Assassin's Creed 4: Black Flag Remake İçin Yeni Detaylar Ortaya Çıktı

06.10.2024 21:57 Mehmet Tandoğan

 
 
Ubisoft tarafından yakın zamanda piyasaya sürülmesi beklenen Assassin's Creed serisinin en yeni oyunu Assassin's Creed: Shadows bildiğiniz üzere ertelendi. Bu ertelemenin ardından serinin dördüncü oyunun yeniden yapım sürümü hakkında çeşitli söylentiler ve detaylar ortaya çıktı. Şimdi ise haberimizde bu detayları sizlere aktarıyoruz.
 
Assassin's Creed 4: Black Flag Remake çıkış tarihi başka bir zamana kayabilir
 
 
 
Geçtiğimiz yıl Ubisoft'ta geliştirilmekte olan birçok Assassin's Creed oyunundan birinin 2013 yılında piyasaya sürülen Assassin's Creed 4: Black Flag’in yeniden yapım projesinin olacağı yönünde haberler ortaya çıktı. Bu henüz resmi olarak doğrulanmamış olsa da Ubisoft bu yılın başlarında üzerinde çalıştığı birden fazla Assassin's Creed yeniden yapımının olduğunu doğruladı.
 
Birçok kişi Assassin's Creed 4: Black Flag'in yeniden yapımının çıkış tarihine daha çok zaman olduğunu belirtse de Insider Gaming'den Tom Henderson tarafından ortaya çıkan rapora göre oyunun çıkış tarihi beklenenden daha yakın olabilir.
 
Henderson'a göre yeniden yapım sürümü daha önce 2025 Kasım'ında yayınlanması planlanmıştı. Ancak Assassin's Creed: Shadows gelecek yılın Şubat ayına ertelendiğinden dolayı remake'in çıkış tarihinde bir değişiklik olabileceğini aktardı. Assassin's Creed: Shadows’un ertelenmesi diğer projelerin kaymasına sebep olabilir.
 
 
 
Yeniden yapım sürümü için tüm detaylar bunlardan ibaret. İlerleyen süreçte tam olarak ne zaman çıkış yapacağı ve duyurulacağı konusunda yeni bilgiler edilebiliriz.
 
Assassin's Creed 4: Black Flag neden bu kadar sevildi?
 
Assassin's Creed serisinin en önemli yapımlarından biri olarak karşımıza çıkan Black Flag, korsan teması ile beraber bir hayli ön plana çıkıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca deniz savaşlarına katılım sağlayabiliyor ve burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Korsan temasının gerçekten de güzel bir şekilde işlendiği ve bir sonraki projelere de önayak olduğu bu yapım, şimdi ise yeniden yapım sürümüyle karşımıza çıkmaya hazırlanabiliyor. Dikkat çekici içeriği ile beraber Yıldırım 1715'i gösterdiğinde ve korayıp korsanları temasıyla beraber ön plana atıldığımız yerden, içerisinde yolsuzluğun, açgözlülüğün ve zulmün hat safhada olduğu bir dünyada yer alıyoruz.
 
Elimizden geldiğince oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Kanun kaçakları arasında genç bir kaptanın bulunduğu yapım içerisinde, çık dünyada gezip tozabiliyor; burada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve Karayip Korsanları temasıyla öne çıktığınız yakında Edward Kenway adlı bir karakteri kontrol ediyoruz. Bu karakter, kanun kaçağı olarak karşımıza çıkıyor ve aynı zamanda korsancılık temasının gerçeklerine dibine vurduğumuz bir yapıyla ilerlemek durumunda kalabiliyoruz. Genç bir kaptan rolüne bürünebileceğimiz yapım içerisinde açgözlülüğün ve zulmün ne kadar yüksek seviyede olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, kendi görevlerimizi en iyi şekilde yapmak durumunda kalıyor ve hem yan görevlerden hem de ana görevlerden ilerleyebiliyoruz. Şan ve şöhret uğruna savaşmaya çalıştığımız yapımda, ne kadar çok düşmanın ortadan kaldırırsak ve ne kadar çok kendi adımızı duyurabilirsek, o kadar hızlı bir şekilde gelişebiliyor, farklı gemilere giriş yapabiliyor ve kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, farklı atmosferlere bir dalış yapabiliyor ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Efsanelerin saygısını kazanmaya çalıştığımız yapım içerisinde suikastçılarla tapınakçılar arasında büyük bir savaşın çıktığını söyleyebiliyor ve aynı zamanda bu savaşa korsanların da dahil olduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda çıkarları uğruna savaşan birçok grubun olduğundan bahsedebiliyor ve biz de suikastçılar birliği içerisinde yer alıyoruz.
 
 

Korsanların Karayip bölgesini yönettiği yapımda isyankar suikastçı rolüne bürünebiliyor ve suikastçılar tarafından eğitilmiş karizmatik ve bir yandan da acımasız bir korsan olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyunda suikastçı birliğinin elbette gizli bıçağı olan hidden blade’i bileğimize takabiliyor, çakmaklı tabancayı kullanabiliyor veya çift pala gibi çeşitli kılıçları burada kullanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı kılıçlarla ve araçlarla beraber ön plana çıkabiliyor ve bir yandan fırsatlarla dolu bir dünyayı keşfetmek durumunda kalabiliyoruz. Ubisoft tarafından bildirilene göre şimdiye kadar yazılmış en büyük ve en çeşitli Assassin's Creed dünyasının burada olduğunu söyleyebiliyor ve oyuncular tarafından bu yapım bir hayli seviliyor, çok olumlu etiketine sahip olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, fırsatta doğru bir dünyayı keşfetmek durumunda kalırken aynı zamanda buralardan neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve korsanların inşaat diye her şeyi yok edebileceğimiz yapım içerisinde savaşlara doğru adım atabiliyoruz.
 
Oyunda hem karada hem de denizde büyük savaşları atılım sağlayabiliyor ve bu savaşlara en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalabiliyoruz. Oyun içerisinde kendi gemimizi geliştirebiliyor, satın alabiliyor, farklı gemilerle yelken açabiliyor ve deniz savaşları içerisinde yer aldığımız süre boyunca gerçekten de düzgün bir şekilde korsan savaşlarına doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca gemimizi en iyi şekilde yönlendirebiliyor, farklı kalelere doğru hamleler yapabiliyor ve diğer korsan gemilerini ortadan kaldırmak ve onları yıkmak için elbette ekibimizin üyeliğini daha da genişletmek ve geliştirmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gemi savaşlarının bir hayli ön planda olduğunu aktarabiliyoruz.
 
Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların haricinde bir de gemilerle beraber ön plana çıkabiliyor ve bu gemileri gerçekten de yok etmek tamamen bizim işimiz oluyor. İstersek bir gemiyi parçalayabiliyor ve onlardan dökülen eşyaları doğrudan envanterimize atabiliyor; istersek de gemi savaşları ile beraber yan yana gelebiliyor ve diğer düşman gemisine atlayıp savaşı bizzat kendi elimizde sürdürebiliyoruz. Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de tam bir deniz savaşı sistemine ne olduğundan bahsedebiliyor ve zaten oyuncular bu deniz savaşları nedeniyle oyunu bir hayli beğenmiş durumda. Çıktığı dönem seriye gerçekten de büyük bir soluk getirmiş bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz diyebiliriz.
 
 

Oyunun temel özelliklerine bakacak olursak, oynanması gereken projeler arasında yer alıyor. İsyankar bir suikastçı olarak yer bulduğumuz yapımda fırsatlarla dolu açık bir dünyayı keşfedebiliyor, Karayiplerin korkulan korsanı olmak durumunda kalıyor ve gemimize en iyi şekilde komuta etmek isteyebiliyoruz. Aynı zamanda gemimize farklı ekip üyeleri alabiliyor, mürettebat üyelerimizle beraber efsanelerin saygısını kazanmak durumunda kalıyor ve her şey yok edebilecek kadim bir savaşa doğru adım atabiliyoruz.
 
Dikkat çekici unsurlarla beraber açık dünyayı keşfedebiliyor ve açık dünya içerisinde farklı görevlere dalış yapabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve görevleri farklı şekillerde değerlendirebiliyoruz. En iyi şekilde ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde korsan sistemi ile beraber farklı kılıçları elimize alabiliyor, tabancalarla beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve zahmetsiz bir şekilde tüm silahlar arasında geçiş yapabiliyoruz. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber su altı gemi enkazlarını yağmalayabiliyor, vahşi ormanlara doğru adım atarak nadir hayvanları keşfedebiliyor ve bu nadir hayvanları avlayarak onların derisinden faydalanabiliyoruz.
 
Bununla beraber kayıp harabelerde hazineler arayabiliyor ve dikkat çekici silahlarla ve hazine içerikleriyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Diğer taraftan gizli koylara doğru ilerlemek durumunda kalıyor ve burada gizli noktaların ve sırların açığa çıktığını aktarabiliyoruz. Gelişen şehirlerle beraber tapınak şövalyelerini ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyunda bir suikastçı olarak yer aldığımızdan dolayı adalet birliğini en iyi şekilde sağlamaya çalışıyor ve yolsuzluğun ve açgözlülüğün önüne geçmek tamamen bizim hamlelerimize göre ortadan kaldırılıyor.
 
 

Korsanların altın çağı ile beraber yer alabildiğimiz yapımda açık dünyada neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve efsane isimlerin burada yer aldığını aktarabiliyoruz. Tarihi anlamda altın çağını yaşamaya hazırlandığımız yapımda dikkat çekici olaylarla karşı karşıya kalabiliyor ve suikast becerilerimizi burada ortaya çıkarmak durumuna kalabiliyoruz.
 
Yepyeni bir korsan karakter setini keşfedebileceğimiz ve aynı zamanda Karayipler boyunca çevrimiçi bir yolculuğa çıkabileceğimiz yapımda, farklı bölgelere doğru ilerleyerek buraları keşfedebiliyor, egzotik ve renkli yerleri görebiliyor ve ayrıca yeni Game Lab özelliği ile beraber kendi oyun deneyimimizi yaratmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca aynı zamanda yeni oluşturduğumuz modlarla beraber oynayabiliyor ve bu modları arkadaşlarımızla paylaşabiliyoruz. En iyi şekilde yer alabileceğimiz yapım genel olarak oyuncular tarafından bir hayli seviliyor ve kendi deneyimlerimizi ön plana çıkarabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. İlerleyen süreçte bu oyunun yeniden yapım sürümü hakkında daha fazla detayın sahibi olmayı bekliyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Alan Wake 2'de Zorlananlar İçin Yardım Modu Yolda 18 Ekim Assassin's Creed Mirage Steam'de Çıktı: Başarımlar Mevcut 18 Ekim PlayStation Store'da Cadılar Bayramı İndirimi: Yüzde 90'a Varan Fırsat! 18 Ekim Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 18 Ekim Remedy Entertainment, Control Yan Oyunu FBC: Firebreak'i Duyurdu! 18 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler