Frostpunk 2 İçin Yeni Güncelleme Yayınlandı

23.10.2024 14:18 Mehmet Tandoğan

 
 
11 Bit ekibi tarafından biz oyun severlere sunulan hayatta kalma rol yapma oyunu Frostpunk 2 için yepyeni bir güncelleme yayınlandı. Bu yama, geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyunculardan alınan geri bildirimlere dayanıyor.
 
Frostpunk 2 güncelleme detayları
 
 
 
Frostpunk 2 için yayınlanan yeni güncelleme detaylarına girecek olursak artık otomatik kaydetme sıklığını ayarlama sistemi daha iyi bir şekilde çalışıyor. Bununla beraber oyuna Edge Scrolling adıyla yepyeni bir özellik ekleniyor. Ek olarak inşa etme, oyunu duraklatma ve performans konusunda yeni iyileştirmeler yapılıyor.
 
Diğer kaydedilen iyileştirmeler arasında Frostbreaker'ın artık sekiz hücreye kadar temizlenmesi, fikir ağacının devam eden araştırmaları daha belirgin bir şekilde sergilenmesi, Frostland haritasını görüntülemek için genişletilmiş bir menzil sistemi ve çok daha fazlası yer alıyor.
 
Yayınlanan yeni güncelleme içerisinde yer alan denge değişikliklerine buradan göz atabilir ve tam yama notlarını görüntüleyebilirsiniz. Frostpunk 2 şu anda PC için mevcut durumda ve çıkışından sonra birkaç gün içinde 350.000 adetten fazla sattı. Oyunun ayrıca Xbox Series X/S ve PS5 sürümleri üzerinde çalışılıyor ancak herhangi bir çıkış tarihi şu an için bulunmuyor.
 
Oyunda neler var?
 
Ölümcül bir fırtınanın doğduğu ve hayatta kalma mekanikleriyle bezeli bir yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca toplumsal hayatta kalma deneyimiyle ön plana çıkıyor ve elimizdeki şehri en iyi şekilde genişletmek durumunda kalıyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca kendi bölgemizi, yani şehrimizi idame etmeye çalışıyor ve daha iyi bir şekilde yükseltmeyi hedefliyoruz. Elimizdeki halkı hayatta tutmaya, onları sağlıklı bir şekilde ilerletmeye, vardiyalı bir şekilde çalıştırmaya ve çok daha fazlasıyla beraber ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Şehirsel hayatta kalma türünü yeniden tanımlayan bu yapım içerisinde elbette soğukların ve kıyamet gibi karların bulunduğu bir bölgede bulunuyoruz ve elimizdeki fırını en iyi şekilde çalıştırmak istiyoruz. Karın ve kışın yer aldığı yapımda sürekli olarak soğukların ön plana çıktığını söyleyebiliyoruz ve bu soğuğu elbette dindirmek ve aynı zamanda halkımıza en iyi şekilde ısıtmak için merkezi bir fırın sistemi bulunuyor.
 
Bu merkezi fırın sistemini en iyi şekilde beslemek ve halkımızı ısıtmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bununla beraber, yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca şehrin idarecisi konumunda yer alıyor ve şehri nasıl idare etmek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Oyun içerisinde yaptığımız her bir seçim, gidişatımıza yön verebiliyor. Dolayısıyla burada halkın üzerindeki tüm etkilerin ve yetkilerin bize ait olduğunu aktarmakta fayda var. Durum böyle olunca, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlerken kendi yolunuza bakmak durumunda kalıyor ve şehri nasıl idare etmek istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve sonsuz bir kışın içerisinde yer aldığınızdan dolayı elbette yapacağınız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü burada karar verdikten sonra sadece bu karar size etki etmiyor, aynı zamanda elinizde bulunan birçok yaşam da etkileniyor. Durum böyle olunca oyunda verdiğiniz her bir kararın arkasını ve neticesini düşünmeniz gerekiyor.

Oyunda yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak kendimizi karlı ortamlarda ve soğuk kışın bulunduğu bir bölgede buluyoruz ve ne yazık ki bu soğuk kar ve kışın ortadan gitmediğini anlayabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda merkezi bir fırın bulunuyor. Bu fırını harcamak ve sürekli olarak ateşini yakmak tamamen bizim işimiz oluyor. Oyun içerisinde bazen bu fırının elbette ateş seviyesi düşüyor ve bununla beraber soğukların hâkim olduğu bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ancak elimizde bulunan ve yönetimimiz altında yer alan kişiler bu soğuktan doğrudan etkilenebiliyor ve hasta olduktan sonra gerçekten de iyileşmesi oldukça zor olabiliyor. Durum böyle olunca bu fırını sürekli olarak beslemek, ateş kaynağını bulmak ve bu fırını harlamak temel hedeflerimizden bir tanesi. İşte durum böyle olunca elimizdeki halkı vardiyalı bir şekilde çalıştırabiliyor, fırın için temel kaynağımızı bulmaya çeşitli gruplar gönderebiliyor ve bu grupların çalışmasına ve çalışma saatine tamamen biz ayarlayabiliyoruz. İlk oyunun ardından ortaya çıkan devam oyunu gerçekten de oyuncular tarafından seviliyor ve şehrinizi burada geliştirebiliyor, genişletebiliyor ve teknolojilerinizi ilerletebiliyorsunuz. Sonsuz kışın tehlikeleri ile birlikte her adımınızı izleyen çeşitli grupların da burada olduğunu aktarmakta fayda var. Yani burada yaşayan sadece siz değil, aynı zamanda farklı hayatta kalan grupların da olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
  
Onlarla beraber anlaşmak veya doğrudan mücadeleye girmek tamamen sizin işiniz oluyor. Dolayısıyla oyunda vereceğiniz kararlar aynı zamanda dış dünyada bulunan grupları da etkiliyor ve buna göre kendi planınızı çizebiliyor ve kendi seçimlerinize göre hareket edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çünkü oyunda verebileceğiniz her bir karar elbette oldukça değişkenlik gösteren bir yapıyı içeriyor ve verdiğiniz her bir kararla beraber gidişatınızı yönlendirirken aynı zamanda halkın üzerindeki etkisi de artıyor. Ek olarak yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı kanunlar ve kurallar ortaya koyabiliyor ve bu kanunları, kuralları ortaya koyduktan sonra elbette size karşı gelecek olan bazı insanların ve grupların olduğundan bahsedebiliyoruz. Durum böyle olunca yaptığımız her bir hamleyi aslında önceden tartmamız lazım ve buna göre hamlelerimizi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Oyunda eğer bize sürekli olarak karşı çıkan grupların yükseldiğini ve arttığını görürsek elbette bu da bizim tahtımızdan inmek durumunda kaldığımızı gösteren unsurlar arasında yer alıyor.

Dikkat çekici oyun içeriği ile karşı karşıya kalabileceğimiz yapımda hayatta kalma türü yepyeni bir seviyeye ulaşmak durumunda kalıyoruz. Şehri idare ederken aynı zamanda kendi yöntemlerimizi oyuna dahil edebiliyor ve her adımımızı izleyen farklı grupların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu grupları sindirmek, aynı zamanda bölgeye hâkim olmak ve diğer taraftan kendi halkımıza en iyi şekilde idame etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde tüm yönetim unsurları bizim elimizde ve himayemizde yer alıyor. Kıyamet sonrası bir dünyada geçen ve sürekli olarak soğukların hâkimi olduğu bir yapı ile karşı karşıya kaldığımız yapımda kendi bölgemizi en iyi şekilde inşa edebiliyor ve bu bölgeyi aslında küçük bir şehirden metropole dönüştürmek durumunda kalıyoruz.
 
Bir yandan soğuklara karşı bir savaş verdiğimiz esnada diğer yandan gruplarımızı en iyi şekilde diğer saldırganlardan korumak durumunda kalıyoruz ve bir dizi felaketin ortada olduğunu aktarabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette sürekli olarak halkımızın istek ve ihtiyaçları bulunuyor ve diğer taraftan büyüdüğümüzden dolayı şehrin de sürekli olarak istekleri ve ihtiyaçları ne yazık ki bitmiyor. Durum böyle olunca yapacağımız her bir hamleyle beraber bu istekleri ve ihtiyaçları karşılamamız gerekiyor ve bunların ise belli bir yapıyla karşımıza çıktığını aktarmakta fayda var. Dolayısıyla bu istekleri ve ihtiyaçları karşılamak için elbette kaynakları elimizde bulundurmamız gerekiyor ve bu kaynakları elimizde tutmak için de yönettiğimiz halkın bazılarını farklı bölgelere doğru götürmek ve buraları keşfettirmemiz lazım. Dolayısıyla oyun içerisinde her bir unsurun oldukça birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyebiliyor ve yaptığımız her hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulamakta fayda var.
 
 
 
Grupların gücü ile beraber şehrimizin ihtiyacını karşılayabiliyor ve kendi gruplarımızı vardiyalı bir şekilde çalıştırırken farklı kaynakların sahibi olabiliyor ve toplumu en iyi şekilde yönetirken onları yükseltmek durumunda kalıyoruz. Oyunda elde ettiğimiz kaynaklarla beraber farklı teknolojik gelişmelerin sahibi olabiliyor ve hızlı bir şekilde gelişmemizin sebebi de aslında bu geliştirmeler diyebiliriz.

Dünya bitmek bilmeyen bir kışın içerisindeyken elbette insanlarımızı korumanın tek yolu merkezi konumda bulunan fırınımızı harlamak. Şehirlerimizi büyütmek için yapacağımız her bir hamleyle beraber bu merkezi fırınımızı da geliştirebiliyor, daha az kaynakla sıcaklığı arttırabiliyor ve hayatta kalmak için elimizden ne geliyorsa yapmak durumunda kalıyoruz. Oyunda şehir içerisinde yer aldığımız süre boyunca binaları yükseltebiliyor, istatistiklerini arttırabiliyor, kurduğumuz her bir yapıyla beraber nüfusumuzu arttırma yoluna gidiyor ve hastalıklardan korunmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
Elbette oyunda kıyamet sonrası bir kışın olmasından dolayı ısınmaya ihtiyacı bulunan bir şehirden bahsediyoruz ve kömür ve petrol gibi ısınma kaynağını harlayacak kaynakların elimizde olmasını belirtmekte fayda var. Bunları elde etmek için elimizde bulunan halkı kaynak çıkarmaya yollayabiliyor, farklı bölgeleri keşfettikten sonra buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda buralarda yer aldığımız süre boyunca etraftaki değerli kaynakların da sahibi olabiliyoruz. Yapım içerisinde aynı zamanda şehir içerisinde konutlar
dikebiliyor, madencilik gibi farklı amaçlarla beraber ilerlemek durumunda kalıyoruz ve farklı kısımlara doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elbette sürekli olarak diktiğimiz özel binalarla beraber kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor, bu hamleleri gerçekleştirmeden önce ilerleyen süreçte neler olup biteceği konusunda düşünme aşamasına giriş yapabiliyor ve yapacağımız her bir hamlenin, yukarıda bahsettiğimiz gibi oldukça önemli olduğundan dolayı burada verdiğimiz her bir küçük karar gidişatımızı doğrudan etkiliyor.
 
 
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde kendi kararlarımızı verirken acaba sonrasında neler olacak sorusunun cevabını aklımıza takmamız gerekiyor. Şehrimizi geliştirirken belediye binası, araştırma merkezi ve çok daha fazla yapıyla genişletebiliyoruz. Zaten araştırma merkezi, oldukça önem arz eden bir yapıyı içeriyor. Bununla beraber elde ettiğimiz kaynakları araştırma merkezinde kullanarak yeni binaların ve teknolojilerin kilidini açabiliyor ve böylece halkımızı en iyi şekilde idare etmek için bu teknolojilerden yararlanabiliyoruz. Bir şehir geliştirme oyunu içerisinde araştırma merkezi bulunuyorsa, muhakkak o araştırma merkezini en iyi şekilde kullanmamız ve geliştirmemiz gerekiyor. Genel olarak araştırma merkezlerinde oldukça güzel bir yapının olduğundan bahsedebiliyoruz ve her bir araştırma yaptıkça yeni teknolojilerin kilidini açabiliyor ve kendimize en iyi şekilde geliştirebiliyoruz.

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette şehrimizin nüfusu arttıkça onların taleplerine karşılamak ve her bir insanı memnun etmek oldukça zorlaşıyor. Dolayısıyla bir idareci olmak gerçekten de bu oyun içerisinde oldukça zor diyebiliriz. Birçok yaşayan grupla beraber yer alabildiğiniz yapımda, birçok grubun çıkarları da göz önünde bulundurulması gerekiyor. Çünkü bu hamlelerle beraber bazı vatandaşlar verdiğiniz kararlardan memnun olmuyor ve bu kararların derhal geri alınması gerektiğini vurguluyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu kararların arkasında aslında bir grubun bizlere karşı çıktığını ve sürekli olarak bunları isteklerini yerine getirmezsek bizlere düşman olacağını belirtmekte fayda var. Eğer böyle bir durum gerçekleşirse gerçekten de iç savaşa kadar yolu var diyebiliriz.
 
 

Oyun içerisinde bildiğiniz üzere şehir halkı yönetim üzerinde söz sahibi olmak istiyor ve her oluşumla beraber kendi düşüncelerini, gelecek hakkında fikirlerini ve çok daha fazlasını dinleyebilecek bir liderin olmasını belirtiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca bitmek bilmeyen bir güç arzusunun olduğundan bahsedebiliyoruz ve bu güç arzusunu da dindirmek ve onları memnun etmek tamamen bizim işimiz oluyor. Soğukların hâkim olduğu ayaz çöllere doğru ilerlemeye başladığınız yapımda bildiğiniz üzere tek oyunculu hikaye modu bulunuyor ve bu mod kapsamında hangi hikayelerin yaşandığını ve hangi görevlerin bizlere verildiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla ilk etapta hikaye moduyla beraber ilerlemeniz sizlere oldukça avantaj sağlıyor.
 
Böylece alıştırma moduyla beraber oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor, hangi sistemlerle beraber ilerleyebileceğinizi görebiliyor ve oyuna hâkim olma konusunda hikaye modu oldukça önemli diyebiliriz. Daha sonrasında ise sonsuz moda doğru geçiş yapabilir ve istediğiniz gibi kendinizi serbest kapsamlı bir yapıya bırakabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
BG3 Yöneticisi: The Lost Crown'un Düşük Satışlarından Ubisoft Sorumlu 25 Ekim Call of Duty: Black Ops 6 Çıktı! Game Pass'te Mevcut 25 Ekim Epic Games Bu Hafta İş Birliği Odaklı Oyunu Ücretsiz Veriyor 25 Ekim Dragon Age: The Veilguard Çıkış Fragmanı Yayınlandı 25 Ekim Yakuza Kiwami, Nintendo Switch İçin Çıktı 25 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler