No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı

20.09.2024 21:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Torn Banner stüdyosunun üstlendiği kıyamet sonrası zombi temalı nişancı aksiyon oyunu No More Room in Hell 2'nin çıkış tarihi açıklandı. İşbirliği odaklı korku temalı oyun, açıklanan detaylara göre 22 Ekim tarihinde Steam platformu üzerinden PC için erken erişim olarak piyasaya sürülecek.
 
No More Room in Hell 2 bir yıl kadar erken erişimde kalacak
 
 
 
No More Room in Hell 2'nin 1 yıl kadar erken erişim sürümünde kalması planlanıyor. Bu süre zarfında yeni oynanış özellikleri, içerikler, özelleştirme ve kişiselleştirme unsurları, ateşli silahlar, yeni haritalar, araçlar, hikaye içerikleri ve çok daha fazlası oyuna dahil olacak. Bunun yanı sıra oyuncu geri bildirimleri önemsenecek ve oyun tam sürüme daha sağlam bir şekilde ulaşacak.
 
Dikkat çekici devam oyunu içerisinde 8 kişiye kadar destek sunan bir işbirliği modu bulunuyor. Karakter ilerlemesi sayesinde görevleri tamamlayarak daha farklı ödüllerin ve silahların sahibi olabiliyor aynı zamanda profilinizi özelleştirebiliyorsunuz. Envanter sistemi sayesinde elinize farklı silahlar alabiliyor ve zombi parçalanma mekanikleri ile beraber şiddetin dozunun üst seviyeye ulaştığını aktarabiliyoruz.
 
Tekrar oynanabilirlik açısından oldukça akıcı bir oyun deneyimi sunmayı hedefleyen oyunda, hangi aksiyon sistemi ile oynamak istiyorsanız ona göre seçiminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Yeni devam oyunu bizlere neler sunacak?
 
Birinci şahıs nişancı aksiyon deneyimi ile beraber yer alabileceğimiz zombi temalı kıyamet sonrası oyun içerisinde oldukça dikkat çekici ortamlara geçiş yapabiliyor ve buraları düşmanlardan temizlemek durumunda kalıyoruz. Gerilim dolu oyuna geçiş yapabileceğimiz bu oyun içerisinde ürkütücü karanlığa doğru ilerleyebiliyor, buraları düşmanlardan arındırabiliyor ve daha fazla detayla beraber oyunda hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Acil duruma müdahale etmeye çalışacağımız görevli olarak yer alacağımız yapım içerisinde ölümlerin kalıcı olduğunu aktarabiliyor ve eşli bir oyun deneyimi de burada mevcut.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda elbette hem tek başımıza hem de çevrimiçi olarak arkadaşlarla beraber oynayabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve istediğimiz gibi arkadaşlarımızı yanımıza davet edebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca 8 kişiye kadar destek için olan sunuculara geçiş yapabiliyor ve burada düşmanlara ve zombilere karşı dikkat çekici mücadeleler sergileyebiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde malzemeler toplayabiliyor, hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve stok yapabiliyoruz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette farklı bölgelerde farklı zombi türlerinin olduğunu bahsedebilir ve bazı zombi türlerinin doğrudan üzerinize doğru geldiğini ve hızlı bir şekilde hareket ettiğini deneyimleyebiliyoruz.
 
Bununla beraber her bir zombi türünü istediğiniz şekilde ortadan kaldırabiliyor ve hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahlarıyla beraber istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Silahlardan karakterinize kadar oldukça fazla özelleştirme sistemleri ile beraber yer alabileceğiniz yapımda, görevleri yerine getirmeye çalışabiliyor ve akabinde ise dehşet verici aksiyon sistemine geçiş yapabiliyorsunuz. Oyunda elbette hayatta kalmanın temel mekaniklerini öğrenmeye çalışıyor ve sürekli olarak aynı şeyleri tekrarlamak ve tartış stratejiler benimsemeniz gerekiyor. Bununla beraber arkadaşlarınızı yanınıza davet ederseniz daha rahat bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz; çünkü bununla beraber kendi arkadaşlarınız arasında planlamalar yapabilir, stratejilerle beraber arkanızı kollayabilir ve bu sayede daha hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.
 
 

İstediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde devasa bir haritanın olduğundan bahsedebiliyor ve bu haritayı dilediğiniz gibi keşfedebiliyorsunuz. Oyunda metro tünellerinden yıkık dökük harabelere, ormanlık alanlardan daha farklı kısımlara kadar oldukça farklı bölgelerle karşı karşıya kalıyor ve her bölgeyi oldukça hızlı bir şekilde araştırmanız ve keşfetmeniz gerekiyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere hayatta kalma odaklı bir yapı olduğundan dolayı etraftaki kaynakları bulmak ve bunları kendinize göre kullanmak çok önem arz ediyor. Durum böyle olunca savaşarak ilerleyebildiğiniz bir alanı temizleyebiliyor ve buralarda aynı zamanda kaynak temizleme işlemine giriş yapabiliyorsunuz.
 
Yaşayan ölülerin durdurulamaz olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz; dolayısıyla elinizdeki silahları ve yakındaki aletleri düşmanlara ve zombilere karşı kullanmak başarısız olabileceğiniz anlamına geliyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde elbette zombi ordularını yarı yarıya geçmek durumunda kalıyor ve yaşayan ölülerin en ufak bir sesiyle beraber etrafınızı toplayabildiğini söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve peşinize düşebileceğiniz birçok unsurun olduğunu bahsedebiliyoruz. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm detaylara hakim olmak durumunda kalıyor ve akabinde ise yapacağınız hamleleri en iyi şekilde değerlendirmeniz gerekiyor. Herhangi bir senaryoyu istediğiniz gibi oynayabileceğiniz yapımda, farklı görevleri doğru adım atabiliyor, doğrusal olmayan bir sistemle karşı karşıya kalabiliyor ve ilerlerken oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Tekrar tekrar oynanabilir devasa bir harita içerisinde yer aldığınız süre boyunca elbette farklı açılarla beraber bir arabanın alarmı ile düşmanların dikkatini dağıtabiliyor ve daha farklı şekillerde onların yönünü başka yöne doğru çekebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kullanabileceğiniz farklı sistemler ve araçlar bulunuyor. Örneğin, bir alan oldukça fazla zombi ordusuyla beraber donanmış durumda. Eğer durum böyle olunca onların dikkatini başka yöne çekmek için elinizdeki ve yanınızdaki aletleri ve kaynakları kullanabiliyor ve bu sayede onların yönünü başka yöne doğru çekebiliyorsunuz. Bu kapsamda oyun içerisinde farklı hamleler ve stratejiler benimseyebiliyor ve kendinizi arkadaşlarınızla beraber dikkat çekici içeriklerle bulabiliyorsunuz. Oyunda aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerlemek yerine sağlam adımlarla beraber düzgün bir şekilde ilerlemeniz gerekiyor. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemek ne yazık ki bazı sorunları ve problemleri de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca vereceğiniz her bir kötü karar ve hızlı hamle, ne yazık ki sizin sonunuzun getireceği bir yapıyı içeriyor. Bunun yanı sıra sadece sizin değil, aynı zamanda arkadaşlarınızın da sonunun geldiğini görebiliyorsunuz.
 
 
 
Sürekli olarak şiddetin dozunun arttığı yapım içerisinde eşli bir oyun olmasına rağmen tek başınıza oyuna oynayabiliyorsunuz. Dolayısıyla da yakınlık temelde sesli sohbet ile beraber takım arkadaşlarınıza ulaşmanın yolunu bulmaya çalışıyor ve birlik olarak gücünüze güç eklemek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda elbette farklı amaçlar ve oyun modları bulunuyor ve bu oyun modları ile beraber istediğiniz gibi ilerleyebiliyor ve tepeden tırnağa silahlı bir ekibin parçası olabiliyorsunuz. Her daim var olan bir tehditin ortada bulunduğu yapının içerisinde istediğiniz gibi ilerlerken, aynı zamanda ölümlerin kalıcı olduğunu da vurgulamak gerekiyor. Tek başınıza başlayabileceğiniz ancak daha sonrasında müttefiklerinize bulabileceğiniz ve bu sayede bir noktada birleşebileceğiniz yapımda, gerçekten de zorluğun gitgide artış gösterdiğini aktarabiliyor ve ortamın gergin olduğunu söyleyebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda atmosferin ve ortamın karanlık olduğunu aktarabiliyor ve akabinde ise kendimizi geliştirip silahlarımızı daha farklı şekillerde kullanabiliyoruz.
 
Oyunda bir yerden bir yere ulaşmak için elbette belirli görevler bizlere veriliyor ve elimizdeki silahları ve ekipmanları en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Zaten etrafı keşfederek buralarda farklı kaynaklar elde edebiliyor, kendi kaynaklarımızı gitgide daha da iyi bir şekilde kullanabiliyor ve ekibimizle beraber haritanın bir noktasında birleşebiliyor ve onlarla beraber daha birçok mekâna doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Ek olarak, ikonik korku filmlerini andıran oyun içerisinde elbette hayatta kalmanın yollarını ararken bazı hedeflerle ve görevlerle beraber kaynaklarınıza kaynak ekleyebiliyor ve elinizdeki sistemleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Haritanın her bir köşesinde tehlikelerin bulunduğu yapımda her zaman dikenin üstünde hissedecek ve kendinizi oyuna kaptırabileceksiniz.

Her göreve karakterinizle beraber ilerleyebileceğiniz yapımda kalıcı ölümler de bulunuyor ve bu yapı ile beraber ölme riskiyle karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Ek olarak, etraftaki malzemeleri toplamanız gerekiyor ve bu tarz oyunlarda malzemelerin toplanması ve kaynakların elde edilmesi oldukça önem arz ediyor. Çünkü bu sistemlerle beraber oyunda kendi karakterinizin seviyesini yükseltebiliyor, elde ettiğiniz kaynaklarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve tabii ki görevlerde hayatta kaldığınız sürece tüm bu malzemeleri sahip olabiliyorsunuz. Bununla beraber ekipman kasaları ve başlangıç ekipmanları ile beraber daha farklı şekillerde ilerleyebiliyor ve kendinizi hayatta kalma sistemi ile bir bütün olarak bulabiliyorsunuz. Bununla beraber elde ettiğiniz her bir kaynak, hayatta kalma şansınızı arttırabiliyor ve bu da sizin istatistiklerinizi yükselten unsurlar arasında bulunuyor.
 
 
 
Eğer zombi ordusu tarafından bir ekip arkadaşınız ele geçirilirse ona hayatta tutmak ve ekibinizin üyesini kurtarmak için karakterin hayatını tehlikeye atmak durumunda kalıyorsunuz. Ancak bunun değip değmeyeceği elbette sizin düşüncelerinizi ve oyundaki ortama göre değişkenlik gösterdiğini aktarmakta fayda var. Bununla beraber oyunda kalıcı ölümlerin olduğundan bahsettik ve bu kalıcı ölümler gerçekten de sizi zorlayacak sistemler arasında yer alıyor. Dolayısıyla bir görev esnasında ölürseniz, ne yazık ki o görevle beraber tekrar bir araya gelemiyor ve kendinizi bir başka göreve adamak durumunda kalıyorsunuz.
 
Bununla beraber elbette oyunda kurtarma sistemi bulunuyor ve kurtulan arkadaş sayısı arttıkça, elbette ödüller de o oranda artış gösterebiliyor. Ancak her daim kalıcı ölüm riskiyle karşı karşıya kalacağınızı aktarmakta fayda var. Bununla beraber ciddi sonuçları olan eşli bir oynanış sistemine adım atmak tamamen sizin işiniz oluyor. Sonsuz tekrar oynanabilirliğe sahip bir korku deneyimini adım atabileceğiniz yapımda, elbette ilk oyuna göre daha fazla mekaniğin, oynanış dinamiklerinin, grafiklerin ve daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Üst seviye bir sistemle adım atabileceğimiz yapımda, tek bir zombinin bile büyük bir tehdit olduğunu aktarabiliyor ve oyunda bir grup zombi ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Ek olarak, oyun içerisinde yaşayan ölüler sadece bizi görmekte kalmıyor; aynı zamanda birbirlerine tetikleyebiliyor ve böylece karşımıza ordu bir şekilde zombi akınlarının gerçekleştiğini aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber gerçekten de zorlu bir yapı bizleri bekliyor.

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve oyunda sınırlı kaynakların olduğunu söyleyebileceğimiz yapımda zor bulunan cephanelerle beraber ilerlemek durumunda kalıyor ve tehlikeli zombileri ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda yaşayan ölülerden korunmak ve onları alt etmek için elbette profesyonel ve doğaçlama bir şekilde hareket etmeniz gerekiyor. Hangi noktada bulunuyorsanız ve kendi içinizde bulunduğunuz duruma göre farklı hamleler gerçekleştirmeniz gerekiyor. Burada hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları ile beraber ön plana atılabiliyorsunuz. Yapım içerisinde aynı zamanda parçalanma efektleri bulunuyor ve zombileri ortadan kaldırırken gerçekten de etrafa kanların saçıldığını, kolların, bacakların koptuğunu, kafaların yarıldığını ve çok daha fazlasının olduğunu bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun, gerçekten de gerçekçi bir yapıyla bizlere sunulmak isteniyor ve güzel bir oyun deneyimiyle karşı karşıya gelebiliriz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, zombi temalı kıyamet sonrası bir dünyada geçen bu birinci şahıs nişancı (FPS) oyunu, hem tek başına hem de arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz eşli bir aksiyon deneyimi sunuyor. Hayatta kalma ve gerilim dolu atmosferiyle dikkat çeken bu yapımda, düşmanlarla dolu karanlık ve ürkütücü ortamlara geçiş yaparak zombi sürülerini temizlemek durumundasınız. Acil duruma müdahale etmeye çalışan bir görevli olarak, düşmanları ortadan kaldırmak ve hayatta kalmak için tüm yeteneklerinizi kullanmalısınız. Oyun, 8 kişilik çevrimiçi sunucular ile arkadaşlarınızla birlikte oynama imkanı sunuyor.
 
Birlikte strateji belirleyerek zombilere karşı işbirliği yapabilir ve daha etkili bir şekilde ilerleyebilirsiniz. Zombi türleri arasında farklı özelliklere sahip olanlar bulunuyor: bazıları hızlı ve saldırgan, bazıları ise daha güçlü ve zorlayıcı. Bu zombi türlerine karşı yakın dövüş silahları ve menzilli silahlar kullanarak mücadele edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilediğiniz gibi bu sayfa üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Arma 4 Hayranları Memnun Etmek İstiyor 43 Sn önce NewGamePlus: Steam'den Uyarı Mesajı, RDR PC Fiyatı ve Dahası 1 Saat önce Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda 18 Ekim Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut 18 Ekim PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! 18 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler