LEGO Horizon Adventures Geliştirmesi Tamamlandı

22.10.2024 20:03 Mehmet Tandoğan

 
 
Bir süredir geliştirilme aşamasında bulunan LEGO Horizon Adventures için yepyeni bir gelişme yaşandı. Guerrilla ve Studio Gobo ortaklığı kapsamında bizlere sunulması hedeflenen oyunun geliştirme süreci tamamlandı.
 
LEGO Horizon Adventures'ta birçok PlayStation karakterinin kostümü bulunuyor
 
 
 
LEGO Horizon Adventures oyununda bildiğiniz üzere ortamlar ve karakterleR LEGO formunda karşımıza çıkıyor. Ayrıca evrene sadık bir yapıyı bünyesinde barındırdığı belirtiliyor. Açıklanan detaylara göre oyun, 14 Kasım tarihinde PlayStation 5, PC ve Nintendo Switch için piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
Yaklaşık 7-8 saatlik bir oyun deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen oyunda, seriden aşina olduğumuz Aloy adlı karakter tamamen LEGO formuyla oyuna dahil oluyor. Seri içerisinde yer alan karanlık unsurlar burada biraz daha arka planda kalıyor ve birçok detayın çıkarıldığını söyleyebiliyoruz. Yerel ve çevrimiçi işbirliği modunun desteklendiği yapımda ne yazık ki çapraz oyun desteği bulunmuyor.
 
Ratchet and Clank: Rift Apart ve LittleBigPlanet'te yer alan PlayStation karakterlerinin kostümleri, aynı şekilde oyunda yer almayı bekliyor.
 
Lego oyununda neler var?
 
Lego formunda ilerleyebileceğimiz ve seriden aşina olduğumuz ana karakter Aloy ile beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız her bir hamle ile gidişatımızı değerlendirebiliyor, elimizdeki güçleri, tüm dünyaya hakim olan robotlar ortadan kaldırmak için kullanabiliyoruz. Dünyayı kurtarma ve geçmişimizin sırlarını açığa çıkarma görevinde yer aldığımız yapım içerisinde renkli karakterlerden oluşan ekibe liderlik edebiliyor ve makine avcısı olarak oyundaki yerimizi almaya hazırlanabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimize, her şeyin Lego formunda olduğu yapım içerisinde elbette Lego serisine yepyeni bir deneyim ekleniyor diyebiliriz. Bu yepyeni deneyimle beraber orijinal oyunda yer alan ortamlar, karakterler, olaylar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor.
 
Bu seriyi Lego formunda denemek istiyorsanız, şu anda tam sırası diyebiliriz. Bu tarz oyunlar elbette hayranlara ve Lego severlere hitap ediyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde sınırsız bir şekilde eğlenceye dalabiliyor, gönlünüzce özelleştirmeler yapabiliyor ve çok daha fazla detay ile beraber yerinize alabiliyorsunuz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz manzaraların, ortamların, karakterlerin ve her şeyin Lego formunda bulunduğu yapım içerisinde hareketle savaşlara doğru adım atabiliyor, elimizdeki yetenekleri en iyi şekilde kullanabiliyor, elimizdeki malzemeleri ve araçları kullanırken düşmanların nasıl ortadan kaldırabileceğimizi kestirebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor. Bunun yanı sıra hareketli savaşlar içerisinde istersek tek başımıza, istersek de arkadaşlarımızla beraber düşmanlara karşı gelebiliyor ve böylece en iyi şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda yanımıza çağırabileceğimiz arkadaşlarımızın olması ve böyle bir desteğin bulunması gerçekten de oldukça önemli, çünkü bununla beraber istediğimiz şekilde oyunda ilerleyebiliyor, kendi yerimize alabiliyor ve daha eğlenceli bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Bununla beraber düşmanlar ortadan kaldırırken arkadaşlarımızla beraber sohbet edebiliyor, düşmanları nasıl ortadan kaldırabileceğimiz konusunda fikir sahibi olabiliyor ve farklı stratejiler ve planlamaları ortaya dökebiliyoruz. Böylece oyunda daha güzel bir şekilde yerimizi alabiliyoruz. Eğer oyunlarda böyle bir destek bulunuyorsa, muhakkak arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyoruz, çünkü bu tarz bir deneyimle beraber daha eğlenceli bir oyun akışına sahip olabiliyorsunuz.
 
 

Dünyayı kurtarma göreviyle beraber ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde elbette dünyayı nasıl kurtarabileceğimizi belirleyebiliyor ve yemyeşil doğanın katledildiği bir ortamda kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz.
 
Oyunun zaten özünde bildiğiniz üzere dünyayı ele geçirmek isteyen büyük makinelerin ve devasa unsurların olduğunu söyleyebiliyor ve onları ortadan kaldırmak için de elimizdeki yetenekleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyoruz. Oyunda Lego parçalarından oluşan uzak bir geleceğe doğru seyahat etmek durumunda kalıyor ve Nora Kabilesi ile ve köy halkıyla beraber burada etkileşime girebiliyor ve onlarla tanışabiliyoruz. Burada etkileşime girebileceğimiz oldukça farklı karakterler bulunuyor ve bu karakterlerin arka plandaki hikayesini öğrenebiliyor ve aynı zamanda ana hikayeye nasıl etki ettiği konusunda da fikir sahibi olabiliyoruz. Bununla beraber yine yan görevleri adım atabileceğimiz kilit karakterlerle de karşı karşıya kalabiliyoruz. Köy duvarlarının ötesine uzanmış ormanlarla, dağlarla, çöllerle ve çok daha fazlasıyla beraber farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğimiz yapımda her ortam bizlere farklı manzaralara, düşmanları, etkileşime girebileceğimiz unsurları, karakterleri ve çok daha fazlasını sunuyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda dinozor benzeri makinelerle ve devasa yaratıklarla karşı karşıya kalabiliyor ve onları ortadan kaldırmak için türlü beceriler gerçekleştirmek durumundayız.
 
Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette bu bölgeleri keşfederken aynı zamanda oldukça dikkat etmemiz gerekiyor, çünkü yapımı içerisinde elbette her bölgede farklı düşmanların olduğundan ve bu düşmanların gerçekten de zorlu bir şekilde bizlere sunulduğundan bahsetmekte fayda var. Dünyayı yok etmeye çalışan kadim bir iblisin bulunduğu yapım içerisinde her şeyi yanarken elbette farklı şekillerdeki teknolojilerden yararlanmaya çalışan bu düşmanların nasıl ortadan kaldırılması konusunda fikir sahibi olabileceğimiz bir yapıyı burada görebiliyor ve kendi aksiyonumuzu ve detayları oyuna dahil edebiliyoruz. Oyunda nasıl bir yapıyla ilerlemek istiyorsak ona göre hızlı bir şekilde geçişimizi sağlayabiliyor ve istediğimiz gibi makineleri avlamak durumunda kalıyoruz. Bu eğlenceyi yukarıda bahsettiğimiz gibi ister tek başımıza, istersek de çevrimiçi olarak arkadaşımızla beraber oynayabiliyor ve içeriğimizi başka arkadaşlarla paylaşabiliyoruz. Veya bunun yanı sıra eşli oyun modu ile beraber tek bir ekran içerisinde yanınızdaki arkadaşınıza oyunu oynayabiliyor ve sırtınızı sağlam bir yere yaslayabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten de oynanması ve yer verilmesi gereken yapımlar arasında bulunuyor. Bir oyun içerisinde yerel işbirliği veya çevrimiçi işbirliği modu bulunuyorsa, muhakkak bu modun deneyimlenmesi gerekiyor ve böylece eğlencenin nasıl yukarılara doğru taşındığını görebiliyorsunuz.

Her şeyin Lego formunda olduğu yapım içerisinde kendi köyümüzü yeniden oluşturmaya çalışıyor ve istediğimiz şekilde dekore edebiliyoruz. Oyun içerisinde böyle bir yaklaşımla beraber çeşitli özelleştirme sistemlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda etrafı en iyi şekilde keşfetmek durumunda kalıyoruz. Çünkü bu tarz oyunlarda etrafı ne kadar çok keşfederseniz, o kadar çok kaynağa sahip olabilir ve aynı zamanda yeni dekor unsurlarına hemen sahip olabilirsiniz. Bu sayede elinize elbette farklı silahlar alabilir, farklı araçlarla beraber düşmanlar ortadan kaldırabilir, aynı zamanda kendi bölgenizi en iyi şekilde dekore edebilirsiniz.
 
 
 
Farklı bölgelere doğru ilerlemeye çalıştığımız yapım içerisinde aynı zamanda enteresan kıyafetlerin ve özelleştirme sistemlerinin de olduğunu belirtmekte fayda var. Bununla beraber gönlümüzce dekore edebileceğimiz binamızı istediğimiz şekilde süsleyebiliyor ve arkadaşlarımıza beraber dikkat çekici bir şekilde diğerlerine sunabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette oyunun süresi daha da fazla uzayabiliyor. Çünkü düz bir şekilde bizlere direkt olarak aksiyon macera sistemi sunulsa da elbette oyunu bitirip rafa kaldırabilirdik. Ancak bu tarz özelleştirme ve dekore sistemlerinin ön plana çıkmasıyla beraber oyunda yer alacağımız sürenin bir hayli artacağını ve aynı zamanda buralara dekore etmek için farklı bölgelere doğru ilerleyip buraları keşfedebileceğimizi söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylar elbette oyuncuları oyuna bağlayan unsurlar arasında yer alıyor. Açıkçası bu tarz özelleştirme sistemleri elbette birçok oyuncu tarafından seviliyor ve oyunlarda olmazsa olmaz olarak karşımıza çıkıyor. Bununla beraber istediğiniz şekilde tek başınıza kendi binanızı yani bölgenizi dekore edebiliyor, özelleştirebiliyor veya kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşınızla beraber bu dekorasyon işini üstlenebiliyor ve hep birlikte bu işe adım atabiliyorsunuz.
 
Bu durum tamamen sizin seçiminize bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.
Yapım içerisinde farklı bölgeler bulunuyor ve her bölge içerisinde farklı düşmanlar, etkileşime girebileceğiniz, konuşulacak ikonik karakterler, dikkat çekici manzaralar, ortamda ve çok daha fazlası yer alıyor. Bunların karşımıza çıkması ile beraber avcı karakterle ilerlerken elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Sınırsız bir eğlenceye dalış yapabileceğimiz ve kendimize Lego formunda görebileceğimiz yapımda, her bölgede bulunan düşmanları yani robotları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bu makineleri ortadan kaldırmak için türlü hamleler gerçekleştirebilir ve her bir oyuncu burada farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor. Durum böyle olunca oyunun içerisinde kendi aksiyon tarzınızı oyuna dahil edebiliyor. Ancak genel olarak oldukça standart bir aksiyon sistemine ne olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bununla beraber elbette ikonik bölgelere doğru adım atmak durumunda kaldığımız yapım içerisinde yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve kendimizi hızlı bir şekilde oyuna kaptırabiliyoruz. Diğer taraftan oyunda bildiğiniz üzere Nora Kabilesi bulunuyor. Ve bu kabilenin elbette bulunduğu ve bağlı olduğu bir bölge bulunuyor. İşte bu bölgeyi keşfederken aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz halkla beraber karşı karşıya kalıyor ve dilediğimiz şekilde hareketle savaşlara doğru katılım sağlayabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi yolumuza bakabiliyor, dikkat çekici düşman içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve hem eski hem de yeni Lego severlere hitap edecek bir yapıyla karşı karşıya gelmek durumunda kalabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler arasında ağaçlarla kaplı gür ormanlar, sıra dağlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Bununla beraber istediğiniz gibi bu bölgelere doğru adım atmak durumunda kalıyor ve dikkat çekici Horizon dünyasına esinlenilmiş mekanlara doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Ancak bu mekanlar tamamen Lego formuyla karşılığında çıkıyor.
 
 
 
Oyun içerisinde aynı zamanda bir bölgeyi tamamladıktan sonra bu bölgeye tekrar uğrayabiliyor ve kendi hünerlerimizi tekrar oynayıp sergileyebiliyoruz. Dolayısıyla bu kapsamda yeni sürprizlerle ve içeriklerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunların yani bölümlerin farklı versiyonlarını tekrar tekrar oynayabiliyor ve bu sayede daha farklı içeriklerle ve deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber elbette topluluk panosuna göz atabiliyor ve köye yardım etmek için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Bu sayede köy içerisinde yer alan her bir karaktere farklı dokunuşlar sergileyebiliyor, kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve aynı zamanda köyde bulunan insanlığın umudunu yeniden yeşertmek için elimizden geleni yapabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, Lego formunda karşımıza çıkan bu yeni yapım, Horizon serisinden tanıdığımız ana karakter Aloy ile bizi bir kez daha büyük bir maceraya davet ediyor. Lego dünyasının renkli ve eğlenceli yapısıyla birleşen oyun, Aloy'un robotlarla dolu kıyamet sonrası dünyasında geçen hikayesini Lego formatına taşıyor. Oyuncular olarak, Aloy'un liderliğinde dünyayı kurtarma ve geçmişin sırlarını açığa çıkarma yolculuğuna çıkıyoruz. Bu oyunda, tüm dünyaya hakim olan robotları ortadan kaldırmak için Lego formunda araçlar, silahlar ve malzemeler kullanıyor, her bir hamlemizle hikayeyi ilerletiyoruz. Açık dünya tarzındaki bu yapımda, her şey Lego formunda olduğu için mekanlar, karakterler, manzaralar ve savaş sahneleri oldukça renkli ve eğlenceli bir şekilde sunuluyor. Özellikle serinin hayranları için, Horizon evrenini farklı bir şekilde keşfetme fırsatı sunan bu Lego versiyonu, hem seriyi Lego hayranlarına hitap eden bir deneyime dönüştürüyor hem de Lego oyunlarının özgün tarzına yeni bir boyut kazandırıyor.
 
 
 
Oyuncular, Lego evreninin sunduğu sınırsız özelleştirme ve eğlence seçenekleriyle karakterlerini, araçlarını ve malzemelerini dilediğince şekillendirebiliyor. Hareketli savaşlar ve stratejik görevlerle dolu bu oyunda, ister tek başınıza düşmanlarla savaşabilir, ister çok oyunculu mod ile arkadaşlarınızı yanınıza çağırarak daha eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Birlikte oynarken, hem sohbet edip eğlenebilir hem de düşmanları nasıl ortadan kaldıracağınıza dair stratejiler geliştirebilirsiniz. Oyun, arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz dinamik bir yapıya sahip olduğundan, bu tarz bir destek gerçekten de oyunu daha keyifli hale getiriyor. Ekip çalışması ile düşmanları ortadan kaldırmak, görevleri tamamlamak ve dünya üzerinde ilerlemek çok daha tatmin edici bir deneyim sunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Prince of Persia: The Lost Crown'un 1 Milyon Sattığı Bildirildi 3 Saat önce Space Marine 2 İçin 4.1 Güncellemesi Yayınlandı 3 Saat önce Ubisoft, Rayman Serisini Yeniden Canlandırmaya Hazırlanıyor 4 Saat önce Control 2'den İlk Görüntüler Alan Wake 2 DLC'sinde Göründü 4 Saat önce Towers of Aghasba 19 Kasım'da Erken Erişim Olarak Çıkış Yapıyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler