Dishonored, Boss Mücadelelerinden Uzak Duracak

06.10.2012 09:56 Talha Aynacı

 
   Deus Ex: Human Revolution geçtiğimiz yılın en başarılı oyunlarından birisi olarak hafızalara kazındı. Ancak oyunun kurgusal yönden eleştirildiği önemli bir nokta vardı. Tüm oyun boyunca gizlilik unsurları üzerine yürüyen ve bir gölge gibi hareket eden oyuncunun karşısına pat diye iri yarı, zırhlı bir boss çıkararak hem oyunun ilerleyiş kurgusunu parçalamış hem de oyuncuyu zoraki bir mücadeleye sokmuştu. Hatta hatırlayanlarınız olacaktır, oyunun tasarımcısı Francois Lapikas belli ki zorlama olan bu eklenti için üzgün olduğunu belirtmişti. Bu anda aklımıza şu soru geliyor: "Her oyunda illaki boss mücadeleleri yer etmeli mi?"

   Dishonored'ın yapımcısı Arkane Studios'a göre bu sorunun cevabı hayır. Oynanış yapısı itibariyle Deus Ex: Human Revolution'la büyük benzerlik gösteren Dishonored tıpkı başarılı bilimkurgu oyunu gibi oyuncuya hedefe ulaşması için pek çok farklı yön ve gizlilik ile aksiyon arasında seçme şansı sunacak. Ancak Deus Ex gibi, boss mücadeleleri içermeyecek:
 
"Bizce boss mücadeleleri  Dishonored için gereksiz. Boss mücadeleleri için belki de geleneksel bir alışkanlık demek daha doğru olur. Bilirsiniz işte, ortaya koca bir oğlan çıkar ve siz her tarafına ateş edip zayıf noktasını bulursunuz ve bu zayıf noktaya 3 kere vurunca iş biter."
 
   Önümüzdeki hafta çıkışını gerçekleştirecek olan Dishonored bakalım hayal kırıklığı mı olacak yoksa başarılı bir oyun mu?

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Dishonored Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Arkane Studios Dağıtıcısı: Bethesda Tür: FPS Çıkış Tarihi: 12 Ekim 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 18 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler