10) Anarky
Yetenekli bir hacker, dövüş ustası, yüksek istihbarat
Anarky, Batman: Arkham Origins’te Gotham City’deki kaos ortamını avantaja çeviren anarşist bir filozof olarak hiç de küçümsenmeyecek bir rol ile karşımıza çıkmıştı. Çizgi romanlardaki kötü karakterler arasında felsefesi en ilginç olan karakter olmasına rağmen hiçbir zaman görmesi gereken ilgiyi göremedi.
Anarky ile açık dünya oynayışlı çok güzel bir anti-hero oyunu yapılabilir. Şöyle düşünebiliriz; Infamous: Second Son’ ın daha karanlık, daha yer küreye yakın hali. Ayrıca hikaye olarak da Anarky’nin felsefesinden yararlanıp karma inanışına dayanan iyi adam/kötü adam geçişleri düşünülebilir.
9) Mr. Freeze
Dahi, insan üstü bir dayanıklılık, buz silahı
Mr.Freeze belki de üstüne yapışan Schwarzenegger yaftasından ötürü hep kusurlu bulunacak ama bu onun Batman çizgi romanlarındaki en heyecan verici kötülerden biri olmadığı anlamına gelmeyecektir. Şöyle ki hasta olan eşini tedavi edebilmek için kötülüğe baş koyan Mr.Freeze kesinlikle diğer saf şeytan kötü adamlardan daha sempatik.
Mr.Freeze’i Batman oyunlarında ana kötü karakter olarak göremedik ama b
ölüm sonu dövüşlerinde bize kendisine özel oyunu yapılsa çok iyi olur diyebileceğimiz kadar ipucu verdi. Hem bir düşünsenize tamamen karlarla kaplı estetik bir Gotham City ve oyun sonunda video oyun tarihinin en mükemmel yüzleşmelerinden biri…
8) Professor Pyg
Yetenekli bir cerrah, kimyager, deli
Çizgi roman kadrosuna 2000li yılların ortasında katılsa da Batman’in karşılaştığı en korkunç düşmanlardan biri. Çılgın zulüm teknikleri Joker ile neredeyse aynı seviyede olan Prof.Pyg’in çizgi romanda içinde bulunduğu anlar en korkunç ve karanlık anlar bile olabilir.
Prof.Pyg’in amacı bütün insanları kendine göre kusursuz yapmak ama sandığınızdan farklı bir şekilde. Kurbanlarına oyuncak bebek yüzü eklemek ve beyin ön loblarını çıkartmak suretiyle onlar kendisine itaat edecek birer ‘Dollatron’a çevirir.
Arkham serilerindeki karanlık elementlerinden dolayı alınan övgüleri göz önünde bulundurursak tam olarak korku ögelerine dayalı bir Batman oyununu kim istemez. Böyle bir oyunda yeterince tanınmamış hikayesi sır gibi olan Prof.Pyg biçilmiş kaftan olabilir.
6) Joker
Dahi, çılgın, yetenekli bir kimyager
Joker’in baş düşman olarak senelerce oyunlarda ve filmlerde gördük bundan yana bir sıkıntı yok. Bunlara rağmen çocuksu, çılgın ama bir o kadar da zararlı ve psikopat olan bu ünlü palyaçoyu kontrol etmeyi hepimiz istedik.
Joker’in hala oyunu olmamasının nedenleri arasında belki de sahip olduğu korkutucu zalimliği etkili diyebiliriz. Kan revan içindeki oyunların Almanya gibi ülkelerde yasaklandığı bir gerçek. Ancak oyuna yaş sınırı konacağını göz önüne alırsak, yaş sınırı üstündeki oyuncular keyif alacaklardır.
5) Deadshot
Siber bir göz, usta bir keskin nişancı, kiralık katil
Çoğu zaman kendisinden biraz daha ünlü olan Deathstroke’un gölgesinde kalsa da dünya üzerindeki en yetenekli keskin nişancılardan biri olduğunu unutmamak gerek. Iskaladığı tek bir hedef var; Batman.
Deadshot’un kendisini kontrol ettiğimiz bir oyun gayet güzel olurdu; çok fazla bir şeye gerek yok Batman oyunlarında kullanılan gizlilik ve platform ögeleri bir suikastçi oyunu için ideal. Aksiyon odaklı, doruğa çıkan zorluk seviyeleriyle çok çok zor hedeflerini vurmak…. Senaryosunun iskeleti de -Deadshot’un sadece para için çalıştığını hesaba katarsak- kiralık katil etiketi üzerine kurulabilirdi.
4) Calendar Man
Günlere takıntılı, mucit, dahi
Son oyunlarında daha çok dövüş ve gizlilik ögelerine odaklanılsa da göz ardı edilen önemli bir nokta Batman’in üst düzey bir dedektif olduğudur. Arkham serisinde bazı sahnelerde yerde parlak olarak ipuçları dikkatimizi çekiyordu ama bunların script sahnelerden ibaret olduğunu unutmamak gerek. Ace Attorney and Divinity: Orginal Sin gibi oyunlar gösterdi ki oyuncular gizemli olayları çözebilirler. Bu da aklımıza bir soru getirdi; neden Batman oyunlarında bunu yapmamıza izin vermiyorlar?
Ana kötü karakterin Calender Man olduğu bir oyunda Batman’in dedektiflik yeteneklerine odaklanılabilir. Riddler kadar popüler olmasa da Calender Man de ürpertici, Hannibal-vari bir karakter. Calender Man, cinayetlerini belli günlerde işleme takıntısı ile dünyanın en mükemmel dedektifinin tekrar işine koyulmasını sağlayacaktır.
2) Victor Zsasz
Atletik, Ne yapacağı kestirilemeyen, Deli
Victor Zsasz kesinlikle Batman’in düşmanları arasında en korkunçlarından. Psikotik bir seri katil olan Zsasz öldürdüğü her kurbanı için vücuduna bir çizik atan bir karakter; vücudunun çizgilerle kaplı olduğunu düşünürsek yeterince korkunç değil mi?
Zsasz diğer süper kötü karakterler gibi değil; ne insan üstü yetenekleri var ne de gösterişli aletleri. Elindeki tek özelliği sadistik çılgınlığı.
Eğer DC Comics çocuksu oyunlar yerine gerçekten cesarete dayalı bir oyun yapmak isterse
Victor Zsasz aradıkları kötü adam olabilir. Batman’in Gotham’da bir psikopatı kovalaması, dedektifliğini kullanması ve daha karanlık olan yeraltı suç dünyasına girmesi yetişkinlere hitap eden bir oyun
1) Scarecrow
Psikoloji uzmanı, korkuyu bir silah olarak kullanması, kimyager
Video oyun dünyasına Arkham Asylum ile önemli bir adım atan Scarecrow, karşımıza dehşet verici bir anda çıkıyordu ve bu karakterler yaptığımız boss savaşları da oyunun en iyi anlarını oluşturuyordu.
Arkham serisinin gittiği yönü düşünürsek Scarecrow ana kötü karakter olarak sıradaki oyunlarda karşımıza gelmesi keyifli olurdu. Her ne kadar Arkham Knight’ın senaryosunda birkaç bölümde ortalığı terörize edecek olsa da biz direk ona odaklanan, fonda Gotham City’i kaplayan korku faktörüyle birlikte geliştirilen bir oyun hayal edelim.