fırsatlarla karşı karşıya gelebiliyor ve bu yeni maceralara atılmak tamamen sizin işiniz oluyor. Ya oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda benzersiz mücadelelere geçiş yapabiliyor ve bu mücadeleleri tamamladıktan sonra çok çeşitli ödüllerle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Zaten oyunda ne kadar çok görev yaparsanız ve ne kadar çok etkinliğe ve mücadeleye katılırsanız, o kadar çok kendinizi geliştirebilir ve daha fazla deneyimi sahibi olabilirsiniz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok vakit geçirirseniz, o kadar çok oyunun mantığını kavrayabilir ve temel hareketleri öğrenebilirsiniz. Zaten karakter üzerinde ne kadar çok usta olmak istiyorsanız, o kadar çok hızlı bir şekilde ilerleyebilir, karakteri en iyi şekilde kontrol edebilir, doğru zamanda doğru hamle yaparak düşmanların üstesinden gelebilir ve çok daha fazla detayı gün yüzüne çıkarabiliriz.

Dövüşüp ilerleyebileceğimiz ve büyük riskler içeren görevlere doğru yelken açabileceğimiz yapım içerisinde bir kanun kaçağının hayatını doğrudan deneyimleyebiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi sadece biz değil, aynı zamanda yanımızda bir yoldaşımız bulunuyor ve bu yoldaşımız oldukça şirin bir şekilde karşımıza çıkıyor. İstersek onu alıp sevebiliyor ve daha farklı şekillerde etkileşime girebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan güzel detaylardan bir tanesi diyebiliriz. Belki de oyuna sevdiren unsurlar arasında bu arkadaşımızın etkisinin büyük olduğunu söylemekte fayda var. Yol arkadaşınızla beraber her durumu kendi lehinize ve
avantajınıza çevirebileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve aynı zamanda çözmeye çalıştığınız bulmacaları, indirmeye çalıştığınız düşmanları ve çok daha fazlasını birlikte hareket ederek halledebiliyorsunuz.
 
 
 
Düşmanların üstesinden gelmeye çalışabileceğiniz esnada elbette yanınızdaki yoldaşınızı kullanarak düşmanların dikkatini dağıtabiliyor ve gizlilik odaklı durumlarda farklı cihazları kullanabiliyor, aynı zamanda kendi yolunuza bakabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber yanınızdaki yol arkadaşınızdan istediğiniz şekilde faydalanabiliyor ve istediğinizde oyunda değerlendirebiliyorsunuz. Düşmanların üstesinden gelebileceğiniz ve daha fazla detaylarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde büyük riskli yaşam tarzınızı sürdürmek durumunda kalıyor ve bu hayat tarzı doğrudan oyun içerisinde bizlere yansıtılıyor. Her durumu kendi avantajımıza çevirebileceğimiz yapı ile beraber oyunda neler yapabileceğimize karar verebiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor.
 
Zaten ne kadar çok riskli olduğu oyun içerisinde doğrudan gözlemlenebiliyor ve ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorluğu görevler ve maceralar bizlere sunuluyor. Bununla beraber oyun içerisinde riskin ne kadar yüksek olduğu ile alakalı konuşacak olursak, elbette risk ne kadar yüksekse ödüllerin değeri de o kadar artış gösterebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir riskli görevle kendinizi daha da fazla ileriye atabiliyor, düşmanları indirebiliyor ve orijinal bir hikaye ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Arka planda yer alan hikaye içeriği hem ara sahnelerde hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz. Zaten arka plan hikayesi belki de oyuncular kapsamında ilgiyi çekecek olan arka plan detayları arasında bulunabilir. Birçok oyuncu arka plan hikayesini ilgi çekici bulmayıp, oynanış içeriğine daha fazla ilgi gösterebilir. Dolayısıyla bu durum tamamen size ait olarak değişkenlik gösterebiliyor.

Fırsatlarla dolu bir galaksiyi keşfedebileceğimiz yapım içerisinde pilot koltuğuna oturabiliyor ve gemimizi burada kullanmak durumunda kalabiliyoruz. İstediğiniz şekilde ilerleyebileceğimiz yapımda diğer düşmanlara karşı heyecan verici savaşlara geçiş yapabiliyor ve geldiğimiz noktada oyunun şu anda sadece 1 milyon adet sattığı bildiriliyor. Bu satış sayısı elbette Ubisoft ekibinin ne yazık ki beklentilerini karşılamıyor ve ilerleyen süreçte çıkacak olan Assassin’s Creed Shadows oyununda ertelendiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla şu anda kritik bir süreçte bulunan geliştirici ekip, umuyoruz ki daha güzel detaylarla çevrili oyunlarla karşımıza çıkabilir ve üzerinde çalıştıkları modeli biraz daha değiştirebilir. Çünkü çıkarmış oldukları oyunlar sürekli olarak aynı model ile bizlere sunuluyor ve yapacağımız hamlelerin, animasyonların ve çok daha fazlasının artık diğer oyunlarla benzerlik gösterdiğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla bir formül esnasında farklı skin paketlerinin giydirilmiş şekliyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Oyuna dönecek olursak, elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun farklı platformlarda yer alıyor ve hangi platform sahibi iseniz ona göre satın alımınızı gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun için 21 Kasım tarihine yeni bir genişleme paketi geliyor. Ek olarak oyun aynı tarihte Steam platformuna çıkış yapmayı hazırlanıyor. Dolayısıyla artık ilerleyen süreçte Steam platformu üzerinden de bu oyunu satın alabiliyorsunuz. Bildiğiniz üzere Ubisoft oyunları ilk etapta Steam platformuna çıkmıyor; sadece kendi veya Epic Games mağazasında oyunlarını sunuyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 6 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill 2 Remake'in PlayStation 5 Boyutu Ortaya Çıktı 02 Ekim Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 02 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı 02 Ekim Dragon Age: The Veilguard'ın Ana Tema Müziği Yayınlandı 02 Ekim Yepyeni Bir Kozmik Macera Starfield: Shattered Space'de Seni Bekliyor 02 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler