Hi-Fi Rush 2'nin Açık Dünya Yapısına Sahip Olacağı Bildirildi

03.10.2024 17:11 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft tarafından oyunculara sunulan ritim tabanlı aksiyon macera oyunu Hi-Fi Rush, bildiğiniz üzere çıkışı ile beraber büyük bir ses getirmeyi başardı. Bu başarının ardından şimdi ise devam oyunu hakkında çeşitli detaylar ortaya çıktı. Bu detaylar arasında oyunun dünya yapısı ön plana geldi.
 
Hi-Fi Rush 2 nasıl bir dünyaya sahip olacak?
 
 
 
Microsoft bildiğiniz üzere yakın dönemde oyunun geliştiricisi Tango Gameworks stüdyosunu kapattı. Bu kapatmanın ardından bir devam oyununa dair tüm umutların bir anda ortadan kaldırıldığını gördük. Ancak Koreli yayıncı şirketi Krafton, geçtiğimiz Ağustos ayında hem Tango Gameworks'ü hem de Hi-Fi Rush IP'sinin haklarını satın aldı. Satın alım sonrasında Hi-Fi Rush 2 tekrar gündeme geldi.
 
İçinde bulunduğumuz süreçte devam oyununu görmemiz oldukça uzun sürecek. Oldukça erken aşamalarda yer aldığımız bu dönemde Krafton'un kurumsal geliştirme başkanı Maria Park, GamesIndustry ile yaptığı bir röportajda devam oyunu hakkında kritik bilgiler verdi. Burada ilk oyuna kıyasla daha açık dünya türü bir deneyimin bizlere sunulacağını aktardı.
 
Park tarafından açıklanan detaylara göre oyunun tamamı açık dünya olmasa da oyuncular daha dinamik ortamlarda dolaşabilecek ve etrafı keşfedebilecek. Son olarak Park "devam oyununun topluluğun beklentilerini aşan bir kalitede olduğundan emin olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.
 
İlk oyun bizlere neler sunuyor?
 
Eğlencenin ve ritmin bir araya geldiği yapım içerisinde hem bir yandan kendimize müziklere kaptırabiliyor hem de diğer yandan ise aksiyon ve maceraya dalış yapabiliyoruz. Dikkat çekici bir dünyaya sahip olan yapımda yapacağımız hamlelerle gidişata yön verebiliyor, düşmanları kendi ritmimizle ortaya çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda buralardan neler olup bittiğini öğrenebiliyor, en büyük rock yıldızı olmaya çalışan bir karakteri kontrol ediyor ve müttefiklerin robotik geliştirmeleri ile beraber ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve bu tür detaylarla beraber dikkat çekici ortamlarda kendimizi oyuna kaptırabiliyor, farklı atmosferlerle ve manzaralarla karşı karşıya kalabiliyor. Aynı zamanda buralarda farklı düşmanların karşımıza çıktığını aktarmakta fayda var. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bu deneyimle beraber elbette kendinizi ritme kaptırırken aynı zamanda farklı komboları ortaya çıkarabiliyor, bu komboların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve kendinizi oyunda aksiyonun eşiğinde bulabiliyorsunuz. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde yer alabildiğimiz yapı ile beraber aynı zamanda yapacağımız hamlelerin ritme uygun olduğunu görebiliyor ve karakterimiz zaten sürekli olarak kendini hareket halinde görüyor. Ve sürekli olarak oynamalarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor.
 
Oyunda yapacağımız hamlelerle düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve ne kadar ritmik bir şekilde hareket edersek o kadar çok hızlı bir şekilde gelişim kat edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda zaten farklı karakterlerle tanışabiliyor ve onlarla etkileşime girebiliyoruz. İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapının içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgenin bizlere sunacağı yeniliklerin olduğundan bahsedebilir ve her bölge içerisinde farklı atmosferlerin, düşmanların, manzaraların, etkileşime girebileceğimiz unsurların ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz.
 
 

Yapım içerisinde dünyaya karşı savaşabileceğimiz bir sistemle karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyunda yer alan sanat tarzına bakacak olursak gerçekten de dikkat çekici bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Daha çok çizgi tarzı ve renklerin daha dolgun olduğu bir yapı ile karşı karşıya kaldığımız yapımda hızlı bir şekilde ilerlemek gerekiyor ve aynı zamanda oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelebiliyoruz. Oyunda kullanabileceğimiz farklı unsurlar bulunuyor ve bunlarla beraber farklı komboları ortaya çıkarabiliyor, elimizden geleni yaparak düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Oyunun elbette tek oyunculu ve hikaye odaklı olduğunu bahsetmekte fayda var. Bununla beraber arka plan hikayesinden bahsedecek olursak yukarıda bahsettiğimiz gibi en büyük hayali rock yıldızı olmak olan Chai adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterimizle beraber gümbür gümbür dövüşlerle ön plana çıkmaya hazırlanabiliyoruz.
 
Mega şirkete karşı büyük bir başkaldırı düzenlediğimiz yapımda şık tarzı müziklerle beraber senkronize olabiliyor ve yepyeni bir aksiyon deneyimi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca zaten tüm bu detayların üstesinden gelmek ve düşmanları ortadan kaldırmak için ritimden faydalanabiliyor ve kendimizi ne kadar çok ritme kaptırabilirsek o kadar çok farklı kombolar gerçekleştirebiliyor ve platform zorluklarını burada aşabiliyoruz. Bu tarz eserlerle oyun içerisinde hızlı bir şekilde hareket ederken aynı zamanda dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü yanlış yaptığımız hamlelerle beraber elbette ne yazık ki canımızın azaldığını ve düşmanlara karşı iyilik olmamız gerektiği anlamına geliyor. Yeni nesil bir aksiyon sistemi ile beraber ön plana çıkmayı hazırlandığımız oyunun geliştiricisi ne yazık ki şu anda kapatılmış durumda ancak tüm hakları Krafton ekibine geçmiş durumda.
 
İlk etapta Microsoft bünyesinde bulunan bu stüdyo şimdi ise yeni stüdyo ile beraber projelerini ilerletmek durumunda kalıyor. Hatta yukarıda bahsettiğimiz gibi devam oyunu konusunda da çeşitli gelişmelerin olduğundan bahsetmekte fayda var. İkinci oyun, ilk oyuna göre daha fazla açık dünyayı barındıracak ancak tamamen açık bir dünya sistemini bizlere sunmayacak. Yani daha geniş bir dünyanın bizlere sunulacağı dinamik bir yapıya sahip olacağı ve daha fazla detaylarla beraber yerimizi alabileceğimizi aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber elbette ilk oyuna göre daha da güzel bir deneyim elde edebilecek ve kendimizi oyuna kaptırabileceğimiz dünyaya karşı savaşımızda kendimizi senkronize edebileceğimiz yapımına izin odaklı metal yakalı şirket çalışanları ile beraber karşı karşıya gelebiliyoruz. Yani onların robot olduğunu da oradan gözlemleyebiliyoruz.
 
 
 
Oyunları robotları alt etmek için hareketlerimize en iyi şekilde zamanlamamız gerekiyor ve kendimizi kaptırdığımız esnada elbette daha düzgün bir şekilde kombinasyonlarla beraber ön plana çıkabiliyoruz. Oyunda sağlam vuruşlar yapabileceğimiz özel yeteneklerimiz bulunuyor ve aynı zamanda farklı kombinasyonlar sergileyebileceğimiz saldırıları gerçekleştirebiliyoruz. Hava atmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor veya tamamen dövüş odaklı bir şekilde düşmanları ortadan kaldırmak istiyorsak ona göre kendi hamlelerimizi ortaya çıkarabiliyoruz. Bununla beraber yapım içerisinde senkronize olabileceğimiz müzikler eşliğinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, ritme dokunarak yeteneklerimizin kalitesini daha da yükseltebiliyor ve skorlar kazanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda belli başlı skor sistemi bulunuyor ve bunları elde etmek için de elbette farklı kombinasyonlar, doğru zamana doğru hamle tuşlamaları ve çok daha fazlası gerekiyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca skorlar ve yüksek puanlar elde etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber elbette en iyi skoru elde etmek için tekrar tekrar aynı yere oynamak durumunda kalabiliyoruz.
 
Her hasar yediğimizde elbette bu puanın derecesi daha da azalma gösterebiliyor ve yapacağımız hamlelerin skorlar üzerinde ne kadar etkili olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Hareketli bir dünyada savaşabileceğimiz ve özgürlüğümüz için büyük bir mücadele verebileceğimiz yapımda türlü detaylarla karşı karşıya kalabiliyor, oyuncuların dikkatini çeken türden atmosferlerle oyuna dahil olabiliyor ve tatmin edici ve eğitim destekli dövüşlerde robotlar ortadan kaldırmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları yer alıyor ve bu patron savaşları zaten şirketin patronları olarak karşına çıkar. Aynı zamanda öldürülmesi ve yok edilmesi zor bir yapıya bünyesinde barındırıyor. Zaten patron savaşları denildiği zaman akla zorla dövüşler ve uzun sürecek olan mücadeleler aklımıza geliyor ki bu oyunda da aynı şekilde bu durum söz konusu diyebiliriz.

Patron savaşlarında bildiğimiz üzere öncelikli olarak onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve akabinde ise onlara saldırılarından kaçınmak temel hedef olarak karşımıza çıkıyor. Onların saldırılarını öğrendikten sonra karşı saldırıya yavaş yavaş geçebiliyor ve yapacakları hamleleri boşa çıkardıktan sonra yapacağımız karşı saldırı onların canını yavaş yavaş azaltmaya yarıyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve patronları kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyoruz. Ancak bazı durumlarda patronun canı yarıya indikten sonra elbette hareket kabiliyetini değiştirebiliyor, aksiyon şemasında farklılıkların olduğunu aktarabiliyor ve bununla beraber yeni bir aksiyon şeması içerisinde onların hamlelerine boşa çıkarmamız gerekiyor. Mega şirkete karşı açtığımız büyük savaş içerisinde elbette senkronize bir dünya ile karşı karşıya kalıyor ve her yaptığımız hamlenin arkasında belli bir ritmin olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
 
 
Yapacağımız hareketlerle ve gösterebileceğimiz kombinasyonlarla beraber metal yakalı şirket çalışanlarını ortadan kaldırmaya çalışıyor ve yüksek dereceli skorlar kazanmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Ben dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde orijinal müziklerin yanı sıra aynı zamanda arka plan efektlerinin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere dikkat çekici ortamların, müziklerin ve ritimlerin olması gerekiyor. Oyunda yer alan arka plan müzikleri gerçekten de oyuncuyu harekete geçirecek türden olarak karşımıza çıkıyor. Her renkten takım arkadaşlarımızdan oluşan ekibin liderliğini yapabileceğimiz yapının içerisinde ayak takımıyla beraber güçlü patronlara karşı mücadele etmek durumunda kalıyor ve kalpsiz bir şirketin çalışanlarını ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyunda kendi müziklerimize eşliğinde elbette abartılı dövüşlerde kozlarımızı paylaşmak durumundayız ve bununla beraber gidişatımıza yön verebiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aynı zamanda farklı bölgelerde aksiyonun dozunun gitgide artış gösterdiğini görebiliyoruz. Bununla beraber oyunda yer aldığımız süre boyunca dikkat çekici yerlerde kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyor ve elimizden geleni yaparak burada hareketlerimizi en iyi şekilde zamanlayabiliyoruz. Bu unsurlarla beraber göz alıcı grafiklerle ve animasyon tarzıyla ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve keskin bir sistemle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda bulunduğumuz esnada elimizdeki becerileri ve yetenekleri ön plana çıkarabilir ve yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Ritme daldığımız ritme dokunarak farklı yetenekler sergilediğimiz yapım içerisinde ön plana çıkabileceğimiz hareketlerle beraber hızlı bir şekilde yerimizi alabiliyor ve abartılı müzikler ve dövüşler eşliğinde yolumuza bakabiliyoruz.

Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka plan müzikleri oldukça önem arz ediyor ve zaten oyunun temelinde bu müzikler yer alıyor. Eğer bir ritim oyununda müziklerin dikkat çekici olması için geliştirici ekibin elinden geleni yapması gerekiyor ve oyunun akışına göre bu ritimleri ön plana çıkarması gerekiyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda hangi müzikleri kullandığınız ve hangi ritimleri ön plana çıkardığınız oldukça önem arz ediyor. Müzikler eşliğinde abartılı dövüşlere adım atabileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de hava atabiliyor, kendi karakterimizi en iyi şekilde geliştirebiliyor, düşmanlara karşı gelebiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor ve her ortamda kozlarımızı paylaşabiliyoruz. Oyunda yer yer kendi özel yeteneklerimizi ortaya çıkarabiliyor ve bu yeteneklerimizle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Kulaklığımızı takıp yeteneklerimizi sergileyebileceğimiz yapımda canlı yayında izleyicilerinize gösterebileceğiniz bir müzik sisteminin olduğundan da bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla lisanslı şarkıların yanı sıra aynı zamanda herhangi bir şekilde yayında sıkıntı yaratmayacak şarkıların bizlere eşlik ettiğini aktarmakta fayda var. Dolayısıyla eğer bir yayıncıysanız elbette oyunu oynayabilir ve kendinizi kaptırabilirsiniz.
 
 
 
Eğlence ve ritmi bir araya getiren bu yapım, oyuncuları hem müziğin hem de aksiyon dolu bir maceranın içine çekiyor. Oyunda, ritmik aksiyon ve müzik temaları iç içe geçmiş durumda ve oyuncular, rock yıldızı olma yolundaki bir karakteri kontrol ederek ilerliyor. Farklı bölgelere adım atarken, hem müzikle uyumlu hareketler yaparak düşmanları ortadan kaldırıyor hem de hikayenin gizemlerini keşfetmeye çalışıyoruz.

Oyun, farklı atmosferler ve manzaralar sunarak her bir bölgenin kendine has bir havası olduğunu vurguluyor. Her bir bölümde, karşımıza çıkan düşmanlarla ritim temelli bir savaş yapısı içerisinde mücadele ediyoruz. Düşmanları yenmek için doğru zamanda doğru hamleleri yapmamız ve ritimle senkronize hareket etmemiz gerekiyor. Bu, oyunu hem görsel hem de işitsel olarak etkileyici kılıyor. Ne kadar iyi bir ritim yakalarsak, karakterimiz de o kadar güçlü oluyor ve daha etkili kombolarla düşmanlarını alt edebiliyor.

Oyunda, robotik müttefikler ve karakterin farklı geliştirmeleri ile karşılaşıyor ve onları daha güçlü kılmak için çeşitli unsurları kullanabiliyoruz. Bölüm geçişleriyle her bir atmosferde yeni düşmanlar ve zorluklarla karşılaşıyoruz, bu da oyunu sürekli taze ve heyecan verici tutuyor. Özellikle, her bir bölgenin sunduğu farklı estetikler, manzaralar, ve yeni unsurlar ile oyuncular oyuna kendilerini kaptırıyor.

Ritme dayalı dövüş sistemi, bu türdeki oyunların ana odak noktası ve yapacağınız her hamlenin müziğe uyumlu olması büyük önem taşıyor. Kombolarınızı doğru zamanda gerçekleştirerek düşmanlara karşı üstünlük sağlıyorsunuz. Karakterinizin sürekli hareket halinde olduğu, enerjik ve dinamik bir oynanış yapısı ile karşılaşıyorsunuz. Bu da oyunu oldukça hızlı tempolu ve eğlenceli hale getiriyor.
 
 

Ayrıca oyun içinde farklı karakterlerle tanışabiliyor, bu karakterlerle etkileşimde bulunabiliyor ve onların hikayeleriyle de oyunu zenginleştirebiliyorsunuz. Her bölümde farklı yeniliklerle karşılaşarak oyun dünyasını daha derinlemesine keşfedebiliyor, kendinizi müziğin ve aksiyonun akışına kaptırabiliyorsunuz.

Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun genel olarak oyuncular tarafından sevilmiş durumda ve çok olumlu etiketi ile karşımıza çıkıyor. Ritim oyunları içerisinde bildiğiniz üzere oldukça eğlenceli ve aksiyon dolu anlar yaşayabiliyor ve bu oyun özelinde bahsedecek olursak gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken projeler arasında yer alıyor diyebiliriz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu da vurgulamak gerekiyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık 05 Ekim Tencent, Ubisoft'u Satın Almayı Değerlendiriyor! 05 Ekim Silent Hill 2 Remake İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 05 Ekim NBA 2K25 Arcade Sürümü Artık Apple Arcade’de 05 Ekim Epic Games Artık Mobil Platformda Ücretsiz Oyun Dağıtacak 04 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler