Disney'in 1 TB Boyutundaki Veriyi Hackerlara Kaptırdığı Bildirildi

15.07.2024 17:12 Mehmet Tandoğan

 
 
Birçok oyun serisi ile ön plana çıkan teknoloji ve yayın şirketi Disney yeni bir hacker saldırısı ile karşı karşıya kaldı. Ortaya çıkan detaylara göre bir hacker grubu, şirket dahilinde geliştirilen projeler de dahil olmak üzere toplamda 1 TB'tan fazla veriyi sızdırmış durumda.
 
Hackerların yeni hedefi Disney oldu
 
 
 
Açıklanan detaylara göre Disney içerisinde yer alan proje bilgileri Slack platformu üzerinden çalınmış. Sızdırılan bilgiler arasında mesajlar, dosyalar, oyun kodları ve çok daha fazlası yer alıyor. Ayrıca iddiaya göre veri sızıntısı ile beraber hackerlar, şirketin geliştirme ekibi tarafından kullanılan uygulamalara, iletişim kanallarına, dosyalarına ve çok daha fazlasına erişim sağlamış durumda.
 
Hem şirketin hem de şirket içerisinde çalışan personellerin oturum açma bilgileri de dahil olmak üzere büyük bir veri sızıntısının şu anda olduğunu vurgulayabiliyoruz. İhlalin aynı zamanda bu hafta sonu Aliens: Fireteam Elite 2'nin sızdırılmasının ardından gerçekleştirildiği bildiriliyor. 
 
NullBulge adıyla karşımıza çıkan hacker grubu, veri ihlalini duyurmak için Twitter platformunu kullandı ve burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda grup, kullanıcılara "Kapalı kapılar ardında neler döndüğünü görmek ister misiniz?" gibi bir paylaşımda bulundu.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
FF16 Yönetmeni: Bir Sonraki Seri Oyunları İlk Gün PC'ye Gelecek 3 Saat önce Dead Cells İçin Final Güncellemesi Yayınlandı 4 Saat önce Nintendo Müzesi 2 Ekim 2024'te Açılacak 6 Saat önce Strateji Oyunu Commandos: Origins'ten Gamescom 2024 Fragmanı 7 Saat önce Black Myth: Wukong Çıktı! Steam İncelemeleri Çok Olumlu 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler