Dead Island 2'nin PlayStation 5 Pro Sürümü Onaylandı

23.10.2024 15:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Dambuster Studios tarafından biz oyun severlere sunulan açık dünya zombi temalı hayatta kalma aksiyon macera oyunu Dead Island 2 için yoğun bir hafta yaşanıyor. Oyunun Ultimate Edition sürümü ve yeni bir güncellemesinin yayınlanması ile beraber farklı deneyimler kullanıcılara sunuluyor ve oyuncular bir hayli heyecanlanıyor.
 
Dead Island 2 için yeni oyun plus modu geldi
 
 
 
Yeni güncelleme kapsamında oyuna Neighborhood Watch ve yeni New Game Plus modu ekleniyor. Bunun yanı sıra bazı kullanıcılar PlayStation Store'da oyunun PlayStation 5 Pro desteğini alacağını fark ediyor.
 
Geliştirici ekibin Twitter sayfası da bu durumu kabul ediyor ve yakında daha fazla bilginin verileceğini aktarıyor. Ortaya çıkan tahminlere bakacak olursak, oyunun PlayStation 5 Pro sürümü 4K çözünürlüğü hedefliyor ve 60 fps’lik bir deneyim sunmaya hazırlanıyor. Ancak tüm bunlar şu anda varsayımdan ibaret.
 
Sony tarafından kullanıcılara sunulacak olan PlayStation 5 Pro konsolu 7 Kasım tarihinde dünya çapında 700 dolar'dan piyasaya sürülecek. Şu ana kadar desteklenen oyunlar arasında Alan Wake 2, The Last of Us Part 2 Remastered, Dragon Age: The Veilguard, Horizon Forbidden West, Horizon Zero Dawn Remastered ve daha fazlası yer alıyor.
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
 
Zombi katili olabileceğimiz ve kendimizi açık dünyaya kaptırabileceğimiz yapım, Los Angeles bölgesinde bulunuyor. Buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda virüsten kendimizi korumak durumunda kalıyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebileceğimiz yapımda, yapacağımız her bir hamlenin oldukça önemli olduğunu vurguluyor ve bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Kıyamet sonrası bir ortamda bulunduğumuzdan dolayı elbette burada yapacağımız hamleler oldukça değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca yapım içerisinde kendimizi oyuna kaptırabiliyor ve bu sayede hayatta kalma şansımızı arttırabiliyoruz. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Etrafı keşfederek hızlı bir şekilde ilerlemeye çalıştığımız ve yapacağımız her bir hamleyle beraber gidişatımıza yön vermeye başladığımız yapımda kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazla detayın sahibi olarak hikaye konusunda fikir sahibi olabiliyoruz.
 
Ölümcül bir virüsün Los Angeles sokaklarını kavurduğu oyunda hayatta kalmanın yollarını arıyor ve kent sakinlerinin zombilere dönüştüğünü deneyimleyebiliyoruz. Elbette etrafta sürekli olarak zombiler bulunduğundan dolayı onlardan kaçabiliyor, onları ortadan kaldırmak için türlü hamleler yapabiliyor ve elimizdeki silahlara davranmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyunda hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor. Ana görevlerden ilerlerseniz elbette oyunun doğrudan nasıl bir hikaye sunduğunu görebiliyorsunuz. Eğer yan görevlerden ilerlerseniz yan karakterlerin nasıl bir hikayeye sahip olduğunu bazı karakterler ile etkileşime girdikten sonra elbette onların neler yaşadığını ve çok daha fazla detayın sahibi olabileceğimizi belirtmekte fayda var. Oyunda zaten sürekli olarak hayatta kalmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz. Farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda etrafı keşfederek çeşitli kaynaklara sahip olabiliyoruz. Bununla beraber oyunda ne kadar çok etrafı keşfedersek o kadar çok kaynağa sahip oluyor ve bu sayede hayatta kalma şansımızın daha da artış gösterdiğini belirtebiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca zaten zombi salgınının arkasındaki sebebin ne olduğunu bulmaya çalışıyor ve aynı zamanda insanlığı kurtarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Salgının ardındaki gerçeği açığa çıkarabileceğimiz ve kimin bu salgını yaptığını bulmaya başlayacağımız yapım içerisinde elbette ilerledikçe ve görevleri açtıkça hikaye konusunda neler olup bittiğini öğrenebilir ve kendimize oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve bu bölgeler içerisinde kumsallar, şehir kısımları, sokaklar ve çok daha fazlası bizlere sunuluyor. Dolayısıyla her bir ortamda kendi karakterimizi hayatta tutmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve hayatta kalmamız elbette elimizdeki ustalığa ve silahlara bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bununla beraber bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde kara mizah unsurlarının da olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda aslında bir nevi esprili bir hikaye içeriğinin ve diyalog sisteminin olduğunu da belirtmekte fayda var. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde kana bulanmış bir Los Angeles şehri içerisinde bulunuyor ve buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz.
 
 
 
Oyunda bildiğiniz üzere birinci şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve bu kamera bakış açısıyla beraber zombileri oldukça yakından görebiliyor, onları ortadan kaldırmak için türlü hareketler sergileyebiliyor ve elimizdeki silahları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Bunun dışında oyunda hem aksiyon hem de rol yapma deneyimi bizlere sunuyor ve kendi karakterimizi geliştirebiliyor, aynı zamanda karakterimizin dışında elbette silahlarımızı, yeteneklerimizi ve çok daha fazlasını oldukça arttırabiliyoruz. Bu sayede istatistiklerimizi yükselttikten sonra hızlı bir şekilde düşmanlara karşı gelebiliyor, zombileri ortadan kaldırabiliyor, onları ortadan kaldırdıkça etrafı temizleyebiliyor ve daha fazla detayın sahibi olabiliyoruz. Ek olarak kent sakinlerinin zombilere dönüşmesi ile beraber elbette buralardaki zombileri ortadan kaldırarak etraftaki zombi popülasyonunu ve nüfusunu azaltmak durumunda kalıyoruz ve en iyi zombi katili olarak buradaki yerimizi alabiliyoruz. Dolayısıyla yer aldığımız süre boyunca buralardaki zombileri ortadan kaldırarak elbette kendi adımızı ve şanımızı arttırabiliyor ve ismimizi buralarda söylettirebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyoruz.
 
Ölümcül bir virüsün Los Angeles sokaklarına isabet ettiği bir dönem içerisinde yer aldığımız yapımda olağanüstü karakterlerle tanışabiliyor, onlarla beraber buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve onların arka plan hikayesi konusunda fikir sahibi olabiliyoruz. Bu karakterlerle tanıştıktan sonra elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi yan görevlere dalış yapabiliyor ve eğer ana görev konusunda tanıştığımız karakterler bulunuyorsa elbette ana görevlerden ilerlemek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber oyunda karakterlerden sonra elbette tonlarca silahın, yeteneğin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Oyunda oldukça fazla silah sistemi bulunuyor ve geniş silah kütüphanesi ile beraber elimizdeki araçları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca elimizde bulunan pompalı tüfekleri, tabancaları, kılıçları, baltaları, satırları, bıçakları, sopaları ve çok daha fazlasını en iyi şekilde kullanabiliyor veya zombileri uzaktan avlamak için keskin nişancı tüfeğini elde etmek durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla oyunda hem yakın menzilli hem de uzak menzilli silahların olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu tarz eserlerle beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve hangi aksiyon sistemiyle benimsemek istiyorsanız ve hangi silahlarla beraber ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi seçimlerinizi gerçekleştirebiliyor ve karakterlerle tanıştıktan sonra elbette bu silahları düşmanlara karşı kullanarak onları ortadan kaldırabiliyorsunuz. Detayların ve kanlı unsurların bir hayli ön planda olduğu yapımda elbette zombileri ortadan kaldırmak için onlara hamle yaptıktan sonra kollarının, bacaklarının ve kafalarının koptuğunu görebiliyor ve etrafı kan gölüne çevirebiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda şiddetin dozunun bir hayli yüksek olduğunu ve bu durumda elbette bazı oyuncuların etkileneceğini vurgulamakta fayda var. Durum böyle olunca eğer kan içeriğinden hoşlanmıyorsanız ve bu durum sizi etkiliyorsa oyundan uzak durmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak eğer bu oyunlardan hoşlanıyorsanız ve kendinizi zombi kıyametine adım atmayı bırakmak istiyorsanız muhakkak oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.
 
 

Zombi kıyametiyle beraber karşı karşıya kaldığımız yapım içerisinde yemyeşil bölgelerden alışılmadık koridorlara, bina içlerinden sahillere ve oralardan ise farklı kısımlara kadar oldukça yeni bölgelerin bulunduğunu aktarmakta fayda var. Oyunda yer alan çatışmaların mümkün olduğunca en etkileyici bir şekilde bizlere sunulduğunu ve düşmanları ortadan kaldırdıktan sonra elbette rahat bir nefes alabileceğimizi söyleyebiliyoruz. Bununla beraber oyunda irili ufaklı zombilerin haricinde bir de patron diyebileceğimiz zombiler bulunuyor. Yani bunlar daha zorlu bir deneyimi bizlere sunuyor ve bununla beraber onları ortadan kaldırmak için türlü hareketler sergilemek durumundayız. Eğer karşınıza bir patron zombi geldiyse elbette onu ortadan kaldırmak için öncelikle onun nasıl saldırdığını öğrenmeli ve akabinde ise onun saldırılarını boşa çıkarmamız gerekiyor.
 
Yani bir nevikendimize ait bir savunma sistemi ortaya koymamız lazım. Bu sistemle beraber düşmanın canını yavaş yavaş indirebiliyor ve zombiyi yavaş yavaş alt etmek durumunda kalıyorsunuz. Bu sayede hem hasar görmemiş oluyor hem de zombinin canını azaltabiliyorsanız, böylece zorlu düşmanları bile kolay bir şekilde ortadan kaldırabilir ve elinizden geleni yapmak durumunda kalarak bu durumun üstesinden gelebiliyorsunuz. Bir yandan gerilim içeriklerinin de burada olduğunu belirtmekte fayda var. Dolayısıyla bazı bölümlerde karanlığın fazla olduğunu ve bazı kısımlarda ise sağdan soldan zombilerin fırladığını söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca elbette gerilim ve korku unsurlarının da bazı bölgelerde artış gösterdiğini aktarmakta fayda var. Olağanüstü karakterlerle tanışabileceğimizi, o karakterlerin neler yaşadığı konusunda fikir sahibi olabileceğimiz yapımda aralarından seçim yapabileceğimiz 6 farklı karakterin bulunduğunu söyleyebiliyoruz.
 
İlk etapta seçebileceğiniz bu karakterlerin her birinin kendine özgü eşsiz kişiliği ve diyalogları bulunuyor. Dolayısıyla oyun aslında birden fazla kez oynamanın ekstralarını bizlere sunuyor diyebiliriz. Dolayısıyla hangi sistemlerle beraber ilerlemek istiyorsanız ona göre farklı karakterlerden birini seçebilir ve uzmanlık alanında ilerleyebilirsiniz. Her bir karakter içerisinde farklı beceri sistemleri, özelleştirebileceğiniz unsurlar ve çok daha fazlası karşınıza çıkıyor. Zombi istilasının bulunduğu yapım içerisinde elbette güçlü karakterleri elimize almak ve her bir karakterin farklı özelliklerinin bulunması oldukça önem arz ediyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde kendi yerimizi almak durumunda kalıyor ve düşmanları ve zombileri ortadan kaldırmak için hızlı bir şekilde hareket edebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda aslında bir nevi arka planda yer alan hikayeyi deneyimlerken diğer yandan zombileri ortadan kaldırmak için türlü hamleler ve aksiyona dalış yapabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Zombileri ortadan kaldırmak için elbette farklı şekillerde hamleler gerçekleştirebiliyor ve onları istersek ezebiliyor, parçalayabiliyor, yok edebiliyor ve uzuvlarını ortadan kaldırabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber şiddetin dozunun bir hayli yüksek olduğunu ve sürekli olarak da artış gösterdiğini aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde sinematik bir eşli macera anında olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla pek çok heyecan verici görevlere doğru adım atabileceğiniz ve aynı zamanda farklı bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz yapımda hiçbir şeye kadar oynayabileceğiniz bir eşli oyun modunun olduğunu söyleyebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda tek başınıza oynamak yerine elbette yanınıza arkadaşınızı çağırarak oldukça eğlenceli ve zorlu bir deneyime adım atabilir ve arkadaşlarınızla beraber ilerlerken düşmanları yani zombileri ortadan kaldırabilir ve sırtınızı kollayacak arkadaşlarınızı yanınıza davet edebilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber eğer bir oyun eşli bir modu destekliyorsa muhakkak o modu deneyimlemeli ve arkadaşlarınızı yanınıza çağırmanız gerekir. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarınızla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getirir. Dolayısıyla oyunu bu mod dahilinde oynamanızı tavsiye ediyoruz.

Farklı teknikler üzerinde ustalaşabileceğiniz ve arkadaşınızla beraber ilerleyebileceğiniz yapım içerisinde oldukça hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda görevleri yerine getirmek tamamen sizin işiniz oluyor. Bununla beraber çarpık bir evrende bulunduğumuzdan dolayı elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenmemiz gerekiyor ve yeniden oynanabilirlik sisteminin oldukça ön planda olduğunu aktarabiliyoruz. Kanlı bir yolculuğa adım atmak istiyorsanız ve bu yolculuktan keyif almak istiyorsanız elbette devam oyunu içerisinde neler olup bittiğini görebilirsiniz. Oyun şu anda birden fazla platformda yer alıyor ve istediğiniz platformdan ilerleyerek oyunu satın alabilir ve kolay bir şekilde adım atabilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Oyun içerisinde tam bir zombi kıyameti sizleri sunuluyor ve zombi kıyameti tarzı içerisinde yer alan oyunlar arasında önemli bir yere sahip.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
BG3 Yöneticisi: The Lost Crown'un Düşük Satışlarından Ubisoft Sorumlu 3 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 Çıktı! Game Pass'te Mevcut 4 Saat önce Epic Games Bu Hafta İş Birliği Odaklı Oyunu Ücretsiz Veriyor 5 Saat önce Dragon Age: The Veilguard Çıkış Fragmanı Yayınlandı 6 Saat önce Yakuza Kiwami, Nintendo Switch İçin Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler