Nintendo Klasik Pazarlama Yönteminden Ayrılıyor

18.01.2014 07:39 Alkan Adakaner

        
     Nintendo'da 3DS satışları oldukça iyi gitse de Wii U'nun satış beklentisinin 9 milyondan 2.8 milyona düşürülmesi firmayı fena çalkaladı. Firmanın başkanı Satoru Iwata'nın istifa etmesi gerektiği söylense de Iwata istifa etmeyeceğini ve sorunların giderilmesi için çalışacağını açıkladı.

     Iwata'nın açıklamalarına göre artık konsollarda ve oyunlarda daha önce oyunculara sunulan klasik pazarlama yöntemlerinin dışına çıkılmalı. Nintendo kazanmadığı bir işi devam ettiremez. 
 
     Satoru Iwata'nın açıklamalarını konsollarda fiyat indirimi olarak yorumlamaktan çok oyunlarda fiyat indirimi olarak yorumlayanlar daha fazla. Ayrıca free-to-play gibi pazarlama modelleri veya DLC'ler de Nintendo oyunlarında sıkça görülebilir.
 
     Açıkçası şu aşamada herşey sadece tahminlerden ibaret, ama Nintendo'da bazı şeylerin değişeceği kesin.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Wii U Platformlar: Wii U Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 30 Kasım 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
DOOM: The Dark Ages - Türkçe Dil Desteği ile Geliyor! 21 Nisan PlayStation Plus aboneliğine zam geldi! | NewGamePlus 18 Nisan Indiana Jones and the Great Circle Şimdi PlayStation 5 Konsollarında Oynanabilir 17 Nisan Trump'ın vergileri oyun dünyasını karıştırdı! | NewGamePlus 11 Nisan 2025 Yılında Nintendo Switch 1 Alınır Mı? 11 Nisan
Forumdan Konular
DH'den Haberler