Metro 2033 Romanı Türkiye'de

21.05.2010 17:18 Ersin Kılıç


 
     Bu yılın en dikkat çekici oyunlarından biri olan ve geçtiğimiz aylarda raflardaki yerini alan Metro 2033'e ilham olan, aynı isimli roman Türkiye'de de satışa çıktı.
 
     4A Games tarafından yapılıp THQ tarafından dağıtımı yapılan oyun atmosferi ile birlikte DirectX 11, Nvidia Physx ve 3D Vision desteği ile de oldukça dikkat çekmişti. Rus yazar Dmitry Glushovsky'nin romanı ile aynı konuya sahip olan oyun, kıyamet sonrası senaryosu ile karşımıza çıkmıştı. Rusya'da 1 milyon kişi tarafından okunan ve 25 dile çevrilen Metro 2033'ün Romanı, Gürer Yayınları etiketi ile ülkemizde de satışa çıktı.
 
     Roman, kıyamet sonrası senaryosuna sahip olsa da gerçek bir mekanda, dünyanın en büyük nükleer sığınaklarından biri olan, hakkında çok sayıda mit ve şehir efsanesi bulunan ünlü Moskova Metrosu'nda geçiyor. Romanın konusu ise şu şekilde ;
 
     "Yıl 2033....Nükleer savaş sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş ve radyasyon yüzünden kentler neredeyse yaşanmaz bir halde. Hayatta kalan bir kaç bin kişi yer altına, dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Moskova Metrosu'na sığınıyor. İstasyon mini devletlere bölünmüş. Tek bir amaç var, o da ne pahasına olursa olsun hayatta kalmak. Genç Artyom'a yaklaşmakta olan karanlık tehlikeye karşı halkı uyarması için Metro'nun kalbi, "Polis" istasyonuna gitme görevi verilir. Metro'nun belki de tüm insanlığın kaderi Artyom'un elindedir artık....."
 19 TL olarak belirtildi.
 
Metro 2033


Metro 2033
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Metro 2033 Platformlar: PC XBOX 360 Geliştirici: 4A Games Dağıtıcısı: THQ Tür: FPS Çıkış Tarihi: 16 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 128 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
NBA 2K25 MyTEAM Moduna Gelecek Büyük Güncellemeler Açıklandı 1 Dk önce Gamescom 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 22 Ağustos Lost in Random: The Eternal Die Konsollar ve PC için Duyuruldu 22 Ağustos Aksiyon Nişancı Oyunu KILL KNIGHT, Konsollar ve PC için 3 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 22 Ağustos Yarış Oyunu Tokyo Xtreme Racer, PC için Duyuruldu 22 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler