Hile Satıcıları Milyon Dolar Kazanıyor

18.03.2016 15:50 Talha Aynacı

 
     Counter-Strike'tan GTA V'e rekabeti onursuz bir boyuta taşıyan oyuncuların varlığı, oyunlarda olması gerektiği gibi keyif ve adil rekabet arayan gerçek oyuncular için büyük bir sıkıntı.
 
Konuyla ilişkin olarak GDC panelinde söz sahibi olan DayZ geliştirici(?!) ekibinden Eugen Harton, Bohemia Interactive'in hile ile mücadelesini anlattı. Tek bir mouse tıklamasıyla tüm bir sunucudaki oyuncular öldüren asap bozucu hilelerin de bulunduğu DayZ hileleri 500$'a kadar çıkan fiyatlardan alıcı buluyor.
 
Harton'a göre hile satış piyasası sanılandan çok daha büyük ve kimi satıcılar bu yolla  yıllık olarak 1.25 milyon $ gelir elde edebiliyor. Harton bu tarz hilelere engel olmaya çalıştıklarını hatta bunun karşısında kendilerine ölüm tehditlerinin bile geldiğini dile getirerek işin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
DayZ Platformlar: PC PS4 Geliştirici: Bohemia Interactive Studio Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2006’da Strateji Dünyasına Damga Vuran Oyunlar 2 22 Şubat 2006’da Strateji Dünyasına Damga Vuran Oyunlar 22 Şubat Sony, Playstation Store'da Yüksek Fiyat Nedeniyle Dava Edildi 22 Şubat Star Wars KOTOR 1 ve 2 Epic Games Mobil'de Ücretsiz Oldu 22 Şubat NewGamePlus: Oyunlarda Kumar Konusu Nereye Gidiyor? 22 Şubat
Forumdan Konular
DH'den Haberler