Tüm Zamanların Değeri Bilinmemiş 20 Oyunu

     20-) The Saboteur
 
     The Saboteur, kapatılan Pandemic Studios’un atacağı son kurşundu. 2. Dünya Savaşı temalı, açık dünya oynanışa sahip bu oyun yüksek beklentilere gelen kötü inceleme puanları yüzünden cevap veremedi. Oyunun ana karakteri olan Sean Devlin’in alkolik, huzur bozan bir adam olmasının yanı sıra oyunun uç noktalarda dolaşması, kaba dili ve şiddet ögeleri de bu oyunun istenilen başarıyı gösterememesine sebep oldu. Geliştirici Pandemic Studios’un bu oyun türünde yeni bir türev üretmek için çok şeyi bir oyuna sığdırmak istemesi belki de bu oyunun düzensiz oyun içi elementlere ve kötü kontrollere sahip olmasına neden oldu.
 
      Genel olarak oyuncu kitlesi de bu puanlara bakarak oyunu satın almadı; en azından büyük çoğunluğu. Ama her şeye rağmen bu oyunu satın alan kısım bu oyunun bir önceki neslin en etkileyici aksiyon macera oyunlarından olduğu fikrine katılacaktır. Oyunun bir kült yapım olmadığında hemfikiriz ancak Sean Devlin’in orijinal imajı ve Paris’i çok kasvetli bir atmosferde keşfetme deneyimi bir devamı hak ediyordu ya da en azından yapımcıyı iflastan kurtalmalıydı.
     19-) Mega Men 7
 
     Capcom’un Mega Men’i 80’lerin en ünlü oyun serilerinden biriydi. Platform tarzında bir oyun olan Mega Man kendine özgü önemli bir fan kitlesine sahipti. Ama art arda çıkarılan oyunlarda zamana ayak uydurmak için yeni ögeler kullanılması bu fan kitlesini kimi zaman kızdırmadı değil özellikle 16-bitlik Mega Men 7’den nefret etmeyi neredeyse bir görev haline getirdiler.
 
     Aslında Mega Men 7, bu nefreti hak eden bir oyun değildi. Mükemmel platform ögeleri zamanının önünde olan grafikleri oynanabilir olmasına yetiyordu. Bu başlayan nefret ateşiyle birlikte SNES platformuna atlama da gecikilmesi serinin daha sonraki oyunlarının da hayranlar tarafından yetersiz görülmesine sebep oldu.
 
 
     18-) Alpha Protocol
 
     Alpha Protocol’e FPS yaklaşımı yapmak zaten çoğu oyuncunun yaptığı başlıca hataydı. Kaldı ki Obsidian Entertainment, FPS konusunda uzman bir firma değil. Tamam biraz adil yaklaşırsak oyunun pazarlamasının iddialı olması ve razor-sharp tekniğiyle grafikleri keskinleştirilmiş videolarda görülen RPG-shooter karışımı oynanış beklentileri yükseltti. Bu oyun birçok övgüyü aksiyon içeriğiyle değil casusluk ögeleri ve hikaye anlatımıyla hak ediyor.
 
     Bilim kurgu ögelerine sahip olmasına rağmen daha kabul edilebilir imajlardaki NPC’leri ile Alpha Protocol oyuncuyu içine hapseden zekice kurgulanmış hikayesi sayesinde bu türün meraklıları tarafından övgülere layık görüldü. Shooter mekaniklerindeki aksaklıkları görmezden gelirsek geçtiğimiz jenerasyonun en az değer verilen oyunlarından biri Alpha Protocol.
Oyunun Künyesi
Bölüm Sonu Canavarı Platformlar: Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 5 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 27 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta