Microsoft Flight Simulator 2024 PC Sistem Gereksinimleri: 64 GB RAM!

22.09.2024 14:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft tarafından biz oyun severlere sunulacak olan uçuş simülasyon oyunu Microsoft Flight Simulator 2024 için yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. İlk oyunun 2020 yılında piyasaya sürülmesi ile beraber grafik ve gerçekçilik anlamında oldukça ön plana çıktı. Şimdi ise oyunun en yeni sürümüyle karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz.
 
Microsoft Flight Simulator 2024 yüksek sistem gereksinimlere sahip
 
 
 
Microsoft Flight Simulator 2024 en yeni teknolojileri destekliyor ve gerçeğe oldukça yakın bir deneyim sunuyor. Oyunun sistem gereksinimlerinin bir hayli yüksek olduğunu görebiliyor ve minimum ayarlarda nispeten daha makul bir yapı ile karşılaşabiliyoruz.
 
Microsoft Flight Simulator 2024 açıklanan detaylara göre 19 Kasım tarihinde PC ve Xbox Series X/S için piyasaya sürülecek. Oyunun sistem gereksinimleri ise şu şekilde:
 
Minimum sistem gereksinimleri

- İşletim sistemi: Windows 10
- İşlemci: AMD Ryzen 5 2600X / Intel Core i7-6800K
- Ekran kartı: AMD Radeon RX 5700 / NVIDIA GeForce GTX 970
- VRAM: 4 GB
- Bellek: 16 GB RAM
- Depolama: 50 GB
- İnternet: 10 Mbps

Önerilen sistem gereksinimleri

- İşletim sistemi: Windows 10
- İşlemci: AMD Ryzen 7 2700X / Intel Core i7-10700K
- Ekran kartı: AMD Radeon RX 5700 XT / NVIDIA GeForce GTX 2080
- VRAM: 8 GB
- Bellek: 32 GB RAM
- Depolama: 50 GB
- İnternet: 50 Mbps

İdeal sistem gereksinimleri

- İşletim sistemi: Windows 10
- İşlemci: AMD Ryzen 9 7900X / Intel Core i7-14700K
- Ekran kartı: AMD Radeon RX 7900 XT / NVIDIA GeForce GTX 4080
- VRAM: 12 GB
- Bellek: 64 GB RAM
- Depolama: 50 GB
- İnternet: 100 Mbps 
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Uçuş simülasyonu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan Microsoft Flight Simulator, yepyeni sürümle beraber 2024'e taşınıyor. İlk etapta yukarıda bahsettiğimiz gibi, 2020 yılında başlayan seri gerçekçiliği ve uçuş deneyimi ile hayranların beğenisini kazanıyor. Dünyayı uçaklarla, helikopterlerle ve daha fazla sistemle keşfedebildiğimiz, Google Maps verilerinden elde edilen görüntülerle oyuna dahil olabildiğimiz yapımda harita üzerinde gerçekçi bir dünya yapısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Olabildiğince uzaklara uçmak için elimizden geleni yapabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı görevleri yerine getirebiliyor ve 2024 sürümü içerisinde oldukça farklı olayların, görevlerin ve sistemlerin olacağına vurgulayabiliyoruz.
 
Uçuş deneyimimizi ve havacılık kariyerimizi daha da üst seviyeye çıkarabileceğimiz yapımda oldukça farklı sürümlerin olduğunu aktarabiliyoruz. Standart sürümle beraber elbette oyunu elde edebiliyor ve farklı sürümlerle de yepyeni içeriklere ve bonuslara sahip olabiliyorsunuz. Oyunun standart sürümü içerisinde açıklanan detaylara göre, 65'ten fazla uçak ve 150 el yapımı havalimanının içerdiğini aktarmakta fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyunda gerçekçi havalimanları, gerçek dünyada karşılaştığınız gibi oyuna modellenmiş bir sistemin de olduğunu aktarabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda havacılık kariyerimize hızlı bir şekilde devam edebiliyor ve istediğimiz kısımdan kariyere adım atabiliyoruz.
 
Deneyim kazanabileceğimiz, itibarımızı yükseltebileceğimiz ve daha fazla detayla yer alabileceğimiz yapımda elbette deneyim kazanmak için öncelikle havacılık sektörüne adım atmak durumundayız ve uçağı doğru şekilde havalandırmamız gerekiyor. Ancak bu şekilde hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendi deneyimimizi özelleştirip kişiselleştirebiliriz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyor ve her bir oyuncu burada farklı deneyimlerle, özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleriyle de ön plana çıkabiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğinizde deneyimlerken, aynı zamanda kendinize özgü seçimlerle beraber diğer oyunculardan farklı olabiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda 65 farklı uçak bulunuyor ve bu uçakları alarak istediğiniz gibi ilerleyebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde yer almak yerine, daha oturaklı ve sistemli bir şekilde ilerlemeniz elbette sizin yararınıza olacak şekilde yer alabiliyor diyebiliriz.
 
 

Dikkat çekici ortamlara, sistemlere ve çok daha fazlasına geçiş yapabileceğimiz yapımda bir dünya fotoğrafçısı olarak ilerleyebiliyor; daha farklı şekillerde kargo operasyonlarına adım atabiliyor, havadan yangın söndürme görevlerine doğru geçiş yapabiliyor ve aynı zamanda arama ve kurtarma çalışmalarına katılım sağlayabiliyorsunuz. Dolayısıyla önceki seri oyunlarına göre bu oyun içerisinde daha farklı olayların ve görevlerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Yan etkinliklerin ve bolca görevlerin bulunduğu yapımda, yukarıda bahsettiğimiz etkinliklere katılarak gerçekten de hem halka hem de dünyaya yardımcı olabiliyorsunuz.
 
Havacılık kariyeri bu kapısında daha da fazla genişleme gösteriyor ve elinizdeki imkanları sonuna kadar kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber hava yolu içerisinde elbette yolcu taşımacılığı pilotuyla ön plana çıkabiliyor ve istediğiniz gibi kendi yeteneklerinizi sergileyebiliyorsunuz. Dünya içerisinde istediğiniz gibi neredeyse sınırsız görevlerle karşı karşıya kalıyor ve istediğiniz görevi nasıl yapmak istiyorsanız ona göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca istediğiniz şekilde ilerlemeye çalışıyor ve uçağı nasıl kaldırmak istiyorsanız ona göre doğru hamleleri doğru zamanda yapmanız gerekiyor.
 
Elbette oyun öncelikle öğretici bir sistemle bizlere sunuluyor ve dolayısıyla bu sistemi öğrendikten sonra uçağın nasıl kaldırılması gerektiğini doğrudan öğrenebiliyor ve gerçek hayatta nasıl bir sistem uygulanıyorsa buna göre oyundaki sistemlerin de gerçekçi bir yapıya sahip olduğunu aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde elbette harita üzerinde istediğiniz kısma doğru ilerleyebiliyor, hangi kısımlarda görevler bulunuyorsa ona göre adım atabiliyor ve görevleri yerine getirmek için düzgün bir şekilde hareket etmemiz gerekiyor. Bununla beraber havalimanlarından kalkabiliyor veya doğrudan bu limanlara iniş yapabiliyoruz. Elbette inerken doğru zamanda doğru hamle yapmak oldukça önem arz ediyor ve yapacağınız hamlelerin burada ne kadar değerli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Ancak bu şekilde sağlıklı bir durumla beraber uçağınızı indirebilir veya kalkışınızı yapabilirsiniz. Oyunda tamamen gerçekçi sistemlerin olduğunu belirtmekte fayda var.
 
 

Yepyeni modların bulunduğu yapım içerisinde diğer pilotlara karşı da yarışabileceğiniz bir çevrimiçi modun olabileceğini aktarabiliyoruz. Oyunda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu ve çevrimiçi odaklı yapıların olduğunu belirtebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekten de deneyimin üst seviyeye ulaştığını aktarabiliyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi PC sistem gereksinimleri içerisinde belirli oranlarda internet bağlantısının gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Zaten oyun sürekli olarak internet bağlantısı istiyor ve bu kapsamda siz de dünya üzerinde yerinize alabiliyor ve istediğiniz gibi oyuna adapte olabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca manzaralara doğru adım atabiliyor, köprülerin yanından ve yakınından geçebiliyor, Redbull hava yarışlarına katılım sağlayabiliyor ve daha farklı yarış ve etkinliklerle ön plana çıkabiliyorsunuz. Yine bahsettiğimiz gibi oyunda sadece devasa yolcu uçaklarına değil, aynı zamanda planörlere, yangın söndürme uçaklarına, helikopterlere ve çok daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla oyunda daha farklı uçak tiplerinin ve türlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sayede oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca farklı şekillerde ilerleyebileceğiniz ve fotoğraf çekebileceğiniz bir sistemin olduğundan da bahsedebiliyoruz.
 
Fotoğraflarınızla beraber doğal manzaraları yakalayabiliyor, kendi fotoğraf çekim becerilerinizi geliştirebiliyor ve daha farklı şekillerde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Sınırsız görevlere doğru adım atabileceğiniz yapımda yukarıda bahsettiğimiz gibi 150 farklı havalimanı yer alıyor ve bu havalimanları gerçek hayattan esinlenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ek olarak oyunda simge yapıların olduğundan bahsedebiliyoruz ve gerçek hayatta hangi yapılarla karşı karşıya kalıyorsak, aynı şekilde ve doğrudan modellenmiş bir şekilde bunların karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde istediğimiz gibi ilerlerken benzersiz fotoğraf zorluklarıyla karşı karşıya kalıyor, mükemmel bir şekilde fotoğrafları yakalamaya çalışıyor ve yaratıcı gücümüzü burada ortaya çıkarmak tamamen bizim işimiz oluyor. Bir yandan fotoğraf çekerken diğer yandan ise elbette pilot becerilerimizi ön plana çıkarabiliyor ve uçağımızı uçurmaya devam etmek durumundayız.

2024 sürümü ile beraber elbette geliştirici ekibin belirttiğine göre yepyeni bir gelişmiş fizik sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu kapsamda herhangi bir uçağın kalkışının veya inişinin doğrudan hissedilebildiği bir yapıyla karşı karşıya kalmaya hazırlanabiliyoruz. Açıklanan detaylara göre gelişmiş fizik sistemi ile beraber oyunda 10.000'den fazla sert gövde yüzeyinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu gövde yüzeyleri ile beraber elbette daha farklı şekillerde gidişatını da hissedebiliyor ve aynı zamanda iyileştirilmiş zemin ve su kullanım gerçekliği ile beraber gerçekçiliğin ne kadar ön plana çıktığını aktarabiliyoruz.
 
 
 
Yani zemine değdiğiniz andaki tekerlek izleri ve o tekerleğin çıkarmış olduğu sesler doğrudan gerçekçi bir şekilde bizlere sunuluyor. Bunun yanı sıra yine gerçekçi mekanikleriyle beraber suya değdiğiniz anda elbette o sistemlerin ne kadar etkili olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Dolayısıyla oyun içerisinde gerçekçilik anlamında oldukça üst seviye bir sistemle karşı karşıya kalmaya hazırlandığımızı belirtmekte fayda var. Zaten oyun gerçekçi yapılarıyla beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyor ve bununla beraber benzersiz bir yapıyı bünyesinde barındırıyor diyebiliriz. Yine yukarıda bahsettiğimiz gibi yepyeni mücadele modlarının olduğunu aktarabiliyor ve her mücadele moduyla beraber diğer oyuncularla kapışabiliyor, özellikle Redbull'un sponsor olduğu bir sistemle yer alabiliyoruz. Oyun içerisinde farklı şekillerde etkinliklere katılım sağlayabiliyor ve bu etkinlikleri elbette haritanın bazı bölgelerinden ulaşabiliyorsunuz.
 
Bununla beraber oyunda yakıt ve hidrolik sistemlerin, yük ve yolcu sistemlerinin ve çok daha fazla detaylı içeriklerin yenilendiğini ve daha da gelişmiş bir şekilde bizlere sunulduğunu aktarabiliyoruz. Bu sayede oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve deneyimli bir pilot olarak oyundaki yerimizi almaya çalışabiliyoruz. Elbette daha önce herhangi bir şekilde uçakla veya uçuşla alakalı bir bilgi sahibi değilseniz, bu oyunla beraber gerçekten de detaylı bir yapıya sahip olabiliyorsunuz. Ek olarak elbette uçağın nasıl uçurulduğunu ve hangi hamlelerin ne zaman yapılması gerektiğini doğrudan oyun içerisinde görebiliyorsunuz. Zaten oyun öğretici sistemleriyle beraber bunları sizlere aktarıyor ve oyun içerisinde kullanabileceğiniz donanımlarla beraber daha gerçekçi bir deneyim elde edebiliyorsunuz. Tabii ki burada yapacağınız hamlelerle beraber uçağın düşme ihtimali de bulunuyor ve uçağı daha net bir şekilde sabit tutmanız gerekiyor. Bu durumlara alışmanız gerçekten de o yüzden belli bir zamanı beraberinde getiriyor.

Görsel olarak gerçekten de dikkat çekici yapıyı bünyesinde barındıracak olan oyun içerisinde dünya üzerinde yer alan bölgeleri gezebiliyor, tozabiliyor ve farklı şekillerde ayrıntılı olarak buraları keşfedebiliyoruz. Geliştirilmiş dijital yükseklik haritalarıyla beraber oyunda gerçekten de gerçekçi bir sistemle karşı karşıya kalıyoruz ve 100.000 kilometreden fazla kırsal fotogrametri görsel olarak hazırlanmış bir şekilde oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
 
 
Yapım içerisinde gerçekçi yapılarla beraber ön plana çıkmaya hazırlandığımızdan dolayı, bunun yanı sıra dikkatlice elden geçirilmiş havalimanlarının ve bölgelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ek olarak yukarıda bahsettiğimiz gibi simge yapıların da yine elden geçirildiğini ve doğrudan doğal bir şekilde oyuna aktarıldığını aktarmakta fayda var. Uçuş deneyimi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde okyanuslara, su yollarına, kara kısımlarına ve çok daha fazlasına doğru geçiş yapabiliyor ve buraları yukarılardan görerek elbette ne kadar canlı olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyoruz. Geliştirilmiş gerçek dünya hava trafiği ile beraber oyun içerisinde hava trafiğine nasıl olduğuna karar verebiliyor ve nereden gitmemize bir bakış atabiliyoruz. Dolayısıyla hava trafiğiyle beraber gökyüzünün ve havalimanı pistlerinin ne kadar yoğun olduğunu görebiliyor ve doğru uçuş ve doğru hamlelerle beraber yolcuları sağlıklı bir şekilde indirebiliyorsunuz. Bu şekilde hava düzeni gerçekten gerçekçi bir şekilde bizlere sunuluyor ve uçak modeli ve düzinelerce resmi lisanslı tasarımlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.

Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun 2024 sürümü önceki seride yer alan ve sevilen özellikleri daha da yükseğe çıkarabiliyor ve bununla beraber yepyeni içeriklerin, özelliklerin, modellemelerin, sistemlerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber elbette bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyundaki yerinizi alabilir ve çıkış yaptığı gün oyuna geçiş sağlayabilirsiniz. Bununla beraber serinin diğer oyunlarını oynamak istiyorsanız, elbette şu anda piyasada bulunduklarını aktarmakta fayda var. Ek olarak yine yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun yeni sürümü 19 Kasım tarihinde PC ve Xbox Series platformlarında çıkış yapmaya hazırlanıyor. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Predator: Hunting Grounds'ın PS5 ve Xbox Series Çıkış Tarihi Açıklandı 6 Dk önce ESL Pro Lig Sezon 20 Şampiyonu Natus Vincere Oldu! 1 Saat önce Yeni Playstation State of Play Etkinliği Duyuruldu: 20'den Fazla Oyun 1 Saat önce Shattered Space - House Va'ruun Starfield Animasyon Seçkisi Bölümü Şimdi Yayında 1 Saat önce Aksiyon Platform Oyunu Bionic Bay'e PS5 Versiyonu Eklendi 23 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler