Horizon: Zero Dawn'ın Yapım Maliyeti Açıklandı

01.03.2017 10:48 Gazali Çetinkaya

 
   PlayStation 4'e özel olarak sunulan Horizon: Zero Dawn'ın yapım maliyeti açıklandı.
 
   Hollanda ulusal gazetesi ile gerçekleştirilen bir röportaja göre de Horizon: Zero Dawn'ın yapımı en az 45 milyon euro / ~47 milyon dolar tuttu. Üretim aşaması öncesi dahil toplamda 6 yıl boyunca geliştirilen Horizon: Zero Dawn'da Guerrilla Games'ten 250 civarında kişi ve dış kaynak olarak da 100 Çinli çalıştı. Belirtilene göre üretim aşaması öncesindeki çalışan sayısı ise 20 civarındaydı.
 
   Karşılaştırma amaçlı The Witcher 3: Wild Hunt'ın yapım maliyeti + pazarlama 81 milyon dolar, Grand Theft Auto V'in ise yapım maliyeti + pazarlama 265 milyon dolar civarındaydı. 
 
   Killzone oyunları ile tanıdığımız Hollanda / Amsterdam merkezli geliştirici stüdyo Guerrilla Games'in açık dünya aksiyon rol yapma oyunu Horizon: Zero Dawn, 28 Şubat 2017 tarihinde Kuzey Amerika'da çıkış yaptı ve oyun bugün de (1 Mart 2017) Avrupa bölgesinde çıkışını yapıyor. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Horizon Zero Dawn Platformlar: PS4 PC Geliştirici: Guerrilla Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Action Çıkış Tarihi: 28 Şubat 2017
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 36 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 19 Eylül Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 19 Eylül Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 19 Eylül Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 19 Eylül Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 19 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler