Zombi Efsanesi Geri Dönüyor: Dying Light: The Beast Duyuruldu!

21.08.2024 18:59 Mehmet Tandoğan

 
Techland, yepyeni bir duyuru ile beraber açık dünya aksiyon hayatta kalma oyunu Dying Light: The Beast'i tanıttı. Açıklanan detaylara göre oyun PlayStation 5, Xbox Series, PlayStation 4, Xbox One ve PC (Steam, Epic Games Store) için piyasaya sürülecek.
 
Ana oyundan bağımsız bir paket 
 
 
 
Dying Light: The Beast, serinin ilk oyununda yer alan efsanevi karakter Kyle Crane’i geri getiriyor. Özenle hazırlanmış kırsal bir bölgede geçen ve ana oyundan bağımsız olarak oynanabilen bu yapım, Dying Light 2 Stay Human'ın “Ultimate Edition” sürümüne sahip olan kullanıcılara tamamen ücretsiz bir şekilde sunuluyor. Dolayısıyla herhangi bir ek ücret ödemek durumunda kalmıyorsunuz. Ancak bu sürüme sahip değilseniz ek bir ücret ödemek durumundasınız.
 
Dying Light: The Beast, bir zamanlar popüler bir turistik mekan olan Castor Woods bölgesinin kıyamet sonrası temasını yansıtıyor. Oyunun temel hikayesi içerisinde ana karakterimiz, 13 yıl boyunca üzerinde yapılan deneylere katlandıktan sonra kaçma fırsatı buluyor ve intikam arzusuyla  bizi tutsak edenleri ortadan kaldırmak için büyük bir mücadeleye atılıyoruz.
 
Oyunun şu anda çıkış tarihi açıklanmadı. İlerleyen süreçte daha fazla detay bekliyoruz.
 
 
 
Oyun bizlere neler sunacak?
 
Zombi kıyameti içerisinde yer aldığımız ve ikonik bir karakterle karşı karşıya kalacağımız yapım içerisinde Dying Light'ın ilk oyunu ile beraber ön plana çıkan Kyle Crane adlı karakter, yeni oyunla beraber gelmeye hazırlanıyor. Özenle hazırlanmış kırsal bir bölgede geçen yapım içerisinde ana oyundan bağımsız bir yapı ile karşı karşıya kalıyor ve dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz içeriklerle ve silahlarla oyundaki yerimizi alabiliyoruz. Zombi kıyameti içerisinde yer aldığımız süre boyunca açık dünya içerisinde gezip tozabiliyor, hayatta kalmanın ne demek olduğunu burada anlayabiliyor ve aynı zamanda görevlerimizi yerine getirerek zombi kıyametini ortadan kaldırmak durumunda kalıyoruz. Burada sadece biz değil, aynı zamanda diğer taraftan yaşayan grupların ve hayatta kalan grupların olduğunu söyleyebiliyor ve yer yer de bu yaşayan gruplarla kapışmak durumunda kalıyoruz. Dolayısıyla burada sadece zombiler düşmanımız değil, aynı zamanda insanların da karşımıza çıktığını aktarabiliyoruz.
 
Elbette onları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kalıyor ve elimize alabileceğimiz yakın dövüş ve menzilli dövüş silahları ile beraber istediğimizi gerçekleştirebiliyor ve düşmanlara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda yapacağımız hamleleri en iyi şekilde tartabiliyoruz. Yapım içerisinde ek bir ücret ödemeden oyunu oynama şansına sahip olabiliyorsunuz. Yukarıda bahsettiğimiz gibi ikinci oyunun Ultimate Edition sürümüne sahipseniz, yeni çıkacak olan bu yakın tamamen ücretsiz bir şekilde sizlere sunulacak ve kütüphanenize eklenecek. Dolayısıyla bu da oyun içerisinde yer alabileceğiniz ve bedava uygun bir şekilde elde edebileceğiniz unsurlar arasında bulunuyor. Dikkat çekici unsurlarla ilerlemeye çalıştığımız ve yapacağımız hamlelerle beraber gidişata yön verebileceğimiz yapım, ikonik karakteri ve zombi avcısını beraberinde getiriyor ve ilk oyunda elde ettiğimiz o duygusal bağı yeniden kazanmaya hazırlanıyoruz.

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca, yine önceki seri oyunlarında olduğu gibi en yeni silahları elde edebiliyor, zombilere karşı istediğimiz şekilde davranabiliyor, onları tuzaklarımıza çekebiliyor, yakın dövüş silahlarıyla ortadan kaldırabiliyor veya tamamen menzilli silahlarla, tabancalarla, makineli tüfeklerle, pompalı tüfeklerle ve çok daha fazlasıyla onları paramparça edebiliyoruz. Bunun yanı sıra oyunun grafikleri ve animasyon tarzı, ikinci oyunda benzer şekilde olacağı vurgulanıyor. Zaten ikinci oyun içerisinde bildiğiniz üzere parkur tabanlı bir yapı bizlere sunuluyordu ve bu yapım içerisinde de aynı şekilde bu sistem devam ettirilecek ve elimizden geleni yaparak bu dünyada hayatta kalmanın yollarını arayabileceğiz.
 
 
 
Bir zamanlar popüler ve turistik bir mekan olan bölgede bulunduğumuz yapımda, aradan geçen 13 yıl boyunca neler olup bittiğini öğrenmeye çalışacak ve bir yandan etrafı keşfederken diğer yandan ise buralarda neler olup bittiğini öğrenmeye çalışarak hikaye konusunda bilgi sahibi olabileceğiz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra heyecan dolu zombi macerasında yer aldığınız süre boyunca etrafı keşfederek çeşitli ipuçlarını elde edebiliyor, mühimmatınızı tazeleyebiliyor, yeni silahlar elde edebiliyor ve çok daha fazlasıyla oyundaki yerinizi alabiliyorsunuz.
 
Yapılan deneylere katlandıktan sonra kaçtığımız ve intikam arzusuyla beraber tutsak edilen yere doğru tekrar bir geçiş yapmaya hazırlandığımız yapımda, arka plandaki hikaye tamamen bunun etrafında dönüyor ve 13 yıl boyunca bizlere yapılan işkencenin artık sonuna gelmiş bulunuyoruz. İntikam mücadelesi ile beraber ilerlemek durumunda kaldığımız ve bizi tutsak edenlerin peşine düştüğümüz yapımda, arka planda aslında daha farklı olayların döndüğünü ve hikaye kapsamında da geliştirici ekibin belirttiğine göre bizleri tatmin edici bir deneyimle karşı karşıya kalabileceğimizi aktarabiliyoruz. Bunun yanı sıra arka planda yer alan hikaye, hem ara sahnelerle hem de karakterler arası diyaloglarla bizlere aktarılıyor ve kendimizi burada oyuna kaptırmak durumunda kalıyoruz. Üzerimizde yapılan acımasız deneylerden sonra özgürlüğümüze kavuşan ve efsanevi bir zombi avcısı olarak karşımıza çıkan ana karakterimiz burada yerini almaya hazırlanıyor ve arka planda hala iyi insanların olduğunu ve bu iyi insanlarla beraber düşmanları ortadan kaldırmak gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Bölgede esir düştüğümüz esnada elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve daha fazla detaylı kendi yolumuza bakabiliyoruz. Oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda etraftaki ipuçlarını ve mektupları toplayarak buralardaki detayları öğrenebiliyoruz.

Açık dünya içerisinde kendi efsanemizi yönetebileceğimiz ve ilk virüs salgını sırasında yapılan fedakarlıkları ne demek olduğunu öğrenebileceğimiz yapım içerisinde birçok insanın ölümden döndüğünü ve aynı zamanda yapacağımız hamlelerle gidişatın yön verebileceğimizi aktarabiliyoruz. Arka plan hikayesinin oldukça dolu olduğunu ve temelde bu hikayenin bizlere en güzel şekilde aktarılacağı yapının içerisinde ana oyundan bağımsız bir yapıyla karşı karşıya kalır ve elimizden geleni yaparak bu zombi dolu kıyamet sonrası ortamda hayatta kalmanın yollarını arıyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapımda, her ortamda farklı zombiler, düşmanlar, tehlikeler, platform unsurları, görevler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor.
 
 
 
Aynı zamanda farklı atmosferlere ve manzaralara da geçiş yapabiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda oyunda yer aldığınız süre boyunca karakterimizin kaderini belirlemeye çalışıyor ve 10 yıldan uzun bir süre süren tutsaklıktan sonra serbest kaldığımız esnada yapacaklarımızla beraber gerçekten zorlu dönemden geçtiğimizi aktarabiliyoruz. Yıllar önce hayatta kalmamızı sağlayan becerilerimizi ön plana çıkarmaya hazırlandığımız yapımda, daha fazla masumun hayatını kurtarmak için bu becerileri tekrar bir şekilde kullanmak gerekiyor. Dolayısıyla burada yer aldığımız süre boyunca özenle tasarlanmış açık dünyada yer alarak buralardaki masumları kurtarmanın tamamen bizim işimiz oluyor. Zaten oyundaki temel hedefimizden biri bu olarak karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra bir intikam mücadelesi ile karşı karşıya gelebiliyoruz.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı bölgeler bulunuyor ve yıkık dökük harabelerden bina içlerine, avlulardan daha farklı bölgelere kadar oldukça farklı kısımlara geçiş yapabilir ve buraları keşfederek neler olup bittiğini öğrenebiliyoruz. Bazı bölgelerin hayatta kalan insanlarla dolu olduğunu ve bazı bölgelerin ise sadece zombilerle ve zombi gruplarıyla aynı şekilde olduğunu aktarabileceğimiz yakın içerisinde bazı grupların bizlerden yardım istediğini, bazılarını ise bizi öldürmek istediğini aktarabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda hem iyi hem kötü yaşayan gruplar bulunuyor ve bu hayatta kalan gruplarına yaklaşmak ve onlarla beraber iş birliği yapmak tamamen bizim işimiz oluyor. Kendi bölgemize şahsi av bölgesine dönüştürmeye çalıştığımız yapımda gizemli zombiler ortadan kaldırmaya çalışıyor ve her zaman bir türünün burada farklı şekillerde saldırdığını aktarabiliyoruz.

Oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı zombi türleri bizlere sunuluyor ve bu zombileri ortadan kaldırmakla beraber onları yağmalayabiliyor ve farklı mühimmatlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Bunun yanı sıra oyun içerisinde irili ufaklı zombilerin haricinde bir de boss savaşı diyebileceğimiz devasa zombiler yer alıyor. Onları ortadan kaldırmak için büyük oranda çaba sarf ediyor ve yapacağımız hamlelerinin artık daha da gitgide zorlaştığını aktarabiliyoruz. İlk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamların bizleri beklediği yapımda parkur becerilerimizi de oyunda kullanmaya hazırlanıyor ve zombilerden kurtulmak ve onları yerimize bırakmak için bu parkur becerilerimizi ön plana çıkarmaya hazırlanabiliyoruz.
 
 
 
Bunun yanı sıra boss savaşları içerisinde elbette vur kaç taktiği bir hayli ön plana çıkıyor. Öncelikle zombilerle beraber karşılaştıktan sonra onların nasıl saldırdığını öğrenmek ve daha sonrasında ise savunma kısmına geçmek bir hayli önem arz eder. Zorlu zombileri ve patronları ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmak durumunda kaldığımız yapımda çevre unsurlarını kendi lehimize kullanmak durumunda kalıyor ve aynı zamanda elimizdeki silahları doğru zamanda doğru hamle yaparak düşmanlara karşı kullanabiliyoruz. Ek olarak yapımda o zombileri ortadan kaldırmak için menzilli silahların belirli mühimmatları bulunuyor ve sınırlı kaynaklarla beraber onları ortadan kaldırmaya çalışabiliyoruz.
 
Bunun yanı sıra oyunda elbette yakın dövüş silahlarını seçerseniz, düşmanlara karşı yakından vurmak durumunda kalıyor ve parkur becerilerinizle beraber onların üzerlerine atlayabiliyor, sağa sola doğru hamle yaparak saldırılardan kaçabiliyor, kayarken düşmanlara karşı vurabiliyor ve daha fazla detay ile beraber kendi becerilerinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Dolayısıyla oyunda kendi aksiyon sisteminizi oyuna dahil edebiliyor ve böylece her bir oyuncunun farklı şekillerde becerileriyle ön plana çıkabileceği mekaniklerin olduğunu söyleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber her bir oyuncu farklı aksiyon sistemine oyuna dahil ederken aynı zamanda karakterinizi geliştirebilir ve beceri ağacıyla beraber ön plana çıkan çeşitli yeteneklerin olduğunu söyleyebiliyoruz.

Daha fazla masumun hayatını kurtarmaya çalışabileceğimiz ve bir yandan da intikam mücadelesine adım atabileceğiniz yapımda kendi parkur becerilerimizi kullanmak durumunda kalıyoruz. Aynı zamanda burada istersek gecenin dehşetini atlatabilmek için terk edilmiş bir aracı atlamak durumunda kalıyoruz. 4x4 jeep tarzı ile beraber ilerlemeye başladığımız yapım içerisinde kullanabileceğimiz farklı araçların olduğundan bahsedebiliyor ve serinin diğer oyunlarında olduğu gibi aynı şekilde gece ve gündüz döngüsünün burada da olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 
 
Bildiğiniz üzere zombi kıyametinde geceleri zombilerin daha da delirdiğini, daha fazla hareket ettiğini, daha güçlü zombilerin ortaya çıktığını ve daha da çıldırdığını söyleyebiliyoruz. Durum böyle olunca geceleri işleri halletmek yerine gündüzleri görevleri tamamlamak, daha fazla hayatta kalma şansınızı artıran unsurlar arasında yer alıyor. Durum böyle olunca geceleri rahatlatmak için istediğiniz gibi araca atlayabiliyor veya güvenli bir sığınağa veya eve geçerek yatağınızda uyuyabiliyor ve geceyi gündüze çevirebiliyorsunuz ve zamanla ilerletebiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber geceleri sadece saklanmak ve barınmak için hamleler yapabiliyor, gündüzleri ise görevleri tamamlayabiliyor ve zombi kıyameti ardından neler olup bittiğini öğrenmeye çalışabiliyoruz. Oyunda sadece tek oyunculu modun yanı sıra aynı zamanda 4 kişilik işbirliği modunun olduğunu söyleyebilir ve bu tarz detaylarla beraber oyunda arkadaşlarınızı çağırabiliyor ve hayatta kalmanın daha kolay olduğunu hatırlayabiliyoruz.
 
Bazen gruplar halinde gezmek elbette en mantıklı hamle olarak karşımıza çıkıyor çünkü arkadaşlarınızla beraber ilerleyebildiğiniz yapımda kendi arkanızı kollayabiliyor ve yanınıza çağırabileceğiniz arkadaşlarınıza daha fazla silah gücü elde edebiliyorsunuz. Durum böyle olunca eğer bu tarz oyunlarda işbirliği modu bulunuyorsa, muhakkak bu iş birliği modunu kullanmalı ve daha fazla eğlencenin kilidini bu şekilde açabilirsiniz. Takım alıp 4 kişilik işbirliği moduna da alabileceğiniz veya her şey yalnız başına yapabileceğiniz yapımda, kendi başına takılabilir veya arkadaşlarınızı yanınıza davet ederek istediğiniz gibi ilerleyebilirsiniz. Tüm görevleri arkadaşlarınızla beraber yapabilir ve ana görevlerde sizlere neler sunuluyor, bunları görebilirsiniz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var. Oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda ve dilerseniz buradan istek listenize ekleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Yeni Oyun Duyuruları Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: Oyun Sektörü Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 7 Dk önce PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 1 Saat önce Yeni Dragon's Dogma 2 Güncellemesi İşlemci Yükünü Azaltacak 2 Saat önce The Elder Scrolls: Castles Şimdi iOS ve Android Üzerinden Dünya Çapında Erişilebilir Durumda 3 Saat önce KRAFTON, Kısa Formatlı Drama Dizileri İçeren Video Platformu 'Spoon Labs'a Yatırım Yapıyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler