THQ, EA'yı UFC Lisansından Ötürü Dava Etti

10.10.2013 12:43 Talha Aynacı

 
   Amerika'nın Delaware eyaletinde açılan bir dava kayıtlarına göre THQ mezarında olsa dahi haklarını korumaya devam edeceğini gösteriyor. Zira firma EA'yı UFC lisansını satın alırken usulsüzlük gerçekleştirdiğini öne sürerek dava etti.
 
   Rapora göre THQ, 2011 yılında finansal yönden zarara uğramaya devam ederken uDraw tabletinin 2011 tatil sezonunda beklenen satış rakamlarına ulaşamaması ve buna mukabil çok daha büyük kayıpların yaşanmasıyla elinde bulundurduğu bazı çok önemli oyun markalarına (ki buna yeni UFC oyunu da dahilmiş) maddi destek sağlayamayacak duruma gelmiş.
 
   Bu dönemde EA ile görüşmelere başlayan THQ, THQ firmasının bütünüyle EA'ya satılması üzerine konuşmalar gerçekleştirmiş. Tabii bu görüşmeler esnasında THQ'nun şirket için finansal durumu, ellerindeki oyun markalarının değerleri ve sıradaki UFC serisinin markette daha geniş kitlelere ulaştırılması için yapılan planları EA ile paylaşmış. Yapılan pek çok görüşme, üst düzey toplantılar ve önemli bilgi paylaşımları sonrasın, 12 aralık tarihinde EA müzakereleri olumsuz olarak bitirmiş.
 
   THQ'nun iddasına göre EA bundan sonra bağımsız bir firma olan Zuffa'ya yanaşmış ve görüşmelerden elde ettiği bilgileri Zuffa ile paylaşarak UFC lisansını almada pozisyonunu güçlendirmek için paravan şirket olarak kullanmış.
 
   Şimdi ise THQ, değerinin çok altında satılan UFC serisi ederinin kendilerine verilmesini istiyor. Elbette EA tüm bu iddaları reddediyor ve şimdi kendi çatısı altından çıkacak UFC Sports'un 2014 yılında yapacak çıkışını bekliyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
UFC Undisputed 3 Platformlar: PS3 XBOX 360 Geliştirici: Yuke's Dağıtıcısı: THQ Tür: Spor Çıkış Tarihi: 18 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
RedTurkei 10.10.2013 12:46:00

kickstarter yapsalardı firmaları kurtulmuştu var bunda bir iş. ea parmağı olduğunu düşünüyorum şirket içerden batırıldı

SenJi 10.10.2013 12:51:10

quote:

Orijinalden alıntı: RedTurkei kickstarter yapsalardı firmaları kurtulmuştu var bunda bir iş. ea parmağı olduğunu düşünüyorum şirket içerden batırıldı
Bende öyle düşünüyorum.THQ batmasaydı şuan EAyı hatta rockstara oyun kalitesin kafa tutucak 1. sınıf bir oyun yapımcısı olucaktı.Çünkü THQyu bilen bilir oyuncuyu düşünen para kazanmak upruna multy yerine kalteli singel ile oyuncuları tekrardan singel modununu oynanattı.Öbür tarafta oyun kavramını sadece multyplayer olarak gören EA şirketinin tam zıttı oldu ve bu durum EAnın aleyhineydi.

alito 10.10.2013 13:34:04

EA, altın dışkıyı azimle sı..rak hak eden ender firmalardandır. Bunu her firma yapamaz, o yüzden bu tür haberlerin çıkmasını yadırgamıyorum. Bir tanede ben vereyim.

BlackBeasT 10.10.2013 16:19:05

THQ üzerinde oyunlarından 1 tanesi kendi bünyesinde önemli oyunları olan THQ battı daha doğrusu batırdılar. İş hayatı bööledir doğrusan dürüstsen seni dışarda tutana kadar üstüne gelirler.

Frozen Grenadier 10.10.2013 17:37:26

ufc ne wwe ne mma ne?

Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Marvel Rivals İçin PvE Mod Planları Bulunmuyor 15 Şubat STALKER 2 İçin Beklenen Büyük Güncelleme Yayınlandı 15 Şubat Epic Games Kış İndirimleri: 100 TL ve Altındaki Oyun Önerileri 15 Şubat Garena Delta Force Mobil Kapalı Beta Testi Başlıyor! 15 Şubat Assassin's Creed Shadows Konsollarda 4K/60 FPS Moduna Sahip Olacak 14 Şubat
Forumdan Konular
DH'den Haberler