The Alters Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

02.10.2024 12:12 Mehmet Tandoğan

 
 
11 bit studios’un geliştirdiği hayatta kalma oyunu The Alters ertelendi. Daha önce oyun 2024 yılı içerisinde piyasaya sürülecekti ancak yapılan açıklamayla beraber 2025'in ilk çeyreğine ertelendi.
 
The Alters tam bir hayatta kalma deneyimi sunmaya hazırlanıyor
 
 
 
The Alters, dikkat çekici grafiklerle ve animasyonlarla karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Oyun artık 2025'in 1. çeyreğinde PlayStation 5, Xbox Series ve PC için piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Oyunun PC sürümü Steam, Epic Games Store, GOG ve Microsoft Store üzerinden satışa sunulacak. Ayrıca Microsoft tarafından kullanıcılara sunulan oyun abonelik hizmeti Game Pass’te de yer alacak. Dolayısıyla aboneliğiniz bulunuyorsa oyunu doğrudan oynama fırsatı elde edebileceksiniz.
 
11 bit studios başkanı Przemyslaw Marszal erteleme hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi: “The Alters için uyguladığımız geliştirme programı oldukça sıkıydı. Ancak  içerisinde bulunduğumuz süreçte kalitenin yeterli olup olmayacağı konusunda şüpheler bulunuyor. Dolayısıyla beklediğimiz kaliteye ulaşmak için biraz daha zamana ihtiyacımız var. Oyunda herhangi bir eksiklik olmasını istemiyoruz. Bu sebeple oyunu ertelemek durumunda kalıyoruz.”
 
Oyunun en son yayınlanan fragmanına aşağıdan göz atabilirsiniz.
 
 
 
Oyunda neler olacak?
 
Hayatta kalma deneyimi ile beraber ön plana çıkabileceğimiz yapım içerisinde hemen kendi maceramızı yazabiliyor ve kendi kolonlarımızı oluştururken aynı zamanda bilim kurgu dünyasını keşfetmek durumunda kalıyoruz. Güneş ışınlarının bile ölümcül olduğu bir gezegende yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor ve bir gezegenden kaçma umuduyla beraber kendi kopyalarımızı oluştururken oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Her bir kopyanın farklı bir görevi bulunuyor ve bu kopyalarla beraber elbette farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, gezegenin farklı kısımlarını keşfedebiliyor ve her bir ilerlediğimiz kısımda yeni içeriklerle ve bilgilerle geri dönüş yapabiliyoruz. Böylece buradan nasıl kaçabileceğimiz konusunda fikir sahibi olabiliyor ve bununla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz.
 
Ek olarak, yapım içerisinde uzak bir gezegende bulunuyor ve bu gezegen içerisinde neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalıyoruz. Zaten bu tarz oyunlarda etrafı keşfetmek ve etrafta neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önem arz ediyor. Bununla beraber oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda Jan adlı bir karakteri kontrol ediyor ve bu karakterin kendi klonlarını üretmesinde yardımcı olmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde kendimize ait bir bölgemiz bulunuyor.
 
Bu bölgede neler olup bittiğini öğrenmeye çalışırken aynı zamanda etrafı keşfetmeye hazırlanabiliyor ve kendi klonlarımızı ürettikten sonra elbette her bir klonu doğruca farklı bölgelere doğru göndermek durumunda kalıyoruz. Bununla beraber, yapım içerisinde kendi kopyalarımızı oluşturduktan sonra elbette her bir kopya oluşturmak için farklı kaynakların lazım olduğunu aktarmakta fayda var. Dolayısıyla bu teknolojiden yararlanmak elbette belli bir gerekliliği de beraberinde getiriyor. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde ne kadar çok farklı bölgeyi keşfedersek, o kadar hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, farklı bölgelere bakabiliyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm bu unsurları en iyi şekilde değerlendirmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz şekilde ilerlerken aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve akabinde ise hızlı bir şekilde ilerlemek bazen başımıza bela olabiliyor. Çünkü oyunda yer aldığımız süre boyunca oldukça diken üstünde olabileceğimiz bir yapıyla karşı karşıya kalabiliyor ve akabinde ise hayatta kalmanın ne kadar zorlu olduğunu burada deneyimleyebiliyoruz.
 
 
 
Zaten bu tarz oyunlarda her biri önce farklı bir deneyim elde ederken kendi deneyimlerinizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Uzak bir gezegene doğru ilerlemek durumunda kaldığımız yapımda, bu bölgelerde oldukça karanlık unsurların olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu ortamlarda farklı manzaralar, ortamlar, detaylar ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Aynı zamanda buralarda neler olup bittiğini öğrenmek için etrafı keşfedebiliyor, etrafta etkileşime girebileceğimiz unsurlarla karşı karşıya kalabiliyor ve diğer taraftan bu ortamlarda karanlığın hakimi olduğunu ve akabinde ise ışığın tamamen bizim elimizde olduğunu aktarmakta fayda var. Bununla beraber, oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca kendi başımıza yapamayacağımız şeyleri klonlarla beraber yapmak durumunda kalıyor ve bunları en iyi şekilde kullanabiliyoruz. Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz yapım içerisinde kendi versiyonlarımızı yaratabiliyor ve aynı zamanda bu versiyonlardan en iyi şekilde yararlanmak durumunda kalabiliyoruz.
 
Gezegenin döngüsünde yer aldığımız süre boyunca bu döngüden yararlanarak elbette buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, farklı kaynaklar toplayabiliyor, kendi bölgemize daha da yükseklere çıkarabilir ve aynı zamanda burada yer alan teknolojiyi daha da yukarılara doğru çıkarmak durumunda kalıyoruz. Elimizdeki kaynakları kullanarak aynı zamanda yeni versiyonlarımızı inşa etmek durumunda kalıyor ve bu versiyonları ürettikten sonra aldığımız her bir karar, ilerleyen süreçte diğer klonları ve versiyonları etkilemek durumunda kalıyor. Oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca farklı şekillerde karakterler karşımıza çıkıyor ve bu karakterler arası diyalogların da etkileşime açık olduğunu aktarmakta fayda var. Yine burada yer aldığımız süre boyunca ortamın oldukça karanlık olduğunu ve her köşe başında farklı zorlukların ve türlü belaların olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde yükselen bir güneşin ölümcül ışınlarından kaçınmak durumunda kalıyor, gezegenin her bir noktasında farklı temalarla ve zorluklarla karşımıza çıkan bölgelerde ilerlemek durumunda kalıyor ve aynı zamanda sürekli hareket eden bir bölgeyi elimizde tutmak isteyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışıyor ve bir işçinin rolünü üstlendiğimiz esnada neler olup bittiğini öğrenmek durumunda kalabiliyoruz. Birçok şeyi başarmaya çalıştığımızda, yakında farklı olasılıklarla karşı karşıya kalmış sıradan bir adamı kontrol ederken durumun gerçekten de oldukça tuhaf bir şekilde hal aldığını söyleyebiliyoruz. Yani oyun içerisinde gerçekten de tuhaf bir arka plan hikayesiyle ve ortamlarla karşı karşıya kalmak tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Mahsur kaldığımız ancak yalnız olmadığımız bir gezegende oyun içerisinde imkansız olasılıklarla dolu bir dünyada yer alıyor ve burada yapacağımız hamlelerin oldukça önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Gidecek hiçbir yerimizin olmadığı yapım içerisinde türlü soruların cevaplarını öğrenmek için ilerlemeye çalışıyor ve yaptığımız her bir seçimde gidişatımıza yön verebiliyoruz. Oyunda farklı geçmişlere sahip tuhaf ortamlar bizlere sunuluyor ve bu ortamlarda neler olup bittiğini öğrenmek tamamen bizim işimiz oluyor. Verdiğimiz kararların sonuçlarını katlamak durumunda kaldığımız ve türlü değişikliklerin bulunduğu yapım içerisinde farklı bölgelere doğru ilerleyebiliyor, bu bölgelerin manzaralarından ve diğer unsurlarından yararlanabilir ve her ortamda tuhaf ve dikkat çekici kısımlarla karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde aslında zamana karşı bir yarış deneyimi bizlere sunuluyor ve iniş yapmak zorunda kaldığımız bir gezegende büyük bir hayatta kalma mücadelesine adım atmak durumundayız. Radyasyon seviyesinin bazı yerlerde oldukça yüksek olduğu yapının içerisinde buralarda dikkat çekici bir şekilde ilerlemek durumunda kalıyor ve oyunda yer aldığımız süre boyunca tüm unsurları en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyunda koruyucu giysimizle beraber ilerleyebiliyor, çorak bölgelerde ilerlerken yanımıza yemekler, yakıtlar ve diğer kaynaklarla beraber takviye yapmak durumunda kalıyor ve bunlar olmazsa ne yazık ki bir yerden sonra hayatımızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
Durum böyle olunca oyun içerisinde gerçekten de zorlu ortamlarda kendi yolumuza bakmaya çalışıyor ve gezegenin ne kadar zorlu bir yapıya sahip olduğuna da oradan gözlemleyebiliyoruz. Aşmamız gereken oldukça fazla zorluğun bulunduğu yapım içerisinde ölümcül bir yarış deneyimiyle kendi yolumuza bakmak durumunda kalıyor ve oyunda devasa bir güneşin yüzümüzü kızarttığını görebiliyoruz. Dolayısıyla güneş ışınlarından kaçınmak durumunda kalıyor ve akabinde ise yapacağımız hamleleri en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten bu tarz oyunlarda her bir ortamı keşfetmek ve buralarda neler olup bittiğini öğrenmek oldukça önemli arz ediyor. Acımasız gezegende hayatta kalmak resmen yarış içerisinde yarışmak gibi. Dolayısıyla sürekli hareket halinde olmamız gerekiyor ve bunların da şu anda söylemesi kolay bir şekilde karşımıza çıktığını belirtmek gerek. Ancak oyuna geldiğimiz zaman elbette zorlu ortamlarda kendimizi bulabiliyoruz.
 
 

Bununla beraber bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, elbette oyuna göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve kendi yolunuza bakabilirsiniz. Aynı zamanda değerli vaktinizi kaynaklara harcayabilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ekim Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Artık Erişilebilir 03 Ekim Until Dawn Remake Çıkış Fragmanı Yenilenen Görselleri Sunuyor 03 Ekim Hi-Fi Rush 2'nin Açık Dünya Yapısına Sahip Olacağı Bildirildi 03 Ekim Final Fantasy 16 Yapımcısı Oyunu Xbox'a Getirmek İstediklerini Açıkladı 03 Ekim Gran Turismo 7 İçin Yeni Güncelleme 3 Yeni Aracı Ekliyor 03 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler