9 Yıl Sonra GTA 5 İçin BattlEye Hile Güncellemesi Yayınlandı

21.09.2024 16:33 Mehmet Tandoğan

 
 
Rockstar Games tarafından 2013 yılında biz oyun severlere sunulan açık dünya aksiyon macera oyunu GTA 5 için yeni bir güncelleme yayınlandı. Bu güncelleme ile beraber BattleEye adıyla bir hile programı oyuna dahil edildi. Bu doğrultuda hilecilerin önüne geçilmesi hedefleniyor.
 
GTA Online'da hilecilere dur denilmek isteniyor 
 
 
 
Oyunun çıkışından bu yana yer almayan hile programının şimdi yayınlanması belli başlı eleştirileri beraberinde getiriyor. Bildiğiniz üzere oyunun PC sürümünde uzun bir süredir hile sorunları mevcuttu. Özellikle çevrimiçi mod olan GTA Online tarafında oyuncuların sıkça şikayet ettiğini görebiliyoruz. Hileciler sebebiyle oyunu bırakanlar, oyun zevkinin baltalanması ve daha birçok sebeple beraber, oyun bir noktada oynanamaz duruma geliyor.
 
Rockstar Games tarafından geliştirilen yeni hile programı sayesinde GTA Online tarafında hilecilerin önüne geçilmek isteniyor. Bununla birlikte bildiğiniz üzere GTA dünyasında oyun modları bir hayli önemli. Mevcut hile programı ile modların etkilenip etkilenmeyeceği bilinmiyor. Örneğin bir mod hile programı tarafından farklı bir şekilde algılanabilir ve bu da o modu kullanamaz duruma getirebilir. Umuyoruz ki geliştirici ekip bu durum için de bir çözüm getirir.
 
 
 
GTA 5 bizlere neler sunuyor?
GTA V oyununu hemen hemen hepiniz bilirsiniz. Oyun içerisinde açık bir dünya bulunuyor ve üç farklı karakteri kontrol ediyoruz. Burada yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi ilerleyebiliyor, buralarda neler olup bittiğini görebiliyor ve aynı zamanda arka planda yer alan hikayeyi deneyimleyebiliyoruz. Oyunun hem tek oyunculu hem de çevrimiçi çok oyunculu bir online yapısı bulunuyor. Hangi moda geçiş yapmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve oyuna dahil olabiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere, oyundaki değişimlerle beraber açık dünyayı keşfetmek durumunda kalıyorsunuz. Dilediğiniz şekilde keşfedebildiğiniz ortamlara doğru adım atabiliyor ve istediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Kendi hızınızla oyunu deneyimleyebileceğiniz yapım içerisinde dilediğiniz sistemlerle ön plana çıkmaya hazırlanabiliyor ve aynı zamanda oyundaki yerinizi almak durumunda kalıyorsunuz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi üç farklı karakter yer alıyor ve bu karakterleri en iyi şekilde kullanmak durumunda kalıyorsunuz. Her bir karakterin farklı bir arka plan hikayesi bulunuyor. Ancak bu karakterler bir noktada birleşmek durumunda kalıyor. Onun içerisinde yer aldığınız süre boyunca dikkat çekici ortamlara doğru geçiş yapabiliyor, her bir karakterin ne kadar etkili olduğu bir hikaye içeriği ile karşı karşıya kalabilir ve yapacağınız eylemlerle değerlendirmeleri göz önünde bulundurmak durumunda kalıyorsunuz. Not destekleriyle beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve kendinizi ona kaptırabiliyorsunuz. Hem ana görevler hem de yan görevler bulunuyor.
 
Açık dünyada bulunduğunuz süre boyunca bu yan görevleri elinizden geldiğince hızlı bir şekilde tam anlamaya çalışarak daha fazla hikaye içeriğinin sahibi olabiliyorsunuz. Bununla beraber, oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca çok oyunculu kısımda istediğiniz şekilde farklı sonuçlara geçiş yapabiliyor, bu sunucularda neler olup bittiğini de oradan görmeye hazırlanabiliyor ve dilediğinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda açık bir dünya bulunduğundan dolayı, bu açık dünyada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyor, buralarda aynı zamanda farklı hikaye içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve istediğiniz şekilde hızlı bir şekilde yerinizi alabiliyorsunuz. Bununla beraber, Los Santos şehri içerisinde farklı bölgelerde ilerlemek durumunda kalıyor ve oyunda tüm bu detayların ne kadar etkili olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca GTA 5 oyunu elbette yıllar boyunca süregelen büyük bir başarıyı bünyesinde barındırıyor. Bu başarıyla beraber şimdi ise GTA 6'nın yapım aşamasında olduğunu doğrulayabiliyoruz. Yayınlanan tek bir fragmanla beraber bu zamana kadar oyundan herhangi bir bilgi elde edemedik ve GTA 6 için beklentilerin bir hayli yüksek olduğunu vurgulamak gerekiyor.
 
GTA 5 oyununa geri dönecek olursak, elbette PC'ye özgü birçok özelleştirmenin olduğundan bahsedebiliyor ve aynı zamanda geniş bir mod desteğinin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Yani oyundan sıkılmanız hemen hemen olanaksız diyebiliriz. Bunun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu hikayeyi tamamladıktan sonra bile istediğiniz şekilde açık dünyada gezip tozabiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve karakterinize en iyi şekilde yönlendirebiliyorsunuz. Bununla beraber, oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerinizi alırken aynı zamanda açık dünyada etrafı keşfedebiliyor, farklı karakterlerle etkileşime girebiliyor, ek olarak hangi sistemlerle ön plana çıkmak istiyorsanız ona göre seçiminizi yapabiliyor ve hangi silahı kullanmak istiyorsanız bu silahları elinize, yani envanterinize atabiliyorsunuz. Bununla beraber, oyun içerisinde farklı karakterlerin farklı etkileşim sistemleri yer alıyor ve her bir karakterle gidebileceğiniz özel görevlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Ancak ortak görevlerle beraber de bir araya geldiğini aktarmakta fayda var. Bununla beraber, oyun içerisinde araçlar sürebiliyor, araç alabiliyor, polislere peşimize takabiliyor ve ortalığı kaosa sürükleyebiliyor. Sadece araçlar değil, motosikletler, tekneler, uçaklar ve çok daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz.
 
Tüm bunları istediğiniz gibi keşfedebiliyor, bunlarla beraber yarışlara ve etkinliklere katılım sağlayabiliyor ve tüm dünyayı keşfetmek durumunda kalabiliyorsunuz. Banka soygunlarından ürkütücü bir psikopat deneyimine kadar oyunda farklı şekillerde hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabiliyor ve dünyayı keşfetmek durumunda kaldığımız bir ortam içerisinde elimizden geleni yaparak buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. PC platformunda yer alan ben destekler ve geliştirmelere bakacak olursak, öncelikle PC'ye özgü özelleştirmelerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bununla beraber, 2 veya 3 monitör desteğinin de olduğunu aktarabiliyoruz. Bu sayede oyunu geniş ekranlarda deneyimleyebiliyor ve nasıl bir yapıya sahip olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda tak çalıştır kontrolcüler için de desteklerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Yani oyunu sadece klavye ve fare ile değil, aynı zamanda kontrolcülerle beraber de oynamanız elbette bu geliştirmelerle beraber mümkün olabiliyor.

Yapım içerisinde üçüncü şahıs bir kamera bakış açısı bulunuyor ve aynı zamanda burada geçiş yapabileceğiniz bir dünyada neler olup bittiğini öğrenebiliyorsunuz. Oyun içerisinde hayatta kalmaya çalışırken, aynı zamanda doğru zamanda doğru hamle yapmanın ne kadar önemli olduğunu vurgulamamız gerekiyor. Oyunda yer alan arka plan hikayesi hem ara sahnelerde hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve burada istediğimiz şekilde yer alabiliyoruz.
 
 
 
GTA Online tarafına bakacak olursak, burada farklı sunuculara geçiş yapabiliyor, kılanlar kurabiliyor, rol yapma unsurlarıyla beraber derin RP yapma işine girebiliyor ve burada arkadaşlarla beraber eğlenebileceğimiz bir ortamda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Aynı zamanda yine oyun salonlarına geçiş yapabiliyor, kısa yoldan para kazanma yollarını adım atabiliyor ve ek olarak burada zenginliğin göstergesi olan araçları garajınıza park edebiliyorsunuz. Oyun içerisinde aynı zamanda özelleştirme ve kişiselleştirme sistemleri yer alıyor. Karakterinize dilediğiniz şekilde özelleştirme yapabiliyor, sakallarını ekleyebiliyor, saçına, tipine ve her şeyine göz atabiliyor ve istediğiniz şekilde oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.

Bununla beraber, oyun içerisinde bir radyo sistemi bulunuyor ve hem araçlarda hem de motosikletlerde veya diğer unsurlarla beraber yer alabileceğimiz yapım içerisinde radyo kullanabiliyor ve yapımdaki radyo ile beraber istediğimiz şekilde eğlenceli şarkılarla geçiş yapabiliyoruz.
 

 
GTA V, dünya çapında milyonlarca oyuncu tarafından bilinen ve sevilen, açık dünya aksiyon-macera türünde bir oyundur. Oyun, Los Santos adlı büyük bir şehirde geçiyor ve üç ana karakterin kontrolünü oyuncuya sunarak eşsiz bir oynanış deneyimi sağlıyor. Bu karakterler; Michael, Franklin ve Trevor, her biri farklı arka plan hikayesine ve becerilere sahip olup, belirli görevlerde bir araya gelerek büyük soygunlara ve maceralara atılıyorlar. GTA V'de hem tek oyunculu mod hem de çok oyunculu çevrimiçi mod (GTA Online) bulunuyor. Tek oyunculu modda, oyuncular ana hikayeyi keşfederken, her üç karakter arasında geçiş yaparak Los Santos’un tehlikeli dünyasında ilerleyebiliyorlar.
 
Oyuncular, ana görevler ve yan görevler aracılığıyla şehrin farklı bölgelerinde dolaşabiliyor ve her karakterin kişisel hikayesini deneyimleyebiliyor. Michael, bir eski banka soyguncusu, Franklin, küçük çaplı suçlardan çıkış arayan bir genç ve Trevor, kaotik ve düzensiz bir yaşam süren eski bir askerdir. Üçü, ortak bir amaç doğrultusunda bir araya gelir ve şehrin suç dünyasında hayatta kalmaya çalışırlar. Hikaye bu şekilde ilerlerken, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız elbette göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Daha önce oyuna göz atmadıysanız, muhakkak oynamanızı öneriyoruz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı 7 Saat önce Warframe: 1999 İçin Ücretsiz Demo Sürümü 16 Ekim'de Geliyor 7 Saat önce Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı 7 Saat önce Lords of the Fallen 2 Detayları Sızdırıldı: İşte Sahip Olacağı Yenilikler 8 Saat önce Star Wars Outlaws'ın Şimdiye Kadar Sadece 1 Milyon Sattığı Bildirildi 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler