Halo Infinite İçin Resmi Üçüncü Şahıs Modu Geliyor

06.10.2024 14:31 Mehmet Tandoğan

 
 
Microsoft ve 343 Industries tarafından piyasaya sürülen Halo Infinite yeni bir kamera bakış açısına kavuşmaya hazırlanıyor. Oyun bildiğiniz üzere birinci şahıs kamera bakış açısıyla oynanıyor. Ancak açıklanan detaylara göre Kasım ayında resmi olarak üçüncü şahıs kamera bakış açısına sahip olmayı bekliyor.
 
Halo Infinite için sezonluk destek bu yılın başlarında sona erdi
 
 
 
Destek stüdyosu SkyBox Labs ile işbirliği içinde geliştirilen Halo Infinite'in üçüncü şahıs modu başlangıçta PvE modu Firefight ile sınırlı olacak. Ancak 343 Industries, PvP çok oyunculu ve Forge'un da ileride yeni kamera bakış açısına sahip olacağını doğruladı.
 
343 Industries diğer taraftan Halo Infinite'in üçüncü şahıs modunun nasıl görüneceğine dair kısa bir oynanış fragmanı yayınladı. Bu içeriğe aşağıdan ulaşabilirsiniz. Halo Infinite şu anda Xbox Series X/S, Xbox One ve PC'de mevcut.
 
Son olarak oyunun sezonluk desteği bu yılın başlarında sona erdi. Şimdi ise böyle bir kamera bakış açısının eklenmesi oynayanları heyecanlandırabilir.
 
 
 
Halo Infinite oyununda neler var?
 
Oyun dünyasında önemli bir seri olarak karşımıza çıkan Halo, oyunculara hitap etme ve yeni deneyimler sunmaya devam ediyor; ancak en son çıkan oyunla beraber ne yazık ki isteneni pek veremiyor gibi görünüyor. Yukarıda bahsettiğimiz gibi oyunun mevcut sezonluk içeriği bu yılın başlarında sona erdi. Yani artık sezonluk içeriklerin, yeni özelliklerin, özelleştirme sistemlerinin, silahların ve çok daha fazlasının gelmeyeceğini aktarabiliyoruz. Fakat geliştirici ekip tarafından belirtilene göre oyun şu anda birinci şahıs kameraya bakış açısına sahipken artık üçüncü şahıs kamera bakış açısıyla beraber oynanabilecek duruma gelecek. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere farklı oyun modları bulunuyor ve bu oyun modlarına dilediğiniz şekilde geçiş yapabiliyorsunuz.
 
Hem tek oyunculu hem de ücretsiz olarak oynayabileceğiniz çok oyunculu modlarla beraber oyunda istediğinizi gerçekleştirebiliyor, düşmanlara karşı savaşabiliyor, nişancı ve aksiyon deneyimi ile ön plana çıkıyor ve farklı silahları elinize alarak düşmanları ortadan kaldırmak durumunda kalabiliyorsunuz. Ünlü çok oyunculu ve yeniden tasarlanmış haritaları ile beraber ön plana çıkan ve yapım içerisinde yer alacağımız süre boyunca dilediğimizi gerçekleştirebileceğimiz oyunda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor, kendi deneyimimizi özelleştirebiliyor, dinamik ve ücretsiz bir şekilde oynayabileceğimiz çok oyunculu kısma katılım sağlayabiliyor ve geniş bir açık dünya hikayesiyle beraber oyundaki yerimizi alabiliyoruz.
 
Oyun içerisinde elbette arka planda bir hikaye içeriği bulunuyor ve bu içerikle beraber kendi yolumuza bakabiliyor, ve zaten serinin en son oyunu içerisinde önceki hikayelerde yer alan unsurların devamı niteliğinde bir içerikle karşı karşıya kalabiliyoruz. Master Chief olarak oynayabileceğimiz yapım içerisinde bugüne kadar yüzleşilmesi en zor düşmanla karşı karşıya kalmaya hazırlanıyoruz ve burada gerçekten de insanlığın en büyük kahramanının zırhlarına bürünerek ilerleyişimize ilerleyiş ekleyebiliyoruz. Bu tarz detaylarla beraber serinin en son oyunu içerisinde yapacağımız hamlelerle gidişatımıza yön verebiliyoruz. İnsanlığı kurtarmak için büyük bir mücadeleye girebiliyor ve destansı bir açık dünyada kendi yolumuza bakmak durumunda kalabiliyoruz. Yapım içerisinde bildiğiniz üzere farklı oyun modları bulunduğundan dolayı sıkıldığınız zaman elbette diğer kısımlara geçiş yapabilir ve kendinize oyuna kaptırabiliyorsunuz.
 
 

Bu tarz detaylarla beraber oyunun ana hikayesi elbette bu içerik etrafında dönüyor ve yukarıda bahsettiğimiz gibi ana karakterimizle beraber düşmanları ortadan kaldırmak ve sonunda nihayet insanlığı kurtarmak için büyük bir mücadele sergileyebiliyoruz. Tüm umutların kaybolduğunda ve insanlığın kaderi tehlikedeyken ortaya çıkışımızla beraber büyük bir mücadeleye katılabiliyor ve oyunu hem tek oyunculu hem de işbirliği moduyla beraber oynayabiliyorsunuz. Sevdiğiniz anları yeniden yaşayabileceğiniz ve buralarda tekrar bir bakış atabileceğiniz replay moduyla beraber oyunda ilerleyebiliyor ve farklı şekillerdeki desteklerle oyundaki elinizi alabiliyorsunuz. Bunun dışında oyunda işbirliği modu bulunuyor.
 
Bu mod ile beraber elbette yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve isterseniz tek başınıza, isterseniz de en fazla 3 arkadaşınızla beraber oyuna adapte olabiliyorsunuz. Halo dünyasının harikalarını keşfetmeye çalışabileceğiniz ve arkadaşlarınızla beraber ilerleyebileceğiniz ana hikaye modu ile beraber elbette istediğinizi gerçekleştirebiliyor, buralarda neler olup bittiğini öğrenebiliyor, açık dünyayı keşfedebiliyor ve açık dünyada ortaya çıkan düşmanları ortadan kaldırmak zaten temel hedefiniz olarak karşımıza çıkıyor. Oyunda insanlığın kaderinin tehlikede olduğu ve bilim kurgu temasından fırlamış bir hikaye içeriğiyle karşı karşıya kalabilir ve kendimizi oyuna kaptırırken aynı zamanda ortamların ne kadar dikkat çekici olduğunu vurgulamak gerekiyor. Yapım içerisinde elbette serinin en yeni oyunuyla beraber karşı karşıya kalıyor ve burada arkadaşlarımızla beraber oyun oynamak çok daha eğlenceli bir deneyimi beraberinde getiriyor. Bildiğiniz üzere bu tarz oyunlarda işbirliği modu kullanıyorsanız muhakkak arkadaşlarınızla beraber oyunu oynamak ve daha fazla eğlenmek sizin işiniz olabiliyor.
 
Biz de elbette bu tarz oyunlarda tek başınıza değil de arkadaşlarınızla beraber oynamanızı tavsiye ediyor ve böylece düşmanlara karşı el ele vererek daha kolay bir şekilde ortadan kaldırabiliyorsunuz. Hem böylece hikaye konusunda elbette fikir sahibi olabiliyor, kendi aranızla sohbet edebiliyor ve hikayenin gidişatı konusunda çeşitli aktarımlar yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda düşmanlara karşı farklı stratejiler ve planlamalar benimseyebiliyor ve düşmanları bu şekilde sırt sırta vererek, aynı zamanda “bir elin nesi var, iki elin sesi var” mottosuyla beraber ilerleyebiliyorsunuz. Dikkat çekici unsurlarla beraber yer alabileceğiniz yapım içerisinde yapacağınız hamlenin ne kadar önemli olduğunu vurgulayabiliyor. Böylece kendinizi oyuna kaptırabiliyor, aynı zamanda arkadaşlarınızı hayatta tutmak için büyük bir mücadele sergilemek durumunda kalıyorsunuz. Zaten oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca düşmanları ortadan kaldırmak için türlü silahları kullanabilecek ve takım arkadaşlarınızı koruyabileceksiniz.
 
 

Oyun dünyasının ikonik anlarıyla karşı karşıya kalabileceğiniz ve hızlı tempolu yoğun çatışmalara geçiş yapabileceğiniz yapımda ilk etapta kolay, daha sonrasında ise zorlu ortamlar bizleri bekliyor. Bildiğiniz üzere oyun elbette ilk etapta bizlere kolay bir şekilde düşmanları sunuyor ki oyuna adapte olabilelim ve mekaniklerini ezberleyebilelim. Bu tarz eserlerle beraber oyun içerisinde hangi düşmanların nasıl saldırdığını, bu düşmanların neler yaptığını ve çok daha fazla detay ile beraber bilgimize bilgi eklemek durumunda kalabiliyoruz.
 
Oyunda elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi tek oyunculu kısımla beraber ilerlemek durumunda kalırken oyunun hikayesini bitirdikten sonra elbette hızlı bir şekilde çalışmalara girebileceğiniz ve diğer oyuncularla kapışabileceğiniz bir çok oyunculu modun olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu mod içerisinde yeniden tasarlanmış ve elden geçirilmiş haritaların ve bölgelerin olduğundan bahsedebiliyor ve diğer oyuncularla beraber eğlenceli dakikalarla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca serinin bugüne kadarki en kapsamlı çok oyunculu sürümünün olduğundan bahsediliyor ve istediğiniz gibi hem arkadaşlarınızla aranızda bir lobi oluşturabiliyor hem de diğer dünyadaki oyuncularla kapışmak durumunda kalabiliyorsunuz.
 
Bu tarz eserlerle beraber oyunda gerçekten güzel ve eğlenceli anlarla karşı karşıya kalabiliyor, farklı haritalarda kendi yolunuza bakabilir ve bu tarz oyunlarda haritaların hangi kısımlara sahip olduğunu ve bu kısımları ezberlemenin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor. Zaten çok oyunculu kısımda rekabetçi bir yapının olduğundan bahsedebiliyor ve bu yapı içerisinde hayatta kalmak oldukça önemli arz ediyor. Ne kadar çok düşmanı öldürürseniz ve diğer oyunculara karşı gelirseniz, o kadar çok hızlı bir şekilde gelişebilir, kendinizi daha da fazla hızlandırabilir ve aynı zamanda oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Böylece takımınıza daha fazla yarar sağlayabilir ve en çok zaten oyuncu olan takım kazanmak durumunda kalabiliyor. Bununla beraber yine harita içerisinde belli başlı görevler veriliyor ve bu görevleri yapmak için elinizden geleni yapmak zorunda kalabiliyorsunuz. Ancak yapacağınız görevleri elbette diğer takım oyuncuları engellemek durumunda kalıyor ve böylece kıyasıya bir mücadele başlıyor diyebiliriz.
 
 

İlgi çekici ortamlara geçiş yapabileceğiniz ve Halo dünyası ile beraber karşı karşıya kalabileceğiniz yapım içerisinde farklı harikalara doğru adım atmak durumunda kalıyor. Ücretsiz oynayabileceğiniz çok oyunculuk kısımda neler yapabileceğinize siz karar verebiliyor ve istediğiniz gibi kendinize ait lobi oluşturabiliyor veya sıralama maçlarına katılım sağlayabiliyorsunuz. Bu tarz detaylarla beraber oyunda dilediğiniz gibi özel oyun modu kurabiliyor, tuhaf kargaşalarla ve dalgalarla karşı karşıya kalabiliyor, hayatta kalma modu ile beraber oyuna adım atabiliyor ve sürekli olarak düşmanların dalgalarıyla burada karşı karşıya kalıyorsunuz.
 
Diğer taraftan oyunda işbirliği moduyla beraber elbette yanınıza arkadaşlarınızı davet edebiliyor ve böylece sırt sırta vererek düşmanlara karşı gelmek durumunda kalabiliyorsunuz. Her modda farklı şekillerde fethedebileceğiniz ve farklı deneyimlerin bulunduğu yapımda takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekiyor. Bu tarz oyunlarda arkadaşlarla beraber planlı ve stratejik bir şekilde ilerlemek ve düşmanlara karşı gelmek oldukça önemli. Çünkü bildiğiniz üzere oyunda farklı haritalar bulunuyor. Bu haritalar içerisinde neler yapabileceğinize siz karar verebiliyor ve düşmanların yani diğer oyuncuların nereden çıkacağını ve nereye hareket edeceğini kestirmeniz gerekiyor. Bu tarz detaylarla beraber oyunda hızlı bir şekilde ilerlerken, aynı zamanda atacağınız adımlara oldukça dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Oyun içerisinde yine geliştirici ekibin belirttiğine göre yapay zeka eklemelerinin de burada desteklendiğini belirtmekte fayda var. Güçlü yapay zeka araç setiyle beraber ön plana çıkabileceğiniz ve aynı zamanda kendinize ait bir oyun deneyimini oluşturabileceğinizi, yapıp da tamamen benzersiz bir şey oluşturmak istiyorsanız ve heyecan verici özel haritalar ve oyun modları ile beraber ilerlemek istiyorsanız kendinize ait bir yapı inşa edebiliyor ve burada mod düzenleyici sistemlerle beraber kendi oyun tarzınıza oyuna dahil edebiliyorsunuz. Dolayısıyla oyun içerisinde içerik oluşturma aracının olduğundan bahsedebiliyoruz. Eğer bir içerik üreticisiyseniz veya bu oyuna bir mod yapmak istiyorsanız bu araçtan yararlanabilir ve aynı zamanda bu araç içerisinde yapay zeka modellerinin yapay zeka destekleyen ve çok daha fazlasının olduğundan bahsedebiliyoruz. Zaten günümüzde de yapay zeka programları oyunları dahil edilmiş durumda ve birçok alanda kullanılabiliyor. Örneğin bu kısımlar bir diyalog içerisinde karşımıza çıkabiliyor veya daha farklı alanlarda yapay zekanın içerikleriyle karşı karşıya kalabiliyoruz.
 
 

Hızlı tempolu bir yapıyla ilerleyebileceğimiz ve kendimize oyuna kaptırabileceğimiz yapımda genel olarak bu tarz bir oyun deneyimi bizlere sunuluyor. Zaten serinin hayranıysanız muhakkak oyuna göz atmanızda bir şans vermenizde fayda var.
 
Oyunun şu anda site sayfasında birçok oyuncunun beğendiğini ancak yine de karışık etiketine sahip olduğunu aktarmakta fayda var. Dolayısıyla oyuncuların bir kısmı oyunu beğenebiliyor ve serinin hayranı aldıkları için elbette bazı durumları es geçebiliyor. Fakat yeni seriye geçiş yapanlar bu durumları göz ardı etmeyerek doğrudan olumsuz yorumları verebiliyor ve bu da oyunun etiketlerini etkileyen durumlar arasında yer alıyor. Genel olarak seri oyunları çıtayı sürekli olarak yükseltmesi gerekiyor. Bildiğiniz üzere dünya çapında oldukça popüler olan seriler bulunuyor ve serinin her bir yeni oyunu ile beraber bir önceki oyuna göre oldukça fazla iyileştirme ve yenilikle beraber gelmesi gerekiyor.
 
Eğer bu durum sürekli olarak aynı şekilde tekrarlanırsa ve yeni çıkan oyun bir önceki oyunla beraber benzerlik gösterirse ve sadece tema olarak değişkenlik gösterirse, bu durum gerçekten de oldukça üzücü bir sona yer buluyor. Çünkü bu tarz durumlarda aynı oyunun başka versiyonu karşımıza çıkmış oluyor ve oyuncular bu durumu bir hayli sert bir şekilde eleştiriyor. Genel olarak son dönemlerde yaşanan sıkıntı tamamen bundan ibaret ve seri oyunları ne yazık ki birbirinin kopyası bir şekilde çıkıyor ve bu duruma aslında geliştirici ekiplerin bir dur demesi gerekiyor.

Geldiğimiz noktada oyunun Halo serisinin elbette milyonlarca oyuncusu bulunuyor. İlk etapta piyasaya sürülen ve büyük başarılar imza atan bu seri, günümüzde hala yaşamaya ve oyun sektöründe yer bulmaya devam ediyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Call of Duty: Black Ops 6 İçin Çıkış Fragmanı Yayınlandı 1 Saat önce Alien: Isolation'ın Devam Projesi Erken Geliştirme Aşamasında 1 Saat önce Until Dawn Filminin Çekimleri Tamamlandı 2 Saat önce Assassin's Creed Mirage Bu Ay Steam'e Geliyor 07 Ekim 343 Industries Birden Fazla Halo Oyunu Üzerinde Çalışıyor 07 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler