ArcheAge Chronicles'tan Dikkat Çekici Oynanış Videosu

27.09.2024 12:36 Mehmet Tandoğan

 
 
Kakao Games adlı bir oyun stüdyosu tarafından şu anda geliştirme aşamasında bulunan çevrimiçi odaklı aksiyon rol yapma oyunu ArcheAge Chronicles için yepyeni bir video yayınlandı. Haberimizin en altından izleyebileceğiniz video sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve oldukça etkileyici aksiyon ve savaş sistemi ile karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz.
 
ArcheAge Chronicles'ın savaş sistemi oldukça ilgi çekici
 
 
 
ArcheAge Chronicles açıklanan detaylara göre hem PlayStation 5 hem de PC için piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Aksiyon ve rol yapma deneyimini bizlere sunmayı hedefleyen oyun, temel olarak ArcheAge serisinin devam oyunu olarak nitelendiriliyor.
 
Unreal Engine 5 oyun motoru ile desteklendiği bildirilen ancak resmi olarak doğrulanmayan yapımda açık bir dünyayı keşfetmeye çalışıyor, kendimize ait bir ev alabiliyor, bu evi özelleştirebiliyor, karakterimizi geliştirebiliyor, istatistiklerini yükseltebiliyor ve çok daha fazla mekanikle karşı karşıya kalabiliyoruz. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun 2025 yılı içerisinde piyasaya sürülmeyi bekliyor.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Çevrimiçi çok oyunculu yapısı ile beraber ön plana çıkmaya hazırlanan ve akabinde ise orta çağ temasıyla bizlere sunulan yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, karakterimizi geliştirebiliyor ve öncüler çağının burada gelip çattığına söyleyebiliyoruz. Heyecan verici aksiyon sistemi ile beraber ön plana atılabileceğimiz yapım içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun oynanış videosu yayınlandı. Bu videoya bakacak olursak, gerçekten de tok bir aksiyon sisteminin ve vuruş hissiyatının olduğundan bahsedebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun gerçekten de şu aşamada oynanması gereken projeler arasında yer alıyor ve muhakkak yer verilmesi gerektiğini tavsiye edebiliyoruz. Ancak oyun tamamen çevrimiçi çok oyunculu bir yapıya sahip olduğu için elbette bu tarz oyunlar ne yazık ki sürekli olarak oynanmak durumunda kalıyor ve zamanınızı çalan detaylar arasında yer alıyor. Doğru şekilde bir sistemin sonu olmasını beklediğimiz yapım, elbette tüm oyuncuların bir araya gelebileceği açık dünyayı sunuyor ve açık dünya içerisinde farklı madenlere doğru inebiliyor, mağaralara geçiş yapabiliyoruz. Sular üzerinde gemilerle ilerleyebilir ve çok daha fazla detay ile beraber kendi yolumuza bakabiliyoruz.
 
Bir yandan tuhaf maceralara atıldığımız, diğer yandan ise tuhaf düşmanları ortadan kaldırdığımız yapım, hem yeni gelen oyuncuları hem de deneyimli oyunculara hitap ediyor. Dolayısıyla buna göre kendi aksiyon sistemimizi oyuna dahil edebiliyor ve istediğimiz şekilde hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımızı yön verebiliyor ve bu yön verme ile beraber aynı zamanda kaderimizi belirleyebiliyoruz. Bu kapsamda derin bir geçmişe sahip bir dünyada yer aldığımız yapım içerisinde buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, öykülerle ve maceralarla dolu bir dünyada yerimizi almaya hazırlanabiliyor ve gönülleri fethedecek bir sistemin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Geliştirici ekip bu noktada oldukça üst seviye bir sistemin bizlere sunulacağını aktarıyor ve aynı zamanda arka planda yer alan görevlerin, hikayelerin ve evrenin gerçekten de dikkat çekici olduğuna vurgu yapıyor. Dolayısıyla bu tarz detaylarla beraber çevrenin unsurların harmanlandığı oyun bakalım bizlerin nasıl bir deneyim sunacak; hep birlikte göreceğiz.
 
 

Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde yapacağımız hamlelerin gidişatıyla beraber kendi karakterimizi geliştirebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrendikten sonra elbette yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor ve derin bir geçmişe sahip heyecan verici bir dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabiliyoruz. Oyunda her bir ortamda farklı düşmanlar, atmosferler, görevler, ekipmanlar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Oyunda farklı karakterlerle beraber ilerleyebiliyor, bu karakterlerin derin mekanikleriyle karşı karşıya kalabiliyor ve karakterimizi geliştirirken elbette hangi yeteneklerini ön plana çıkarabileceğimizi biz belirleyebiliyoruz. Durum böyle olunca bu tarz oyunlarda her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı şekillerde aksiyona dahil olabiliyor, kendi stratejilerini ve doğru zamanda doğru hamlelerini öne çıkarabiliyor. Bu tamamen sizin kişisel deneyiminize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Oyunda yer aldığınız süre boyunca tüm bu detaylarla beraber kendimize özgü bir plan ve proje ortaya dökebiliyor ve yapacağımız tahminlerin yukarıda bahsettiğimiz gibi ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Aynı zamanda burada farklı becerileri ve istatistikleri ön plana çıkarabiliyor, hangi karakterle ilerleyebileceğinize siz karar verebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Öncüler çağının yer aldığı yapım içerisinde farklı topraklara doğru ilerleyebiliyor, buralarda ilerledikten sonra şöhret puanı kazanabiliyor ve deneyimli bir kaşif olarak ilerlerken aynı zamanda bir ticari şirketin üyesi olarak da geçiş yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla burada hangi rolü üstlenmek istiyorsanız ona göre kendi seçiminizi gerçekleştirebiliyor ve türlü heyecan verici çatışmalara da geçiş yapabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyunda rol yapma unsurları ve mekanikleri bir hayli ön plana çıkabiliyor ve tarihe karışan bir dünya ile iç içe olarak oyundaki yerimizi almak durumunda kalıyoruz. Oyunda aynı zamanda geçmiş kültürlere dayalı ikonik anların ve ortamların bizlere sunulacağını söyleyebilir ve ortam ve atmosfer açısından da gerçekten üst düzey bir yapıyla karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunda elbette farklı ortamlara doğru ilerlerken bu ortamları keşfedebilir, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, burada yer alan karakterlerle etkileşime girebiliyor ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken aynı zamanda bu oyunun hızını kendimize göre ayarlayabiliyor ve nasıl bitirmek istiyorsanız ona göre kendi hamlelerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda oyunun hızı ve tarzı size göre değişkenlik gösterebiliyor.

Ek olarak yapım içerisinde elbette farklı gizemli karakterlerle tanışabiliyor ve onların arka planda neler yaşadığını öğrenmek durumunda kalıyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber korkunç bir hava aracının kazası ile beraber ilgilenebiliyor, farklı gizemli olaylara doğru geçiş yapabiliyor ve dünya içerisinde farklı rastgele olayların olacağını da aktarabiliyoruz. Elbette kendi sırlarını ve amaçlarını taşıyan birçok esrarengiz karakterle tanışırken onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebiliyor ve geçmişi gün yüzüne çıkarmak için büyük bir mücadeleye atılabiliyoruz. Burada heyecan verici savaşlarla beraber oyunda kullanabileceğimiz silahların değişkenlik gösterdiğini aktarabiliyor ve karakterimizin yeteneğiyle beraber irili ufaklı düşmanların haricinde bir de patron savaşları ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere patron savaşları gerçekten de oldukça dikkat çekici bir yapıyı bünyesinde barındırıyor ve diğer oyunlarda olduğu gibi öncelikle patronları ortadan kaldırmak için onların nasıl bir yapıya sahip olduğunu görebiliyor ve saldırı setlerini ezberlemek tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber oyunda farklı amaçlarla hamlelerle ilerlemek durumunda kalıyor, düşmanlara yani patronlara karşı kendi hamlelerimizi gerçekleştirebiliyor, onların üzerine yıldırımlar, şimşekler ve çok daha fazlasını atabiliyoruz, zeminleri parçalayabiliyor ve çok daha fazla detayla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Oyunda hem yakın dövüş hem de menzilli dövüş silahları bulunuyor ve bunlarla beraber farklı büyüleri yapabiliyor, düşmanlara karşı yakından kılıcımızı savurabiliyor ve elimize aldığımız asayla beraber oldukça fazla büyüyü düşmanlara karşı getirebiliyoruz. Tüm bu detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde yerimizi alırken aynı zamanda burada ne kadar çok ciddi olayların döndüğünü anlamaya çalışıyor ve etrafı ne kadar çok keşfedersek o kadar çok olaylar hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda sırada neler olacağı konusunda elbette oldukça heyecanlanabiliyor ve düşmanları ortadan kaldırmak için yanımıza arkadaşlarımızı davet edebiliyor, onlarla bir parti kurabiliyor ve düşmanlara karşı hep beraber gelmek durumunda kalabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli deneyimin kilidini açabiliyor ve sırtınızı bu şekilde kollayabiliyorsunuz. Aynı zamanda onlarla sohbet edebilir, farklı planlamalar kurabiliyor ve doğru zamanda doğru hamleler yaparak birbirinize destek olabiliyorsunuz.

İlgi çekici ortamlarla beraber heyecan verici çatışmalara doğru geçiş yapabiliyoruz ve burada yer aldığımız süre boyunca farklı büyüleri kullanmak tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyunda farklı tarzda büyü türleri bulunuyor ve bu türlerle beraber düşmanları gafil avlayabilir ve onların zayıf noktalarını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca düşmanları aniden saldırabiliyor, onların saldırılarından kaçınabiliyor ve çok daha fazlasıyla beraber dikkatimizi üzerine çeken tuhaf detaylarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bununla beraber oyunda elbette yanımıza farklı karakterlerle gelebilecek olan
oyuncuları davet edebiliyor, onlarla neler olup bittiğine bir bakış atabiliyor ve oyundaki hikaye görevlerini beraber tamamlayabiliyoruz. Yapım içerisinde ilerlerken bizim sürekli olarak diken üstünde kalabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve kendimizi oyuna kaptırabiliyoruz. Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi devasa çok oyunculu bir yapının olduğundan bahsedebilir ve birçok farklı silahın ve yeteneğin arasından seçim yapabiliyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda ne kadar çok aksiyon türü ve şeması bulunuyorsa o kadar çok oyunda özgürlüğümüzü hissedebiliyor ve farklı türlerle beraber elbette kendi oyun tarzımızı oyuna dahil edebiliyoruz.
 
Bununla beraber yapımda kuvvetli düşmanlara karşı elbette kendi aksiyonumuzu ön plana çıkarabiliyor, kendi yapacağımız dizilimlerle beraber yeteneklerimizi özelleştirip kişiselleştirebiliyor, uzun ve menzilli ölümcül saldırılar gerçekleştirebiliyor ve bununla beraber büyü güçlerimizi de düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Aynı zamanda yapım içerisinde saldırıları engelleyebiliyor, karşı düşmanların saldırılarını savuşturabiliyor ve kendimize en iyi şekilde düşmanlardan koruyabiliyoruz. Düşmanların tam saldırdığı anda sağa sola doğru hamleler yapabiliyor, karakterimizle beraber zıplayabiliyor, çatışma sırasında kendi tarzımızı seçebiliyor ve karakterimizin çevikliğinden ve hızından yararlanabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda aksiyona giriş yaptığımız esnada elbette oldukça fazla seri hareket etmemiz gerekiyor. Eğer sabit durursak ne yazık ki düşmanların adeta yeme haline gelebiliyoruz ve düşmanlardan büyük oranda dayak yiyip canımızın azaldığını görebiliyoruz. Bu sayede elbette daha da uzun vakitler geçirebileceğimiz bir yapı ile karşı karşıya kalabiliyoruz ve bu kapsamda karakterimizi güçlendirmek temel hedefimiz diyebiliyoruz.
 
 

Oyunda eşsiz özelliklerin ve yeniliklerin olduğundan bahsetmekte fayda var. Burada avcılık, toplayıcılık, çiftçilik ve üreticilik gibi farklı rollere bürünebiliyor ve farklı meslek dalları üzerinde usta olmak durumunda kalıyorsunuz. Bu mesleki yetenekleri keşfederken elbette, örneğin bir demirci olduğunuzda kendi kılıcınızı kendiniz dövebiliyor, farklı istatistikler ortaya dökebiliyor ve kılıcınızın ne kadar güçlü olduğunu doğrudan gözlemleyebiliyorsunuz. Bununla beraber oyun içerisinde elbette farklı meslek türlerinin sizlere sağladığı bonuslar ve avantajların olduğundan da bahsetmekte fayda var.
 
Çok çeşitli yeteneklerle, mesleki unsurlarla ve çok daha fazlasıyla beraber ilerleyebileceğiniz yapımda yeni tarifler öğrenebiliyor, diğer oyuncularla beraber ticaret yapabiliyor ve üst düzey silahları, kılıçları ve çok daha fazlasını elinize alabiliyorsunuz. Durum böyle olunca oyun içerisinde aslında bir ticaret sisteminin, para döngüsünün ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Heyecan verici ticaret sistemleri ile beraber tehdit altındaki bölgelerden geçebiliyor, dostlarımızla birlikte savaşa biliyor ve farklı görevlere doğru adım atmak durumunda kalabiliyoruz. Ticaret yollarını düşmanlardan koruyabileceğimiz ve aynı zamanda ölümcül düşmanlara karşı gelebileceğimiz yapımda zamana nasıl geçtiğini anlamadan elbette efsanevi bir oyuncu olmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyoruz.
 
 

Genel olarak toparlayacak olursak, oyunun içerisinde hızlı bir şekilde mücadeleye atılabiliyor, kendi tarzımızla oyuna dahil olabilir ve kendi aksiyon tarzımızı oyuna dahil ederken elbette hangi yapıyla ilerlemek istiyorsak ona göre kendi seçimlerimizi gerçekleştirebiliyoruz. Çevrimiçi çok oyunculu bir yapıyla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda dostlarımızı yanımıza toplayabiliyor, müttefikler edinebiliyor, silahlarımızı hazır hale getirebiliyor ve her bir aksiyona daha güçlü bir şekilde çıkmamız gerekiyor. Kendi kaderimizi belirleyebileceğimiz yapıya göz atmanızda fayda var diyebiliriz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2si1: Yerli Yapım Anomaly President ve Switch 2 Söylentileri 15 Dk önce Dagon: Complete Edition Konsollar için Duyuruldu 28 Eylül Uzay Savaş Oyunu Rogue Flight Konsollar ve PC için Duyuruldu 28 Eylül Venus Vacation PRISM: DEAD OR ALIVE Xtreme PS5, PS4 ve PC için Duyuruldu 28 Eylül Nine Sols 26 Kasım'da PS5, Xbox Series, PS4, Xbox One ve Switch'e Geliyor 28 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler