Monster Hunter Wilds Açık Betası 31 Ekim'de Başlıyor

24.10.2024 12:09 Mehmet Tandoğan

 
 
Capcom tarafından piyasaya sürülecek olan Monster Hunter serisinin en yeni oyunu Monster Hunter Wilds için açık beta test süreci başlıyor. Açıklanan detaylara göre oyunun açık betası PC platformu için geçerli olacak ve 31 Ekim'de başlayacak.
 
Monster Hunter Wilds betasında oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebileceksiniz
 
 
 
31 Ekim tarihinde başlayan açık beta testi, 3 Kasım tarihine kadar sürecek. Bu sayede oyunu resmi çıkışından önce test etme imkanına sahip olabileceksiniz. Beta testi kapsamında avcılar, iki farklı silah durumuna sahip olacak. Biri kılıcınızın kınında olduğu, diğeri ise kılıcın çekilmiş olduğu durum. Eğer kılıcınız kınındaysa hareket hızınız artış gösteriyor ancak çekili bir şekilde duruyorsa hareketiniz sınırlı oluyor.
 
Bununla beraber oyuncular, beta kapsamında Seikret adlı canlıyı binek olarak kullanabiliyor. Bu sayede etrafı dolaşabiliyor ve buralarda neler olup bittiğini görebiliyorsunuz. Bu canlı, sizi mevcut görevinize otomatik olarak yönlendirebiliyor ve oldukça kolaylık sağlıyor.
 
Açık beta sürümü oyunun final versiyonunu temsil etmese de PC sisteminizi test etmenizi olanak tanıyor. Monster Hunter Wilds, 28 Şubat tarihinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Açık dünyada gezi tozabileceğimiz ve buralarda sürekli olarak yaratıkları avlayabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde istediğimiz bölgeleri doğru geçiş yapabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebilir ve karakterimizin yeteneklerinden faydalanabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda elimizdeki becerileri en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Karakter odaklı ve aksiyon sisteminin ön plana çıktığı yapım içerisinde doğanın dizginlenemez gücüyle karşı karşıya kalıyor ve oyunda doğal ortamlara doğru geçiş yapmak durumunda kalıyoruz. Hikaye içerisinde yer aldığımız süre boyunca insanlarla canavarlar arasında büyük bir savaşın olduğundan bahsedebiliyor ve zaten oyun içerisinde görebileceğiniz üzere sürekli olarak düşmanlarla ve yaratıkları ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyimini özelleştirebiliyor. Ancak bu şekilde kendinize özgü planlamaları ortaya koyabiliyor ve kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda aynı zamanda her bir karakter üzerinde farklı şekillerde istatistiklerinizi yükseltebiliyor, geliştirebiliyor ve elinize farklı silahlar ve kılıçlar alabiliyorsunuz. Bununla beraber kullanabileceğiniz farklı kılıçlar, mızraklar, kalkanlar, zırhlar ve çok daha fazlası yer alıyor. Dolayısıyla bunları üzerinize alarak ve envanterinizi doldurarak istediğiniz şekilde bir avcı olarak düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyorsunuz. Oyunda tek oyunculu ve hikaye odaklı bir yapım yer alıyor ve bu hikaye içerisinde farklı görevlere doğru adım atabilir ve her bir görev farklı bölgelere doğru bizleri sürüklüyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca görevlere doğru ilerlerken farklı bölgelere doğru geçiş yapabiliyor ve her bölgede yeni düşmanlar, etkileşime girebileceğimiz unsurlar, dikkat çekici detaylar, yaratıklar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Bununla beraber aynı zamanda her ortamda farklı atmosferler ve manzaralar da karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca tüm bu manzaralarda ve atmosferlerde kendimizi kaybedebiliyor ve olağanüstü bir av deneyimiyle karşı karşıya gelebiliyoruz.

Serinin önemli bir yere sahip olması planlanan oyunda yasaklı diğerleri doğru adım atmak durumunda kalıyor ve bu yasaklı diğerlerden neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber burada yaşayan insanların elbette neler çektiğini bulmak durumunda kalıyoruz ve her bir karakterin burada yaşama çabaları hakkında çeşitli detaylar öğrenebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arka planda yer alan hikaye elbette oldukça önem arz ediyor ve bu hikayeyi ortaya çıkarmak ve aynı zamanda hikayenin bizlere neler sunduğunu öğrenmek oyuncuların çabasına bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Bununla beraber oyunda yer aldığımız süre boyunca arka planda yer alan hikaye hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve bununla beraber yer aldığımız sürede istediğimiz gibi oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Oyun hızlı bir şekilde ilerlerken buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve aynı zamanda farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalıyoruz. Her bir görev, öncelikle bizlere farklı bir yapıyı sunuyor ve akabinde ise dikkat çekici bölgelerde kendimizi bulabiliyoruz. Bununla beraber oyunda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu görevler bizleri bekliyor. Yasaklı diyarlara doğru adım atmak durumunda kaldığımız esnada elbette buraların dikkat çekici ortamları beraberinde getirdiğini söyleyebiliyoruz. Oyunda elbette farklı düşman türleri bulunuyor ve yaratıklardan canlılara, hortlaklardan daha farklı düşmanlara kadar çok çeşitli türlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. Yasaklı diyarlarda yer aldığımız süre boyunca doğal ortamların oldukça değişkenlik gösterdiğini ve her ortam içerisinde yapacağımız hamlelerin farklı olduğunu aktarabiliyoruz. Bununla beraber oyunda tehlikeli canavarlar sürüler halinde ava çıkıyor ve bu sayede bizi ortadan kaldırmak durumunda kalıyor. Biz de burada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyor ve kendimizi bir avcı rolüyle beraber ilerlerken görebiliyoruz.
 
Yasak diyarlar içerisinde farklı karakterler yaşar ve ilgi çekici karakterlerle burada karşı karşıya kalabiliyor, aynı zamanda etkileşime girebileceğimiz bu karakterlerden çeşitli görevler alabiliyoruz. Canavarların ve insanların bir arada yaşadığı, ancak birbirlerine düşman olduğu bir yapıyla karşı karşıya kaldığımız oyunda, yaşadığımız her bir unsurun ne kadar ciddi bir yapıyı içerdiğini görebiliyor ve olağanüstü bölgelerde kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm unsurların üstesinden gelmeye çalışıyor ve aynı zamanda dinamik bir hava durumu sisteminin olduğunu söyleyebiliyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda hava durumu sürekli olarak ve ani bir şekilde değişiyor ve bu da oyunculara farklı alanlar yaşatıyor. Dolayısıyla dinamik olarak değişkenlik gösteren hava durumuna uyum sağlamak durumunda kalıyor ve hayatta kalmanın yollarını aslında bir nevi burada daha da fazla bulmak durumunda kalıyoruz. Bununla beraber sadece düşmanlara karşı değil, aynı zamanda hava durumunun getirdiği zorluklara karşı da büyük bir çaba sarf edebiliyoruz.

Geliştirici ekibin belirttiğine göre oyun içerisinde olağanüstü bir avcılık deneyimi bizleri bekliyor. Farklı ortamlara doğru geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde doğanın zorluklarının yanı sıra aynı zamanda düşmanlarının da güçlü olduğunu vurgulamakta fayda var. İrili ufaklı düşmanların haricinde bir de devasa düşmanların karşımıza çıktığını ve onları ortadan kaldırmak için gerçekten de büyük çaba sarf etmemiz gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca karakterimizi en iyi ve en etkin şekilde kontrol etmemiz lazım ve bu değişken unsurlarla beraber hayatta kalma şansımızın da biraz daha azaldığını söylemekte fayda var. Dolayısıyla bu hayatta kalma şansımızı arttırmanın yollarını çevrede detaylarıyla ve çok daha fazlasıyla arttırmak durumunda kalıyoruz. Oyunda elbette yasaklı diyarlara farklı kısımlarına doğru geçişler yapabilir ve buraları keşfetmek durumunda kalıyoruz.
 
 
 
Buralarda neler olup bittiğini öğrenirken aynı zamanda hikaye konusunda da çeşitli fikir sahibi olabiliyoruz. Farklı canavarların yaşadığı ve dinamik değişimlere uyum sağlamak zorunda kaldığımız yapımda elbette hayatta kalmak için ve gelişmek için benzersiz özellikler kullanmak durumunda kalıyoruz. Aynı şekilde sadece biz değil, diğer taraftan canavarların da bu değişken hava koşullarına ve ortamlara karşı büyük oranda uyum sağladığını söyleyebiliyoruz. Bu uyumla beraber elbette sürekli olarak karşımıza canavarların, yaratıkların ve benzersiz güçlü düşmanların çıktığını söyleyebiliyoruz. Tüm bu detaylarla beraber oyunda ilerlerken aynı zamanda silahlarımızı ve zırhlarımızı özelleştirebileceğimiz ve avcılık sanatı üzerinde ustalaşabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimizi söyleyebiliyoruz.
 
Bununla beraber oyunda farklı mekanikler ve içerikler bulunuyor ve geliştirici ekibin belirttiğine göre oyunda yer alan odak modu, al kısmına yepyeni bir soluk getiriyor. Bu sayede saldırıları kendimize göre ayarlayabiliyor, düşmanlara karşı odaklanmış bir şekilde vuruşlar yapabiliyor ve özel saldırılar yaparak yaralara yol açabiliyoruz. Aynı zamanda düşmanların zayıf noktalarını keşfederek buralardan daha etkileyici vuruşlar gerçekleştirebiliyoruz.
 
 
 
Kombolarımızı ortaya çıkarabileceğimiz ve kendi kombolarımızla beraber düşmanları ortadan kaldırabileceğimiz yapın yolculuğumuz boyunca farklı karakterleri de beraberinde getiriyor. Dolayısıyla keşif grubumuzu oluşturabiliyor ve diğer üyelere kadar bizi destekleyecek pek çok kişiyle karşı karşıya gelebiliyoruz. Bu da oyunda yer alan dinamik unsurlar arasında bulunuyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette oyuna göz atmanızda ve çıkış yaptığı zaman bir şans vermenizde fayda var.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
BG3 Yöneticisi: The Lost Crown'un Düşük Satışlarından Ubisoft Sorumlu 3 Saat önce Call of Duty: Black Ops 6 Çıktı! Game Pass'te Mevcut 4 Saat önce Epic Games Bu Hafta İş Birliği Odaklı Oyunu Ücretsiz Veriyor 5 Saat önce Dragon Age: The Veilguard Çıkış Fragmanı Yayınlandı 6 Saat önce Yakuza Kiwami, Nintendo Switch İçin Çıktı 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler