Test Drive Unlimited Solar Crown İçin Çevrimdışı Mod Yolda

28.09.2024 13:11 Mehmet Tandoğan

 
 
KT Racing tarafından geliştirilen Test Drive serisinin en yeni oyunu Test Drive Unlimited Solar Crown için yepyeni bir geliştirici videosu yayınlandı. Videoda çeşitli oyun detayları ele alınıyor ve birçok soruna çözüm getirileceği vurgulanıyor.
 
Test Drive Unlimited Solar Crown için yeni özellikler geliyor
 
 
 
Test Drive Unlimited Solar Crown çıkışı ile beraber ne yazık ki isteneni veremeyen bir yapıya sahipti. Oyunda birçok bağlantı sorunu ve sunucu problemi bulunuyordu. Çevrimiçi kısımda birçok problemin yer aldığı oyun şu anda daha stabil bir sistem sunuyor ancak yine de bu sorunların büyük oranda devam ettiğini vurgulamakta fayda var.
 
Oyunun çevrimiçi kısmında bazı oyuncular diğer oyuncularla karşılaşmaktan pek mutlu değil. Bunun yerine tek başına oynamayı tercih ediyorlar. İşte bu noktada KT Racing, yayınladığı yeni videoda bir sonraki adımlarını planlıyor ve gelecekteki güncellemeler hakkında çeşitli detaylar veriyor. Bununla beraber oyuna çevrimdışı modun ekleneceği ve tek oyunculu bir deneyimin sunulacağı belirtiliyor.
 
Ekip tarafından belirtilene göre tek kişilik bir deneyim oyuncular tarafından daha fazla ilgi görse de Solar Crown'un üçüncü yönünü yani MMO doğasını bozacak türden. Dolayısıyla bu iki mod arasında iyi bir dengelemenin yapılması planlanıyor.
 
Şu anda çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olan Test Drive Unlimited Solar Crown, Xbox Series X/S, PS5 ve PC için mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunuyor?
 
Açık dünya yarış simülasyon deneyimi ile beraber ön plana çıkan ve kendimize oyuna kaptırabileceğimiz bir sistemin olduğu yapım içerisinde şu anda ne yazık ki kötü bir çıkış yakaladığını aktarabiliyoruz. Oyunun şu anda çoğunlukla olumsuz etiketine sahip olduğunu görebiliyor ve Steam platformunda ne yazık ki eleştirilerin odağı haline geliyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyor ve bu süreyi en iyi şekilde değerlendirmek zorundayız. Yapım içerisinde açık dünyada gezip tozabiliyor, istediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyor ve burada neler yapabileceğimize biz karar verebiliyoruz. Oyunda genel olarak çevrimiçi çok oyunculu bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve bununla beraber diğer oyuncularla kapışabiliyor, yarışlara katılabiliyor, etkinliklere katılım sağlayabilir ve daha fazla ödülün ve aracın sahibi olabiliyoruz.
 
Oyunda zaten zenginliğin göstergesi olarak araçlarımızla beraber ilerleyebiliyor, istediğimiz gibi bu araçları kullanabiliyor ve her aracı burada farklı şekillerde dinamikleri, sürüş unsurları ve çok daha fazlası yer alıyor. Bu tarz eserlerle beraber oyun, elbette yepyeni deneyimi bizlere sunmayı hedefliyor ancak ne yazık ki çıkışıyla beraber bu vaatlerini şu an için yerine getiremiyor. Açık dünya yarış oyunu içerisinde yer aldığımız süre boyunca yaşam tarzımıza tamamen istediğimiz gibi ilerlemek durumunda kalıyor, Hong Kong Adası içerisinde tamamen keşiflerimizi gerçekleştirebiliyor ve tamamen baştan oluşturulan bir ada içerisinde yerimizi alabiliyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca olağanüstü arabaların olduğundan bahsedebiliyor ve hem klasik arabaların hem de yepyeni modern arabaların olduğunu aktarabiliyoruz. Tekrar tekrar giriş yapabileceğimiz ve farklı yarışlara doğru geçiş sağlayabileceğiniz oyun içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, her bölgeyi istediğimiz şekilde keşfedebiliyor ve bu bölgelerde neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerlerken aynı zamanda dilediğimizi gerçekleştirebiliyoruz.

Yapım içerisinde açık bir dünya bulunduğundan dolayı istediğimiz gibi ilerlemeye başlarken aynı zamanda burada olağanüstü arabaların direksiyonuna geçmek durumunda kalıyor ve yola çıkıp lüks sistemlerin doruklarına doğru geçiş yapabiliyoruz. Oyunda yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi yenilikçi oynanış tarzıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu yenilikçi oynanış tarzını, elbette neler olup bittiğini siz karar verebiliyor ve bunlarla beraber oyundaki elinize alabiliyorsunuz. Lüks bir hayat yaşayabileceğiniz farklı araçlarla beraber ilerleyebileceğiniz oyun içerisinde neler olup bittiğini öğrenebileceğiniz ve aynı zamanda hızlı bir şekilde yer alabileceğiniz yapım içerisinde olağanüstü arabaların hangi sistemlerle karşı karşıya geldiğini görebiliyor ve bu deneyimimizi kendimize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyoruz.
 
 
 
Her biri oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor, kendi deneyimlerini ön plana çıkarabiliyor, hangi aracı kullanmak istiyorsa ona göre seçim yapabiliyor ve hangi araçlarla beraber ilerlemek, aynı zamanda yarışlara katılmak istiyorsa kendi eylemlerinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve bu deneyiminizi kendinize göre özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda farklı deneyimleri ön plana çıkarmak gerçekten de temel hedef olarak karşımıza çıkıyor. Deneme sürüşlerine katılım sağlayabileceğiniz yapımda öncelikle bir araca satın almadan önce bu aracın deneme sürüşüne katılabiliyor ve aracın nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda aslında bir deneme sürüşünün olması, oldukça güzel bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü oyunda önemli ve kritik bir araç seçimi yapmak durumunda kaldığınız esnada, elbette bu deneme sürüşleri ile beraber aracı test edebiliyor ve bayiden doğrudan satın almak durumunda kalıyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette satın alıp araçlarınızı özelleştirebiliyor, araçların farklı şekillerde yer almasını sağlayabiliyor, renginden tekerleğine, motorundan daha farklı kısımlarına kadar özelleştirebileceğiniz bir sistemle karşı karşıya kalabiliyorsunuz.
 
Garajınızda arabalarınızı sergileyebileceğiniz ve her biri garaj içerisinde elbette farklı oyuncuların araçlarının olacağı yakın içerisinde atölye boyunca elbette benzersiz araçlarla karşı karşıya kalabiliyor ve burada istediğiniz gibi kendine has sürüşlerle beraber araştırıp bulundurmak durumunda kalabiliyorsunuz. Bu tarz etkileşimlerle beraber oyunda gösterişin araçlarla beraber olduğunu söyleyebiliyor ve olağanüstü arabalarla istediğiniz gibi oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz. Ek olarak yapım içerisinde elbette istediğiniz gibi ilerleyebileceğiniz bir sistemin olduğundan bahsedebiliyor ve araç seçimini etkileyecek birçok unsuru ne olduğunu aktarabiliyoruz. Bu seçimler her biri ile beraber özel bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada ön plana çıkararak farklı stratejiler benimseyebiliyorsunuz. Bu stratejilerin elbette aracınızın hangi sisteme sahip olması ve yarışlara katılabileceğiniz aracı seçme gibi çeşitli unsurlardan ibaret olduğunu aktarmakta fayda var.

Yapım içerisinde açık dünya boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgeleri keşfedebiliyor ve onun içerisinde hangi unsurlarla karşı karşıya kalmak istiyorsanız ona göre seçimlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde ederken kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca her bir aracın kendine özgü unsurları bulunuyor ve bu unsurlar arasında cam tavanlar, motorlar, camlar ve çok daha fazlası sizleri bekliyor. Araç seçimini etkileyecek elbette tüm unsurlarla beraber oyundaki yerinizi alabiliyor ve bir yaşam tarzı olarak da araçları seçebiliyorsunuz. Bu oyunda yer aldığınız süre boyunca Hong Kong adasını istediğiniz şekilde keşfedebiliyor, bu adayı içerisinde daha önce hiçbir yarış oyununda yer almamış bir haritada istediğiniz gibi ilerlerken aynı zamanda birebir şekilde ölçeklenmiş bir yapıyla karşı karşıya kalmak durumunda kalıyorsunuz. Ada içerisinde keşfedilecek farklı ortamların, eşsiz yerlerin ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyor ve istediğimiz gibi eski dar sokaklardan büyük otobanlara doğru ilerlemek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca daha yollardan sahillere doğru ilerleyebilir ve istediğiniz gibi her bir yolculuğun farklı şekillerde olmasını sağlayabiliyorsanız.
 
 
 
Zaten bu tarz oyunlarda her biri yarış deneyiminin farklı şekillerde yer alması ve bu deneyimlerin farklı şekillerde ön plana çıkması oldukça önem arz ediyor. Çünkü her bir yarışta aynı deneyim elde edersek, elbette bu da oldukça sıkıcı hale gelebilir ve bir yerden sonra oyunu bırakmak durumunda kalabiliriz. Durum böyle olunca her bir oyuncu burada farklı yarışlarla farklı deneyimler elde etmek durumunda kalıyor. Aynı zamanda işler tek başınıza isterseniz de arkadaşlarınızla beraber yola çıkabileceğiniz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Bu tarz oyunlarda tek başınıza değil de arkadaşlarınızla beraber yola çıkabileceğiniz bir yapının elbette daha eğlenceli bir deneyimi bünyesinde barındırdığını aktarmakta fayda var. Ucunda bir sürü farklı ödülün yer aldığı ve yüzlerce toplanabilir eşyanın bulunduğu yapının içerisinde bu toplanabilir eşyaları adanın farklı bölgelerine doğru ilerleyerek bulabiliyor ve istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Her bir yolculukla beraber önceki yolculuklarınız değişkenlik gösteriyor ve bu da oyunda oynanacak unsurların oldukça fazla olduğu konusunda bizlere fikirler sunuyor.
Koleksiyonumuzu tamamlayabileceğimizi ünlü üreticilerin ikonik modelleri ile beraber karşı karşıya kalabileceğimiz yapım içerisinde Ferrarilerden Lamborghini'ye, Porsche'lerden Bugatti'ye, Aston Martin'den çok daha fazlasına kadar oldukça farklı araç modellerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu araç modellerinin gerçekten de doğru bir şekilde bizlere sunulduğunu ve gerçek hayatta yer alan modellemelerden de oradan esinlenildiği ve oyuna dahil edildiğini aktarabiliyoruz. Oyun içerisinde tüm bu unsurlarla beraber oyunda 1960'lardan günlük araçlara, son model yarışçı sistemleri ile ön plana çıkan araçlardan, oradan da farklı sistemlere kadar oldukça dikkat çekici araçların olduğundan bahsedebiliyor ve bu yarışlar içerisinde istediğiniz gibi yer alabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca oyunda bir yandan koleksiyonumuzu tamamlamaya çalışıyor, diğer yandan ise son model araçlarla beraber ön plana çıkmak durumunda kalıyoruz. Geliştirici ekibin belirttiğine göre yukarıda bahsettiğimiz gibi elbette farklı araç modellerinin olduğunu söyleyebilir ve bu araç modellerinin toplamda 30'dan fazla olduğunu söyleyebiliriz. Yani oyun içerisinde 30'dan fazla araba üreticisinin olduğunu aktarabiliyor ve bunlarla beraber her birinin farklı özellikleri ön plana çıkabiliyor. Elbette oyun içerisinde bir aracı yukarıda bahsettiğimiz gibi satın almadan önce deneme sürüşlerine katılabiliyor ve bu araçların deneme sürüşleri gerçekten de oldukça önem arz ediyor.
 
 
 
Çünkü her bir aracın burada kalkış stilleri, sürüş dinamikleri ve çok daha fazlası değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca aracın sürüş dinamiklerine hazırlanmak ve ezberlemek oldukça önem arz ediyor. Bu tarz yatarlarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendimize örnek yaptırabiliyoruz. Yapının içerisinde yer aldığımız süre boyunca günlük araçlardan son model arazi araçlarına kadar birçok çeşitli araç modellerine erişim sağlayabiliyoruz. Dikkat çekici detaylarla beraber yer alabileceğimizi yapım içerisinde açık dünyada gezip tozarken her bir bölgede farklı etkinliklerle, yarış unsurlarıyla ve çok daha fazlasıyla karşı karşıya kalabiliyoruz. Durum böyle olunca elbette bunlara katılım sağlayarak dilediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve aynı zamanda oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Her bir yarış boyunca kazanmak ve daha farklı hamleler gerçekleştirmekle beraber yine ödüllerin, oyun içi paraların ve çok daha fazlasının sahibi olabiliyoruz. Durum böyle olunca oyunda ne kadar çok yarış kazanırsak, o kadar çok daha kare geçebiliyoruz.

Yarış tutkunlarına hitap eden yapısı ile beraber her birimizi yansıtacak avatarları oluşturabileceğimiz ve Hong Kong sokaklarında istediğimiz gibi dolaşabileceğimiz yapımda çok sayıda sosyal mekanın olduğundan bahsedebilir ve her bir sosyal mekan içerisinde diğer oyuncularla takılabilir ve onlarla beraber etkileşim içerisine girebiliyoruz. Bu tarz yerlerde yeni insanlarla, yani diğer oyuncularla tanışabiliyor, araba tutkunuzu birlikte yaşamınıza olanak sağlayacak etkinliklere katılabiliyor. Etkileşime girdikten sonra farklı yarışlara katılım sağlayabiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki elinize alabiliyorsunuz. Zaten oyun içerisinde yapacağınız hamlelerin değişkenlik göstereceğini yukarıda bahsettik. Her bir oyuncu bu kısımlarda etkileşime girerek atölyelere, kalan merkezlerine, araç dealerlerine ve çok daha fazlasına geçiş sağlayabiliyor ve burada yapacaklarınız aslında gidişatınızı etkileyen türden olarak karşımıza çıkıyor.
 
 
 
Örneğin, araba bayilerini ilerleyerek burada arkadaşlarınızla beraber araçlar seçebiliyor, sürüş denemelerine katılabiliyor ve klan merkezlerine geçiş sağlayabiliyorsunuz. Klan merkezleri bildiğiniz üzere diğer oyuncularla beraber birlik olabileceğiniz ve kendinize ait bir ekip kurabileceğiniz yapım bünyesinde barındırıyor ve sosyal mekanlarda diğer araçlarla beraber klanların karşı karşıya geldiğini aktarabiliyoruz. Bununla beraber elbette gösteriş merakları kendi araçlarını ortaya çıkarabiliyor ve özelleştirdiğiniz araçlarla beraber ön plana gelebiliyorsunuz. Oyunda bir yandan yarışırken diğer yandan ise hava atmak elbette temel hedeflerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde kendinizi gösterişli bir hava içerisinde olabiliyor ve kendi avatarımızı oluştururken elbette bu sistemlerden yararlanabiliyoruz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2001 Yılında Piyasaya Sürülen En İyi Simülasyon Oyunları 2 2 Saat önce 2001 Yılında Piyasaya Sürülen En İyi Simülasyon Oyunları 2 Saat önce 2001 Yılında Piyasaya Sürülen Strateji Oyunları 2 Saat önce Ekim 2024'te Çıkacak Büyük Oyunlar: 17 Farklı Oyun 29 Eylül Final Fantasy 16 Complete Edition PS5 Konsoluna Çıktı 29 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler