Expeditions: A MudRunner Game'in 1. Sezonu Neler Sunuyor?

09.09.2024 12:21 Mehmet Tandoğan

 
Hem tek oyunculu hem de çevrimiçi olarak oynayabileceğiniz yarış aksiyon oyunu Expeditions: A MudRunner Game için ilk sezon şu anda yayınlandı. PC ve konsollar için piyasaya sürülen bu yapım için daha fazla içeriğin mevcut sezonla aktarıldığını belirtelim.
 
İlk sezon birçok içeriği oyuna dahil ediyor 
 
 
 
Expeditions: A MudRunner Game’in ilk sezon detaylarına gelecek olursak yeni eklemelerin olduğunu aktarabiliyoruz. Artık yeni sezonla beraber dört oyuncu birbirleriyle oynayabiliyor ve etrafı keşfedebiliyor. Bunun yanı sıra yine arkadaşlarınızla beraber rotalar oluşturabiliyor, bilgiler paylaşabiliyor, farklı araçlar kullanabiliyor ve daha fazla işbirliği içeriği ile karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
Birinci sezonda diğer taraftan mağaralar içerisinde zorlu etaplar sizleri bekliyor. Mağaraları bir yandan keşfederken, diğer yandan ise geleneksel olmayan farklı yollardan geçmek durumunda kalıyor ve araçlarınızı akıllıca ve düzgün bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra 3 yeni araç, 2 yeni uzman bölgeniz için helikopter pisti yükseltmesi, yeni GPS izleme aracı ve daha fazlası oyundaki yerini alıyor.
 
Expeditions: A MudRunner Game şu anda PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One ve PC için mevcut durumda.
 
 
 
Oyun bizlere neler vadediyor?
Farklı bölgelere geçiş yapabileceğiniz ve bu sürüşlerde üst bir seviye deneyim elde edebileceğiniz yapım içerisinde yeni arazi maceraları ile karşı karşıya kalabilir ve bunun yanı sıra bilimsel bir keşif unsuruyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Arka plan hikayesi ile beraber farklı yarışlara katılım sağlayabileceğimiz çok çeşitli arazi araçlarıyla farklı arazilerde çeşitli koşullarda yarışabileceğimiz yapımdan yüksek teknolojiyle aletler kullanabiliyor ve kampımızı ve ekibimizi istediğimiz şekilde yönetebiliyor ve yükseltebiliyoruz.
 
Oyunda bir yandan yönetim unsurları, diğer yandan ise yarış ve sürüş deneyimi bizleri bekliyor ve yüksek teknolojili sistemlerle beraber oyundaki yerimizi alabilir ve zorlu yollarda kendi yolumuza bakabiliyoruz. Bu yollar içerisinde elbette daha bayır demeden ilerleyebileceğiniz zor araziler, tepeden tırnağa çakıl taşları ile bezeli yollar ve çok daha fazlası yer alıyor. İstediğiniz şekilde ilerleyebileceğimizi eleştirmenler tarafından beğenilen ilk oyunun ardından gelen bu devam oyununda yapabileceğimiz hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyor ve zorlu arazilerde bir nevi hayatta kalma deneyimini elde edebiliyoruz. Yapım içerisinde ilerlediğimiz esnada hızlı bir şekilde ilerlerken aynı zamanda yoldaki durumlara dikkat göstermemiz gerekiyor çünkü her bir görev içerisinde çeşitli zorluklar bulunuyor ve bu zorlukları aşmak için yoldaki duruma iyi bir şekilde bakmamız gerekiyor.
 
Aynı zamanda her arazi içerisinde kullanabileceğimiz araçlar değişkenlik gösterebilir çünkü taşlıkların ve çukurların olduğu bir alanda elbette normal bir araçla beraber ilerlemek imkansız gibi bir şey oluyor. Dolayısıyla burada arazi araçlarını kullanmak ve yüksek teker boyutuna sahip olan araçları kullanmak oldukça zorunlu bir şekilde karşımıza çıkıyor. Oyunda bir yandan görevleri liderlik ederken, diğer yandan ise bu görevleri tamamlayarak yüksek teknolojiyle aletlere sahip olabilir ve çevre açan bir arazi simülasyonu deneyimiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Oyunda bir yandan elbette kendimizi ilerlerken görebiliyor ve bu ilerleyiş bazen zorla bir yapıyı beraberinde getiriyor. Çünkü her bir arazinin yapısı bazen gitgide zorlaşan bir yapıya sahip olabiliyor. Durum böyle olunca biz de kendimizi buna göre ayarlayabiliyor ve yapacağımız hamlelerle gidişata yön verirken aynı zamanda kendi arazimiz üzerinde aracımızı düzgün bir şekilde kontrol etmemiz gerekiyor. Aracımız bazı durumlarda devrilebiliyor, uçurumlardan aşağı doğru düşebiliyor ve çok daha fazla zorlukla karşı karşıya kalabiliyor. Dolayısıyla burada aracı doğru bir şekilde kontrol etmek ve hareket ettirmek bizim işimiz oluyor.
 
 

Dağ bayır demeden ilerleyebileceğimiz bu arazi koşullarında geçiş yapabileceğimiz yapımda hem tek başınıza hem de 4 oyuncuya kadar çevrimiçi işbirliği modu ile beraber oynayabiliyor ve bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arkadaşlarla beraber oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabiliyor. Diğer gezginler ve oyuncularla beraber keşfedilmemiş topraklara ve arazilere doğru geçiş yapabiliyor, burada farklı görevlere doğru beraber atılabiliyor ve zorlu arazilerde hangi oyuncunun ilk sırada çıkacağı elbette bazı durumlarda önem arz ediyor. Çünkü bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere arazileri tırmanmak ve arazilere karşı meydan okumak gerçekten de zorlu bir yapıyı beraberinde getiriyor.
 
Durum böyle olunca bir yandan kendi arkadaşlarınızla beraber sohbet ederken arazileri aşabilir ve hangi noktayı nasıl geçebileceğinizi arkadaşınıza aktarabilirsiniz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebilir ve farklı arazi koşullarına meydan okuyabilirsiniz. Arazi simülasyonu diyebileceğimiz yapım içerisinde bir yandan aracınızı sürerken, diğer yandan ise farklı araç türlerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Kamyonlardan jiplerine çok daha farklı araçlara kadar oldukça farklı offroad araçlarını deneyimleyebiliyor ve bu deneyimle beraber kendi deneyiminizi özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirirken hangi aracı alabileceğinizi ve hangi araçla ilerleyebileceğinizi siz belirleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra elbette yapacağınız seçimlerle gidişatı yön verebiliyor ve vahşi doğada başarınızı garanti altına almak için büyük bir çaba sarf etmek durumunda kalıyorsanız, vahşi doğa içerisinde elbette zorlu durumlar ve atmosferler sizleri bekliyor. Bir yandan günün açık saatlerinde istediğiniz gibi ilerlerken, diğer yandan ise yapacağınız hamlelerle gidişatınızı yön verebiliyor ve atmosferlere kendinizi kaptırabiliyorsunuz. Oyunda farklı bölgelere doğru ilerlerken her bölge içerisinde farklı atmosferler, ortamlar, zorluklar, arazi koşulları ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Dolayısıyla bu zorluklara adapte olmak ve bu zorlukları aşmak için büyük bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. Durum böyle olunca oyun içerisinde düzgün bir şekilde yer alabiliyor ve kendi aracınızı arazi üzerinde sürmek tamamen sizin işiniz.
 
 

Keşfedilmemiş ortamlara doğru ilerleyebileceğimiz yapım içerisinde bildiğiniz üzere fizik tabanlı bir oyun sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Çünkü her arazi koşuluna uygun araçlarla beraber ilerlerken aynı zamanda tekerimizin değdiği her bir tümsek ve çıkıntı ile beraber aracımızın hareket ettiğini, kalktığını ve çok daha fazla bir şekilde ona göre tepki verdiğini söyleyebiliyoruz. Bunun yanı sıra yine yıkılabilecek alanların olduğunu aktarabilir ve buna göre kendi arazi sürüşümüzü en iyi şekilde değerlendirebiliyoruz. Kendi bölgemizi kurabileceğimiz ve aracımızı seyahatlere ve maceralara doğru çıkarabileceğimiz yapımda hem tek oyunculu hem de çok oyunculu bir şekilde oynayabiliyor ve bu tarz detaylarla beraber kendi arazi simülasyon deneyiminizi özelleştirebiliyorsunuz.
 
Vahşi doğada sürüş hissiyatı ile beraber ilerleyebileceğiniz bu yapım elbette klavye ve fare ile beraber oynamanın yanı sıra direksiyon seti ile beraber oynanabiliyor. Dolayısıyla bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere direksiyon seti ile beraber kendi deneyiminizi özelleştirmek ve deneyimi artırmak oldukça önem arz ediyor. Eğer elinize böyle bir direksiyon seti bulunuyorsa muhakkak bu direksiyon seti ile beraber oyunu deneyimleyebilir ve doğru arazilerde hayatta kalma yarışına siz de katılabilirsiniz. Konumuza dönecek olursak, uzun süredir beklenen devam oyunu bazı durumlarda elbette oyuncuların beklentisini ne yazık ki karşılamıyor. Steam platformuna bakacak olursak oyunun şu anda karışık etiketlerine sahip olduğunu söyleyebiliyoruz ve sezon içerikleri ile beraber oyun bir nevi hayatta tutulmaya çalışılıyor. Dolayısıyla serinin önceki oyununa bakacak olursak oradaki elde edilen başarı burada pek elde edilmemiş gibi görünüyor. Çünkü oyuncular genel anlamda bu oyunu içerik bakımından ve ortam bakımından bir hayli eleştiriyor ve içerik bakımından oldukça yetersiz olduğu vurgulanıyor.
 
Steam platformundaki yorumlara bakacak olursak ilk oyunun ardından yakalanan başarı ne yazık ki bu oyunda yer almıyor. Çünkü ilk oyunda yer alan bazı önemli mekanikler ve oyuncular tarafından sevilen sistemler devam oyunu içerisinde ne yazık ki devre dışı bırakılmış ve yerine başka bir sistem getirilmiş. Ancak bu sistemler ne yazık ki eski sistemin yerine tutmamış. Bunun yanı sıra oyunda yer aldığımız süre boyunca farklı arazilere doğru ilerleyebilir ve bu arazilerde istediğimiz gibi keşif unsurlarımıza başlayabiliyoruz. Ancak genel olarak oyuncular bu arazilerin çoğunun içerik bakımından boş olduğunu ve boş boş bazı alanlarda dolandığımızı aktarıyor. Durum böyle olunca elbette oyuncular belli bir amaç olmadan bu araziler içerisinde dolanmayı pek sevmiyor ve içerik bakımından eleştirilerin odağında olduğunu söyleyebiliyoruz.
 
 

Devam oyunu elbette yeni sezonda beraber karşımıza çıkıyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi yeni sezon içerisinde farklı içerikler, yeni araç türleri, görevler, araziler ve çok daha fazlası bizleri bekliyor. Yeni sezonda beraber oyunun beklenen kalitesi normal seviyeye çıkmış mı çıkmamış mı elbette buna siz karar verebiliyorsunuz. Dolayısıyla eğer bu oyunu oynuyorsanız ve halihazırda devam ediyorsanız yeni sezonda beraber içeriklerin nasıl değiştiğini ve sistemlerin değişip değişmediğine bir bakış atabilirsiniz.
 
Geliştirici ekibin belirttiğine göre bu tarz oyunlardan elbette hiç oynamadıysanız ilk başta zorlanabilir ancak daha sonrasında ise alıştıktan sonra mekaniklerine ve grafiklerine güzel bir şekilde bir bakış atabilirsiniz. Bunun yanı sıra oyunu oynadıkça elbette mekaniklerine alıştıktan sonra çok daha güzel bir oyun deneyimi elde edebilirsiniz. Zaten oyuncular da aynı şekilde bundan bahsediyor. Eğer bu tarz oyunlardan uzaksanız ve ilk defa adım atmak istiyorsanız elbette ilk etapta oyun sizlere zorla bir yapıyı beraberinde getirebilir ve oyunun mekaniklerine alışana kadar belli bir zorluğa katlanmak durumunda kalabilirsiniz. Ancak oyunu belli bir seviyeye kadar oynadıktan sonra bu sürecin ardından mekaniklerine alışabiliyor ve daha hızlı bir şekilde kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz. Dolayısıyla ister yeni başlayan bir oyuncu olun isterseniz de bilimsel bir macerayı daha önceden atılmış olan bu oyun hemen hemen her oyuncuya kesimine hitap eden yapısıyla beraber ön plana çıkmak istiyor ve etrafı dilediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz.
 
Kendi keşif grubunuzu kurabileceğiniz ve bu keşif grupları ile beraber ilerleyebileceğiniz yapımda görevlerinize dikkatli bir şekilde planlayabiliyor ve alandaki becerilerinizi ön plana çıkarabiliyorsunuz. Her görev ile beraber farklı arazilere doğru adım atabiliyor ve her arazinin farklı koşulları sizleri bekliyor. Burada yer aldığınız süre boyunca farklı zorlukların olduğundan da bahsedebiliyoruz. Bunun yanı sıra sadece araçta değil, aynı zamanda insansız hava aracı ve metal dedektörle beraber etrafa keşfedebiliyor ve bunlarla beraber de uzman bir ekibin kiralandığını da söylemekte fayda var. Bu tarz eserlerle oyunda daha fazla deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi kişiselleştirebiliyorsunuz. Dikkat çekici araçlarla beraber ilerleyebileceğimiz yapımda doğru zamanda doğru araçları ve aletleri kullanmak bir hayli önem arz ediyor. Örneğin bir alandan geçerken o alanın derin bir suya sahip olduğunu görebiliyor ve üzerine bir demir yığını atarak orada aslında bir köprü oluşturabiliyorsunuz.
 
 
 
Bu tarz detaylarla beraber karşıya doğrudan geçebiliyor ve bu zorluğun üstesinden gelebiliyorsunuz veya diğer taraftan aşağıya yani uçurumdan aşağıya doğru aracınızla beraber inmek durumunda kalırsanız bir yere çaktığınız bir halat ile beraber aracınızı bağlayabilir ve bununla beraber yavaş yavaş aşağıya doğru inebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde kullanabileceğiniz ve doğru zamanda doğru hamle yapabileceğiniz aletlerin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu aletlerle beraber açık ve vahşi doğada istediğiniz gibi zorluklara karşı gelebiliyor ve bu aletleri doğru zamanda kullanırsanız elbette daha kolay bir deneyim elde edebilirsiniz. Her keşifle beraber elbette geziden elde edebileceğiniz işte deneyimler, kaynaklar ve çok daha fazlasına sahip olabiliyorsunuz. Bu kaynaklarla beraber kendi bölgenize inşa edebiliyor, destek ekiplerinizi güçlendirebiliyor ve istatistiklerinizi yükseltebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı aletleri satın alabilir ve zorlu arazilerde bu aletlerden yararlanabiliyorsunuz. Zaten bu tarz oyunlarda herkesin gezisi ile beraber farklı bir deneyim elde etmek oldukça önem arz ediyor çünkü her macera içerisinde aynı deneyimle beraber kalırsak bu da oyuncuları kolay yoldan sıkan unsurlar arasında bulunabilir diyebiliriz.

Genel olarak toparlayacak olursak, bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız oyuna göz atmanıza ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz. Oyun kısaca arazi simülasyon deneyimini bizlere sunuyor ve farklı araçlarla bu arazilere meydan okuyabiliyorsunuz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler