Black Myth: Wukong'un PS5 Fiziksel Sürümü Duyuruldu

20.10.2024 21:30 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştiriciliğini Game Science stüdyosunun üstlendiği açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Black Myth: Wukong'un fiziksel sürümü resmi olarak duyuruldu. Açıklanan detaylara bakacak olursak bu sürümün sadece PlayStation 5 için yayınlanacağını söyleyebiliyoruz. Henüz ne zaman geleceği belli değil.
 
Black Myth: Wukong oyuncular tarafından seviliyor
 
 
 
Oyuncular tarafından sevilen Black Myth: Wukong bildiğiniz üzere ilk olarak 20 Ağustos tarihinde PlayStation 5 ve PC için piyasaya sürüldü. Oyunun PC sürümü Steam ve Epic Games Store üzerinden mevcut durumda. Diğer taraftan çıkış yaptığından bu yana 20 milyondan fazla adet sattığı bildiriliyor. Ayrıca oyunun Xbox Series konsol sürümü de planlanıyor ancak henüz bir çıkış tarihi açıklanmamış durumda.
 
Çin mitolojisine dayanan aksiyon rol yapma oyunu, Çin edebiyatının Dört Büyük Klasik Romanı'ndan biri olan Batıya Yolculuk'a dayanıyor. Geçmişten gelen görkemli bir efsanenin perdesi altındaki gizlenmiş gerçeği ortaya çıkarmak için önümüzdeki zorluklara göğüs germeye çalışıyor ve seçilmiş kişi olarak ilerlemek durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda geniş harikalar diyarını keşfedebiliyor, antik Çin mitolojisinden ilham alan yapılarla karşı karşıya kalıyor ve kendi destanımızı yazmak durumunda kalıyoruz.
 
 
Black Myth: Wukong'da neler var?
 
Açık dünya aksiyon rol yapma deneyimi ile beraber bizlere üst düzey bir performans sunan ve yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebileceğimiz yapım içerisinde gerçekten de efsanevi bir yapıyla karşı karşıya kalıyor ve oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz. Seçilmiş bir kişi olarak ilerleyebileceğimiz oyunda geçmişteki görkemli bir efsanenin ardında yatan gizemleri ortaya çıkarmaya çalışıyor ve tüm gizli gerçekleri açığa çıkarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Çeşitli zorluklarla karşı karşıya kaldığımız ve bu zorlukları aşmak için elimizdeki güçlere, becerilere ve çok daha fazlasına güvenmek durumunda kaldığımız yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda tuhaf düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyun zaten bildiğiniz üzere Çin mitolojisine dayanıyor ve burada ilgi çekici yaratıklarla, canavarlarla ve devasa düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca mucizelerle dolu bir yolculuğa çıkmak durumunda kalıyor ve elimizdeki tüm güçleri bu düşmanlara karşı kullanmak istiyoruz. Oyunda bildiğiniz üzere irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları bulunuyor. Bu patron savaşları gerçekten de zorlu bir şekilde karşımıza çıkıyor ve diğer oyunlarda olduğu gibi burada da bu patronları ortadan kaldırmak için bazı temel planları ve stratejileri ortaya dökebiliyoruz. Örneğin, bir patronu ortadan kaldırmak için öncelikle onun nasıl saldırdığını öğreniyor ve akabinde ise saldırılarından kaçınmak durumunda kalıyoruz. Yaptığı saldırıları öğrendikten ve aklımıza kazındıktan sonra hareket kabiliyetini ezberleyebiliyor ve akabinde karşı saldırıya geçebiliyoruz. Yani, öncelikle patronun nasıl saldırdığını öğrendikten sonra kendi savunma stilimizi ve stratejimizi ortaya dökebiliyor ve daha sonrasında ise ani atağa geçerek canını yavaş yavaş indirebiliyoruz. Bu tarz bir taktikle beraber düşmanları ortadan kaldırabiliyor ve aynı zamanda hızlı ve çevik bir karakteri kontrol ettiğimizden dolayı elbette yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Dikkat çekici ortamlara geçiş yaptığımız esnada buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda her ortam içerisinde farklı patronların olduğunu söyleyebiliyoruz.

Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bölgede gerçekten de ilgi çekici patronların ve düşmanların olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda sadece güçlü düşmanların değil, aynı zamanda zayıf düşman çeşitlerinin de olduğunu söyleyebiliyoruz. Yani oyun bizleri sürekli olarak boğmuyor ve sıkmıyor. Dolayısıyla bunun dengesinin iyi bir şekilde kurulduğuna aktarabiliyoruz. Çin mitolojisinden ilham alan yapım, bildiğiniz üzere Çin'in dört büyük klasik romanı içerisinde yer alan "Batıya Yolculuk"tan esinleniyor ve bununla beraber gerçekten de ön plana çıkabilecek bir kültür abidesi ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, buralardaki atmosferlere, manzaralara, düşmanlara ve çok daha fazlasına kendimizi bırakabiliyor ve her ortam içerisinde yepyeni düşmanlarla karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
 
 
Efsanenin ardında yatan gizli gerçekleri açığa çıkarmak için elbette yapacağımız her bir hamlenin yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Mucizelerle dolu bir yolculuğa çıktıktan sonra karakterimizi geliştirebiliyor, yeni yetenekleri ile beraber ön plana çıkabiliyor ve düşmanları elimizdeki sopamızla beraber ortadan kaldırabiliyoruz. Elimizdeki sopa elbette her türlü imkanı ortaya çıkarabiliyor ve inanılmaz mucizelerle dolu bir bölgeyi keşfetmek durumunda kalıyoruz. Burada elimizdeki sopa uzayabiliyor ve yukarılara doğru, elbette sopanın üstüne çıkabiliyor ve en iyi şekilde tırmanabiliyoruz. Bununla beraber oyunda farklı hayvanlara dönüşebiliyor ve bir kuş olarak uçabiliyor, kısa süreliğine farklı hayvanların ve düşmanların rolüne bürünebiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda gerçekten de kullanabileceğimiz farklı ataklar, saldırılar, bonuslar ve avantajlar bulunuyor. Ancak bu tarz dönüşüm unsurları elbette nadir bir şekilde bulunuyor ve bunların da belirli bir süre içerisinde olduğunu aktarmakta fayda var. Daha sonrasında ise kendi formunuza geri dönmek durumunda kalıyorsunuz.
 
Yani oyun içerisinde farklı formlara dönüşebileceğiniz bir yapının olduğundan bahsedebiliriz. Ancak bunun süreli bir yapıya sahip olduğunu tekrar tekrar aktaralım. Bununla beraber yakın içerisinde elbette çeşitli zorlukların olduğundan bahsettik ve bu zorlukları aşmak için elimizdeki tüm gücü kullanmamız gerekiyor. Oyunda hızlı bir şekilde sağa sola doğru manevralar yapabiliyor, düşmanların saldırılarından doğru zamanda doğru hamle yaparak kaçınabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yolumuzu aydınlatmak ve açmak için elbette hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve genel olarak karlı ortamlarda ve soğuk kısımlarda kendimizi bulabiliyoruz. Dikkat çekici ortamları ilerleyebileceğimiz ve görkemli ortamlarda hayatta kalabileceğimiz yapımda kadim Çin mitolojisinin mucizeleri ve keşifleriyle dolu bir dünyada kendi yolumuza bakabiliyor ve büyüleyici bir dünyaya geçiş yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunda seçilmiş bir kişi olarak hızlı bir şekilde ilerlerken Batıya yolculuğun klasik bir yapısıyla karşı karşıya gelebiliyor ve burada yer alan öykü içerisinde elbette nefes kesici ortamlarda kendi yolumuza bakarken aynı zamanda kendine özgü manzaraların da burada olduğunu belirtebiliyoruz. Oyunda zaten grafik ve animasyon anlamında oldukça akıcı bir yapının yer aldığını ve bununla beraber ortaya çıkan düşmanların gerçekten de oldukça ilgi çekici olduğuna vurgulayabiliyoruz. Kendine özgü manzaraları ile beraber karakterimizin eşsiz ve güçlü nitelikleri bulunuyor. Bu yapı ile beraber yolculuğumuz boyunca güçlü rakiplerle ve değerli düşmanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda örneğin bir devasa ayıyla karşı karşıya kalıyor veya diğer taraftan etrafı kaplayan bir örümcekle kapışmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber Çin mitolojisine dayalı bir ejderha ile mücadele etmeye hazırlanıyor ve devasa düşmanları burada küçük hareketlerimizle ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de etrafın oldukça devasa ve geniş olduğunu ve düşmanların da dev bir şekilde karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda ağzımızı açık bırakan sahneler karşımıza çıkıyor ve bununla beraber oyuna kendimizi kaptırabiliyoruz.
 
 
 
Zaten oyunun özünde tamamen düşmanları ortadan kaldırmak ve devasa düşmanların karşısında hayatta kalma temeli bulunuyor. Durum böyle olunca oyunda farklı bölgelere doğru hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor ve savaşlarda korkusuz bir şekilde mücadele etmek durumunda kalıyoruz. Oyunda kendine has eşsiz ve güçlü niteliklere sahip çeşitli düşmanlar yer alıyor ve bu düşmanları ortadan kaldırmak için yukarıda bahsettiğimiz taktiği ve planlamayı uygulamanız gerekiyor. Ancak bu şekilde hayatta kalabilir ve düşmanın canını yavaş yavaş indirebilirsiniz. Böylece ona indirdikten sonra farklı bölgeye giderek daha farklı düşmanlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Yapım içerisinde elbette sürekli olarak karşımıza patron savaşları çıkmıyor, indirebileceğiniz ve daha az zorlanabileceğiniz düşmanların da olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde sürekli olarak sıkıntıya gireceğiniz bir sistemin olmadığını belirtmekte fayda var.

Türlü hareketler sergileyebileceğimiz ve yapacağımız kombolarla düşmanları alt edebileceğimiz yapımda, Çin mitolojisi savaşlarının uzun uzadıya bizlere sunulduğunu ve elimizdeki büyüleri, dönüşümleri ve her türlü sihir aracını kullanmamız gerektiğini vurgulamakta fayda var. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber engelleri aşmaya çalışıyor, karakterimizin hızlı hareketinden faydalanabiliyor ve elimizdeki karakter bir Maymun Kral olduğundan dolayı elbette sağa sola doğru hızlı bir şekilde manevralar yapabiliyor, düşmanın saldırılarından hızlı bir şekilde kaçabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber engellerin üstesinden gelebiliyor.
 
Kendimizi güçlendirebileceğimiz ve düşmanlarla karşı karşıya kalmadan önce çeşitli bonusları elimize alabileceğimiz ve hatta savaş esnasında farklı formlara dönüşebileceğimiz yapımda, bu formlara dönüştükten kısa bir süre içerisinde gerçekten de saldırı stilimiz ve ataklarımız daha da güçlü bir şekilde yer alıyor. Dolayısıyla bu form dönüştükten sonra elbette bu anları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Aynı şekilde oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu detayların üstesinden gelmeye çalışırken zamanın oldukça değerli olduğunu vurgulamaya çalışıyor ve elimizdeki sopaya, diğer bir deyişle asa'ya en iyi şekilde hakim olmak durumundayız.
 
 
 
Oyundaki kullandığımız sopa üzerinde farklı teknikler üzerinde ustalaşabiliyor ve elimizdeki büyüleri, yetenekleri, silahları ve ekipmanları çok farklı şekillerde kullanabiliyoruz. Yani oyunda farklı kombinasyonlar, ekipmanlar, araçlar, büyüler ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bunların bir karışımından oluşan aksiyon sisteminden en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalıyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla burada kullanabileceğiniz ekipmanların, büyülerin, formların ve çok daha fazlasının oldukça değişken olduğunu aktarabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette yapım içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemek yerine daha temkinli bir şekilde geçiş yapabilir ve kendinizi oyuna kaptırabilirsiniz. Ek olarak oyunda zaten hayatta kalmanın temel olduğu bir yapıyla karşı karşıya kalabilir ve böylece karakterin becerilerinden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.

İçerisinde bulunduğumuz süreçte oyun içerisinde yapacağınız hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamakta fayda var. Ekipmanlardan ve kombinasyonlardan oluşan bir sistem ile beraber aksiyona dalış yapabileceğimiz ve düşmanları nasıl öldürebileceğimize karar verebileceğimiz yapımda, dövüş tarzımıza en uygun galibiyet stratejisini bulmak durumunda kalıyoruz ve yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurların elimizde olduğunu söyleyebiliyoruz. Farklı ortamlara geçiş yapabileceğimiz bu ortamların her birinde farklı manzaraların, dikkat çekici düşmanların, canlı detayların ve çok daha fazlasının yer aldığını söyleyebiliyoruz. Yapacağımız sihirli hamlelerle beraber düşmanların gidişatını engelleyebiliyor, onları yok edebiliyor, kendimizi güçlendirebiliyor ve elimizdeki büyüleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Çeşitli büyüler üzerindeki ustalığımızı geliştirebileceğimiz ve bu büyüleri en iyi şekilde kullanabileceğimiz yapımda elbette oyun içerisinde ne kadar çok vakit geçirirsek o kadar çok usta olabiliyor ve karakterimize en iyi şekilde yönlendirebiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı yeteneklerle beraber ön plana çıkarken aynı zamanda karakterimizi kullanmak ve karakterimizin hareketleri üzerinde ustalaşmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken yapımlar arasında bulunuyor. Oyun zaten çıkış yapmadan önce ortaya çıkardığı videolarla ve fragmanlarla beraber oyuncuların radarına girdi. Durum böyle olunca oyuncular bu oyunun gerçek olup olmadığını merak etti. Bir dönem oyunun gerçekten de sahte olduğu düşünüldü; fakat geliştirici ekip tüm bu düşüncelerin ötesine geçerek oyunu gerçeğe dönüştürdü ve şu anda tüm dünyada konuşulan yapımlar arasında bulunuyor. Çıkışıyla beraber büyük ses getiren ve Uzakdoğu tarafından da böyle bir oyunun gelmesi ile beraber artık oyunların dünya çapında yankı bulması, oyun sektörünü harekete geçiren unsurlar arasında diyebiliriz. Oyun şu anda birçok platformda yer alıyor ve hangi platforma sahipseniz ona göre satın alımınızı gerçekleştirebilir ve oyuna dalış yapabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Last of Us Part 2 Remastered İçin PS5 Pro Desteği Eklendi 1 Saat önce Naughty Dog'un Yeni Oyunu Oyunculara Geniş Özgürlükler Sunacak 2 Saat önce Assassin's Creed Shadows'a Erken Erişim Seçeneği İptal Edildi 3 Saat önce LEGO Horizon Adventures Geliştirmesi Tamamlandı 3 Saat önce Cronos: The New Dawn'ın PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler