Blow: "Youtube, The Witness için Beni Uyarmıştı"

16.12.2013 08:22 Alkan Adakaner


     Daha önce Braid adlı oyunuyla tanıdığımız Jonathan Blow, şu sıralar The Witness adlı oyun üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu oyunu ilk olarak Sony konsollarına çıkaracak olan Blow ilginç bir durumla karşılaşmış.
 
    Bildiğiniz gibi oyuncuların yüklediği çeşitli videoların Youtube üzerinden yayını konusunda telif hakları ile ilgili sorunlar çıkmıştı. The Witness'ın videosunu youtube'ta yayınlayan Jonathan Blow'a aylar önce bir uyarı gelmiş. Youtube'un uyarısında "The Witness"ın haklarının Sony'e ait olduğu ve yayınlanan videonun telif haklarını ihlal ettiği belirtilmiş.
 
     İşin ilginç yanı The Witness'ın hakları Sony'e ait değil. Jonathan Blow daha önce bu oyunun haklarının kendisinde olduğunu açıklamıştı. Yani youtube'ta oyun videolarındaki telif hakları konusu geliştiricileri bile zor durumda bırakıyor. İnsanlar kendi geliştirdikleri oyunlarda bile zorluklarla karşılaşıyorlarsa, diğer oyuncuların durumunu düşünmek çok zor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
The Witness Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Number None Inc. Dağıtıcısı: Number None Inc. Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 26 Ocak 2016
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Neil Druckmann'dan The Last of Us Part 3 Açıklaması 1 Saat önce Humble Games Yepyeni Canlı Yayın Etkinliğini Duyurdu: Yeni Oyunlar 2 Saat önce İddia: Minecraft Dungeons'ın Devam Oyunu Yolda 05 Mart Until Dawn Remake Geliştiricisi Ballistic Moon Kapatıldı 05 Mart The Sinking City 2 Bu Yıl Geliyor: Kickstarter Kampanyası Duyuruldu 05 Mart
Forumdan Konular
DH'den Haberler