Eski Nintendo Başkanı Hiroshi Yamauchi Vefat Etti

19.09.2013 12:48 Alkan Adakaner


     Nintendo'nun efsanevi başkanlarından Hiroshi Yamauchi 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Nintendo'daki hisseleriyle 2.5 milyar dolarlık servete sahip Japonya'nın en zengin insanlarından birisi olan firmanın 3. başkanı Yamauchi şirketin bugünlere gelmesindeki en önemli isimlerden birisiydi.
 
    2002 yılında Nintendo'daki görevini Satoru Iwata'ya devreden Hiroshi Yamauchi, Nintendo'nun elektronik dünyasına geçişi sırasında (Nintendo 100 yıldan büyük bir şirket) önemli bir rol oynadı. Hiç kuşkusuz Nintendo ona çok şey borçlu.
 
     Nintendo'nun Hiroshi Yamauchi'nin büyük babası Fusajiro Yamauchitarafından kurulduğunu da hatırlatalım. 85 milyar dolarlık piyasa değerine sahip Nintendo bir bakıma aile şirketi gibi işletiliyor. Çoğu kişiye göre Nintendo'nun başarısındaki en büyük sebep de aile şirketi gibi işlemesi.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Nintendo 3DS Platformlar: 3DS Geliştirici: Nintendo Dağıtıcısı: Nintendo Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 25 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
eFootball™ Super 11, Türkiye Futbol Federasyonu ve KONAMI İş Birliğiyle Başlıyor 09 Ekim Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri 10 Ekim’de Sahiplerini Buluyor! 08 Ekim 1 Milyon TL Ödül Havuzlu PUBG: BATTLEGROUNDS Turnuvası 'Brawl Kickoff 3' Başlıyor! 03 Ekim Dinkum, Steam Sonbahar İndirimlerinde 30 Eylül ReLU Games, MIMESIS’I 27 Ekim’de Erken Erişime Açıyor 30 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler