Homefront'un Japonya Sürümünde Politik Değişiklik

Homefront'ta Kim Jong-il'in öldüğünün göründüğü sahne
05.02.2011 11:58 Alkan Adakaner


    Kuzey Kore ile Japonya arasında büyük bir gerginlik bulunuyor. Aslında Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore ile de arası kötü. Bunun nedeni ise bu ülkelerin arasında rejim farklılıkları. Peki bu durumun bizimle ne ilgisi var derseniz, Homefront'taki değişikliğe dikkatinizi çekmek isterim.
 
    Oyunlarda da sık sık politik kurgularla karşılaşıyoruz. Homefront'ta da bu tür bir kurgu var. Bu oyunda Kuzey Kore'nin ABD'yi işgali konusu işleniyordu. Homefront böyle politik bir konuya sahip olunca oyunun Japonya sürümünde bazı değişiklikler yapıldı. Homefront'un Japonya'daki yayıncısı Spike, oyunun Japonya sürümünden Kuzey Kore'nin ve bu ülkenin lideri Kim Jong-il'in adını çıkardı.
 
    Gerçek yaşamdan görüntülerin bulunduğu Homefront'un tanıtım videolarının birinde Kuzey Kore lideri Kim Jong-il'in öldüğünü görüyorduk. Oyunun Japonya sürümündeki videoda Kuzey Kore liderine ait görüntü kaldırıldı. Bu sahnelerde "Kuzeydeki Bir Ülke" ve "Kuzeyli Lider" adları kullanıldı.
 
     Daha önce de Medal of Honor'dan Taliban adının kaldırıldığına rastlamıştık. Anlaşılan bundan sonra da bir çok oyunda politik değişiklikler göreceğiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Homefront Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Kaos Studios Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 18 Mart 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Helldivers 2'nin Yeni Güncellemesi Çökme Sorunlarını Düzeltiyor 3 Saat önce XDefiant Yapımcısından Oyunculara: Beğenmiyorsanız Oynamayın! 4 Saat önce Elden Ring DLC'sinde Kesilmiş Diyalog Kısımları Ortaya Çıktı 5 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasında Final T1 ile Top Esports Arasında Gerçekleşecek! 6 Saat önce Eski LA Noire Geliştiricilerinden Yepyeni Bir Oyun Geliyor 6 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler